Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Lyd og højttalere

Potentiometer på ekstern lydkort

Af Junior Nørd Michael K | 09-04-2023 17:43 | 977 visninger | 3 svar, hop til seneste
Hey Hol. Ville såmænd bare komme med en success historie. Jeg har et gammelt ekstern lydkort: Audiotrak Prodigy CUBE (v. 1) som på billedet https://kropka.audio[...] Det er nok en 10-15 år gammelt i hvert fald. Jeg skulle støve af her til middag, og prøvede for sjov at dreje på lydkortets volumen (potentiometer). Det skrattede lidt i højttalerne, og tænkte ikke mere over det, men så skulle jeg spille noget musik, og blev overrasket over hvor meget renere lyden var, Kunne skrue langt op for volumen på højttalerne (Logitech x-230) - nærmest helt op til max uden forvrængning, hvilket jeg ikke har kunnet før. Jeg har for et par måneder siden drejet på højttalernes volumen, hvor det også skrattede lidt, og blev også bedre bagefter. Det er som om, de lige skulle genoplives. Så vil komme med en anbefaling, at prøve det, før man smider sit gamle brugte anlæg ud :). PS. Er der nogen, der ved, hvornår det ikke er nok bare at dreje på volumen, og der skal involveres noget rensevæske internt til potentiometeret? Kommer det en dag, hvor de er 30 år gamle? :D
--
#1
Juniper
Juniorbruger
10-04-2023 03:39

Rapporter til Admin
Hvis det står tørt burde det 'aldrig' forgå. Det er jo bare en variabel modstand.
--
#2
MVJ
Ultrabruger
10-04-2023 11:33

Rapporter til Admin
Optimal bør du rense nu med noget kontaktrens, for ikke at få kørt skidt og lort ind i potentiometret, eller du kan vente indtil det knaser igen, også rense. valget er dit.
--
#3
Michael K
Junior Nørd
10-04-2023 19:32

Rapporter til Admin
#2 okay, så må jeg se om jeg kan lukke op for lydkortet :). Det har 4 skuer i bunden, så det burde være muligt. Det er mere højttalerne, som ikke kan åbnes. God aften!
--

Opret svar til indlægget: Potentiometer på ekstern lydkort

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE