Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Programmering og webdesign \ Programmering

Er datamatiker en god nok uddannelse?

Af Gæst FunniMan | 19-06-2019 18:56 | 1187 visninger | 16 svar, hop til seneste
Hej. Jeg skal snart vælge en uddannelse. Lige nu står valget mellem softwareteknologi (professionsbachelor) og datamatiker, og jeg har mine tvivler om datamatikeren. Eftersom de fleste firmaer går efter dem med universitetsuddannelser, er datamatikeren så blevet en overflødig uddannelse nu til dags? Eller er det stadigvæk en fornuftig uddannelse at tage med lav ledighed og relativ god startløn med mulighed for at arbejde sig op til et lønniveau, der afspejler en diplom- eller civilingeniørs?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Dare_Devil
Supporter
19-06-2019 19:18

Rapporter til Admin
Hvorfor ikke bare tage datalogi? Eller er du dårlige venner med matematik? :)
--
#2
Wut
Mega Supporter
19-06-2019 19:24

Rapporter til Admin
Jeg ville have taget en diplomingeniør i software.
--
Jeg ser ikke indlæg fra gæster. Så gæst: Opret en profil :-)
--
Sidst redigeret 19-06-2019 19:25
#3
Hubbi
Semibruger
19-06-2019 19:44

Rapporter til Admin
Jo bedre udd. jo bedre. Jeg ville selv, som min., gå efter en professionsbachelor.
--
#4
FunniMan
Gæst
19-06-2019 20:33

Rapporter til Admin
#1: Jeg er faktisk ret god til matematik, hvis jeg selv skal sige det; 12 både i mundtlig og skriftlig samt 12 i min SRP om kaosteori. Grunden til, at jeg ikke overvejer datalogi, er, fordi den er alt for teoretisk, og to datamatikerlærere, som jeg har snakket med, og som begge er uddannede dataloger, mener, teorien fra datalogiuddannelsen ikke er så meget værd i sidste ende.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Wut
Mega Supporter
19-06-2019 21:06

Rapporter til Admin
#4 Præcis. Tag en diplomingeniør i stedet. Meget mere fokus på at anvende teorien og løse rigtige problemer :-)
--
Jeg ser ikke indlæg fra gæster. Så gæst: Opret en profil :-)
#6
Tomruk
Ultrabruger
19-06-2019 21:07

Rapporter til Admin
Tror såmænd at uddannelsen er god nok. Spørgsmålet er nok mere om arbejdsgiverne synes at det er uddannelse nok. Desuden skal man ikke undervurdere hvor meget certificeringer og praktisk erfaring betyder.
--
#7
Daeko
Bruger Aspirant
19-06-2019 23:01

Rapporter til Admin
Er selv uddannet Datamatiker for efterhånden mange mange år siden. Der var ikke ligeså meget at vælge imellem som i dag :) Hvis jeg skulle vælge i dag ville jeg helt klart gå efter diplom-ingeniør eller lignende, hvis man ikke vil det mere teoretiske datalogi. En diplom-ing tager ikke meget længere end datamatiker og så er du allerede meget bedre stillet og kan læse en kandidat bagefter hvis du vil. Mht om man lærer nok på datamatiker, så ja du lærer rigeligt til at klare mange jobs. Men de fleste virksomheder har ofte et minimums-krav mht uddannelse, så det gør bare ens liv nemmere at have læst lidt længere :)
--
Sidst redigeret 19-06-2019 23:06
#8
SShadowS
Guru
19-06-2019 23:17

Rapporter til Admin
#0 Er meget forskelligt fra branche til branche. Nogle har så stor mangle på folk de tager alt der er. Har en kammerat der laver til Web, you know PHP and stuff. Der er det svært at finde job. Så tager du min branche, der ved jeg ALLE virksomheder søger efter folk. Der er recruiters der skriver flere gange om måneden. Det er sindsygt de beløb de kaster med bare for at få fat i en. Vi søger lige nu f.eks. 3 programmører og der jeg var før havde søgt 2 i 2,5 år og fandt ikke en eneste. De var nød til at tage datamatikere der var kommet lige ud af skole, også selvom de vidste der gik en masse med oplæring. At den oplæring så er det samme om du har læst Datamatiker eller Datalog er så noget andet. Ingen ved hvad de laver når de kommer ud af skolen alligevel. Der er ingen steder de underviser i vores sprog alligevel. :) Så overvej hvilken branche du vil arbejde indenfor. Er det en hvor der er mange om faget, så sigt høj for at differentiere dig. Og ellers bare tag datamatiker, for er det en meget specialiseret branche så ved du lige så meget når du kommer ud af skolen som en datalog. (Hilsen datalogen)
--
6700K|Maximus VIII Extreme|32GB RAM Gainward2080ti-GS|PG279Q Samsung960 PRO 512GB|Samsung 850 PRO 512GB Samsung860 QVO 2TB|Corsair AX860i
--
Sidst redigeret 19-06-2019 23:17
#9
FunniMan
Gæst
19-06-2019 23:52

Rapporter til Admin
#8: Hvilken branche arbejder du i, hvor der er så meget efterspørgsel?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
Quinkle
Monsterbruger
20-06-2019 00:19

Rapporter til Admin
Hey, Er på 4. semester af min Datamatiker uddannelse, og skal til at være i praktik. Har selv haft en del mennesker komme til mig, for at høre om jeg ville være interesseret i at komme i praktik hos dem. Som datamatiker, har firmaer den fordel at du er gratis arbejdskraft i 3 mdr, hvor de kan lære dig op, inden du får job. Har også hørt at fra de 3 årgange før mig, er det kun 3 der er arbejdsløse, hvor den ene har valgt det selv. Så tror ikke du skal være bange for job. Du skal også være obs på at Datamatiker er en del lettere end diplom(går jeg udfra/håber jeg). Synes selv jeg er kommet forholdvist sovende igennem uddannelsen, med næsten kun 12 taller. Håber det hjalp lidt.
--
yas
#11
Mattii
Ultra Nørd
20-06-2019 09:10

Rapporter til Admin
#9 Der er generalt ret stor efterspørgsel på folk inden for IT. Man vælter i tilbud og recruiters på linkedin, det er virkelig et godt område at arbejde indenfor lige pt. Personligt valgte jeg selv datamatikeren (for derefter at tage bacheloren i Software Udvikling), på grund af den lidt mere praktiske tilgang end f.eks. datalogi. I dag arbejder jeg som konsulent og mine daglige opgaver er primært cloud arkitektur og udvikling (primært inden for AWS). Allerede fra da jeg var i praktik som datamatiker havde jeg et studiejob, og de var villige til at fastansætte mig når jeg var færdig - jeg ville dog gerne tage bacheloren og gjorde så dette. Under bacheloren var jeg også i praktik og der startede jeg som fastansat efter endt bachelor. Hvis jeg var dig ville jeg nok tage en dipl. ing uddannelse - men ærligt tror jeg ikke at det gør den store forskel i længden. De fleste jeg har været til samtale hos (også konsulent huse o.lign) er mere interesseret i hvad du har haft fingrene i. Det vigtigste er at finde noget du føler er lige dig - noget som du brænder for og noget du faktisk føler er super fedt, så er jeg sikker på alt det andet nok skal komme.
--
#12
SShadowS
Guru
20-06-2019 09:27

Rapporter til Admin
#9 Min er ikke speciel, var bare et eksempel. Men det er ERP systemer, mere specifikt Business Central (Tidligere kendt som Dynamics NAV).
--
6700K|Maximus VIII Extreme|32GB RAM Gainward2080ti-GS|PG279Q Samsung960 PRO 512GB|Samsung 850 PRO 512GB Samsung860 QVO 2TB|Corsair AX860i
#13
MaVa
Ny på siden
20-06-2019 09:56

Rapporter til Admin
#12 Der er pt. ret stor mangel på NAV udviklere :-)
--
#14
Munkeholm
Supporter Aspirant
20-06-2019 10:01

Rapporter til Admin
0# Det er skam ikke uddannelsen der gør om du er en god udvikler, jeg kender 'datamatikere' der ikke kan skrive 2 linjer kode uden hjælp.. jeg kender folk der blev ansat af skolen på første semester til lektiehjælp fordi de brænder for det.. Hvis du vil være udvikler kræver det du brænder for det, så kan navnet på uddannelsen være ligegyldigt.
--
#15
Gr-FreeKill
Mega Supporter
20-06-2019 10:24

Rapporter til Admin
Jeg er uddannet Datateknikker, dengang hed det Datafagtekikker på Ballerup TEC. Før det havde jeg kun en 9. klasse. Jeg har haft flere jobs nu som .net udvikler og de har ALDRIG spurgt ind til min uddannelse, eller ville se karaktere. De har muligvis spurgt ind til certificeringer. De fleste virksomheder i den brance er total ligeglade med hvilken uddannelse du har, det handler kun om hvad du kan og hvad du vil være i stand til at lære - og selvfølgelig hvilken person du er! Det er meget positivt hvis du har projekter i fritiden. Altså hobby projekter du kan fortælle om eller vise frem. Det viser interesse, gå-på mod og entusiasme. Og så bliver du aldrig en DYGTIG fullstack udvikler uden at have hobby projekter eller lignende. Det er de færreste steder du kan arbejde hvor du kan man sand fullstack udvikler.
--
This is a quantum car: I don't know where i am, but im going really fast!!!
#16
Wut
Mega Supporter
20-06-2019 11:14

Rapporter til Admin
Jeg har en kammerat, som er vanvittigt dygtig, og har programmeret i over 12 år professionelt. Men, da hans stilling så blev nedlagt pga besparelser, så endte han i over et år ikke at kunne få et job. Primært fordi han ikke har en formel uddannelse som programmør, og HR-afdelingerne har jo ikke kompetencen til at vurdere, hvor dygtig han er til programmering. Så han blev bare sorteret fra allerede inden 1. samtalerne begyndte. Så mit råd vil hvert fald være, at hvis man vil sikre sig i job, så sørg løbende for at få papir på evnerne. Først en uddannelse, og dernæst helst certificeringer eller kursusbeviser, samt udtalelser fra virksomheder osv. I øvrigt betyder uddannelsen også en del for ens løn. En civilingeniør har lettere ved at forhandle en god løn hjem (ved at henvise til statistikkerne ved IDA osv), end en datamatiker. Dermed ikke sagt, at datamatikere altid får lavere løn osv, men det hjælper med en lang uddannelse. Jeg har selv arbejdet sammen med en PhD og en elektriker, der har lært sig selv at kode. Elektrikeren var væsentligt dygtigere, men han kunne bare ikke overbevise chefen+lønafdelingen om, at han ikke ville gå for lavere løn end PhD'en. Sådan er det selvfølgelig ikke alle steder, men det hjælper med et godt papir til at starte ud på.
--
Jeg ser ikke indlæg fra gæster. Så gæst: Opret en profil :-)
--
Sidst redigeret 20-06-2019 11:16

Opret svar til indlægget: Er datamatiker en god nok uddannelse?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning