Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

6-8 forbindelser. Switch eller Router?

Af Ny på siden olenielsen | 23-07-2019 13:07 | 636 visninger | 6 svar, hop til seneste
Hej gutter. Sagen er den at jeg har en router som er ved at være for gammel og problemfyldt. Jeg skal have mig en ny router. Og jeg vil gerne køre alle mine enheder på nær tablet gennem kabel. Finder denne her asus for eksempel https://www.computersalg.dk[...] til 2500kr. Den ser jo fin ud med 8 porte og gigabit forbindelser. Men er der bedre og billigere løsninger for feks 8 porte altså switche? Vil en ren switch være en bedre løsning? Hvad er det nu fordelen/ulempen ved en ren switch er i forhold til at have alle 8 forbindelser inde i routeren?
--
#1
xH0ve
Elitebruger
23-07-2019 13:34

Rapporter til Admin
Med den du linker til har du både mulighed for den kablede og trådløse forbindelse, hvilket en "ren" switch ikke vil give dig. Jeg formoder at dit setup skal være til hjemmebrug, så jeg tror ikke du kommer til at mærke den store forskel, uanset hvilken løsning du går med. Dog er prisforskellen en helt anden. Umiddelbart vil jeg anbefale dig at købe en god solid billig switch samt en god solid Acces-point (Måske noget UniFi eller andet). Det giver dig også friheden til at placere AP'en det bedst mulige sted, uden at være afhængig af 7 andre kablede forbindelser der skal trækkes med. Da du allerede har en router i form af den enhed du har fået udleveret fra din ISP, så vil jeg ikke være bekymret på selve routing-delen :)
--
#2
xH0ve
Elitebruger
23-07-2019 13:37

Rapporter til Admin
Vær dog opmærksom på, om du har brug for seperat konfiguration af diverse enheder (fx Vlan), så køb en managed switch, så du har muligheden for at konfigurere enheder i stedet for at den bare fungere som en "stikdåse"
--
#3
olenielsen
Ny på siden
23-07-2019 14:30

Rapporter til Admin
Fandt en billigere variant uden det nyeste nye indenfor wifi nemlig samme asus router bare i en lidt dårligere version med AC i stedet for AX. Har i øvrigt en 200/200 mbit forbindelse. Ja xhove det er til hjemmebrug. Jeg har ikke en router fra internetudbyderen dog, det er stik i væggen og der er en direkte forbindelse derfra til nettet, altså stik i væggen og kabel til ethernetport af en eller anden art feks i pc eller router. Tror bare jeg nøjes foreløbigt med en ASUS AC router til 1814 kr fra Proshop. Den dækker fint mine behov. Så har jeg også trådløs forbindelse med. Når jeg får større lejlighed kan jeg udbygge med accesspoint feks.
--
#4
xH0ve
Elitebruger
23-07-2019 15:32

Rapporter til Admin
Ah okay! Så det er noget fælles internet du har igennem lejlighed? Hvis det er dette, så vil jeg anbefale dig at få en router, så du kan isolerer dig selv fra de andre. Hvis du fx har chromecast og andre enheder der bliver synlige på et netværk, bliver dette kun tilgængeligt for det subnet enheden befinder sig på.
--
#5
olenielsen
Ny på siden
24-07-2019 00:53

Rapporter til Admin
Ja vi har fiberinstallation i ejendommen. Altså bor i lejlighed og vi er alle koblet op til Dansk Kabeltv fiber, 200mbit har jeg. Jeg napper nok bare den router så er man også lidt fremtidssikret ift at 8 enheder gerne vil på kablet.
--
#6
_TKO_
Bruger Aspirant
24-07-2019 12:33

Rapporter til Admin
Har altid haft halv billige routere De har fungeret fortrindeligt Tror ikke den gennemsnitlige bruger ville kunne mærke forskel Så længe forbindelsen er stabil er alt jo godt
--

Opret svar til indlægget: 6-8 forbindelser. Switch eller Router?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning