Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Noctua D15 støj-fix

Af Super Supporter FlyingHippo | 10-04-2020 11:47 | 730 visninger | 4 svar, hop til seneste
Min pc står og folder proteiner i vildskab, og bliver derfor ret varm = blæserne kører for fuld skrue. Min D15'er gav dog en ret irriterende "whine" fra sig. Jeg faldt så over nedenstående video, som viser både problemet og løsningen. Åbenbart er det normalt hvis blæserne "trækker" luften igennem køleribberne, istedet for at "skubbe". Jeg har lige flyttet blæserne på min og det gjorde en kæmpe forskel! https://www.youtube.com[...]
--
$('.t47-svar-top').find('b:contains("fuerzzz1")').parent().parent().parent().hide() You're welcome!
#1
Lupine
Semi Supporter
10-04-2020 12:23

Rapporter til Admin
#0 Altså den konfiguration som er "løsningen" er vel den montering som Noctua selv viser i manualen. Har aldrig haft min D15'er monteret anderledes. Det bunder vel i fejl montering fra starten.
--
#2
Evil Mushroom
Supporter Aspirant
10-04-2020 12:31

Rapporter til Admin
#1 +1. Enig. Generelt giver blæsere bedst tryk ved en push-config - og skal dermed arbejde mindre. Hvis den puller luft, vil den skulle arbejde meget hårdere - endvidere kan falsk luft som trækkes ind omkring kølertårnet også give turbulens, og deraf følgende resonanser - og hyletoner Min Noctua NH-U12s kører med en enkelt 120mm blæser i push-config, ganske som manualen foreskriver - på min let OC'ede 7700K @ 4,5 All Core. Jeg har prøvet at klampe nr. 2 fan på bagsiden med en fansplitter, og ja, det gav da 2 grader på CPU'en, men væsentligt mere støj. Så giver jeg gerne afkald på de 2 grader for en væsentlig mere stille køler. Klart, hvis maksimal køling er nødvendig, uden hensyn til støj, er push-pull en mulighed, men ved normalt brug er push (push-push ved twin-towers) klart at foretrække.
--
Lasciate ogne speranza, voi ch'intrate (Lad alt Haab fare, I, som indtræder [i Helvede] (Dantes Divina commedia I, 3,9).)
--
Sidst redigeret 10-04-2020 12:31
#3
FlyingHippo
Super Supporter
10-04-2020 12:47

Rapporter til Admin
Jeg tænkte ikke synderligt over push eller pull da jeg installerede min. Jeg sørgede bare for at de blæste samme vej. Og medmindre de kom over 75% speed var der ingen støj, så det er først nu jeg lagde mærke til det
--
$('.t47-svar-top').find('b:contains("fuerzzz1")').parent().parent().parent().hide() You're welcome!
#4
Akasut
Guru
10-04-2020 14:51

Rapporter til Admin
#1 haha jeg tænkte det samme. Jeg er dog lidt surprised over at Noctua med deres høje kvalitets standard ikke selv har fanget denne "side effect" ved at end user vælger anden konfiguration. #0 fint du deler problemstillingen med os, det giver lidt stof til eftertanke.
--

Opret svar til indlægget: Noctua D15 støj-fix

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning