Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Programmering og webdesign \ Programmering
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

IMAP og POP3 og hotmail/gmail.

Af Superbruger interstellar | 26-01-2016 18:39 | 1523 visninger | 3 svar, hop til seneste
Hej hol, Jeg har lige lært om IMAP og POP3 som er protocoller der gør at man kan modtage emails fra en mail server til ens computer/android evt email client (hotmail, gmail) Bare lige et spørgsmål: Bruger mail-servere som hotmail.com og gmail.com også IMAP? Hvis jeg logger på hotmail.com så er mine mails jo gemt under min hotmail adresse, vil det sige at jeg logger direkte ind på hotmails mail-server, eller logger jeg ind på et hotmail interface dvs de mail jeg ser er mails som er blevet sendt FRA Hotmails maill-server via IMAP til det hotmail-interface jeg ser når jeg logger ind?
--
#1
HrDahl
Ny på siden
10-02-2016 21:38

Rapporter til Admin
Uden at være helt sikker på at jeg forstår dit spørgsmål så prøver jeg alligevel at give en forklaring. IMAP, POP3 og SMTP er som du beskriver mail protokoller, som hvis supportet, kan give dig adgang til at modtage og sende mails fra andre mail serveren end der hvor din mail er hostet. Outlook (hotmail) og gmail supporter alle 3 protokol former. Det vil sige at du kan få videresendt alt den mail du modtager i din gmail til Outlook samt besvare mails med din @gmail.com konto inde fra Outlook indbakken. Hvorvidt om de mails du ser i outlook er modtaget fra deres mail servere eller er gået igennem en IMAP protokol inden, er jeg ikke sikker på. Mit bedste bud her vil være at de kommer direkte fra outlook's mailserver da det ikke giver nogen mening at sende dem igennem en IMAP protokol inden.
--
#2
inckie
Giga Nørd
10-02-2016 22:25

Rapporter til Admin
De nævnte tjenester har alle sammen implenteret IMAP, således at hvis man har en Email klient som understøtter IMAP, så kan den hente dine emails ned fra IMAP serveren, mærkere dem som læst og hvad der nu ellers er defineret i RFC 3501: https://tools.ietf.org[...] som er den officielle definitionen af IMAP SMTP er en protokol der bruges til at transmitere emails mellem servere og er defineret i RFC 5321: https://tools.ietf.org[...] Modtager SMTP serveren gemmer så emailen (på filsystemet, i en database eller what ever) og IMAP serveren bruges så til autentificere klienten og præsentere "mailboksen" Her er lidt om RFC: https://www.ietf.org[...]
--
Freelance PHP udvikler - Kontakt oplysninger i min profil.
#3
inckie
Giga Nørd
11-02-2016 01:33

Rapporter til Admin
Ps POP3 er i øvrigt en forældet protokol og fungere anderledes end IMAP i forhold til postkassen. I modsætning til en IMAP server, fungere POP3 server mere som en postkasse du tømmer for post/reklamer og slæber med hjem. Typisk er POP3 servere nemlig sat op til at når klienten har "tømt" postkassen, slettes mails fra serveren og eksistere derfor kun på den klient der sidst har "tømt" postkassen. Det har fordele og ulemper: F.eks. hvis du kun har en begrænset internet forbindelse tilrådighed eller bruger emails til at sende meget store filer, så er det smart at emails altid er tilgængelige lokalt på computeren og der ikke skal oprettes forbindelse til en serveren via internettet. Begrænset disk plads på serveren: Brugernes emails (og vedhæftede filer) ligger kun midlertidigt på serveren og det gav især mening, den gang det faste pladelager i en computer kostede mange penge og var begrænset. I disse tider med 3G/4G, hotspots og bredbånds forbindelser samt lave pladelager priser er det ikke et væsenligt problem og man kan sådan set bare implementere en lokal cache feature i selve klienten, selvom man bruger IMAP til snakke med serveren, men POP3 fungere i praksis mere eller mindre per design således.
--
Freelance PHP udvikler - Kontakt oplysninger i min profil.
--
Sidst redigeret 11-02-2016 01:36

Opret svar til indlægget: IMAP og POP3 og hotmail/gmail.

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning