Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Diagnostisere en død pumpe

Af Elite Supporter Qax | 15-08-2019 19:49 | 1149 visninger | 3 svar, hop til seneste
Hej folkens, jeg sad ved min PC på diverse hjemmesider, da mine 2 blæsere på min 280mm køler pludselig kører op og ned i hastighed. Køleren er en ID-COOLING Frostflow+ 280 Jeg bliver lidt nervøs og henter Asrock's overvågnings program og der at bundkortet er på 29 grader og min CPU er på 61 grader, i det man må betegne som idle. Jeg har haft hænderne på pumpen og den er ret varm helt tæt på CPUen men intet andre steder. Begge slanger er helt kolde, så der er ikke et varmt fremløb og koldere retur, som jeg ellers ville forvente. At køre Full Speed på pumpen i BIOS ændre ingenting. Den er under 2 år gammel og burde holde 50.000 timer og har nok kørt 3-4 timer hver dag, i gennemsnit. Er der andre metoder til at teste pumpen på?
--
Asrock Z370 Extreme4 - I5-8600K - ID Cooling 280mm Ripjaws 2x8gb 3200Mhz CL14 Asus 1080 Strix A8G - Acer XB271HU

--
Sidst redigeret 15-08-2019 19:50
#1
Qax
Nørd Aspirant
15-08-2019 21:05

Rapporter til Admin
Jeg kan ikke finde frem til hvor jeg har købt den og en RMA sag imellem mig og en Engelsk forhandler på Amazon, det magter jeg ikke. Så jeg har splittet den ad og hældt væsken fra. Jeg ville vide om den manglede det. Det gjorde den så ikke og det lugter som kølervæske gør til en bil. Der er lidt slagger/bundfald i den hvide keramiske skål, som kølervæsken er hældt op i og der sidder lidt små hvide prikker i køleribber er på kølehovedet. Ikke noget der er kritisk, men dog hvor jeg tænker at det må være snavs fra indersiden af alukøleren, der har bundfældet til væsken. Anyway, så går pumpen lidt trægt, når jeg skubber til den med fingeren. Jeg har heldigvis en ekstra PC stående, som en vens søn skal have imorgen, så jeg har adgang til en "Chassis Fan" udgang til at teste med. Og ja, pumpen kører slet ikke rundt. Den startede dog, da den fik et skub og kørte derefter som den skulle. Lige indtil at jeg stak fingeren på den, så stoppede den. Og startede så igen, da den fik et skub. Så nu skal jeg igang med et multimeter og se hvor mange volt den får fra sin egen indre styring og måske bypasse styringen, så den får strøm direkte fra bundkortet, uden om den egne små dioder, modstande osv. Jeg keder mig og vil da gerne spare 600kr, for det har været en fantastisk køler til den pris, så nu giver jeg den et forsøg.
--
Asrock Z370 Extreme4 - I5-8600K - ID Cooling 280mm Ripjaws 2x8gb 3200Mhz CL14 Asus 1080 Strix A8G - Acer XB271HU
#2
Qax
Nørd Aspirant
15-08-2019 21:33

Rapporter til Admin
Pumpehjulet kører på magnetisme. Jeg startede den og vendte den lidt op og ned og så rystede jeg den ret kraftigt og så kom der et par kilo fra den og nu starter den hver eneste gang at den får strøm. Imorgen bliver den samlet og vandet kørt igennem et kaffefilter. Kølehovedet bliver renset med blid trykluft ( på afstand ) og så tilføjer jeg demineraliseret vand, når den skal fyldes op, for der er jo gået lidt tabt. Spændende projekt. Dør den igen, så skifter jeg nok til luft med push-pull.
--
Asrock Z370 Extreme4 - I5-8600K - ID Cooling 280mm Ripjaws 2x8gb 3200Mhz CL14 Asus 1080 Strix A8G - Acer XB271HU
#3
Qax
Junior Nørd
16-02-2020 19:03

Rapporter til Admin
Den er nu blevet skrottet og skiftet ud med en NZXT Kraken X62
--
Asrock Z370 Extreme4 - I5-8600K - ID Cooling 280mm Ripjaws 2x8gb 3200Mhz CL14 Asus 1080 Strix A8G - Acer XB271HU Adata XPG SX8200 Pro 1TB

Opret svar til indlægget: Diagnostisere en død pumpe

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning