Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk

Single-router eller mesh i nyt betonbyggeri?

Af Gæst mathiasi | 15-09-2021 19:55 | 494 visninger | 4 svar, hop til seneste
Jeg tænker at jeg ikke er den første som står i denne situation så vil høre om der er nogle anbefalinger. Vi er flyttet i en nybygget lejlighed på 87 m2 - i kender sikkert typen med masser af støbebeton-elementer som ikke ligefrem er WiFi signalers bedste ven. Dog har vi en lækker 1000/500 forbindelse som vi gerne vil udnytte bedst muligt, men kan konstatere at min nuværende Synology RT1900ac router ikke rækker. Det nuværende setup er som følgende: ?[img]https://i.ibb.co[...] Grønne punkter er ethernet-udtag og den blå er hvor min nuværende router står (oven på skabet i gangen). Jeg har valgt at trække den ud af teknikskabet i håb om bedring dækning. Jeg er i tvivl om en nyere router vil kunne dække hele lejligheden og give en bedre oplevelse eller om de satans betonvægge simpelthen er for meget? På den anden side har jeg overvejet et mesh-netværk med ethernet-backhaul. Min eneste bekymringer er, at jeg skal bruge et sæt med 3 noder fordi internet kommer ind i midten af lejligheden (markeret med pil) og jeg ved ikke om enhederne er smarte nok til at kunne forbinde til den nærmeste node eller jeg kan risikere at forbinde til en node på den anden side af lejligheden. Det er jo ikke nogen kæmpe lejlighed og har hørt at det kan bide en i bagdelen, hvis de er for tæt placeret.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
PapPhar
Bruger Aspirant
16-09-2021 07:27

Rapporter til Admin
NU bor jeg ikke i moderne betonbyggeri, men i gammelt murstenshus og her oplever jeg at mesh virker fint. Tæt på min router får jeg ca. 500/500, hvilket også er de tjeg betaler for. Ved min meshnode, får jeg ca 250/250, gennem 3 murstensvægge. Jeg oplever at mesh virker godt, når noderne er fordelt på "langs" og ikke i etager. Jeg havde først min node stående på 1. sal, men så hang alle mine enheder fast i routeren, der står i stuen. Nu når de er fordelt i stue og køkken, har jeg god dækning i hele huset og mine enheder bliver fordelt godt på noderne. Signalet falder mest, når jeg f.eks. skal forbinde gennem en ydermur. Når jeg sidder i udestuen, hvor jeg forbinder til min node i køkkenet, får jeg 150/150 og det er ca 5 meter fra min node i køkkenet. Jeg har indtil videre kun det mesh system jeg fik med fra Fibia og signalet kan sikkert være endnu bedre med et bedre/dyrere meshsystem. Betonvægge med massere af stål i, er bare forfærdeligt når det kommer til wifi. I min gamle lejlighed, hvor routeren stod i stuen, havde jeg intet signal i soveværelset, hvor der var 2 betonvægge imellem router og soveværelse. Du kan evt. købe en router, hvor der senere kan kobles mesh enheder på, hvis du ikke vil punge ud for meshenheder, du måske ikke får brug for.
--
Det udtales Papfar
--
Sidst redigeret 16-09-2021 07:29
#2
Toilets of SHIELD
Juniorbruger
16-09-2021 16:49

Rapporter til Admin
2 mesh nodes med triband og AX (WiFi 6) hvis du vil maksimere hastighed. Bonus points hvis begge nodes kører på kabel ;)
--
#3
NeoLite
Junior Supporter
16-09-2021 18:38

Rapporter til Admin
Asus XT8 wifi 6 twin pack kan anbefales herfra.
--
#4
Lars
Ultra Nørd
16-09-2021 19:23

Rapporter til Admin
Smid nogle ekstra AP på dine data udtag i murene, og lav dig det lækreste Mesh med Ubiquity eller noget i den stil. https://uniprint.dk[...] Der følger godt nok kun to ekstra AP med men selve routeren, som er den klods med indbygget display, har også en antenne i sig. Så du har faktisk tre antenner til hele lejligheden på 87 m2. Det burde være nok. Vi har en 90 m2 rækkelejlighed. Hvor vi har koblet to unify AP op til en Linksys router. Det dækker så godt at vi kunne (og har gjort det) placere en AP godt beskyttet i en plastkasse ude i haven, så vi også internet der. Konen bruger rigtig meget tid i haven hvor hun snakker med venner og familie over video-calls. Hele lejligheden er fint dækket ind med en WiFi router og en AP i hver ende af lejligheden. Ud over det, gør vi også brug af kablet netværk til vores smart-tv og stationære computere, bare for at være sikre på at der er nok ledig båndbredde til alle vores WiFi dimser. Dem har vi 10 af. Tip: En spejl er lavet af sølv og glas, og de kan faktisk godt blokkere et signal, fordi sølv er et metal.
--
Status på B/W-listen: 5+/0-
--
Sidst redigeret 16-09-2021 19:23

Opret svar til indlægget: Single-router eller mesh i nyt betonbyggeri?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning