Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Lydkort/højttalere

Koble to mikrofoner på samme kanal via splitter ka...

Af Mega Supporter Chres | 04-02-2020 12:46 | 632 visninger | 5 svar, hop til seneste
Jeg skal til at lave nogle videoer/podcasts, hvor jeg optager fra mit Sony A7 III kamera. I den forbindelse skal jeg have koblet to lavelier mikrofoner til. Udfordringen er, at der jo kun er én mikrofon indgang i mit kamera. Vil jeg kunne bruge sådan en splitter her: https://www.proshop.dk[...] Som jeg forstår det, vil den ene mikrofon så blive optaget på venstre kanal, og den anden på højre. Så burde jeg jo kunne isolere hver kanal og så dublikere den, så jeg faktisk får et højre- og venstrespor fra hver mikrofon? Og nej - jeg kan ikke bare bruge en shotgun eller bord mikrofon, pga. for meget rumklang.
--
#1
Niko-H
Supporter
04-02-2020 13:18

Rapporter til Admin
#0 Ja, men den skal så være omvendt med male/female stikkene, så du kan sætte den ind i kameraet. Bruger præcis sådan en splitter som du viser der (med omvendt male/female stik) til det samme formål, hvor jeg føder to microport receivers ind i den ene indgang der er på kameraet. Du skal bare være sikker på det ikke er et stik som mixer kanalerne sammen, så begge mikrofoner bare kommer i begge spor.
--
#2
Niko-H
Supporter
04-02-2020 13:28

Rapporter til Admin
Her er faktisk den jeg har købt, og fungerer til formålet, således du får den ene mikrofon i højre kanal og den anden i venstre kanal. https://www.avxperten.dk[...] I redigeringen kopierer du dem så til hvert sit spor, og laver fill left with right channel på den ene og fill right with left channel på den anden, så du til sidst har 2 monospor fra hver sin mikrofon.
--
#3
HunterKiller
Elite Nørd
04-02-2020 13:55

Rapporter til Admin
Jeg har set en del andre podcasts der løser dette ved at optage lyden seperat, f.eks ind i en Zoom H-serie -også lægge lyden på billedet bagefter (med behørigt "klap" eller lign for at kunne synce det)
--
Linux, både privat og professionelt Det er aldrig umuligt at trække et kabel, so stop whining
#4
Chres
Mega Supporter
04-02-2020 14:10

Rapporter til Admin
#1 Ah ja haha - Det var da et forkert link jeg fik sat ind der... Klodsede mig. For det er præcis det jeg tænkte, med at fylde sporene ud. Mange tak for rådet - jeg bestiller sådan en djævel. #3 Ja jeg overvejede også en Zoom. Jeg har bare lavet for meget audio sync, til at jeg gider at rode med det mere :D
--
#5
Niko-H
Supporter
04-02-2020 14:25

Rapporter til Admin
#4 Jeg brugte også separat lydoptager før, men det er bare meget nemmere sådan her. Nogle kameraer kan dog godt have indbygget audio gain, som giver støj hver gang der er stille. Der kan en ekstern optager være en god idé. Jeg har også kørt det ind i en ekstern optager som har gemt det på SD kort som backup, og samtidig haft et kabel fra lydoptagerens output over i kameraet, fordi man så blot kunne tage lydoptagerens egen optagelse, hvis det viste sig at være dårlig lyd som kameraet havde optaget fra lydoptagerens output.
--

Opret svar til indlægget: Koble to mikrofoner på samme kanal via splitter ka...

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning