Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Programmering og webdesign \ Programmering

Råd/tips til Datamatiker uddannelse

Af Ny på siden Mathias Estrup | 26-01-2020 13:49 | 1350 visninger | 4 svar, hop til seneste
Hej folkens Jeg søger ind på uddannelsen til "Datamatiker" her snart, i håb om at starte til sommer. Har i den forbindelse lidt spørgsmål til folk der kender til uddannelsen/området. - Har i nogle råd til før, under og efter uddannelsen? - Hvilket sprog burde jeg kigge på/lære inden uddannelsesstart? - Hvor meget selvstudie er der i uddannelsen? Det skal lige siges at jeg er igang med at lære mig selv HTML/CSS programmering, for at have en bedre bund, til studiestart. Håber i kan hjælpe. Mvh Mathias Estrup
--
#1
Stroyer
Elite Nørd
26-01-2020 16:54

Rapporter til Admin
0# Du behøver ikke gå igang med at lære noget inden du går igang. Faktisk synes jeg måske det er bedre at lade være da man lynhurtigt kommer til at få "dårlige vaner". Jeg er med på at det er spændende men vent til du har fået pensum, her kan du så begynde at læse i nogle af bøgerne hvis du har lyst. Der kommer til at være meget hjemmearbejde, men da skoledagene ikke er så lange er der masser af tid til det. Tror ikke I kommer til at arbejde med HTML/CCS overhovedet, og hvis I gør vil det nok være som et "bi-projekt" - Jeg tænker i kommer til at starte med Java og derefter videre til C# blandet med en masse teori og netværk.
--
IDGAF!
#2
Frederik112
Ultrabruger
26-01-2020 20:10

Rapporter til Admin
Enig med #1, du behøver ikke gå i gang med at lære noget på forhånd, medmindre du meget gerne vil. Nu ved jeg ikke hvor du søger ind, men jeg tog selv uddannelsen på UCL (findes i Odense og Vejle), og der var det primært C# vi brugte. Du kan gå i gang med at lave nogle små konsolprogrammer, som kan lægge to input sammen, eller sortere en liste af tal osv.. Hvis du får styr på den grundlæggende syntaks i C# og objekt orienteret programmering, så er du ret godt kørende.
--
#3
GodLess
Ny på siden
06-04-2020 20:19

Rapporter til Admin
I lyngby ændre de det ofte, har ikke selv en Datamatiker uddannelse, men kan fortælle dig at foruden C# som er blevet brugt meget, har de også særligt fokus på Java og WebApplets. Det jeg vil foreslå dig, i stedet for at 'lære et sprog', er at lære at 'programmere'. Har lavet en hurtig liste af keywords du vil med 100% garanti støde på under Datamatiker, Datalogi, Software, Computerteknologi osv. (Listen er på engelsk da meget stof også er) OOP (Object Oriented Programming), Cloud Systems, SCRUM, GANTT, SQL (MySQLi), Computer Architecture, Machine Learning, Big Data, Procedural Programming, Top-Down Programming (Og de lignende andre metoder), Propositional Logic, Exceptions and Errors, Datastructure og meget mere. Dette var bare lige nogen jeg kunne på stående fod, og der er tonsvis af mange andre ting du kan kigge på, som ikke omhandler et specifikt sprog, men i stedet det at være udvikler. SQL derimod er faktisk et sprog, men det er uniformt for ALLE sprog, så derfor vil det at lære SQL aldrig kunne være dårligt for dig. Hvis du absolut vil have fingrene i noget, så vil jeg foreslå dig at kigge på et eller to af de her sprog i overfladen: - SQL - Java - HTML & CSS - JavaScript (Kan kombineres med HTML & CSS, men vil foreslå at hvis ikke du kombinere med HTML og CSS fokusere på Node.js applikationer) Vil ikke foreslå dig at gå i gang med C, hverken C89, C++, C# eller lignende. Kan også foreslå at lære XML men udover dette ... vil det nok ikke gøre meget godt. Du kommer til at bruge, i en eller anden form, alt jeg har nævnt under din uddannelse, lige meget hvor du tager den eller hvilket niveau du tager den på. (Dette gælder selvfølgelig ikke mediedesign og webudvikling, dog er der ligheder). Kan sagtens foreslå nogen gratis udemy kursus'er du kan start med at kigge på hvis det er.
--
#4
stef4905
Monsterbruger
06-04-2020 21:28

Rapporter til Admin
Da jeg tog uddannelsen, have jeg forinden lært mig selv Java, da jeg havde set på pensum at vi skulle have det første semester. Jeg syntes selv at det gjorde rigtig godt for mig, da jeg havde en langt bedre forståelse for objekt orienteret programmering genrelt (hvilket UCN altid underviser i). Jeg læste selvfølgelig ikke det "tunge ting", men fik grundforståelsen og jeg syntes det gjorde opstart nemmere, hvorved jeg ikke skulle bruge så lang tid på hjemmelæsning, som mange af mine medstuderende gjorde. Hvis du syntes programmering er spændende, syntes jeg ikke du skal vente, men bare komme igang. Kig eventuelt på noget C#, Java og SQL. De tre sprog kommer du helt klart til at liver undervist i, eller stifte bekendtskab til ret hurtigt. Det er bare en bonus hvis du også har styr på HTML/CSS, da du også kommer til at skulle bruge det på uddannelsen.
--

Opret svar til indlægget: Råd/tips til Datamatiker uddannelse

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning