Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Netværk i nyt hus

Af Monster Nørd Kasperkk | 11-08-2019 20:45 | 1774 visninger | 18 svar, hop til seneste
Goddag i stuen Vi har lige bygget nyt hus og nu skal jeg have fikset mig noget Wifi. Jeg er ret rusten ud i smarte løsninger. Jeg har en relativt ny Asus RT-ac87u der fint dækkede det gamle hus. Det nye hus er 185+65m2 garage. Der skal være perfekt wifi overalt. Så jeg tænker ikke min ASUS ruter kan klare ærter mere. Min fiberboks sidder i mit teknikskab garagen. Der samles også alle netværkskabler fra hele huset. Der er ialt 7 dåser i huset, med 2 stik i hver. Dvs 14 kabler ude i garagen der skal i en switch. Til det har jeg en dlink 16port gigabit switch. Men så er det faktisk jeg begynder at strande lidt. Jeg har aldrig rodet med switch før, men jeg tænker at der skal en router ind før switchen? Det kunne jeg jo bruge min ASUS til, men fra garagen vil den ikke kunne fikse huset med wifi alligevel og så er jeg ligevidt. Køber jeg en billig router uden wifi til brug før swichen har jeg min asus fri til at bruge inde i huset, men den vil sikkert ikke være nok. Hvad ville i gøre her? Sælge pisset og købe noget andet, eller kan der arbejdes videre med grejet. Jeg er lidt lost føler jeg. Mesh, AP og alt muligt. Hvad skal man vælge? Mvh Kasper
--
HO, HO, FUCKING HO!
#1
wiesel
Supporter Aspirant
11-08-2019 20:57

Rapporter til Admin
Jeg ville kigge på noget fra Ubiquiti. Fx UniFi Gateway https://www.ui.com[...] Ubiquiti UniFi Switch 16 (150W) https://www.ui.com[...] også et par UniFi AP fx https://www.ui.com[...]
--
#2
KristianSlot
Mega Nørd
11-08-2019 21:02

Rapporter til Admin
Jeg ville bestemt ikke anbefale Ubiquiti til 0# (Det lyder ikke umiddelbart som om du har synderligt meget erfaring i det. Intet ondt ment, jeg er heller ikke klog på alt muligt andet). Det er bestemt godt hvis man ved hvad man laver. Med 10.000 indstillinger er der 9900 ting mere, der kan gå galt, frem for en router eller et system, hvor en almen bruger kun kan ændre på 100 indstillinger. Jeg har ejet Ubiquiti af flere omgange og hver gang er det røget til salg igen. Den primære grund er, at når en enkelt lille ting går galt, så skal hele lortet genstartes og sættes op på ny. Det er i hvert fald min erfaring. Jeg ejer nu en WRT-32X og aldrig har det været så nemt at se de ting jeg rent faktisk har brug for at kunne se og ændre på. Jeg er ikke synderligt dum når det kommer til PC og Wifi, men mine erfaringer siger klart, at du skal have fat i enten et Mesh-system eller i det mindste nogle consumer-venlige accesspoints, der ikke kræver dedikerede controllere.
--
Sidst redigeret 11-08-2019 21:06
#3
benjamin7
Supporter Aspirant
11-08-2019 21:10

Rapporter til Admin
1# har ret, og så få lidt hjælp til at sidde det op, det eneste rigtige. Og så er det pænt, og det bedste du kan få til prisen, jeg vil så bare nøjes med udbyders router og så deaktivere Wifi, og så smid 2 aps på :)
--
#4
Jim Night
Guru
11-08-2019 21:18

Rapporter til Admin
#2 Det kræver ikke ret meget ekstra at sætte det rigtigt op i forhold til så meget andet. Mesh er kun godt, hvis man ikke har mulighed for at gøre det ordentligt med kabler. Desuden så kan controller sagtens køre på en PC, som ikke behøver at være tændt konstant. Den skal kun køre når man vil ændre indstillinger. #3 Bridge mode og Ubnt usg3 er bedre og kun lidt dyrere.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
--
Sidst redigeret 11-08-2019 21:22
#5
Kasperkk
Monster Nørd
11-08-2019 21:38

Rapporter til Admin
Tak for svarere så langt. De AP fra unifi hvor følsomme er de i forhold til vægge og at blive monteret fx 30 cm over jorden? Alle mine dåser sidder ved jorden og jeg ville synes det var ærgerligt at skulle have 2 meter kabel op. Jeg er ret meget noob med internet. Mest fordi det ikke interesserer mig det fjerneste. Det skal bare virke. Er unifi stadig noget for mig?
--
HO, HO, FUCKING HO!
#6
KristianSlot
Mega Nørd
11-08-2019 21:40

Rapporter til Admin
4# Jeg er ikke enig. Du har ret i, at det er nogenlunde nemt at sætte op. Det er først når der går noget galt, eller man gerne lige vil ændre noget på mobilen at det bliver tricky. De fleste Mesh-systemer har faktisk ethernet-backbone/backhaul, hvilket vil sige, at de i praksis fungerer som accesspoints, bare meget mere simpelt. Jeg har haft det af flere omgange og helt grundlæggende har jeg ikke fået mere ud af systemet, end jeg har fra en god, og lidt mere simpel, router. Hastigheden er ca. det samme, på min nuværende router er det nemmere at ændre indstillinger osv. Vi er forskellige og til en bruger der ikke ved skide meget om det, så ville jeg ikke anbefale det. Så må han jo tage det til sig eller lade være. 5# Du skal selv vurdere det. Mine forældre (Som er i slut 50'erne og absolut intet ved om internet) kan selv ændre op til flere indstillinger i deres Deco M9 mesh-system (4 mesh-points, 240 m2 hus).
--
Sidst redigeret 11-08-2019 21:41
#7
Kasperkk
Monster Nørd
11-08-2019 21:44

Rapporter til Admin
#6 Jeg bliver lidt skræmt over at høre dine erfaringer. Mest af alt fordi jeg kender mig selv godt nok til at vide jeg ikke har interessen i at rode med det. Jeg gider ikke tweake noget som helst og det skal bare virke. Ved det mindste nedbrud bliver jeg irriteret. Stabilitet vægter jeg højere end hastighed. Alt der skal overføres data på er alligevel kablet. Det er kun til tablets og telefoner. Jeg tror lige jeg checker op på Deco m9 også (aner ikke hvad det er)
--
HO, HO, FUCKING HO!
#8
Duckman
Giga Nørd
11-08-2019 21:47

Rapporter til Admin
#2: Enig i at der findes andet der er nemmere at sætte op, end Unifi. Men der er ikke andet der fungerer lige så godt, og leverer så helstøbt et økosystem. Og slet ikke til den pris, som Unifi koster. Hvis jeg stod og skulle sætte netværk i et nyt hus, så ville jeg vælge Unifi - Og havde jeg ikke selv evnerne til at sætte det op, så ville jeg få hjælp af en der havde. #5: Der er ingen access points der fungerer optimalt i 30cm højde. Det er ærgerligt der ikke er tænkt over dette i kabelføringen i et helt nyt hus. Har du ikke mulighed for at køre kabler op over loftet, så du kan montere dem på loftet eller øverst på en væg? Jeg ved ikke om Unifi "er noget for dig". Det hårde svar er nok bare, at der ikke eksisterer et produkt som både kan levere rigtigt god wifi til et større hjem, og som samtidigt bare er "plug and play". Se bare på hvad internetudbydere leverer for noget hardware - Det er stort set udelukkende noget skrammel.
--
Whatever
#9
Duckman
Giga Nørd
11-08-2019 21:49

Rapporter til Admin
#7: Unifi er klippestabilt. Og det virker bare. Det er ikke det der bliver dit problem. Dit problem bliver at vælge de rigtige Unifi produkter, få dem placeret, og ikke mindst, at få dem konfigureret.
--
Whatever
#10
Jim Night
Guru
11-08-2019 21:49

Rapporter til Admin
#6 Så lad dog være med at gøre det fra mobilen... Og det at du anbefaler mesh fordi de alligevel understøtter ikke-mesh virker ulogisk. Er du sikker på at du skal rådgive #0?
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#11
Kasperkk
Monster Nørd
11-08-2019 21:55

Rapporter til Admin
#8 Der er 550mm isolering på loftet. Det skal jeg simpelthen ikke prøve at grave i. Du kan se hvor lidt jeg går op i netværk. Det er da ærgerlig der ikke lige er smidt et par udtag højt oppe, men det må jeg overleve. Ved mesh ville jeg bare stille dimserne på en skænk eller ved siden af fjernsynet eller sådan noget. Hvor umuligt er det at styre Unifi? Jeg har selv sat mine tidligere routere op og med netværksprintere osv.
--
HO, HO, FUCKING HO!
#12
Pico
Super Nørd
11-08-2019 22:10

Rapporter til Admin
#2 Sæt det hel op og tag så en backup af opsætningen. Hvis der så skulle være brug for at nulstille, så er det bare at køre backupen ind og så er det hel som før. Jeg tager en backup hver gang der kommer en ny software eller firmware til enten UniFI eller Ubiquiti udstyret.
--
i7 4790K|Noctua NH-D15|ASUS Z97-WS|16GB Kingston 1866mhz|1080 ASUS STRIX|160GB Intel SSD|240GB Corsair SSD|500GB EVO SSD|3TB Seagate|750W CM
#13
anox
Gæst
11-08-2019 22:57

Rapporter til Admin
#11, det er som udgangspunkt bedst at have den højt eller i loftet. Men når det er sagt, kan det meget vel virke ved siden af stikket. De fleste har i dag deres router/wifi stående på gulvet ved siden afstikket i huset. Jeg ville i første omgang leje lidt med det og flytte rundt, indtil du har den mest optimale dækning. Du har 550mm isolering på loftet, hvilket tyder på godt hus. Jeg tror mere du bliver udfordret af væggene imellem, evt. brandvægge hvor signalet kan have svært ved at komme igennem. Ubiq. er udmærket og ønsker du at skille dig af med din router? Ellers hvis du beholder den, kan du klare dig med et par AP og en almindelig switch, hvor du bruger de medfølgende POE til dine AP. Det kan spare dig for mange penge :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#14
Jesper_Chr
Megabruger
12-08-2019 00:06

Rapporter til Admin
Du kan også købe de her: https://www.dustinhome.dk[...] Så har du AP og et kabel udtræk samme sted og den behøver ikke blive monteret i loftet.
--
#15
KristianSlot
Mega Nørd
12-08-2019 08:01

Rapporter til Admin
Lad os lige tage den fra en ende af. 8# Igen er jeg desværre ikke enig (it happens). Skulle nedbrud ske ville det være halvdumt at være afhængig af en man engang har bedt om at sætte Unifi op for sig om at komme og fikse det. Igen er mine erfaringer baseret på mit eget Unifi udstyr over 2 omgange, hvor accesspointet begge gange skulle nulstilles og sættes op på ny flere gange. Ikke oftere end 1 gang pr. 12. måned, men det er stadigvæk ikke min kop te. Til professionelt brug er UniFi klart det bedste. Det kan mange ting og ved man hvad man laver, så er det fint. Jeg har aldrig selv fundet ud af det med backups og jeg har heller ikke tænkt mig at finde ud af det. Sammenlignet med mange andre produkter synes jeg ikke at UniFi er specielt brugervenligt hos almene og udvidende brugere. 9# Stadig ikke helt enig. Det er stabilt og fungerer 90% af tiden (i min usecase, og ifølge de tråde jeg har læst på forskellige fora når jeg selv har haft nedbrud, så er mit ikke enestående), men når det endelig går ned, så er det forfra. 10# Jeg er vel lige netop den der bør rådgive 0# når vi er i samme båd? Folk der elsker UniFi og kan makke med alle indstillinger og ved alt om DDNS og diverse sjove begreber er vel næppe dem der skal anbefale et simpelt system til en rookie, som ikke ved synderligt meget og ikke interesserer sig for det. Derudover sprøjter jeg ikke bare lort ud til højre og venstre, men mine egne erfaringer som rookie med systemet. Igen, det er min mening, i skal være velkomne til at have jeres og så kan 0# jo selv vælge hvad han vil tage til sig. Jeg anbefalede mesh, fordi de oftest har et super simpelt interface, heriblandt Netgear Orbi, TP-link Deco mv. Jeg anbefalede dem ikke fordi det er et mesh-system, men fordi jeg ved, at de kan bruges som accesspoints og har et simpelt og fungerende interface der kræver absolut 0 viden at sætte op. 12# Jeg har aldrig kigget på det, fordi jeg ikke interesserer mig for det. Og ærlig talt, så synes jeg, at et system der ligefrem kræver en backup for at sikre sig, at man ikke skal bruge tid på at opsætte det forfra er halvdumt til almene forbrugere. Ubiquiti's accesspoints fungerer glimrende når de fungerer. Men med det sagt, har jeg ikke oplevet, at de virker bedre end et mesh-system med ethernet backhaul. Hastigheden var i hvert fald den samme, dækningen var en smule bedre og interfacet var mere simpelt.
--
Sidst redigeret 12-08-2019 08:06
#16
KasperP
Supporter Aspirant
12-08-2019 08:38

Rapporter til Admin
Vil da godt lige give mit besyv med. Vi har ligge bygget nyt hus også, og skulle også have noget der kunne dække huset. Routeren fra udbyder er placeret i garagen, som naturligvis er i den ene ende af huset, og dermed ingen forventning om at den kan dække hele huset. Jeg ville fra start af have noget ordentligt, og gik efter Ubiquit Unifi produkterne. Jeg har Router, switch og et par accesspoints, som alt kører på kabel. Controlleren har jeg kørende i Google Cloud (koster 0kr). Senere kommer der overvågningskamera på også. Jeg har brugt lidt tid på at sætte det hele op, og har selv trukket kabler rundt i huset og lavet mit patchpanel osv. Jeg kan godt lide at lave sådan noget, og det giver mig en tilfredsstillelse at jeg ved præcis hvordan det er sat sammen, og at jeg har 100% kontrol over det selv. Det har taget lidt tid at sætte op, og ja det havde sikkert været nemmere at købe en af de routere der ligner noget der er klar til at lette, men med det setup jeg har er der ingenting fremme man skal se på. Router og switch er i et rackskab i garagen, og mine APs er på loftet. Jeg har ikke haft de samme udfordringer som #2 skriver om, og har ikke været nødt til at sætte alt op forfra. Jeg har haft lidt "problemer" med wifi pga en firmware der havde nogle fejl, men faktisk kun noget jeg kunne se i statistikkerne. Ikke noget der på nogen måde var mærkbart på vores telefoner/tablets. Når det så er sagt så vil jeg bestemt mene at hvis man ikke har interesse i at gøre lidt for selv at sætte tingene op, og konfigurere, så er et Unifi setup noget ikke det rette. Alternativt har de et Amplifi sæt som er ldit mere plug and play. https://www.amplifi.com[...] Det er en router med 2 antenner der kan placeres hvor det nu passer, og er stadig en ret diskret løsning. Det kan udvides med flere antenner hvis det er nødvendigt. Jeg har dog ingen praktisk erfaring med det. Google Wifi er også en muligthed. Vi havde det på mit gamle arbejde, og det virkede fint og var nemt at sætte op. Prisen er vist nogenlunde den samme som Amplifi.
--
#17
Kasperkk
Monster Nørd
23-08-2019 17:09

Rapporter til Admin
Jeg endte med en deco m9. Jeg er rigtig glad for det. Enormt god dækning overalt inklusiv garagen. Opsætningen var mega nem og det kører bare. Jeg har allerede nærmest "glemt" jeg har det, for det virker som det skal overalt og fuldstændigt flawless.
--
HO, HO, FUCKING HO!
#18
alfaman
Gigabruger
24-08-2019 01:55

Rapporter til Admin
Fedt med en opdatering Kasper! Og godt at du fandt en god løsning :)
--
Mvh Anders

Opret svar til indlægget: Netværk i nyt hus

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning