Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Kan ikke køre XMP på cl14/3600mhz

Af Ultra Supporter Wildmann | 09-09-2021 11:22 | 2155 visninger | 23 svar, hop til seneste
Hej HOL. Jeg har 2x G.Skill Trident Z Neo DDR4-3600 C14, taget fra et 4x8gb sæt. Når jeg prøver at sætte XMP profile til, så crasher systemet. Jeg aner ikke hvad jeg skal gøre i sådan en situation. Mit setup er; 5600x B550i Aorus Pro AX 2x 8gb G.Skill Trident Z Neo DDR4-3600 C14 Kan det have noget at gøre med, at XMP profilen er tilpasset 4x8gb og ikke 2x8gb?
--
#1
3dwaffle
Gæst
09-09-2021 11:30

Rapporter til Admin
Prøv ram slot 2 og 4 :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
Wildmann
Ultra Supporter
09-09-2021 11:44

Rapporter til Admin
Mit ITX mobo har kun 2 slots, så.. Jeg kan da prøve at bytte plads på dem, men jeg aner ikke om det vil gøre en forskel?
--
#3
Martin.v.r
Guru
09-09-2021 11:47

Rapporter til Admin
har du opdatert bios på dit bundkort ?
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWKIntel Core i5-10600K Processor @ 5GHZ HyperX Fury RGB DDR4 3600MHz 4x8GB cl 17 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
#4
dr_schlemer
Maxi Supporter
09-09-2021 11:52

Rapporter til Admin
opdater bios, evt 0.05volt mere?
--
"Enhver mener, at hans kobber er guld."
#5
Wildmann
Ultra Supporter
09-09-2021 12:01

Rapporter til Admin
#3 Jeg har netop opdateret til nyeste bios, men det hjalp ikke. Xmp profilen siger DDR4-3600 14-15-15-35-50-1.40V #4 Hvor ændrer jeg volt til ram?
--
#6
Wildmann
Ultra Supporter
09-09-2021 12:07

Rapporter til Admin
Ligeså snart jeg sætter XMP til så går jeg direkte i Blue screen, med en eller anden fejlkode. Den sidste var; 0xc0000428
--
#7
BentOver
Semi Nørd
09-09-2021 12:08

Rapporter til Admin
#5 side 26 i manualen, se om det matcher med din bios: https://download.gigabyte.com[...] evt ctrl+f ‘memory voltages‘
--
I am a signature virus, please copy me to your own sig to help me spread.
#8
Cykle35
Supporter
09-09-2021 12:16

Rapporter til Admin
Det er 99% b-die. Smid dem op på 1.5v.
--
5800x + 6900XT Reference MEG B550 UNIFY-X + AX860i 2x16Gb DualRank 3600mhz 14-14-14-34 Mi 34" Curved
#9
petbanand25
Semibruger
09-09-2021 12:18

Rapporter til Admin
Clear cmos og prøv igen. Enable xmp 1.1 soc voltage 1.45 dram voltage
--
#10
Beaviz
Juniorbruger
09-09-2021 12:22

Rapporter til Admin
Har samme problem på samme bundkort - andre RAM dog. Har manuelt sat timings til samme som XMP og så kører det uden problemer.
--
...og det' jazz!
#11
DeeKay
Guru
09-09-2021 12:23

Rapporter til Admin
Kør uden XMP-profil og smid en memtest86 efter dem og se om de passerer den, såfremt de gør det, så kan du lure på at give dem en sjat mere på volten.
--
Wise men talk, because they have something to say. Fools talk, because they have to say something.
#12
Wildmann
Ultra Supporter
09-09-2021 12:42

Rapporter til Admin
#7 Har luret på side 26, men aner ikke lige umiddelbart hvad jeg skal finde der skal matche? :D #8 Jamen det lyder sikkert rigtigt, men hvordan? #9 Det prøver jeg lige. #10 Som gjort i #9? #11 Hvad er formålet med en memtest? Altså, simpelthen bare fjerne XMP og så sætte mere på volten? Explain Mr. Deekay :D
--
#13
gasolin
Guru
09-09-2021 14:43

Rapporter til Admin
Din cpu for for lidt vcore, prøv at hæve den evt sæt den på aut hvis ikke den er det
--
#14
DeeKay
Guru
09-09-2021 16:11

Rapporter til Admin
#12 memtest86 "tæver" ram på alle leder og kanter og af hvad jeg forstår, også ved deres respektive XMP-profiler. (har i al fald selv bidt mærke i at de memtest' jeg har kørt, har ram kørt deres XMP-settings, uden at have dette aktiveret i BIOS). Såfremt de klarer memtest86, så skulle der jo (øjensynligt) ikke være noget decideret galt med selve rammene. Jeg nævner så også kun at du herefter kan hæve volten, fordi det allerede er forslået af et par stykket :] (er ikke selv så skarp på disse kanter hvad angår ram) ;p Du kan også prøve, som #10 forslår, at indstille dem manuelt og se om det giver pote :)
--
Wise men talk, because they have something to say. Fools talk, because they have to say something.
#15
Wildmann
Ultra Supporter
09-09-2021 16:26

Rapporter til Admin
#13+14 + alle jer andre, tak. Jeg gjorde som I 9, dog uden at clear cmos, og har passed en memtest, så jeg forsøger mig ad som det ser ud lige nu :-)
--
#16
Sven Bent
Monster Nørd
09-09-2021 19:57

Rapporter til Admin
#14 memtest tester RAM i den opsaetng du har sat det I. Den roder ikke rundt med at saette XMP profiler. "har i al fald selv bidt mærke i at de memtest' jeg har kørt, har ram kørt deres XMP-settings, uden at have dette aktiveret i BIOS)." Du har sandsynligvist fejllaest/misforstaaet Memtest
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#17
Martin.v.r
Guru
24-01-2022 14:38

Rapporter til Admin
Hej Wildmann har brugt de sidste 14 dag på min ram,og har været regtig mange sider igemmen XMP ? Hmm ja det er både godt og skidt nogle firma har lavet regtig skod Sub timing,både fra dem der laver ders bios/dem der laver ram Ram får en XMP/Sub timing så de kan køre med flest Bundkort uden fejl Et stort - ved det er at man taber en masse ydels ved godt det køre nu for dig. men prøv at teste din ram bare med at sætte din ram MHZ uden xmp og lad bios selv vælge Sub timing ,og en med xmp ,i time spy ,der kan nemt være 500 point i forskel. går man så hele vejen og læser på Sub timing og sætter sig i ind i det,kan der være 1000 point i forskel vil også kunne ses i dine spil med fps bedste bundkort til selv at vælge Sub timing er ASUS/MSI,en til man selv bliver bedere til det forsat god dag
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWK i5-10600K Processor @ 5GHZ 2x8 G.Skill F4000 TRIDENTz RGB 17-17-17-37 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
--
Sidst redigeret 24-01-2022 14:40
#18
waskustobaskus
Super Nørd
24-01-2022 17:01

Rapporter til Admin
Ud af de 40 ting man kan pille ved under subtimmings gør de fleste ikke meget. Prøv at sætte ram manuelt til 3600mhz, volt 1.4 og ændre cl timmings til 16-16-16-36-54 og se om den vil boote med det.
--
#19
Martin.v.r
Guru
24-01-2022 19:42

Rapporter til Admin
jo der en del at hent #18 har hente ca:25% på min ram og det kan de flest andre også hvis man vil sætte sig lidt ind i det,og det er ikke mit max så hvis det ikke tæller ? men vilke båndbrede har du på dine ram ?#18
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWK i5-10600K Processor @ 5GHZ 2x8 G.Skill F4000 TRIDENTz RGB 17-17-17-37 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
--
Sidst redigeret 24-01-2022 19:43
#20
LasseSoeby
Ultrabruger
24-01-2022 20:06

Rapporter til Admin
Prøv at hoppe ind i BIOS og ændre "Spread Spectrum Control" fra auto til deaktiveret. Det kan sagtens "do the trick" :-)
--
Asus Strix B450-I Gaming, Ryzen 5600X, 1x8 GB Corsair 3000MHz LPX, Samsung 850 Evo 240GB SSD, GTX 1080 Ti
#21
waskustobaskus
Super Nørd
24-01-2022 22:19

Rapporter til Admin
#19 25% i hvad nøjagtigt? Noget syntetisk ram benchmark test?
--
#22
Martin.v.r
Guru
24-01-2022 22:23

Rapporter til Admin
ydels på min ram
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWK i5-10600K Processor @ 5GHZ 2x8 G.Skill F4000 TRIDENTz RGB 17-17-17-37 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
#23
LasseSoeby
Ultrabruger
25-01-2022 14:34

Rapporter til Admin
#0 Fik du løst det - om end måske ved at prøve det, som jeg skrev i #20? Lad gerne høre :-)
--
Asus Strix B450-I Gaming, Ryzen 5600X, 1x8 GB Corsair 3000MHz LPX, Samsung 850 Evo 240GB SSD, GTX 1080 Ti

Opret svar til indlægget: Kan ikke køre XMP på cl14/3600mhz

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE