Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ HardwareOnline.dk \ Om HardwareOnline.dk
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Nem-ID validering - noget værd?

Af Giga Supporter UnitedTSR | 08-11-2015 15:54 | 3651 visninger | 12 svar, hop til seneste
Heey, Skal til at købe noget brugt hardware, så Nem-ID valideringen her lyder som en god indikator for hvem man kan føle sig (nogenlunde) tryg ved at købe fra. Men hvad er valideringen faktisk værd? Det er vel næppe noget som de gode folk bag HOL kan tjekke ud, hvis man bliver taget i røven? :)
--
Two hands working is worth more than a thousand clasped in prayer
#1
BabaMac
Super Nørd
08-11-2015 15:57

Rapporter til Admin
Vil formode politiet kan få det oplyst såfremt du bliver bedraget af sælger og laver en anmeldelse...
--
#2
clokker
Monsterbruger
08-11-2015 16:00

Rapporter til Admin
politiet kan finde ud af hvem det er men om de vil gøre noget er noget helt anden. Mest af tiden handler det om små beløb og har hørt at der ikke rigtigt sker noget ved den slags bedrageri. :-( Jeg holder mig til face2face..
--
#3
Yilar
Maxi Supporter
08-11-2015 16:03

Rapporter til Admin
Det er lidt pseudosikkerhed, men nogle svindlere tror at de ikke kan findes på nettet, hvis blot de undlader at skrive deres navn, men hvis de bruger NemID så kan de spores, og dermed bliver de aldrig NemID valideret. Dermed ikke sagt at de ikke kan svindle selvom de har NemID valideret sig, fordi det kan de sagtens. Hvis du vil have et godt råd, så lad vær med at handle med nye brugere eller gæstebrugere, og foretræk altid f2f handler fremfor postordre.
--
Sidst redigeret 08-11-2015 16:07
#4
UnitedTSR
Giga Supporter
08-11-2015 16:12

Rapporter til Admin
2# Ja, det er også det jeg tænker. Med de ressourcer policen kommer det vel knap med i rapporten. 2# Nej. Så basalt set er det vel en form for "falsk" sikkerhed? Idéen er jo super fin, men med det politi vi har er den næppe noget værd? Præcis! Grunden til jeg lavede denne tråd var af samme grund, alt efter udkommet af dette emne ville jeg skrive en større smøre om hvem jeg ville handle med, pr. postordrer (semi-nørd eller derover fx, min. + 2 gode handler på White/Black HOL listen).
--
Two hands working is worth more than a thousand clasped in prayer
#5
Eiva
Semibruger
08-11-2015 17:55

Rapporter til Admin
Handler ikke med folk uden NEM-ID (medmindre det er mig der er sælger) en anden god indikator er black/whitelisten Mvh.
--
I7 4770k @4.6ghz, Asus maximus vi formula, asus dcii 780, 16gb 2400 mhz
--
Sidst redigeret 08-11-2015 17:55
#6
Ronson
HOL Moderator
11-11-2015 15:16

Rapporter til Admin
Hvis en bruger er valideret så er brugeren bundet op på et unikt ID som HOL kan aflevere til politiet. Vi kan ikke se noget som helt om brugeren. Politiet kan bruge det til at finde den person som nemID'et tilhører. Så ja, valideringen er bestemt noget værd. Problemet opstår hvis der er fusket med nemID, men det er ikke min opfattelse at det er et udbredt problem.
--
Klik her for evig lykke: http://chipsguiden.dk[...] Klik her for HOL Bladet: http://chipsguiden.dk[...]
--
Sidst redigeret 11-11-2015 15:23
#7
Gæsten
Gæst
11-11-2015 17:57

Rapporter til Admin
For at NemID skal være noget værd, skal man man kunne validere en handel, eller opdatere sit NemID.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Ronson
HOL Moderator
11-11-2015 19:19

Rapporter til Admin
#7: Nej, hvorfor? Du blander to ting sammen nu. NemID handler ikke om at en handel går godt eller skidt, men om at man vil kunne finde personen hvis alt går galt. Dette skulle gerne få folk der vil snyde til at tænke sig om en ekstra gang inden de gør det. Det er en sikkerhed for at man vil kunne føre en eventuel svindel tilbage til en person. NemID kan aldrig være en sikkerhed for at handlen gennemføres tilfredsstillende for alle parter. Derfor hænger brugbarheden af nemID ikke sammen med at kunne validere eller vurdere en handel. Ved ikke lige helt hvad du mener med at opdatere sit nemID?
--
Klik her for evig lykke: http://chipsguiden.dk[...] Klik her for HOL Bladet: http://chipsguiden.dk[...]
#9
Gaio
Supporter Aspirant
11-11-2015 19:20

Rapporter til Admin
#7 om du har valideret dig før eller efter en handel gør vel ikke en forskel ? Dit nemid er vel stadig det samme
--
Es gibt Dinge, die gibt's nicht.
#10
Gæsten
Gæst
11-11-2015 20:25

Rapporter til Admin
# 8 Jeg snakker ikke om handlen går godt eller skidt, men hvis jeg ville snyde og der ER NemID validering, så i stedet for at bryde NemID, er det en del nemmere at få adgang til en andens konto her på hol.dk eller fx dba.dk. Derfor vil jeg mene det er en form for falsk sikkerhed.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
Thomas
BOFH
12-11-2015 08:59

Rapporter til Admin
Blot lige for at få slået fast hvad det egentligt er voresNemID validering gør så får i lige beskrivelsen. Når man validerer sig så modtager vi et unikt nummer et såkaldt PID som kan bruges til at identificere personen bag. Dette nummer er nok unikt men der findes ingen offentlig database vi private udbydere af NemID kan slå op i hvilket er årsagen til at i kan opleve tjenester der også spørger efter CPR Nr når man opretter sig. Politiet har dog en mere omfattende mulighed for at slå op i systemet og det betyder a de kan finde personen bar. Jeg har i flere tilfælde udleveret disse oplysninger til politiet. Hvad angår om det er falsk sikkerhed så kan man ikke lave en 100% sikker validering medmindre man indfører live biometriske scanninger der kan tjekkes mod en officiel database. Men NemID er et ekstra niveau af sikkerhed som gør det svære for svindlere at udføre deres gerning, men det er naturligvis ikke umuligt. Men i virkeligheden tror jeg at NemID valideringen fungerer lidt som at sætte en god lås på sin dør, hvis enperson virkeligt vil ind skal han nok komme det. Men for de fleste bliver det for bøvlet og så går de videre til naboen. Altså dvs da DBA indførte NemID validering så smuttede mange af svindlerne til mindre sites som HOL og derfor har vi indført lignende validering så vi ikke er den ”nabo” svindleren vælger. Men det ar naturligvis ingen 100% garanti.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#12
nesya
Ny på siden
16-03-2016 04:50

Rapporter til Admin
Spam fjernet
--
Sidst redigeret 16-03-2016 06:30 af ReneSDK

Opret svar til indlægget: Nem-ID validering - noget værd?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning