Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Multi wan router loadbalance

Af HOL Moderator Fjummer | 09-06-2019 15:06 | 662 visninger | 3 svar, hop til seneste
Hejsa, Er der nogen der har erfaring med at bruge flere mobil bredbånd udbydere til at samle til et netværk, ikke for at får en stor download, men at få mange på nettet samtidigt fordelt på forskellige wan links. Hvad har i brugt af udstyr?
--
Yea though I walk through the valley of the shadow of death I will fear no evil for I am the god of death.
#1
LeetDonkey
Junior Nørd
09-06-2019 16:15

Rapporter til Admin
Pfsense med en eller anden form for ethernet forbindelse til 4g modems, det må godt være et USB modem så længe det præsenterer sig med et ethernet interface via USB. En router kan også bruges. Bruges det i ppp configuration igennem pfsense vil det være begrænset til ca 20 Mbit Jeg har kun 2, med hver sit ethernet interface, herefter er der bare at følge en helt almindelig multi wan opsætning i pfsense
--
#2
Fjummer
HOL Moderator
10-06-2019 17:32

Rapporter til Admin
#1 Er de 20 Mbit per connection eller per wan interface?
--
Yea though I walk through the valley of the shadow of death I will fear no evil for I am the god of death.
#3
LeetDonkey
Junior Nørd
11-06-2019 08:10

Rapporter til Admin
#2 20 Mbit per WAN interface - dvs. pr. modem med SIM kort. Men kun ved brug af PPP configuration - bruger du f.eks. et Huawei modem i Hilink mode så vil du få fuld udbytte af hastigheden, det kan dog give lidt knas med dobbelt nat, hvis du har brug for at forwarde porte. Personligt bruger jeg en Huawei E5186 flashed med en firmware der understøtter bridge mode. Nummer 2 link er noget der hedder Osted-nettet som også er trådløst, men her kommer antenne med et ethernet interface direkte. Før routeren brugte jeg et Huawei E3372 USB modem, kørte det indledningsvist i 'stick' mode der gør at man skal bruge PPP configurationen i pfsense hvilket igen capper forbindelsen til 20 Mbit. Windows har ikke samme problem med PPP configuration da den bruger NCM. For at omgå det flashede jeg det med en custom firmware til 'HiLink' mode der præsenterer modem'et som et USB ethernet interface for pfsense - det gav fuld hastighed, men huawei usb modem'et giver så pfsense en lokaladresse. Jeg kørte dog en custom firmware der enablede noget funktionalitet man normalt kun ser i deres routere, bl.a. port forwarding, men desværre ikke bridge mode.
--

Opret svar til indlægget: Multi wan router loadbalance

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning