Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk

Mesh m kabel i node

Af Bruger Aspirant MickiT | 03-06-2023 20:51 | 499 visninger | 6 svar, hop til seneste
Hej, Vi har i lang tid brugt Google Nest Wifi, det var godt, udover at jeg havde et ongoing problem med, at det satte max download til 100 mbit. (Vi har 1.000 mbit forbindelse). Hvilket vidst var en software fejl, som Google aldrig rettede. Skiftede så til Asus XT8. Det har været det mest ustabile lort, jeg længe har prøvet. Har forsøgt med forskellige firmwares, og et utal af indstillinger. De crasher i tide og utide. Største problem lader til, at være fordi WIFI backhaul går over på 2,4 ghZ. Har forsøgt at ændre kanaler, frekvensbånd osv., for at undgå radar - intet virker i mere end 1 måned af gangen. Har også kørt med automatisk restart 1 gang om ugen, gør ingen forskel. Så nu vil jeg gerne have noget, som forhåbentlig bare virker. Har brug for: - 2 Enheder (1 router, 1 node) - De to enheder skal forbinde til hinanden via WiFi - Min stationær, skal kunne forbindes til noden via kabel OBS - Jeg kan ikke trække kabel mellem enhederne, eller direkte til min comp fra routeren. Kan se at TP-Link Deco XE75 får gode anmeldelser. Har I nogle erfaringer eller alternativer?
--
#1
Razzia
Semi Supporter
04-06-2023 11:53

Rapporter til Admin
Jeg undrer mig over problemerne med XT8, men det kan selvfølgelig være at ASUS har lavet en ny revision. Min bror har et sæt, hvor de kører 6 GHz WIFI backhaul på tværs af lejligheden, og han har endda en elevator mellem de to enheder (hvis man ser på den direkte linje). Det kører ganske stabilt, og han kan fint maxe en 300/300 forbindelse.
--
#2
ToFFo
Guru
04-06-2023 12:58

Rapporter til Admin
Det lyder måske åndssvagt men har du prøvet med et andet kabel til Google WiFi? Bare for at sikre det ikke er dér flaskehalsen opstår? Altså både i forhold til forbindelsens hastighed, men også de udfald du oplever. Jeg har også 2x ASUS XT8 noder, forbundet med kabel. Det er det bedste hjemme WiFi jeg nogensinde har haft. Har været igennem en del, men de enheder er satme vilde. På et tidspunkt havde jeg glemt at forbinde kablet efter at have rodet rundt med det, så den hoppede på WiFi backhaul. Der gik en måned før jeg bemærkede problemet, fordi det kørte så godt alligevel :P
--
Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0. Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret)
--
Sidst redigeret 04-06-2023 12:59
#3
MickiT
Bruger Aspirant
04-06-2023 15:48

Rapporter til Admin
#1 Jeg har v1 af dem. Hvis jeg slår 6 GHz wifi backhaul til, crasher de instant, og jeg kan ikke få dem til at være stabile overhovedet. På 5 GHz køre de nogengange fint i 1 uge, nogle gange 1 dag, (kan hive 700 mbit fra node) og så pludselig, går de over på 2,4 GHz og vil ikke retur igen, uden at jeg skifter wifi kanal og rebooter hele systemet. #2 Har prøvet adskillige kabler med Google Nest :) Alt fra Cat5 til Cat7. Det kom aldrig til at virke.. Hvis I har nogle tips til indstillinger på XT8, så kom endelig med gode råd :) Evt også hvilken firmware I kører på.
--
#4
ToFFo
Guru
04-06-2023 15:57

Rapporter til Admin
#3 - Tænkte også du havde prøvet andre kabler men man ved jo aldrig :D Jeg har ikke installeret speciel firmware eller noget, jeg har bare opdateret når jeg har fået besked om der er ny firmware. Derudover er alt bare standard indstillinger. Har du prøvet at nulstille dem til fabriksindstillinger? Ved godt det er lidt basic forslag jeg kommer med, men man skal jo starte et sted.
--
Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0. Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret)
#5
MickiT
Bruger Aspirant
04-06-2023 16:01

Rapporter til Admin
#4 Du har heller ikke manuelt valgt wifi kanaler eller noget? Har prøvet fabriks reset flere gange også :) Når det kører, så er det virkelig godt! Men det kører bare ikke særlig mange dag af gangen.. Kan også være at jeg bare har fået et par enheder med fejl på.
--
#6
ToFFo
Guru
04-06-2023 18:57

Rapporter til Admin
#5 - Jeg har vitterligt intet gjort i forhold til opsætning andet end at sætte et netværksnavn og en adgangskode. Det er alt. Derefter har det bare kørt fantastisk lige siden. Nej vent nu jeg tænker over det, var der en gang hvor den ene node blinkede rødt for some reason. Jeg ved ikke lige hvad der skete for den. Men den virkede i hvert fald ikke. Så genstartede jeg den og så virkede den igen. Men ud over det, ingen problemer :D
--
Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0. Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret)

Opret svar til indlægget: Mesh m kabel i node

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE