Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Vandkølet 5700 XT

Af Supporter Momberg | 21-01-2020 21:30 | 1234 visninger | 5 svar, hop til seneste
Hey alle TL;DR: Hvilket RX 5700 XT er bedst at vandkøle? Og giver det mening at købe et på nuværende tidspunkt? Jeg går på DTU som maskiningeniør, og i det kommende semester, har jeg planer om at studere lidt omkring vandkøling, og i den forbindelse også designe og bygge en vandkølingsblok helt fra grunden af. Til det skal jeg selvfølgelig bruge et grafikkort, og jeg er lidt lun på et 5700XT, delvist fordi jeg har en Freesync skærm i forvejen. Men hvilken et skal jeg købe? Jeg har hørt at referencemodellen skulle have enormt gode komponenter, i forhold til AIB modellerne, hvilket overraskede mig lidt, men kan det være rigtigt? Er det ikke korrekt forstået at de fleste vandblokke er designet til referencekortene? Det betyder selvfølgelig ikke noget, når jeg designer min egen blok, men synes dog det giver mest mening at bygge en blok, der potentielt kunne sammenlignes med en eksisterende blok. Jeg følger generelt med i GFX markedet, men jeg har haft ret travlt de sidste måneder, så er ikke helt up to date. Er der nye kort lige på trapperne? Mvh Rune
--
#1
Ilwaz
Guru
21-01-2020 23:17

Rapporter til Admin
#0 Er det ikke en smartere løsning at få fat i 2 brugte kort, som ikke er noget videre værd. Også designe en vandblok omkring det? Så du ikke risikere dit sprit nye RX 5700 XT? Hvad angår det bedste 5700XT til vandkøl. Så er det jo bare de kort som har det største udvalg af vandblokke. Hvilket er reference kortene. Og ja, der lige kommet nye kort. Vi har fået nogen handicappet RX 5700, som bliver kaldet RX 5600 XT. Senere på året, får vi så Big navi, og RTX 3000 engang i Q2-Q3 2020(Vi ved det helt konkret ved GTC i marts iår). Mht reference vs custom kort. Så det ikke fordi at reference er bedre, men nærmere fordi ingen boardpartner har set det nødvendigt at ændre det store på pcb designet. Da det ikke betyder noget for non hardcore overclockers som du og jeg. Slutteligt, så har AMD lige pt driver problemer med Navi serien. Hvilket er skyld i crashes så snart du går ind i et spil. Jeg er ikke helt klar over hvor stort et problem det er, men der er en god slat på diverse forums som melder om disse problemer.
--
Grafikkort oraklet! Oh, and don't mind the vase.
#2
Momberg
Supporter
22-01-2020 21:58

Rapporter til Admin
#1 Tak for svar. Ideen var også lidt at blokken måske kunne bruges i et rig, når projektet var færdig, og føler ikke rigtig for at game på nogle gamle kort i længden. Vi har vejledere, teknisk kunnen og maskiner nok til at det sagtens burde kunne lade sig gøre at lave noget der virker, så jeg føler mig nu ret tryg ved løsningen med et spritnyt 5700 XT. Okay, Q2-Q3 er desværre for længe at vente på nye kort, for vi skal igang med projektet her engang i slutningen af februar, regner jeg med, og vi skal være færdige i slutningen af Q2. Men det er rart at vide, at jeg ikke behøver at bekymre mig om nye kort indenfor den næste måned. Ang ref vs custom kort, så har jeg ellers lige set en video af Buildzoid, som ellers forklarer at referencekortet generelt har bedre og dyrere komponenter end de fleste custom kort. Nogle af komponenterne er for at få plads til blower cooleren, andre mener han er pga mængderabat og andre detlajer i designvalget. Pointen er at han siger at næsten alle custom kortene er ændret en hel del i forhold til reference kortene, og i de fleste tilfælde med billigere komponenter. Udover det, så lyder det dog til at referencekortet er et ret godt valg til vandkøling. Godt du gør mig opmærksom på driverproblemerne. Det vil jeg lige kigge nærmere på. Tak for det.
--
#3
LARMY85
Supporter
22-01-2020 22:33

Rapporter til Admin
Jeg har et RX5700XT og jeg har ikke oplevet ét eneste driver problem/crash :-) Det lyder som et super fedt projekt du skal til at tage hul på!
--
Vh. Larmy
#4
Momberg
Super Supporter
24-01-2020 17:19

Rapporter til Admin
#3 Mange tak. Jeg glæder mig også til at komme igang med projektet
--
#5
Cykle35
Monsterbruger
24-01-2020 18:52

Rapporter til Admin
Ingen crash eller andre problemer her med 5700xt. En del coil whine men det kan ske for begge lejre
--

Opret svar til indlægget: Vandkølet 5700 XT

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning