Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Hoppe fra router til AP?

Af Gigabruger SEOMaster | 08-04-2021 21:22 | 709 visninger | 5 svar, hop til seneste
Hej Jeg har sat et AP op fra Ubiquiti UniFi 6 Lite. Det virker mega godt, men det hedder “My WiFi Net” og min routers net hedder bare “default”. Kan jeg ikke gøre sådan, at når jeg bevæger mig ud af routerens område og AP signalet bliver stærkere så hopper min telefon osv. selv over på det andet net og vice versa?
--
#1
Dragonheart
Guru
08-04-2021 22:27

Rapporter til Admin
Jo. Du skal navngive SSID(netværksnavnet) identisk og med samme kode på begge. fx "default" m. kode abcd (for 2,4 GHz) "default_f" m. kode abcd (for 5 ghz) Hvis du så oven i dette sørger for at justere sendestyrken på router og accespoint så du får -70 dBm midt imellem dem (forestil dig signaltsyrken er to cirkler der udgår fra router og AP - der hvor de to cirkler overlapper skal der være -70dbm signalstyrke fra begge to) . Så er der optimalt overlap uden for meget elelr for lidt og dine enheder vil have lette ved at skifte. Signalstyrken kan måles med wifi Analyzer til windows10 elelr tilsvarende til mobil.
--
#2
SEOMaster
Gigabruger
09-04-2021 10:17

Rapporter til Admin
#1 Tusind tak. Så jeg skal navngive AP efter det netværk min router er sat op med, altså i dette tilfælde "default". - Tjek. Ved AP skal jeg så kalde både 2,4GHz og 5GHz for "default" og "default_f" er der nogen grund til du vil kalde 5GHz ved AP for "default_f" eller var det bare et navn du kom op med? Kan jeg omdøbe WiFi navnet på routeren først til noget andet, og så omdøbe det netværk fra AP? Nu har jeg jo koble dem sammen.
--
#3
MadsAG
Junior Supporter
09-04-2021 10:47

Rapporter til Admin
#2 Du kan kalde dem lige hvad du vil, bare de har ens navn og kode. Mit 2.4 GHz og 5 GHz netværk har også samme navn.
--
#4
[UAV]Hunter
Mega Nørd
09-04-2021 10:51

Rapporter til Admin
#2 - Du kan kalde dine netværk lige det du vil. Dog bør du på en eller anden måde kunne kende forskel på dine 2.4 og 5GHz Du kunne kalde den "Vores nætverk langsom" og "Vores Nætverk hurtig" Eller noget helt andet. Men tricket er at give både AP og Router samme navn og samme password, så hopper dine ting på den der er bedst/nærmest selv.
--
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." *Henry Ford*
#5
Dragonheart
Guru
09-04-2021 17:59

Rapporter til Admin
Ja som andre er inde på. Du kan kalde dem lige hvad du vil. Jeg vil foreslå du kalder 2,4 noget andet end 5 ghz båndet. Det med at slå navnede sammen virker ikke altid helt godt. Grunden til jeg skrev Default med og uden "f" er som #4 er inde på på at kunne indikere hviklet der er langsomt(men har bedre ange) og hvilklet der er hurtigt men har kortere range. Rækkefælgen du ændrer det(router eller AP først) i er helt ligegyldigt. :-)
--

Opret svar til indlægget: Hoppe fra router til AP?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning