Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ HardwareOnline.dk \ Om HardwareOnline.dk

Opdaterede retningslinjer i Køb/salg

Af BOFH Thomas | 26-09-2021 12:49 | 1250 visninger | 32 svar, hop til seneste
Tiden er kommet til at opdatere vores retningslinjer for vores køb/salg sektion. Der var en del af punkterne der var utidssvarende, lige som der var flere punkter som ikke giver så meget mening. Jeg har derfor gennemgået dem og de nye retningslinjer kan findes lige her http://www.hardwareonline.dk[...] Retningslinjerne vil fremover finde i sin egen separate liste hvilket vil gøre det nemmere at finde frem til reglerne for køb/salg. Der er opdateret en masse gamle links og henvisninger til produkter som ikke er særligt relevante mere. Men der er også nogle lidt større ændringer der forhåbentligt vil gøre det lidt mere tydeligt hvordan siden skal benyttes. *Grænserne for hvad der må sælges i køb/salg er blevet gjort lidt bredere. Vi tillader nu forbrugerelektronik i bredere forstand end tidligere. Så feks er IoT nu inkluderet men i grove træk er alle ting der kan fungerer som en computer eller snakke sammen med computere / andre enheder tilladt at sælge. Det er nu også tilladt at sælge ikke elektroniske ting, men som typisk bruges sammen med computeren. Dvs du kan godt sælge et skrivebord, kontorstol mv. på forum. En helt ny kategori er desuden "nørde legetøj". Dvs ting der relaterer sig til nørde kulturen med samler objekter, modeller, figurere og alt andet af lignende karakter. Jeg forventer ikke at der sælges almindeligt børnelejetøj i kategorien. * Der er nu kommet specifikke regler for at oppe sine tråde. maks en gang i døgnet med ca 24 timers mellemrum (vi gider ikke skulle gribe ind fordi der er en der gør det efter 23 timer). Det er maks tilladt at oppe 7 gange. *Punktet salg af større partier og med fortjeneste er fjernet. Så ja man må gerne sælge sine egne varer til markedsprisen. Man må også gerne sælge større mængder af ting, feks hvis man har købt et overskudslager eller andet. Til gengæld har vi strammet formuleringen om hvad vi opfatter som privat handel, så hvis du feks løbende sælger nye grafikkort ,så vil vi kunne opfatte det som firmamæssig handel og kunne lukke disse tråde. Men det er næppe noget vi gør fordi man har stået 8 timer i kø til et åbnings tilbud eller fordi man sælger et nyt grafikkort eller PS5. Det må være op til køberen og vurdere om man vil give den pris sælger forlanger. Jeg håber i vil tage godt imod ændringerne og hvis i har kommenterer eller spørgsmål så er tråden her stedet for det.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#1
Nichlas H.
Semibruger
26-09-2021 12:56

Rapporter til Admin
Hvad med en markering af at et opslag er afsluttet? (Solgt/taget ud af salg)
--
#2
BoreBissen
Super Nørd
26-09-2021 12:57

Rapporter til Admin
"Software" i drop-down står med småt som det eneste. Blot et lille heads up.
--
AMD Ryzen 5600x | MSI B550m Mortar Wifi | MSI Gaming X 6700 xt 12 GB 2x8 GB Corsair 3,2 GHz | Noctua NH-U12A Corsair RM750 v2 | WD Black M.2 500 GB
#3
Thomas
BOFH
26-09-2021 13:05

Rapporter til Admin
#1>>God ide. Det er tilføjet som en del af et af punkterne. #2>>Tak, det skulle gerne være rettet nu.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#4
Mikchr
Elitebruger
26-09-2021 13:24

Rapporter til Admin
"... *Punktet salg af større partier og med fortjeneste er fjernet. Så ja man må gerne sælge sine egne varer til markedsprisen. Man må også gerne sælge større mængder af ting, feks hvis man har købt et overskudslager eller andet. Til gengæld har vi strammet formuleringen om hvad vi opfatter som privat handel, så hvis du feks løbende sælger nye grafikkort ,så vil vi kunne opfatte det som firmamæssig handel og kunne lukke disse tråde. Men det er næppe noget vi gør fordi man har stået 8 timer i kø til et åbnings tilbud eller fordi man sælger et nyt grafikkort eller PS5. Det må være op til køberen og vurdere om man vil give den pris sælger forlanger. ..." Jeg synes, at disse punkter er meget væsentlige. Jeg har set flere, som brokker sig over, at hvis man sælger et produkt til markedsprisen, som man måske har fået i netop et kø-tilbud, Black-Friday-tilbud eller lignende, ja så kommer argumentet: "jamen, du har kun givet 1.000 DKK for produktet, så vil jeg ikke give dig 3.000 DKK, som er tæt på markedsprisen". Så må admins jo gribe ind, hvis man sælger 3 RTX 3080 kort om ugen eller lignende, hvis de ikke vil have denne adfærd.
--
Mikkel Elgaard. KBH. Send mig en privat besked for nærmere kontaktdata.
--
Sidst redigeret 26-09-2021 13:25
#5
Comicsdk
Monster Supporter
26-09-2021 13:36

Rapporter til Admin
Når en høtyv sælger sine hamstrede grafikkort til 3000 kroner over hvad kvitteringen siger, står køberen med håret i postkassen i tilfælde af at kortet skal refunderes. Men ågerpris er måske det der menes med markedspris. Jeg har ikke helt styr på definitionen efterhånden.
--
#6
Mikchr
Elitebruger
26-09-2021 13:40

Rapporter til Admin
#5 Så må køber og sælger i dialog med hinanden vurdere hvad dette skal betyde for prisen.
--
Mikkel Elgaard. KBH. Send mig en privat besked for nærmere kontaktdata.
#7
Comicsdk
Monster Supporter
26-09-2021 14:10

Rapporter til Admin
Scalperen går efter maksimal profit og sælger til højeste bud. Jeg kunne ønske mig en markering af den slags annoncer, så købere er 100% indforstået med betingelserne, den forringede værdi der er på kortet instantly når det skifter hænder. Jeg mener faktisk at indkøbsprisen skal oplyses på enhver annonce, såfremt man lige så stille og roligt lader forummet bevæge sig over i at være platform for den type handel.
--
#8
kikophil
Elite Supporter
26-09-2021 14:11

Rapporter til Admin
Fint med udvidelser af manglende funktioner, men dette vil så accelere samtlige handler således, at vores handelsliste i venstre side langt hurtigere forsvinder ud i søgefunktion - indtil 1 døgn er opnået til et bump :) Husker at samme handelsliste i de travle tider havde en "levetid" på helt ned til 15 minutter sidste år, hvorfor: Ville det ikke være en GOD idè, at lave mindst 2 eller flere tråde ligesom vores Black & White liste, så HW i "reneste form = pc dele" stadigvæk blev afskærmet fra div. møblementer - andet? Uanset hvad, ville der selvf. blive brug for flere "handelslister" hvis vi stadivæk sku` ha` en chance for, at finde en ønsket ting indenfor "føje" minutter :))
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#9
Mikchr
Elitebruger
26-09-2021 14:36

Rapporter til Admin
#7 Den ide kan du jo vende med #0.
--
Mikkel Elgaard. KBH. Send mig en privat besked for nærmere kontaktdata.
#10
Thomas
BOFH
26-09-2021 14:55

Rapporter til Admin
#4>>Jeg er helt enig, det er en større ændring som nogen nok vil føle går lidt imod det vi tidligere har håndhævet. Der er nok også nogen der vil synes at vi pludseligt går ind for scalping med denne ændring. Men vi må desværre også belave os på at vi lever i en lidt underlig verden hvor brugte ting pludseligt kan have højere værdi end nyprisen. Reglen var nemlig oprindeligt skrevet for at forhindre folk i at drive en egentlig forretning gennem vores forum, mere end det var for at forhindre at nogle mennesker tjener på noget de har købt. Hvis der så kommer nogen der sælger noget ofte kan vi stadig gå ind og lukke ned for dem. #5>>Jeg mener ikke det er HOL's opgave at lege dommer over hvad folk må sælge deres ting for, lige som jeg ikke vil bestemme hvor meget folk vil give for tingene. Jeg antager at enhver der feks køber en PS5 her på siden kan finde ud af at google nyprisen og vurderer om de vil betale mere. #7>>Der kommer ingen markering. Det ville jo kræve at vi skulle gå alle salgs annoncer igennem og vurdere om pris er for høj eller lav. #8>>Ja forhåbentligt vil der komme flere handler og dermed mere trafik. Det er trods alt det der betaler regningerne. Men forum oversigten til venstre har aldrig givet et komplet overblik, jeg kan anbefale at bruge https://www.hardwareonline.dk[...] så kan man også sortere på hvad man søger efter. Men der kommer ikke til at være flere BW lister, det er jo ikke hvad man har solgt, men en bedømmelse af selve handlen.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#11
Comicsdk
Monster Supporter
26-09-2021 15:24

Rapporter til Admin
10 Jeg foreslår ikke at HOL skal agere dommer, jeg skriver at retningslinierne kunne tilpasses den aggressive form for handel. Retningslinier er vel i bund og grund "dommer-regler" i forvejen. Men jeg have ingen forventninger om anden respons, så jeg er ikke helt i kulkælderen over det. Det er som det er.
--
#12
kikophil
Elite Supporter
26-09-2021 15:28

Rapporter til Admin
#10 - Nu kender jeg så godt til søgelisten efter en hel del år herinde, men mener at jævnfør dine nye ændringer i : https://www.hardwareonline.dk[...] Ku` det være langt nemmere, at trykke sig ind til èn af disse kategorier via direkte links allerede fra starten - lige under - B & W listen - om muligt selvf. ?
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#13
Kristina
Giga Nørd
26-09-2021 15:38

Rapporter til Admin
#0 Lyder fornuftigt med de opdaterede retningslinjer, og klogt/relevant ikke at fluekneppe enhver regel ned til mindste detalje (fx ift. bumping eller at nogen sælger noget over købsprisen). At der er noget almen sund fornuft både fra siden/admins og fra brugerne. Er der nogen, der voldknepper siden med et hav af GFX-tråde til voldsomme overpriser, så kan man skride ind. Er der nogen, der sælger sin Playstation 5 til mere end hvad nyprisen var, fordi udbud/efterspørgsel regulerer markedet, så er det sådan, det er. Begynder vi at diskutere/ville bestemme, hvad nogen skal sælge deres vare for, er vi tilbage til problemstillingen om, hvem der har patent på sandheden i at værdisætte en vare. Så kan vi diskutere herfra og til månen med hver sine subjektive holdninger og således smadre sælgers tråd til ukendelighed, hvor tråden kører fuldstændig af sporet (det er sket masser af gange). Man må respektere sælgers pris i en salgstråd og evt. respektfuldt spørge, om sælger er villig til at gå ned i pris, evt. med saglig henvisning til, hvor man kan få varen billigere. Alt andet ævl og bævl fungerer simpelthen ikke, fordi værdisætning lang henad vejen er en subjektiv ting, hvor nogen sætter særligt pris på, at en vare fx er helt ny og uåbnet, andre er ligeglade, nogen vurderer original emballage har en værdi, andre gør ikke, nogen synes Asus er bedre end Lenovo, osv. osv. God salgsetikette er det dog altid, at sælger oplyser, hvilket beløb, der står på kvitteringen inden en handel, så køber kan forholde sig til, om det er fint nok eller ej.
--
Nuff' said: http://xkcd.com[...] Hvis du mangler Dropbox, kan du bruge mit link = 500 MB ekstra data hver :) https://bit.ly[...]
--
Sidst redigeret 26-09-2021 15:41
#14
Thomas
BOFH
26-09-2021 15:50

Rapporter til Admin
#11>>Jeg jeg læser dit svar vile du hellere have vi gik den modsatte vej og forbød folk at sælge ting til mere end nypris. Det er dog ikke noget jeg ønsker og bestemme og derfor vil det ikke blive en del af vores regler. #12>>Jeg er ikke helt med på hvad du mener. Men hvis jeg forstår dig korrekt, så vil du have et direkte link til de enkelte kategorier? Det kan du jo bruge quickjump listen til, så kan ikke se behovet.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#15
kikophil
Elite Supporter
26-09-2021 15:51

Rapporter til Admin
#11 - For at Hol skal ku` køre, skal der fortsat være afstand mellem handelstråden og administration/ansvar da sitet ellers ikke vil ku` køre økonomisk. Når du foreslår retningslinjer, er disse derfor ret ligegyldige uden konsekvenser ved overtrædelse - jævnfør førstnævnte. Agressive/ondskabsfulde - og selvf. alle de der svindler helt fra småt til stort - hvor vi jo ofte taler om politianmeldelser, er hovedsageligt op til vi handelsbrugere selv .. At Hol/Thomas så til tider stiger ud af sin Tesla, og smider disse Holparasiter/møgører ud - når vi lige reminder ham om det - er så et nødvendigt plus til opretholdelse af "ret & orden" på Hol for alles bedste forøvrigt :) Hep hep - og fortsat god søndag til alle :))
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#16
kikophil
Elite Supporter
26-09-2021 15:59

Rapporter til Admin
#14 - Ok- kom sørme selv lidt i tvivl om de kommende ændringer v/s nuværende tilstand, så venter lige og ser, hvorledes "fremtiden" ser ud - in real :)
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#17
Cocio21
Semi Supporter
26-09-2021 16:01

Rapporter til Admin
Hvis Det er tilladt at oppe sin tråd 7 gange. Hvis produktet stadig ikke er solgt bør du overveje og lave en ny tråd med bedre information eller en mere rigtig pris. Det er måske bare mig, men syntes det lyder underligt den del jeg har markeret med fed her.
--
#18
kikophil
Elite Supporter
26-09-2021 16:04

Rapporter til Admin
#17 - Hmm - det er vist bare dig - fed eller ikke fed - men nok et forkert sted!
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
--
Sidst redigeret 26-09-2021 16:06
#19
Comicsdk
Monster Supporter
26-09-2021 16:28

Rapporter til Admin
15 Nåh, det er sådan det hænger sammen. Så har jeg ikke flere spørgsmål.
--
#20
thomasknows
Gæst
26-09-2021 16:32

Rapporter til Admin
Vil HOL fortsat uofficielt støtte/hjælpe med ulovligt salg af spilkonti som det foregår her f.eks: https://www.hardwareonline.dk[...] til trods for at spiludgiverne har helt modsatrettede holdninger til emnet som f.eks hvad der om linkede tråd er nævnt her: https://support-leagueoflegends.riotgames.com[...] ? Der er nogle irriterende elementer der ikke har det store problem med at påpege som Riot gør at det meget ofte relaterer sig til scams når der handles spilkonti, men HOLs admins sletter jo gerne de svar for at beskytte sarte egoer hos scammerne/de uberettigede sælgere. Det vil fortsætte som vanligt ikke sandt?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#21
Thomas
BOFH
26-09-2021 17:02

Rapporter til Admin
#17>>der havde lige sneget sig et ekstra Hvis ind i den sætning det er nu rettet og jeg har ændret formuleringen en lille smule. Den nye tekst er. "Det er tilladt at oppe sin tråd maksimalt 7 gange" #20>>Der er intet ulovligt jfr dansk lov i at sælge sin spilkonto og vi har ingen problem med at formidle det. Vi redigerer desuden meget sjældent køb/salg annoncer. det har man som opretter af tråden selv ret til at gøre.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#22
Ali
Mega Nørd
26-09-2021 21:27

Rapporter til Admin
Gode justeringer af salgsforummet. Kunne dog godt tænke mig, at der kan optimeres på dette problem: når man starter med at fravælge alle kategorier og markerer den ene man vil se nærmere på og dernæst klikker på en tråd for at åbne den for derefter at vende tilbage til oversigten over alle tråde i den kategori man netop har markeret, skal man igen fravælge alle kategorier for igen at sætte et hak ud for den kategori man vil gennemse. Når man går tilbage fra en tråd til oversigten ser man altså igen samtlige blandede tråde fra alle kategorier, med de nyeste øverst :(
--
Great minds discuss ideas; Average minds discuss events; Small minds discuss people.
#23
Thomas
BOFH
26-09-2021 23:50

Rapporter til Admin
#22>>Enig det er irriterende og det er fixet i næste version. Der er dog en workaround vælg kategorien i quickjump listen istedet for at gøre det på oversigten. Så kan man gå tilbage.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#24
Ali
Mega Nørd
27-09-2021 00:12

Rapporter til Admin
#23 fedt, hvad end 'næste version' så er....hvornår forventes den at blive implementeret og kommer der andre nye funktioner med i den næste version :)
--
Great minds discuss ideas; Average minds discuss events; Small minds discuss people.
#25
the688
Guru
27-09-2021 08:36

Rapporter til Admin
*slettet - jeg svarede på noget som var svaret på*
--
"ORK SATME!"
--
Sidst redigeret 27-09-2021 08:36
#26
Tyller
Guru
27-09-2021 12:58

Rapporter til Admin
#24, Den har været på vej i 20 år, så forvent ikke den er lige om hjørnet
--
AMD Ryzen 3900X, ASUS ROG Crosshair VII (WIFI), 4x8Gb Corsair Vengeance, MSI Geforce GTX1080 ti Armor OC - Nænsomt kølet med H2o
#27
Colaplus
Guru
27-09-2021 13:03

Rapporter til Admin
Super fedt med nye tiltag, synes personligt de nye retningslinjer virker fornuftige.
--
MSI B460 Tomahawk | i9-10900 | 2x8GB G.Skill Aegis | GTX970
#28
Thomas
BOFH
27-09-2021 14:51

Rapporter til Admin
#26>>Det passer så ikke helt, for vi har altså været gennem en del versioner. Men med lidt medvind så er der en ny version af siden klar inden jul.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#29
Ali
Mega Nørd
27-09-2021 15:21

Rapporter til Admin
#26 det må da være en ironisk bemærkning...at den har været undervejs i 20 år - dvs næsten lige siden HOL så dagens lys. Har i hvert fald set mange opdateringer af HOL op gennem årene :) #28 ser frem til hvad der kommer af nye funktioner med næste version
--
Great minds discuss ideas; Average minds discuss events; Small minds discuss people.
#30
the688
Guru
27-09-2021 15:25

Rapporter til Admin
I wasn't gonna... but now I'm gonna. https://www.hardwareonline.dk[...] Åbenbart var der i starten af Januar 2004 nogen der undrede sig over at v3.0 ikke var kommet inden julen 2003... Der var sågar magiske jokes om det i HOL-Bladet, et legendarisk "fan-zine" tilbage fra dengang vi sad til LAN på Skjoldhøjkollegiet i Århus. Det er læææænge siden. <3
--
"ORK SATME!"
#31
Thomas
BOFH
27-09-2021 16:22

Rapporter til Admin
Ja den sagnombruste V3 version. Det var starten på vores problemer med at faktisk få leveret en færdig version af et nyt design. Nu er det godt nok mange år siden, men V3 var Lasses barn som han gik i gang med og hurtigt viste store fremskridt. Men som med den slags projekter så er det nemt at få lavet noget design, men at få performance og sikkerhed op på niveau er svært. Som jeg husker det så fik Lasse mindre tid grundet hans studie og så døde projektet stille og roligt. Efter en del forsøg blev V3 skrottet og motoren på siden blev opdateret men designet forblev det samme. I Januar 2007 lancerede vi endeligt HOL V4 som visuelt er stamfader til det nuværende site. Siden her, har funktionelt og visuelt forblevet stortset uens. Men inde bagved er der sket såmange tekniske opdateringer at vi må være på version 4.5. Men det stopper ikke der, for i de tidlige 10’ere så begyndte vi på V5 og belært af tidligere erfaringer gik jeg ud og lavede en aftale med et firma der havde erfaring med at lave website. De havde godt nok udviklere i asien, men der skulle jo være en dansk projektleder på den. Jeg fik en god pris mod at jeg var fleksibel omkring udviklingstiden. Desværre viste det sig at de asiatiske udviklere på ingen måde formår at tænke selv og jeg brugte oceaner af tid på en version der aldrig endte nær det der var lovet. Koden var simpelthen så ringe at der ikke var noget at bruge af andre. Så gik der nogle år mere Nova gik i gang med at udvikle, Denne gang er det V6, det gik godt der var fremskridt, men så kom den med at komme i mål igen op til overfladen. Det var jo hans hygge projekt og han stod også for vedligehold på det eksisterende site og som der så ofte er sket før, så kom livet i vejen og siden blev ikke færdig. Det er dog den side som vi Præsenterede sidste sommer men som viste at der simpelthen var for mange fejl og mangler til at det ikke var praktisk muligt at lancere den. Men vi har arbejdet videre siden dengang og nu mener jeg vi er der. Der er måske ikke så meget V6 tilbage, designet er ændret, motoren er opdateret til nyeste version og fejlene er minimale. Vi kæmper lige nu med at få de sidste design tweaks på plads og så kan vi smide den til en test og hvis den går lige så godt som jeg håber, så går vi live hurtigt derefter. Men hvilken versionsnummer den skal have ved jeg ikke rigtigt, jeg tror vi hopper på den populære vej og kalder den et rundt tal som 10 eller måske måske HOL V22
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#32
the688
Guru
27-09-2021 16:36

Rapporter til Admin
v4.04 ;)
--
"ORK SATME!"

Opret svar til indlægget: Opdaterede retningslinjer i Køb/salg

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning