Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk

Valg af accesspoints

Af Elitebruger Phyxius | 16-05-2021 17:50 | 780 visninger | 12 svar, hop til seneste
Vi er flyttet ind i et nyt hus, og vil for en gangs skyld gerne have ordentlig forbindelse i hele hytten. Plantegning: https://i.imgur.com[...] Værelset i øverste venstre hjørne bliver kontor, og her vil vores router sidde. Den dækker dog ikke hele huset, og jeg tænker jeg skal have fat i 1-2 AP's? Jeg har umiddelbart kig på Ubiquity Unifi, men synes lidt det er en jungle at finde rundt i, da det ikke er min spidskompetence. Hvilke Unifi og hvor mange bør jeg købe så jeg får den bedste løsning? Der er tale om et 152m2 murstenshus fra 60'erne. Jeg kan let føre kabel på loftet. Vi er en børnefamilie med ca. 15-20 enheder der skal kunne koble på. Derudover skal den kunne trækkes af min Tesla som holder udenfor bryggers. Tusind tak.
--
#1
Snazzy
Ny på siden
16-05-2021 17:54

Rapporter til Admin
Jeg kører med Google nest wifi 2 punkter i 120 kvm rækkehus. Jeg ville købe 2-3 stk, du slipper for at trække kabler, og det spiller bare :) mine ubiquiti bliver ikke længere brugt
--
#2
Phyxius
Elitebruger
16-05-2021 18:03

Rapporter til Admin
#1 Grunden til at jeg ikke overvejer et mesh system er egentlig at mine forældre købte Orbi for et par år siden, og det har bare aldrig fungeret, selvom det skulle være super udstyr.
--
#3
ToFFo
Guru
16-05-2021 18:04

Rapporter til Admin
Måske er det slet ikke nødvendigt med et AP. Det kan være en kraftig router er nok. Jeg har et murstenshus fra 60'erne på ca 85kvm eller sådan noget, med 30kvm kælder og næsten 1000kvm grund i alt. En Ubiquiti Amplifi HD router dækker snildt hele grunden. Fuld skrald i kælder og hele huset, og når ud til de fjerneste hjørner af haven også. Den står lige i midten af huset. Jeg har ikke indtrykket af det er en ekstremt kraftig router, idet den har indbyggede antenner, men får fin hastighed overalt. Da du har et større hus, tænker jeg du bare skal have en større router. Jeg har tidligere anbefalet denne pga. rækkevidde: https://www.pricerunner.dk[...] Den er rimelig beefy.
--
- Indsæt signatur -
#4
Phyxius
Elitebruger
16-05-2021 18:09

Rapporter til Admin
#3 jeg har en Asus AC87U som skulle være en fin router, men den kan ikke klare det. Vi oplever i hvert fald at fjernsynet i stuen til tider lider, og Teslaen har ofte svært ved at opdatere pga. lavt signal.
--
#5
ToFFo
Guru
16-05-2021 18:22

Rapporter til Admin
#4 - Den Asus når ikke TP-link'en til sokkeholderne :P Men hvis du skal ud i noget AP så vil jeg klart anbefale Ubiquiti og deres efterhånden famøse tallerkner. Sådan en her eksempelvis: https://www.pricerunner.dk[...] Eller denne: https://www.pricerunner.dk[...] Pro'en er smart fordi der er 2 porte i den. På den måde skal du ikke lave kabeltræk hele vejen fra din router og ud til de 2. Med Pro'en er der en indgang og en udgang. Du kan nemlig tilslutte access point nummer 2 i den ekstra port på Pro'en hvis du skal have flere.
--
- Indsæt signatur -
#6
MadsAG
Junior Supporter
17-05-2021 07:38

Rapporter til Admin
#5 Anbefale ~6 år gamle access points alligevel?
--
#7
ToFFo
Guru
17-05-2021 09:01

Rapporter til Admin
#6 - Ja, for de er virkelig gode til prisen.
--
- Indsæt signatur -
#8
Jacob [5260 Od.S]
Semi Nørd
17-05-2021 10:26

Rapporter til Admin
Hvis det var mit hus, så ville jeg placere et AP i hjørnet af stuen ud mod bryggers eller på trappen mellem stuerne. Du kan købe x antal meter kabel og eksperimentere med bedste placering inden du trækker over loftet. Da du har Asus i forvejen, så ville jeg købe en Asus router af en vis kaliber og sætte i AP mode. De har en fin guide "indbygget" til dette formål. Der er masser af ældre modeller på dba osv, som kan erhverves til billige penge. Hvis du kører Wlan, så er det vidst noget med at Google nest ikke har denne funktion tilgængelig, hvis du vil den vej.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#9
Wing Man
Super Nørd
17-05-2021 16:50

Rapporter til Admin
#0 Da du nok får flere og flere ting på WiFi vil jeg som minimum gå efter en 4x4 WiFi 6 AP. Jeg ville faktisk ikke nøjes med en, men nok placere 2-3 i huset - livet er forkort til dårlig WiFi.
--
Den som ler sidst, tænker langsomst!
#10
minoo
Elite Supporter
17-05-2021 17:46

Rapporter til Admin
Fixed https://imgur.com[...] Det burde altså være godt nok. med mindre du absolut vil have 100% styrke hvor en du befinder dig i huset. og kan leve med den hænger sådan midt i det hele det der jo nogen der ikke kan Jeg vil personligt mene 1 styk skulle være nok Ubiquiti Networks UniFi 6 Long Range. nogen vil nok forslå 2. men tror hvis det var mig ville jeg starte på et og kunne nøjes med 50% styrke ude i teslaen
--
#11
Dragonheart
Guru
18-05-2021 12:23

Rapporter til Admin
Jo flere Aper du sætter jo bedre dækning vil du få. Men det stilelr ogdså større krav til opsætningen for at det fungerer optimalt. ha rmen flere APer men ikek jsuteret sendestyrke ordentligt etc så vil man sandsynligvis opleve dårlig roaming Som udgangspunkt vil jeg anbefale et fæk efter rangeret bedst til dårligt ved 5 GHz wifi: 1. Et AP i hvert rum 2. APer fordelt således at der max er 1 gipsvæg, trævg elelr anden let-væg i lige linje mellem klienter og AP 3. APer fordelt så der max er 1 murstens/letbeton eller betonvæg mellem APer og enheder. Kommer der mere end 2 murstenvægge mellem APer og klienter eller afstanden bliver tilpas lang så vil 5 GHz lide markant. Mht hvilke Aper du skal vælge så jo flere APer du sætter op jo færre streams har hvert AP brug for. Har du et AP til hele huset wil en 4x4 AP være rigleigt. Har du tre APer i huset vil 2x2 APer være rigeligt (så du i alt har 6 streams). Sætter du 3 stk 4x4 APer op så du i alt har 12 streams er det overkille. Medmindre du har flere hundrede wifi enheder. Ovenstående er basere tpå egne erfaringer, best practice og rådgivning af professionelle installatører
--
#12
Phyxius
Elitebruger
18-05-2021 14:45

Rapporter til Admin
Tusind tak for feedback allesammen :) Nu har jeg lidt at gå efter.
--

Opret svar til indlægget: Valg af accesspoints

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning