Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Whole room vandkøling

Af Semi Nørd Freak1 | 24-09-2018 09:34 | 1733 visninger | 19 svar, hop til seneste
Hejsa. Jeg har fået lavet mig et godt rum med PCere/Xbox/TV så hele familien kan sidde sammen, man kan lave små lan parties osv. Jeg vil godt undgå en masse blæserstøj, og en masse ekstra varme i rummet, så tanken er at lave et whole room vandkøling setup med 6 PCere(forberedt til 8), Jeg har en del af hardwaren og noget af vandkølingen i forvejen. Alle 6 maskiner bliver med Asus Z270/Z370 bundkort jeg har 4 alerede og I3/I5/I7 CPUere, m2 ssd, hvad jeg mangler håber jeg på løbende at finde brugt, for at holde budgettet nede, og samtidig vil jeg ikke lave alt besværet for meget gammel hardware, det skal holde i mange år, med evt. løbende opgraderinger. Desuden bliver de alle med 1080TI kort, jeg har de 4 fra tidligere build, med EK kølehoved. 1080TI er måske lidt overkill men vil ikke investere i kølehoveder til mindre. Min tanke er at sætte en veksler på mit gulvvarme på 3kw så al varmen bliver genbrugt som varme i huset. Veksleren kommer på retur fra gulvene og vandet burde være omkring 20-25 grader Maks, 30-35 hvis der ingen køling er i gulvene (utænkeligt). Shunten sidder i samme rum så det er temmelig let. Jeg tænker at lave et reservoir selv, forslag er velkommen, Men tænker blot en form for lukkede plastik kasse, fra jysk/Ikea eller lignende. Jeg har i forvejen CPU blok til 1 CPU og 4 grafikkort, og vil starte med at få det på og så løbende tilføje som jeg finder dele. Hver PC vil jeg finde et lille ATX kabinet til så alle er ens og så bruge quick koblings så de er til at tage til og fra. Overvejer også at lave dem "raw" uden noget kabinet, det er i virkligheden kun bundkort med m2 disk på og grafikkort med kølehoveder, så kan det være jeg finder ud af det er bedst med kabinetter alligevel. Tanken er at dele det op på 2 fordeler til PCerne, da de står op ad hver sin væg i rummet. En grim princip tegning :) https://photos.app.goo.gl[...] 1. Er en 3kw varmeveksler nok til 6 måske 8 maskiner, den findes umildbart også i en 12kw? Den er lavet i rustfri stål kan det give problemer? Er ikke så godt til hvad der kan sammen og google resultater forvirre mig bare mere :) 2. Kan man bruge en almenenlig grundfos cirkulations A pumpe til at transportere vandet rundt? Det er muligt at stille hastigheden på den så tænker den er godt egnet, og jeg har en liggende. Pumpen er så vidt jeg ved lavet af jern, det er pumpe forskruningerne også, det kunne give problemer med kobber hovederne fra ekwb? Jeg har en EK-XTOP Revo Dual D5 PWM Serial pumpe men går ud fra den er ALT for lille. 3. Gode råd til at tætne slange nipler i reservoir/ anden løsning? Tænker der skal en smule volume til med alle de slanger og hoveder? 4. Tænker reservoir skal være helt tæt så der opstår tryk i systemet og der derfor ikke opstår luft ved tilbageløb ved pumpe stop?
--
Sidst redigeret 24-09-2018 09:35
#2
Freak1
Semi Nørd
24-09-2018 09:54

Rapporter til Admin
#1 Jeg har set en dem alle, flere gange :D Også en del andre med samme ideer.
--
Sidst redigeret 24-09-2018 09:55
#3
tolagarf
Super Supporter
24-09-2018 13:00

Rapporter til Admin
Det bliver en meget dyr og rigtig dårlig idé vil jeg mene. Hvis du har set de videoer fra Linus allerede, har du vel også set hans konklusion at det virkede bare ikke særligt godt, og det gjorde rummet endnu varmere end forventet Edit: Dertil skal jeg sige, hvis du kan få varmen transporteret ud igennem væggen med korte slanger, så du undgår at varmen fra slangerne/rør når ind i rummet, kunne det måske virke. Jeg har set det før, hvis folk har sat radiator på hus væggen med industriblæsere fra Noctua, og så med quick disconnects på indersiden koblet direkte på PC'en inden på den anden side af hus muren.
--
Sidst redigeret 24-09-2018 13:03
#4
gborella
Gigabruger
24-09-2018 13:31

Rapporter til Admin
jeg glæder mig til at høre resultatet. hvis det virker i praksis kunne det være nogle virkelig fine ITX maskiner når der ikke skal være plads til res/pump
--
#5
LgT
Maxi Supporter
24-09-2018 13:39

Rapporter til Admin
Har du overvejet om du stiller den rette opgave: hvis du vil lave storm P er du nok på rette vej. Vil du effektivt flytte varmen og støj ud af rummet: hvad med at FLYTTE MASKINERNE ud af rummet? (iøvrigt er 4 personer sjældent støjsvage :-) )
--
#6
Canzer
Maxi Nørd
24-09-2018 13:46

Rapporter til Admin
Personligt ville jeg nok overveje at flytte loadet også.. fx til et rack skab eller en flok hylder i rummet ved siden af eller sådan.. og så gøre som Linus gør i en af sine andre videoer.. køre noget dock værk til hver pc.
--
:)
#8
Freak1
Semi Nørd
24-09-2018 14:33

Rapporter til Admin
#6 Hvis du kan finde videoen vil jeg godt se den :) #5 Skulle PCerne flyttes ud skal der trækkes kabler der er 15 meter+, der er LANGT til næste rum. Ikke at det er en dum idé, jeg har tænkt på det. Det er et loftrum med skabe i siderne, de kunne i teorien godt gemmen i skabene, men det fjerner jo ikke varmen. #4 for ikke at begrænse mig for meget vil jeg ikke bruge itx, og alt jeg har i forvejen er også ATX. #3 rørene/slangerne bliver ikke vildt langt, har godt set hans problemer, kunne sagtens finde på at isolere rørene, de er alligevel skjult det meste af vejen. Jeg vil netop ikke transportere varmen ud det giver også problemer med kondens når temp kommer under 0 grader uden for.
--
#9
Canzer
Maxi Nørd
24-09-2018 14:50

Rapporter til Admin
#10
ToFFo
Guru
24-09-2018 16:24

Rapporter til Admin
Hvor mange penge har du tænkt dig at bruge på projektet? Bevares, det kan sagtens laves, men det bliver fucking dyrt, og det bliver lort. Husk på det også skal fyldes med vand, og ikke mindst vedligeholdes. Jeg tænker der skal være mange pumper på, for hvis du bare bruger en enkelt pumpe, bliver trykket måske for stort ved hver maskine, og så kan der opstå utætheder. Så skal du sætte et eller andet på inden maskinerne, så trykket ikke er så stort ind i maskinerne. Hvis penge ikke er et issue, kunne du jo lave en monster maskine som agerer server, og så lave virtuelle maskiner ud mod dine klienter. Det har Linus også gjort. Det kan du finde på youtube.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 24-09-2018 16:28
#11
inckie
Gæst
24-09-2018 16:41

Rapporter til Admin
Hvis penge alligevel ikke er et problem, så gør som #10 forslår, så lav én multi head maskine i stedet for. Jeg har selv kørt med en virtuel Windows 10 med et dedikeret GTX 1070.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
inckie
Gæst
24-09-2018 16:43

Rapporter til Admin
... i et års tid nu Skulle der have stået til sidst.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#13
Freak1
Semi Nørd
24-09-2018 17:21

Rapporter til Admin
#10 planen var at finde ting til det løbende brugt. Så det bliver så billigt som muligt. Jeg har meget af hardwaren i forvejen så det er små ting og vandkølingen der mangler. Den med trykket havde jeg ikke tænkt på det er en god pointe. #10+11 Jeg har faktisk overvejet et multihead system, tænkte bare at CPU måske bliver bottleneck med måske 4 maskiner med 1080ti i en?
--
#14
inckie
Gæst
24-09-2018 18:40

Rapporter til Admin
#13 Jeg bruger en i7700K og har isoleret 2x kerner til min guest. Så du skal hvert fald have 2x kerner per guest + et par til OS/emulator threads. Ekstern I/O (så som USB) og lyd kan også være lidt besværligt. Den "hotplugging" vi er vandt til fra hardware, er ikke noget emulator softwaren, kan finde ud af (endnu), så skal du have USB hotplugging, så skal du dedikere en USB controller pr. VM. Angående lyd, så bruger jeg en patched udgave af QEMU for ikke at have 25 sekunders forsinkelse på lyd input, da jeg insistere på at host/guest skal dele samme lydkort, da host OS også er min dagligdags OS. Hvis man ikke lige har et userspace på hosten, at tænke på som jeg har, så er det muligt at tingene er lidt mindre kompliceret. Muligvis kan du nøjes med lyd via HDMI/skærm/mini jack i skærmen, men ved ikke om man kan bruge grafikkortet til input også ? Ellers så kan du bruge USB lydkort/headsets. Men når det virker - så det mega cool og performance er helt fin.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#15
Freak1
Semi Nørd
24-09-2018 18:46

Rapporter til Admin
#14 kiggede godt på linux, han nævnte også at man ikke må bruge de samme mus/keyboard til de forskellige "guest os" det er lidt en showstopper for mig med mindre det kan løses / ikke er relevant mere. Som jeg forstår det skal mic være usb.
--
#16
tranb3rg
Juniorbruger
24-09-2018 18:57

Rapporter til Admin
Spændende projekt. Da jeg i sin tid stod med lignende problemstiling blev løsningen at sætte alle maskiner i et lille isoleret rum. Herfra trak mit Genvex system varmen ud af rummet og tilførte varmen til den nye frisk luft som blev forddelt i resten af huset. hvis dit veksler princip skal virke, tror jeg du bliver nødt til at have en veksler og pumpe ved hvert system, som du så kobler sammen centralt. På den måde kan du køre et samlet flow som transportere varmen der hen hvor du ønsker, men du undgår at udsætte vandkølings hardware og fittings for et tryk som det ikke er beregnet til. Jeg ville ikke sætte en grundfoss cirkulationspumpe på alm. Vandkølingsfittings. Og hvis du gør så test det godt og grundigt ??
--
#17
virus
Bruger
24-09-2018 19:25

Rapporter til Admin
Vil sku være billigere at bare køre normal vandkøling og få noget genvex på dit rum så kan man også tage en PC til net i ny og næ
--
#18
Eldrup
Monster Supporter
25-09-2018 00:59

Rapporter til Admin
Det ville nok være nemmere og billigere bare at installere A/C. 6-8 mennesker i et rum vil nok også kræve lidt frisk luft ;-)
--
Mvh Dennis @ sanjugaming.dk
#19
WonderingDane
Bruger
25-09-2018 09:40

Rapporter til Admin
Brug Unraid, så du kun har 1-2 maskiner der kører 8 instanser af Windows. Så sparer du også en masse plads og kan bruge penge på rigtig god vandkøling i en enkel eller 2 maskiner.
--
#20
inckie
Monster Nørd
25-09-2018 16:20

Rapporter til Admin
# Det kan du godt - bare ikke på sammetid. Når jeg starter min VM, så "overtager" den de USB devices jeg har sagt den må overtage (mus/tastatur). Jeg har dog et lille ekstra Microsoft media center keyboard med indbygget touchpad, således jeg kan styre min host, mens min guest kører. #19 Har du erfaring med QEMU/KVM og kan fortælle om alle pitfalls ?
--
https://twitter.com[...] - Ned med #lurerSørenPape
--
Sidst redigeret 25-09-2018 16:24

Opret svar til indlægget: Whole room vandkøling

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login