Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ HardwareOnline.dk \ Om HardwareOnline.dk

Er du tidligere blevet scammet? Så læs her!

Af Bruger ekud | 09-01-2020 20:41 | 2194 visninger | 9 svar, hop til seneste
Efter jeg tidligere blev scammet af brugeren Twitch Lex aka Mads J herinde for ca. et års tid siden, har jeg observeret siden og bemærket at utrolig mange efterhånden er blevet scammet og fortsat bliver scammet, hvilket har ført mig til nysgerrigheden om at finde ud af hvor mange andre der har været udsat for svindlere og jeg kunne derfor godt tænke mig at skabe et overblik. Dette overblik kan muligvis hjælpe andre til at tænke sig om en ekstra gang i fremtiden inden de sender penge til en potentiel svindler ved at identificere lignende teknikker og tricks svindlere benytter sig af, samt give administratorene af siden et bedre overblik hvor stort et problem det reelt er. Er du, som jeg, tidligere blevet scammet så skriv gerne hvem du blev scammet af (brugernavn), hvilke(t) produkt(er) er der tale om, eventuelt mængden af penge der blevet tabt samt dato eller ca. tidspunkt for handlingen og om du fik din penge tilbage eller ej. Hvis det har interesse er det er også muligt at tilknytte en lille historie til hvordan forløbet gik. Jeg forventer kun indslag fra folk som til en hvis grad kan dokumentere at de er blevet svindlet og ikke kun tror de er blevet svindlet, blot for at udelukke false-positives. Det er fuldstændig frit hvor mange informationer i vælger at inddrage i jeres opslag, men venligst respektere sidens regler omkring eksponering af personlige oplysninger. Navne burde dog ikke være noget problem. Jeg kan starte ud med at fortælle at jeg blev svindlet af brugeren Twitch Lex aka Mads J i februar måned 2019 og hvis nogen har interesse i at læse mit forløb, skal de være velkomne til at klikke ind på et tidligere forum indlæg jeg skrev kort tid efter hændelsen. Jeg fik mine penge tilbage ret kort tid efter jeg havde samlet alle beviser og fortalte hans fader at jeg var klar til at gå til politiet om mandagen med alle beviser. Link: https://www.hardwareonline.dk[...] Hvad har du oplevet? Del din oplevelse med os :)
--
Sidst redigeret 09-01-2020 20:43
#1
stenergut
Junior Supporter
09-01-2020 21:40

Rapporter til Admin
Har været udsat for et muligt forsøg på svindel ved køb af en 2TB Samsung Evo 860 i dba via en nemid valideret bruger. Betalte via mobilpay. Jeg fik dog mine penge tilbage efter jeg truede med at kontakte dba, politi, mobilpay samt advarer mod personen på hol.dk Det der er så spøjst er, at disse 'scammere' altid har alle mulige mærkelige søforklaringer. I mean - why bother? Hvorfor tilstår de ikke bare med det samme af de har scammet? De lider tilsyneladende under den vrangforestilling, at hvis de blot forhaler eller hælder nok vand ud af ørene, så vil det faktum at de ikke har sendt varen, aldrig gå op for køber... Altså, hallo?! Der er åbenbart en helt særlig psykologi på spil, som jeg ikke kan gennemskue.
--
Sidst redigeret 09-01-2020 21:41
#2
dontmindme32
Ny på siden
09-01-2020 22:24

Rapporter til Admin
Havde lidt af en oplevelse med en scammer fra Frederikshavn, han solgte mig et GTX 1070 for 1000 + 60 kroner i fragt den 10. oktober sidste år, han sagde hans MobilePay "fuckede op" (sikkert banned lol), så han gav mig valget mellem PayPal og en bankoverførsel, jeg valgte PayPal og overførte de 1060 kroner og overførte det som en "Goods and Services", heldigt for mig. https://imgur.com[...] Der gik et par dage, intet svar, så kom det typiske "Jeg sender snart", det fortsætter så lidt, et par dage efter kommer han med en mindre refundering på omkring 150 kroner, han prøvede nok at narre PayPal eller noget i den stil, der var stadig intet T&T, kun en masse undskyldninger fra hans side. Den 19. stopper han helt med at svare, og efter et par dage låner jeg et familiemedlems konto og spørger ham om et andet kort han har til salg kan spille Fortnite, siger vi bor i Sæby og kan afhente i dag, og så siger han at kortet er solgt. Derefter opretter jeg en PayPal sag og melder ham til politiet med den info jeg har, jeg siger det dog ikke til ham. Et par dage senere svarer han med én til lorte undskyldning "Sry jeg først svar nu, jeg har ikke haf min telefon" (Alt dette forgik over Messenger, han behøver ikke tlf), han lover at få den sendt, jeg sender info igen, men som altid sker der intet, et par dage senere spørger jeg og han siger "Sry, har haft travlt, alt bliver sendt i morgen, også emailen". Det sidste jeg hører fra ham er den 22. hvor han siger "Sry, har haft travlt, alt bliver sendt i morgen, også emailen", og som forventet kommer der intet. Men den 27. får jeg en dejlig mail fra PayPal, min sag gik automatisk i gennem fordi at scammeren aldrig svarede på PayPal, og jeg har mine 1060 kroner igen :)
--
Sidst redigeret 09-01-2020 22:26
#3
Monze
Gigabruger
09-01-2020 23:01

Rapporter til Admin
Blev på en måde scammet af marklund77 i 2015 Købte et brugt steelseries keyboard og ss headset "så god som ny" Pakken ankommer og er en nettopose med gaffatape. Flere taster er gået i stykker og 2 mangler helt. Headset er USB lydkort holdt sammen med en strips. Det sinker af røg og tastaturet laver dobbelt registrering ved næsten hvert tryk. Han svarer efterfølgende aldrig tilbage på sms'er eller pm. https://www.hardwareonline.dk[...]
--
Sidst redigeret 09-01-2020 23:05
#4
Sven Bent
Mega Nørd
10-01-2020 04:31

Rapporter til Admin
jeg tror jeg er blevet scammet en gang hvor en person solgte mig defekt ram. jeg har nada erfaeringer som saelger om at blive scammet paa trods af at jeg tit og ofte gave folk 14 dages retturet/proevetid og 30 dages personligt garanti ved salgt af en hel del computere over aarene jeg er dog ogsaa ret sikker paa at stignign af internet salg scam er steget de sidste mange aar pga internet er blevet mere og mere hverdags eje og ikke forbeholdt "eliten"
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#5
thechillum
Semi Supporter
10-01-2020 07:43

Rapporter til Admin
Jeg har endnu ikke oplevet at blive scammet, da jeg ikke vil overføre først til folk som er enten nye brugere, inaktive brugere og derved ukendte uden troværdighed i min optik. Jeg henviser til de +25 rep på black/whitelisten og får dem til at opbygge tillid min vej og derfor handler jeg risikofrit. De eneste som ikke har accepteret dette, har været folk som har solgt noget som virker for godt til at være sandt eller folk som kun kontakter en via private beskeder.
--
#6
ekud
Bruger
17-01-2020 14:00

Rapporter til Admin
#1 Det er ret interessant hvordan at denne kognitive dissonans slet ikke er åbenlys for mange af dem, nogle tror jeg godt er klar over det, men er så langt ude i deres løgne aka alternativ virkelighed at de "bliver" nødt til at fortsætte fordi der er ingen vej tilbage for dem. #4 Det er 100% sikkert at det er steget, især efter som at social engineering er blevet meget mere tilgængeligt at lære, pga. internetttet og det er blevet nemmere at svindle igennem internettet end nogensinde før eftersom antallet af online handler er steget voldsomt de sidste årti og stadigvæk stiger. #5 Jeg kigger altid på black/white listen samt laver en grundig baggrunds tjek - hvis muligt. Da jeg blev scammet var scammeren så smart at give mig tilstrækkelig oplysninger til at kunne direkte identificere ham, fordi jeg efterspurgte diverse dokumentation inden jeg overhovedet ville overføre penge til ham da det virkede totalt fishy, men efter at han gav mig tilstrækkelig information som rent faktisk var gyldig, personen prøvede bare at sælge de samme komponenter til flere. Det har også direkte lært mig at altid være skeptisk over for folk på internettet (selvfølgelig var jeg klar over det inden, men nogle gange skal man brænde fingrene før man lære at kogepladen altså er varm) og har forøget mit skepsis til et helt nyt niveau, hvilket jeg ser som et af de få muligheder for at beskytte os selv mod scammers.
--
#7
Alfons
Ny på siden
17-01-2020 17:36

Rapporter til Admin
Overførte i fredags godt 1500 til en svindler her på Hol.. han solgte ryzen 7 2700x og 1060 6 gb. Hans profil var ny, men han tilbød mig både afhentning og PayPal, så derfor troede jeg desværre på det.. ved at han har snydt flere herinde
--
#8
Brianhenneberg
Elitebruger
17-01-2020 19:12

Rapporter til Admin
Købte for nogle år siden et micro SD kort på 512GB. Nyprisen dengang var ca. 3000,- men sælger solgte det til ca. 300,- Jeg spurgte ind til om det var en tastefejl. At det enten skulle koste 3000,- eller være 512MB, men det var rigtigt nok. Jeg gik med til handlen og fik mit kort. Label sagde 512GB og når jeg satte det i pc'en viste det også 512GB. Problemet var bare at hver gang jeg førte filer over på det, forsvandt de med det samme. Om ikke andet var det gennemført scam. Jeg opgav at gøre mere i det og ved ikke hvor kortet er i dag.
--
#9
Goffer
Semibruger
17-01-2020 19:29

Rapporter til Admin
blev snydt for en del år siden med nogle mobiltelefoner, meldte det selvfølgelig, og endte også i retten med ham og han fik en dom (Der var Ca. 20 andre der skulle vidne mod ham) og så hørte jeg aldrig mere om det, det eneste jeg fik ud af det var nogle penge for tabt arbejde fordi jeg skulle vidne i horsens.
--

Opret svar til indlægget: Er du tidligere blevet scammet? Så læs her!

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning