Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

4.s DDC Pump for svag?

Af Ultrabruger TombStoneDK | 06-10-2021 07:49 | 1786 visninger | 32 svar, hop til seneste
Hej, Jeg har endelig fået tilføjet den sidste radiator i min PC så der nu er CPU Block, GPU Block og 2x360mm radiatore. Det er nogle små radiatore fra EK, så ikke nogle store beefy thicc bois. Og så med EK Cryofuel Mystic Fog som væske. billede: https://imgur.com[...] Efter den sidste radiator er kommet i, har jeg dog umådelig svært ved at få vandet ordentligt rundt i loopet, det går sgu noget langsomt. Der er en masse bobler som sidder fast og de bliver ikke rigtig skubbet rundt i loopet. Resultatet er at min GPU aldrig har været køligere, jeg har ikke set den over 66 grader endnu, både i spil og i Heaven benchmark, hvilket jeg synes er utroligt. Men min CPU derimod, den rammer de 85 grader som jeg har sat som maks efter 10 sekunder i cinebench. I Spil ligger den mellem 77 og 82 grader, altså 5 grader varmere end uden den ekstra radiator, og hvor pumpen vel og mærke kører på maks, som den ikke gjorde før. Jeg har forsøgt at fjerne radiatoren fra loopet igen, ved at tage soft tube fra exit af den lodrette sliske der kører ude til højre og ned i reservoiret lige under. Så i stedet for at vandet kører igennem en radiator, kører det igennem et stykke soft tube som ikke har kinket. Det hjalp ikke på det. Jeg har også forsøgt at skille min CPU block af igen, da jeg havde den det samme tidligere for at rense den, jeg synes der var kommet nogle fremmedlegemer ind ved jetskiven. Når jeg puster igennem det ene tube så synes jeg ikke der er forfærdelig meget modstand i CPU blocken. Radiatoren har dog lidt mere modstand. Jeg har også forsøgt at køre med helt almindelig deminariliseret vand, så det ikke var mystic fog fra EK som måske gjorde noget. Min mistanke indtil videre er, at radiatoren sammen med at jeg nu bruger slisken til højre, er skyld i at flowet er så sløvt som det er. På billedet kører pumpen på maks, men der er stadig en lang boble i det øverste reservouir som også kan ses på billedet. Hvad kan jeg mere gøre her? Er min 4.2 DDC pumpe bare ikke god nok? kan jeg smide en D5 pumpe i distro platen her? eller skal jeg droppe min anden radiator og dermed køre fra øverste radiator i main reservouir igen?
--
ASRock X570 Taichi - Ryzen 5800x - Corsair Vengenance 16GB 3200 - EVGA 1080TI SC2 - Corsair RM850i - Lian Li O11 Dynamic - EKWB Customer waterloop
#1
Juusuhako
Guru
06-10-2021 07:53

Rapporter til Admin
Off-topic, men hvilke blæsere er det du har i top/bund?
--
ASUS TUF B460M-Plus • i5 10400F • 16GB 2933MHz • Asus RX580 4GB • Cooler Master Q300L • Corsair MP400 M.2 1TB
#2
TombStoneDK
Ultrabruger
06-10-2021 08:13

Rapporter til Admin
#1 Lian Li's blæsere. kan sgu ikke lige huske hvad de hedder. De kan daisy chaines sammen, så jeg har 1x PWM og 1x RGB ledning fra hver gruppe af fans.
--
ASRock X570 Taichi - Ryzen 5800x - Corsair Vengenance 16GB 3200 - EVGA 1080TI SC2 - Corsair RM850i - Lian Li O11 Dynamic - EKWB Customer waterloop
#3
Wildmann
Gæst
06-10-2021 08:13

Rapporter til Admin
#1 #2 Lian Li Unifans https://www.google.com[...] Som #2 er inde på er de hammersmarte fordi de kan daisychaines, og du ikke har et kabelhelvede i din pc. Samtidig synkroniseres deres RGB helt fantastisk.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
--
Sidst redigeret 06-10-2021 08:14
#4
Martin.v.r
Guru
06-10-2021 09:27

Rapporter til Admin
en DC 5 pumpe kan fint klare 3x360 tykke
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWKIntel Core i5-10600K Processor @ 5GHZ 2x8 G.Skill F4000 TRIDENTz RGB 17-17-17-39 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
#5
Martin.v.r
Guru
06-10-2021 09:43

Rapporter til Admin
hmm løber vandet ind eller ud af den øverst på din cpu block ? altså retning
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWKIntel Core i5-10600K Processor @ 5GHZ 2x8 G.Skill F4000 TRIDENTz RGB 17-17-17-39 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
--
Sidst redigeret 06-10-2021 09:43
#6
Martin.v.r
Guru
06-10-2021 09:49

Rapporter til Admin
har sendt en pm
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWKIntel Core i5-10600K Processor @ 5GHZ 2x8 G.Skill F4000 TRIDENTz RGB 17-17-17-39 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
#7
TombStoneDK
Ultrabruger
06-10-2021 10:14

Rapporter til Admin
Jeg har tilføjet 1 - 9 tal for at fortælle hvordan vandet kommer rundt. https://imgur.com[...]
--
ASRock X570 Taichi - Ryzen 5800x - Corsair Vengenance 16GB 3200 - EVGA 1080TI SC2 - Corsair RM850i - Lian Li O11 Dynamic - EKWB Customer waterloop
#8
Martin.v.r
Guru
06-10-2021 10:29

Rapporter til Admin
super du føre varmt vand fra gpu op i din cpu,og får høj temp ud af det
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWKIntel Core i5-10600K Processor @ 5GHZ 2x8 G.Skill F4000 TRIDENTz RGB 17-17-17-39 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
--
Sidst redigeret 06-10-2021 10:32
#9
TombStoneDK
Ultrabruger
06-10-2021 10:33

Rapporter til Admin
#8 Det var bare ikke et problem før jeg monterede den nederste radiator. Der var temps helt fine på CPU. Det eneste der er ændret, er tilføjelse af den nederste 360mm radiator, som så også betyder, at vandet kommer ind i reservoir i bunden, fremfor i toppen. De ændringer har betydet at flowet er drastisk forringet som så har den effekt at temps på min CPU er blevet for høje. GPU'en kører faktisk bedre end før, måske fordi vandet er længere i radiatoren til at køle ned, i dont know.
--
ASRock X570 Taichi - Ryzen 5800x - Corsair Vengenance 16GB 3200 - EVGA 1080TI SC2 - Corsair RM850i - Lian Li O11 Dynamic - EKWB Customer waterloop
--
Sidst redigeret 06-10-2021 10:38
#10
Martin.v.r
Guru
06-10-2021 10:40

Rapporter til Admin
du skal bare have den rad mellen gpu og cpuen,så må du regne lidt på det
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWKIntel Core i5-10600K Processor @ 5GHZ 2x8 G.Skill F4000 TRIDENTz RGB 17-17-17-39 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
#11
TombStoneDK
Ultrabruger
06-10-2021 10:46

Rapporter til Admin
Det er ikke fordi jeg ikke sætter pris på din hjælp og rådgivning, men jeg har kørt i flere uger med GPU op i CPU block uden problemer med temps. Det var først over tid temperaturerne stiger fordi 360mm ikke er nok til en OC GPU og OC CPU. Det er ikke muligt for mig, at køre en radiator i mellem GPU og CPU. Det som jeg har problemer med i mit loop, er flowrate, det er ikke temps. Hvis flowraten var fornuftig, så ville temps være fornuftig. Med de 2 radiatorer og blokke og min pumpe på 100%, så flytter den lige så lidt vand som da jeg havde 2 blokke, 1 radiator og 25% pump speed.
--
ASRock X570 Taichi - Ryzen 5800x - Corsair Vengenance 16GB 3200 - EVGA 1080TI SC2 - Corsair RM850i - Lian Li O11 Dynamic - EKWB Customer waterloop
#12
thechillum
Giga Supporter
06-10-2021 10:49

Rapporter til Admin
#8 - Det er desværre ikke sådan det fungere i et custom loop, der er lavet utallige af tests på konfiguationer af enheder og det er samme resultat indenfor -/+ 1%. Om du laver: Pumpe/Res -> GPU -> CPU -> Radiator -> Radiator -> Repeat Eller om du laver: Pumpe/Res -> Radiator -> GPU -> Radiator -> CPU -> Repeat I et vand-flow der hele tiden er i bevægelse bliver vandet ikke varmet op til 70grader fra GPU og derved påvirker CPU, temperaturen i vandet øges stille og roligt i et loop men på et tidspunkt er temperaturen stabil. I mit i9 9900K med 1080ti ved gaming af Rust og andre krævende spil, der går mit vand fra 25grader ambient til 40-44grader. Denne temperatur måles 4 forskellige steder i mit loop således: Sensor efter CPU Sensor efter GPU Sensor efter Radiator Sensor Reservior Temperaturen ligegyldigt hvor i mit loop vandet rammer er der MAKS 2graders forskel. Det vil sige sig at vandet der kommer til CPU direkte fra GPU er 2 grader varmere end hvis det var kommet fra en radiator. Tilgengæld er vandet der kommer til GPU, 2 gradere lavere fordi det har været fordi 2 x Radiator fremfor 1 radiator. Altså i et custom vand-loop med flow vil det ikke være retningen/enheder som afgør temperatur men udelukkende: Radiator kapacitet (køle-evne - Den er ens, ligegyldigt opsætning) - CPU/GPU (varme udledning - Den er ens, ligegyldigt opsætning) - Pumpe speed (Vandflow) og til sidst Blæserne (Fans/Airspeed/Airflow) Du kan selv prøve og grave lidt i det, jeg har set utallige videoer på Youtube om emnet og haft custom vandkøling de sidste 7-10år fast - og jeg har vandkøling lige nu hvor min GPU og CPU er direkte forbundet som #0 - uden at have det problem da jeg har en kraftig Laing D5 pumpe som snlidt rykker vandet rundt i mit loop som har 4 temperatur-sensorere.
--
#13
DLB
Ultrabruger
06-10-2021 11:01

Rapporter til Admin
Din DDC pumpe SKAL kunne klare det loop. Har haft præcis magen til setup med samme distro plate fra ek. Der kørte det fint. Ved ikke hvor du er fra, men har min distro plate liggende på hylden, så hvis du vil se om det er pumpen, må du gerne give det et forsøg med min. Den er jo nem at afmontere.
--
#14
DLB
Ultrabruger
06-10-2021 11:02

Rapporter til Admin
Og nej, D5 pumpen passer ikke i den distro plate ;) derfor jeg valgte at droppe den og lavede et nyt setup med netop d5 istedet for ddc som larmer alt for meget.
--
#15
Martin.v.r
Guru
06-10-2021 11:08

Rapporter til Admin
#12 hmm det kan der være delte mening om,og det skal folk også helt selv bestemme,men igen af de test har der været brugt xtreme overclock.
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWKIntel Core i5-10600K Processor @ 5GHZ 2x8 G.Skill F4000 TRIDENTz RGB 17-17-17-39 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
#16
TombStoneDK
Ultrabruger
06-10-2021 11:11

Rapporter til Admin
#15 jeg har heller ikke extreme overclock ;) Kører lidt på GPU'en og kører PBO med curve optimizer på CPU'en med max temp på 85 grader, hvorfor den ikke bliver højere end 85, selvom jeg er sikker på den kører helt op hvis den får lov. Jeg vil bare gerne have den til at køre under 80 grader igen på CPU'en under load og under 70 grader på GPU'en, som den har præsteret hele tiden - mere eller mindre. #13 og #14 Nej, ved godt D5 ikke passer, men kunne være min DDC 4.2 ikke var helt så god. jeg har snakket lidt med en kollega der også ved lidt om PC'er, han tænker om ikke der bliver noget turbulens der hvor vandet kommer ind igen, og så skal den skubbe vand ind i reservoir hvor der er en god del vand over også. Jeg er fra Sønderborg området, men skal til københavn næste uge.
--
ASRock X570 Taichi - Ryzen 5800x - Corsair Vengenance 16GB 3200 - EVGA 1080TI SC2 - Corsair RM850i - Lian Li O11 Dynamic - EKWB Customer waterloop
--
Sidst redigeret 06-10-2021 11:13
#17
thechillum
Giga Supporter
06-10-2021 11:16

Rapporter til Admin
#15 - Det har ikke noget med delte meninger at gøre, det er jo fysik og kan bevises og er blevet det. Du har køleevnen (radiator/fans) du har varmeudledning (cpu/gpu/kabinet temperatur) og så har du pumpen. Du får aldrig vandet til at stige fra lad os sige 40grader til 50grader igennem en standard forbruger GPU m/Køleblok før den så rammer CPUén. Når alt kommer til alt, vil forskellen være minimal indenfor få procenter i forskel af ydelse om du har "Radiator -> Cpu -> Radiator -> Gpu" eller om du har "Radiator -> Radiator -> Gpu -> Cpu" Det vil på ingen måde forklare hans problem, det er desværre et faktum.
--
#18
kikophil
Elite Supporter
06-10-2021 12:49

Rapporter til Admin
Sku svært lige at pinpointe problemet, men da du selv siger, at det kørte fint før du smed nr. 2 radiator på, og har set fremmedlegemer i cpuhovedet samt luftbobler, lyder det jo som en evt. cocktail, der godt delvist kan blokere op til flere steder. Du har jo helt sikkert rumsteret en del med radiatoren/erne for, at få luften væk/ud, og samtidig kan disse luftbobler jo føre partikler med til de oftest snævreste steder, der vel er netop i kølehovedet? Så èn gang rensning var muligvis ikke nok, og er der stadigvæk partikler/skidt i det øvrige system, vil det jo kun gentage sig - hvilket vi selvf. ikke håber, da det jo tager noget tid, at skille/rense hele systemet ordentligt. Tænker selv på et lignende setup lidt ud i fremtiden, da det jo ser rigtig godt ud, med masser af muligheder. Håber du får luft og skidt ud og gang i vandrutchebanen :)
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#19
TombStoneDK
Ultrabruger
06-10-2021 13:15

Rapporter til Admin
#18 Jeg tror ikke der er skidt i loopet, men jeg kan ikke afvise det før jeg har det skilt ad. Jeg tænker at næste step, må være at reverte mit loop tilbage som før jeg installerede radiatoren. Så flyt output af top radiator til fitting som går ind i reservoir, luk højre sliske af og få sat blændprop i nederste fitting som er i reservoir. Hvis flowraten pludselig bliver god igen, jamen så må det være radiatoren som den er gal med og så må jeg leve med en enkelt af slagsen. Hvis ikke flowraten forbedres, så må jeg skille alt ad, og så få begge blokke renset. Hvis du selv vil lave lignende på et tidspunkt, så er du velkommen til at skrive en PM, så kan du stille mig spørgsmål og måske lære af de fejl jeg har lavet igennem processen :) Jeg er ingen expert, men har lavet nogle fejl, som du måske kunne undgå.
--
ASRock X570 Taichi - Ryzen 5800x - Corsair Vengenance 16GB 3200 - EVGA 1080TI SC2 - Corsair RM850i - Lian Li O11 Dynamic - EKWB Customer waterloop
--
Sidst redigeret 06-10-2021 13:16
#20
kikophil
Elite Supporter
06-10-2021 14:11

Rapporter til Admin
#19 - Tjah uanset hvad, så har du lagt en plan, der lyder som om, du kan fange problemet på "gerningsstedet" Selv ville jeg lige rense cpu hovedet først, da det er meget tynde kanaler der nemt bliver delvist stoppede. Kører det efterfølgende, er problemet løst - også i forhold til nedenstående :) Bliver flowet godt efter fjernelse af den ene radiator, er der jo så også den mulighed tilbage, at din pumpe ikke har det så godt, og muligvis ikke holder specs.? Jeg takker for evt. fremtidig hjælp, da man rigtignok kan få brugt for mange kroner, når man gir` sig ud i ukendte far(køle)vande :)
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#21
Augustin
Junior Supporter
06-10-2021 14:33

Rapporter til Admin
Download Prime95 og Furmark og kør dem samme tid i 30 minutter, så vip computeren, så kommer luftboblerne ud, Og du burde måske tage en lille smule vand ud af pladen så der er plads til at luften kan komme tilbage i "beholder" delen af pladen. Så kan du fylde den op igen efter.
--
Ryzen 5 3600 @ 3.6GHz GTX1060 6GB 32GB RAM @ 2400MHz 1500GB SSD
--
Sidst redigeret 06-10-2021 14:35
#22
TombStoneDK
Ultrabruger
06-10-2021 14:46

Rapporter til Admin
#21 Efter 10 sekunder i Cinebench R23 rammer CPU'en de 85 grader og begynder at clocke ned, da jeg har sat temp limit på 85 i PBO. PC'en har været vippet helt på fronten og bagenden skiftevis i 15-20 minutters tid, og jeg har stadig en stor boble i øverste lille reservoir inden top radiator, en boble ved outlet tube fra GPU og en helvedes masse små bobler over det hele i alle tubes. Også efter en længere gaming session hvor CPU'en dog ikke kom over 80 grader.
--
ASRock X570 Taichi - Ryzen 5800x - Corsair Vengenance 16GB 3200 - EVGA 1080TI SC2 - Corsair RM850i - Lian Li O11 Dynamic - EKWB Customer waterloop
#23
afrom1
Monsterbruger
06-10-2021 14:54

Rapporter til Admin
der kan måske være luft i pumpen der er problemt. og en ddc pumpe er det rigtige til et setup med høj modstand så en d5 vil ikke hjælpe.
--
Sidst redigeret 06-10-2021 14:55
#24
Augustin
Junior Supporter
06-10-2021 14:58

Rapporter til Admin
#23 Hvordan? Det ville jo enten blive skubbet ud eller stoppe pumpen fra at køre overhovedet. #22 Er radiatorerne fyldte? Har du prøvet at tage noget vand ud af pladen bare mens du får luften ud?
--
Ryzen 5 3600 @ 3.6GHz GTX1060 6GB 32GB RAM @ 2400MHz 1500GB SSD
#25
TombStoneDK
Ultrabruger
06-10-2021 15:13

Rapporter til Admin
#23 jeg kan se at der ikke er luft i pumpen, er også helt med på hvordan en pumpe lyder når den kører uden vand, deeet, er ikke en lyd man har lyst til at høre :D #24 Da jeg skilte loopet ad i går aftes efter jeg fandt ud af det ikke kørte ordentligt, der var bund radiatoren hvert fald fyldt godt op. Der kom en del vand ud. Jeg har fået fat på EKWB's support og de mener også at pumpen er god nok til det jeg har. Så enten er pumpen defekt, der skal jeg lige se hvad pumpen rent faktisk melder tilbage af RPM i BIOS, der kan sidde noget fast i GPU block (kan ikke se GPU jetplate, kun CPU block er gennemsigtig) eller radiatoren er defekt.
--
ASRock X570 Taichi - Ryzen 5800x - Corsair Vengenance 16GB 3200 - EVGA 1080TI SC2 - Corsair RM850i - Lian Li O11 Dynamic - EKWB Customer waterloop
#26
Augustin
Junior Supporter
06-10-2021 18:05

Rapporter til Admin
#25 God idé at tjekke GPU blokken igennem.
--
Ryzen 5 3600 @ 3.6GHz GTX1060 6GB 32GB RAM @ 2400MHz 1500GB SSD
#27
TombStoneDK
Ultrabruger
06-10-2021 19:53

Rapporter til Admin
LYKKEN ER GJORT!! DET VIRKER IGEN!! DET BARE MIG SOM ER EN KÆMPE IDIOT. beklager caps lock, men jeg er ret lettet. Da jeg havde skilt CPU blocken ad for at rengøre den for de synlige fremmedlegemer, så havde jeg sat fin platen på 90 grader forkert, så istedet for at vandet skal flyde ud igennem fins og rundt om blokken for at komme ud, så vente fins den anden vej, det restrictede jo en fucking del. Jeg testede ved at prøve og køre loopet udenom CPU'en, det var bare på med 2 soft tube fittings ved CPU'en i distro plate og så fylde på, det fløj jo derud af. Så vidste jeg den var gal med CPU blokken. Og så måtte hovedet igang.
--
ASRock X570 Taichi - Ryzen 5800x - Corsair Vengenance 16GB 3200 - EVGA 1080TI SC2 - Corsair RM850i - Lian Li O11 Dynamic - EKWB Customer waterloop
#28
DLB
Ultrabruger
06-10-2021 20:15

Rapporter til Admin
haha shit happens :D Men fedt du fik det fixet! :)
--
#29
klausgejl
Monsterbruger
06-10-2021 20:29

Rapporter til Admin
#27 Jeg havde lige læst tråden igennem og skulle til at forslå netop det du havde fundet ud af. Jeg havde samme problem. Men godt du fik løst problemet.
--
O11 Mini White | Ryzen9 5900X | 64GB TridentZ | Asus RTX3080 TUF OC | Samsung 32" 240hz | EK Watercooled
#30
Martin.v.r
Guru
06-10-2021 20:39

Rapporter til Admin
lækkert,så er du en glad mand igen
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWKIntel Core i5-10600K Processor @ 5GHZ 2x8 G.Skill F4000 TRIDENTz RGB 17-17-17-39 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
#31
TombStoneDK
Ultrabruger
06-10-2021 20:51

Rapporter til Admin
Til de interesseret, så rammer jeg lige pt 64-65 grader på GPU'en, som pt kun er factory OC fra EVGA og 66-68 grader i spil, med en pump speed på omkring de 60% Min CPU rammer 5025mhz i peak ved PBO hvor alt er sat til maks og curve optimizer med -10.
--
ASRock X570 Taichi - Ryzen 5800x - Corsair Vengenance 16GB 3200 - EVGA 1080TI SC2 - Corsair RM850i - Lian Li O11 Dynamic - EKWB Customer waterloop
#32
kikophil
Elite Supporter
07-10-2021 14:52

Rapporter til Admin
Godt du fik "hul igennem" Så var det alligevel CPU blocken, og du slap for en masse ekstra arbejde - super :)
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...

Opret svar til indlægget: 4.s DDC Pump for svag?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE