Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Sprød router til lidt af hvert?

Af Monsterbruger Madschr | 14-08-2018 22:16 | 1063 visninger | 8 svar, hop til seneste
Hey hol Står i den situation at jeg snart flytter til en adresse med en lækker 500mbit fiber forbindelse. Da jeg hidtil har haft COAX via YouSee hvor de desværre ikke understøtter bridge mode tænker jeg at det er tid til at få en lækker router. Nogen der har gode anbefalinger? Vil egentlig mest have den for at kunne rode med en masse sjove indstillinger evt. opsætte egen web/ftp server og muligvis egen DNS (ved ikke om en router vil kunne noget ift. egen DNS). Jeg arbejder selv med internet så som i nok kan læse jer til er det mest for at kunne lege med en masse ting. Budget er der ikke rigtigt noget af, men kan man få noget omkring en 2k eller deromkring er det at foretrække. Men smid endelig bud, man ved aldrig.
--
#1
smokealot
Maxi Supporter
15-08-2018 01:37

Rapporter til Admin
Mange af de features du spøger om, webserver dns server osv. Finder du nok ikke i en router, måske en ftp server, men den virker sikkert kun med storage som er attached til usb på routeren. Du kan overveje af finde en router hvor du kan installere openwrt på, men det er ikke altid ønskværdigt da det formentlig medføre software routning som kan limit performance. Mon ikke du bare skal have en router med tilfredsstillende lan og wifi, og så sætte en hjemme server op som du kan "leje" med? Husk af bed dit fiber selvskab om at opsætte en CPE der understøtter bridge mode (de fleste fiber CPE'er er låst til NAT pga de vil bruge dedikeret porte til TV multicast osv). Fast IP er nok også en god ide. Folk med dynamisk IP tvinges stille og roligt over på carrier grade nat pga IP mangel.
--
#2
mrKayne
Nørd Aspirant
15-08-2018 09:37

Rapporter til Admin
Har du overvejet en dedikeret router, og hertil en switch og accesspunkt(er)? Siden du godt kan lide at lege med indstillinger og whatnot, kan jeg kun foreslå Ubiquiti. - Unifi USG, 870 DKK - Unifi 8 port PoE switch 60W, 875 DKK - Unifi UAP-AC Lite, 510 DKK Så lander vi på de 2225 DKK inkl. fragt Hvis du så har en server kørende eller en RaspberryPi el.lign., behøver du ikke købe deres Cloud Key (det er den der giver adgang til alle de sjove indstillinger, et smart overblik over alt mulig statistik osv. osv.), for softwaren til denne er gratis. Hvis ikke, kan du så købe den for en 650 DKK (plus/minus). Så er du godt nok lidt over dit "budget", men jeg lover dig derimod at du får alle de indstillinger du kan håbe på :)
--
#4
inckie
Gæst
15-08-2018 11:43

Rapporter til Admin
#0 Vil egentlig mest have den for at kunne rode med en masse sjove indstillinger evt. opsætte egen web/ftp server og muligvis egen DNS Hvis du gerne vil lege og have en masse sjov med netværk og netværks services, så brug en alm. computer og monter et ekstra netkort, således at den har 2x netværks interfaces, samt installer en eller anden Linux distribution. Der er massere af guides på nettet hvordan du f.eks. konfiguerer Debian/Ubuntu som gateway, dns server, dhcp server, web server, ftp server osv. og ellers kan du også bare oprette en tråd på hol.dk
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
ice_hiboy
Monsterbruger
15-08-2018 13:16

Rapporter til Admin
Svaret må da helt klart være at du bygger din egen router. Hvis du har en gammel maskine du ikke bruger. Smid et ekstra netværks kort i maskinen og installer pfsense eller noget andet på den. Så har du verden åben af muligheder at lege med. Og vil du have wifi så køb et accesspoint og forbind til den og mangler du porte forbinder du en switch.
--
i7- 5820K | X99S GAMING 9 ACK | EVGA 980TI SC | 32gb HyperX ram | 500gb Samsung 960 EVO | 4tb Seagate SSHD | Corsair RM750 | Phanteks Evolve Glass.
#6
Madschr
Monsterbruger
15-08-2018 19:30

Rapporter til Admin
Til jer der faktisk har taget jer tid til at svare, fedt! Openwrt ser ud som noget der kunne fungere og det samme med at lave sin egen router. Det er egentlig hele processen med at sætte tingene op og konfigurerer dem der interesserer mig. Så jo mere der sender en ud og google jo bedre :-) Hvordan ville perfomance ligge på en hjemmebygget router kontra en standard Waoo router? Tænker netværkskortet og CPU har noget at skulle sige.
--
Sidst redigeret 16-08-2018 11:28 af |Smash|
#8
Jim Night
Guru
15-08-2018 20:36

Rapporter til Admin
+1 til #2 Jeg bruger selv ubnt usg med 2x AP AC Lite og det virker. Man behøver dog ikke at købe cloud key eller et hindbær. Det kan fint køres fra en normal PC, som ikke en gang behøver at være tændt 24/7.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
--
Sidst redigeret 16-08-2018 11:28 af |Smash|
#9
Wing Man
Nørd
15-08-2018 20:49

Rapporter til Admin
Nørde vejen er en variant af Linux eller BSD. Jeg bruger selv pfsense som router og openwrt på mine AP'er.
--
Den som ler sidst, tænker langsomst!
--
Sidst redigeret 15-08-2018 20:49
#10
jst
Semibruger
16-08-2018 06:53

Rapporter til Admin
#8 Bare husk at uden controller software kørende = ingen adgang til stats, og ingen remote adgang. Ikke alle der behøver det, men jeg ville personligt IKKE undvære det. Du har dog 100% ret i at controller software ikke behøver køre for at netværk virker :)
--

Opret svar til indlægget: Sprød router til lidt af hvert?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning