Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk

Spørgsmål om Ubiquity

Af Bruger NOM | 28-11-2021 20:06 | 655 visninger | 9 svar, hop til seneste
Hejsa jeg har et spørgsmål. Da vi fik bygget hus, installerede vi 2 Ubiquity unify access points til fordeling af netværk i huset. Dengang fravalgte vi en switch, og derfor kører vores kablede netværk via vores udbyders router. Nu overvejer jeg at tilkøbe en 8 ports switch - men inden det har jeg et spørgsmål. Hvis vi tilkøber en switch, vil det så betyde at der er mere “sammenhæng” mellem det trådløse netværk og det kablede, eller er det uden betydning? Håber mit spørgsmål giver mening??
--
#1
ToFFo
Guru
28-11-2021 20:16

Rapporter til Admin
Din router fra udbyderen indeholder også en switch. Det eneste du får ud af at tilkøbe en switch, er flere porte som du kan tilslutte mere udstyr til. Har du brug for flere netværksporte, så du kan tilslutte flere ting? Forestil dig at din router er et strømstik i væggen, din switch er en stikdåse og strøm er netværk. Da der kun er plads til 1 apparat i stikket i væggen, køber man en stikdåse. Det kunne for eksempel være en stikdåse med 8 stik. Hvis du så finder ud af du faktisk skal bruge 10 stik, kan du købe en stikdåse mere, og sætte i den stikdåse du allerede har. Det kan du blive ved med så længe stikket i væggen kan levere strøm nok til alle apparaterne. På samme måde, vil routeren kunne levere IP adresser til alle de enheder der er koblet på de switches du har, så længe der er nok IP adresser at dele ud af. Det er selvfølgelig mere teknisk end jeg beskriver ovenfor, men det er, i meget grove træk, sådan det virker.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 28-11-2021 20:18
#2
gfunknown
Mega Nørd
28-11-2021 20:41

Rapporter til Admin
Absolut intet vil din switch gøre, medmindre den har højere hastighed end din nuværende router/switch. Tænker her på dit lokale netværk og ikke internet da det formentlig ikke er højere end dit kan ;-) Hvis du vil forbedre nettet, eller ihvertfald som minimum sikkerheden, så kan du købe en controller, eller køre controller fra en PC eller andet lignende. Så vil de blive opdateret en gang imellem, eller ihvertfald give sig muligheden. Hvis du bare benytter dine ap som de hænger og aldrig rører ved dem kører de bare videre. Intet galt i det i en privat bolig. Har sat op flere steder hvor jeg ikke administrerer dem efter de er sat op. Tror du vil have mest glæde af bare at lade dem køre uden du ændrer noget. Medmindre du selvfølgelig vil lære noget og derfor vil lege med det.
--
Sidst redigeret 28-11-2021 20:43
#3
FlyingHippo
Giga Supporter
28-11-2021 20:53

Rapporter til Admin
Så i kører mesh pt? Jeg vil helt klart foretrækker at kable begge AP'er. Det giver lige lidt mere stabilitet
--
var d = new Date(); if(d.getMonth()!=11 || d.getDate()!=24){ $('.t47-svar-top').find('b:contains("fuerzzz1")').parent().parent().parent().hide()}
#4
ToFFo
Guru
28-11-2021 21:03

Rapporter til Admin
#3 - Tror ikke det er et mesh setup, når det er udbyder-routeren der bruges sammen med 2 Unifi accesspoints. De er nok bare kablet direkte til routeren og har så fået samme SSID og adgangskode.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 28-11-2021 21:03
#5
FlyingHippo
Giga Supporter
28-11-2021 21:34

Rapporter til Admin
#4 Åh sorry det havde jeg overset
--
var d = new Date(); if(d.getMonth()!=11 || d.getDate()!=24){ $('.t47-svar-top').find('b:contains("fuerzzz1")').parent().parent().parent().hide()}
#6
Stroyer
Guru
28-11-2021 21:43

Rapporter til Admin
3# Man kører vel kun "Mesh" hvis man ikke har andet valg(eller er doven, for nærig til at få tingene lavet ordentligt eller ikke ved hvad faen man har med at gøre :) )? "Mesh"( Kæft hvor jeg dog hader det buzzword efterhånden) er skrald ift. korrekt placeret og kablet AccessPoints. I bund og grund er det jo heller ikke styrken på et AP eller "kvaliteten" men et spørgsmål om SNR. Hvis man vil have et ordentligt trådløst netværk(Hvad er ordentligt?) så bør man især kigge hen i mod at få fjernet støjkilder og ligge sit eget signal på frekvenser som ikke i forvejen er fyldt. Men så igen - wireless bør (i min optik) ej heller bruges til noget som helst "seriøst" som gaming eller andet. Wireless er til at surfe på iPads og måske streame en film. Kabling er "the way to go" med mindre man kun har mulighed for wifi på enhederne.
--
IDGAF!
--
Sidst redigeret 28-11-2021 21:47
#7
dgaa1991
Semi Nørd
28-11-2021 21:51

Rapporter til Admin
Jeg syntes da det er relavant for OP at den nye switch måske køber kunne være med POE så han slipper for strømstikkene til hans AP's. Det er i hvertfald noget jeg ville være glad for.
--
#8
NOM
Bruger
28-11-2021 22:43

Rapporter til Admin
Tak for svarene - begge ap er kablet i dag. Da vi byggede huset, blev der i øvrigt trukket kabler til værelser og fjernsyn, og så til de to ap’er. Begge ap’er er desuden styret med controller på pc’en?? Derfor burde de være korrekt sat op. oprindeligt var årsagen til at jeg ikke købte switchen fra Ubiquity med, at jeg ikke kunne se en god årsag til det, og nu hår overvejelserne den vej, af hensyn til at skippe de ekstra strømstik der kræves, for at ap’erne får strøm?? Ville bare vide om der var andre gode grunde, til at brænde 1 k af på udstyr for at spare et strømstik??
--
#9
MadsAG
Junior Supporter
28-11-2021 23:02

Rapporter til Admin
#9 Du kan få en PoE switch til ~300 kr. Men du skal lige tjekke op på hvilke AP'er du har, da de kører med forskellig PoE specifikationer. Og selv nogle unifi AP'er har samme produktnavn men forskellig måde at få PoE, da de er blevet ændret løbende.
--
Sidst redigeret 28-11-2021 23:03

Opret svar til indlægget: Spørgsmål om Ubiquity

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE