Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Spørgsmål omkring kølere til CPU og kabinet

Af Ny på siden UerfarenPC | 18-04-2021 16:27 | 455 visninger | 7 svar, hop til seneste
Er der en hørbar forskel i støjniveau mellem Be Quiet Pure Wings (19 db) og Be Quiet Silent Wings (15 db? - samt mellem CPU-køler Be Quiet Pure Rock 2 (27 db) og Be Quiet Dark Rock 4 (21 db)? Kan det godt betale sig at opgradere begge? Jeg regner med at købe Be Quiet 601 Base kabinet, hvor der er to påmonterede Be Quiet Pure Wings, men disse kunne eventuelt udskiftes
--
#1
Porphyra
Super Supporter
18-04-2021 16:39

Rapporter til Admin
Du vil nok være bedre tjent med at snuppe nogle Arctic i stedet til ekstra blæsere, vil yde ca. tilsvarende, og meget billigere: https://www.pricerunner.dk[...] Hvis du vil have det lydløst så handler det mere om at justere blæserkurven rigtigt end at opgradere til nogle blæsere der er marginalt bedre. Mht. cpu køler kommer det helt an på hvad CPU du har, men tror ikke det er opgraderingen værd når du allerede har en god køler, bare juster blæserkurven i stedet.
--
#2
Morpheuz1986
Mega Supporter
18-04-2021 19:08

Rapporter til Admin
#1 er både lidt enig og lidt uenig. Til radiatorer og ren pris/ydelse, så er arctic blæserne meget svære at konkurrere imod. Men til ren airflow og støjniveau uden hensyn til pris, synes jeg at Silent wings er uovertrufne. Selv ville jeg tage arctic fans til kabinettet og be quiet Dark Rock til cpu.
--
Knowledge is power and power currupts Study hard - Be EVIL !
#3
ToFFo
Guru
18-04-2021 19:17

Rapporter til Admin
Det er tvivlsomt du vil kunne høre forskel på dem, hvis du alligevel vil køre blæserne ved variabel hastighed, styret af bundkortet. Der er selvfølgelig forskel i ydelsen på blæserne, men det er så lidt, at det kan være ligegyldigt. Det er ikke noget du mærker. Ligesom at køre 1001km/t fremfor 1000km/t i en bil. Det har meget lidt betydning. De blæsere der følger med, er ganske udmærkede. Er det for ydelsens skyld du vil skifte blæserne ud? Eller er det fordi det skal se anderledes ud inde i kabinettet? Brug de medfølgende kølere til at starte med, og hvis du ikke er tilfreds med dem, kan du skifte dem ud. Jeg vil klart anbefale Arctic blæsere. Der er ingen blæsere der kommer i nærheden af dem i pris vs performance. Har selv 8 Arctic blæsere i min maskine. Intake i bund/front og exhaust i top (gennem radiator).
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 18-04-2021 19:17
#4
UerfarenPC
Ny på siden
18-04-2021 19:56

Rapporter til Admin
Nej, grunden til eventuelt at skifte dem, var udelukkende på grund af støjniveau (for vil ikke have vindue i kabinettet), men tænker da også det vil være mærkeligt, hvis de i kabinettet sætter nogle Be Quiet Pure Wings, som ville være "meget" støjende ift. at kabinettet skulle være støjreducerende og det er hvad man vælger kabinettet efter.
--
#5
ToFFo
Guru
18-04-2021 20:06

Rapporter til Admin
#4 - Prøv dig frem med de blæsere der følger med. Se hvordan støjniveauet er. Hvis det ikke er acceptabelt kan du skifte dem ud, ellers er det lidt spild :)
--
- Indsæt signatur -
#6
Akasut
Guru
19-04-2021 08:54

Rapporter til Admin
Jeg ville bruge ens blæsere til kabinettet bare således indstilling af disse samt lydprofil ville være ens.
--
#7
Porphyra
Super Supporter
19-04-2021 10:33

Rapporter til Admin
#4 Hvis problemet er støjniveau så er løsningen som sagt at justere blæserkurverne i din BIOS' fan control ikke at købe nye blæsere. Selv blæsere der på papiret skulle være meget stille vil larme hvis de kører nær eller ved fuld hastighed. Hvis blæserne larmer for meget hele tiden så skal du sænke deres minimumshastighed, hvis de kun larmer i spil, så skal du ændre det så blæserkurven er mindre stejl.
--

Opret svar til indlægget: Spørgsmål omkring kølere til CPU og kabinet

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning