Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Måske IP konflikt?

Af Semi Nørd teletown.dk | 19-08-2019 15:43 | 700 visninger | 7 svar, hop til seneste
Jeg skal ud til en ven som har fiber via Yousee. Denne forbindelse er delt ud til 3 routere i 3 forskellige lejemål.. Pludseligt er det sådan at lejlighed 1 og og 3 ikke kan være online samtidig men lejlighed 2 som jeg har sat op for noget tid siden altid har adgang. Denne ændrede jeg ip i router på før det virkede. Jeg undrer mig bare over at noget som har virket pludseligt ikke vil samtidig længere. Yousee tekniske afdeling snakker om en splitter.. Men burde det ikke kunne virke med DHCP tildelte ip adresser. Eller hvordan får de det til at virke sammen..
--
Sidst redigeret 19-08-2019 15:44
#1
mr doc22
Gigabruger
19-08-2019 15:57

Rapporter til Admin
Jo, hvis du får tildelt forskellige IP'er fra Yousee til hver enkelt router og fiberboksen er i bridgemode. ellers Fiberboksen får en IP fra Yousee og tildeler IP'er til routerne.
--
ASUS prime x370-pro | 3200 MHz på Corsair 2x8GB CAS 18 | Philips 220E | Corsair HX850i AMD Ryzen 5 1600 3.2 Ghz | MSI RX 470 GAMING X 4 GB
#2
teletown.dk
Semi Nørd
19-08-2019 16:44

Rapporter til Admin
Så hvis En ip kommer ind til fiber boxen.. Så bør jeg kunne få det til at spille via 3 routere i 3 forskellige lejemål via DHCP? ELLER??
--
#3
inckie
Guru
19-08-2019 18:00

Rapporter til Admin
Enten skal fiberboksen køre i bridge mode, også skal du sikre dig at YouSee giver dig minimum samme antal IP'er som du har gateways eller også skal du køre med double NAT, altså fiberboksen skal være i "gateway mode", således at du har et subnet der er stort nok til at alle "kant" routerne kan få sig en unik IP på WAN siden. Subnettet bør heller ikke være det samme på indersiden og ydersiden af kant routerne i de respektive boliger, hvis du kører med "double NAT", det må sådan set godt være det samme subnet på indersiden i alle boligerne. ... Noget helt andet er, at du bør slet ikke gøre det, du har gang i der, af så mange årsager. Her er et par: Jeg kan f.eks. forstille mig at du har sat det op med "consumer" netværks gear - så ingen sikkerhed / fri leg til at manipulere med netværket ? Og generelt set er der også et klausul i abonnementsbetingelserne, om at forbindelse kun må benyttes i hustanden, som den tilhører - alt efter hvad du lige mener med "lejemål" eller med mindre andet er aftalt ? - Ked af at være Buzz Lyseslukker.
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage.
--
Sidst redigeret 19-08-2019 18:01
#4
teletown.dk
Semi Nørd
19-08-2019 18:30

Rapporter til Admin
okay.. Men der er KUN et reelt lejlmål... Det er en adresse (bondegård) som er stor og derfor har tre familier boende.. De har samme postkasse.. Så lige den del med om det er lovligt er der styr på.. Jeg har svært ved at forstå hvad jeg skal gøre ved opsætningen. Altså.. Kan jeg se om 2 af 3 routere har samme IP og at det er det som laver problemet..?
--
#5
mr doc22
Gigabruger
19-08-2019 19:06

Rapporter til Admin
Ja, tjek om de har fået samme IP fra Fiberboxen. Tjek om Routerdelen kører i Fiberboxen, for så burde alle 3 med DHCP slået til, få en IP fra Fiberboxen og ikke fra Yousee
--
ASUS prime x370-pro | 3200 MHz på Corsair 2x8GB CAS 18 | Philips 220E | Corsair HX850i AMD Ryzen 5 1600 3.2 Ghz | MSI RX 470 GAMING X 4 GB
#6
inckie
Guru
19-08-2019 19:10

Rapporter til Admin
#4 Ja det kan du godt se. Hvis du leder efter den der oneliner der lige løser dit problem, så det fandeme svært når du ingenting oplyser, hverken om udstyret eller kablingen, eller hvilke subnets du har sat op. Men hvorfor kører du ikke bare DHCP - så håndtere gatewayen (fiber boksen) det selv, fremfor at sidde og taste IP'er manuelt ind i dit udstyr. ps. Jeg skrev ikke det var ulovligt - politiet kommer ikke hjem til nogle - blot at det er imod betingelserne, men det lyder det scenarie du beskriver går an.
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage.
--
Sidst redigeret 19-08-2019 19:15
#7
DeXTer_DK
Maxi Supporter
20-08-2019 01:32

Rapporter til Admin
Der er en ret simpel forklaring --------------------------------------------- Det skyldes at der ved tdc faktisk gives 2 offentlige ip per kunde. det er ret smart og ikke mange gør det. hvis i kun var 2 der skulle bruges det så ville det virke med 2 routere. Men når en tredje enhed kommer på vil den slås med de andre bokse om at få ip'en som så er låst x. antal tid. jeg antager du har en medieconverter fra dkt comega, enten den gamle med den store plade eller den lille firkantet som er den nye. de er en af de få udbydere med lidt fornuft tilbage, de fleste andre sætter sådan en alt i en boks op hvis i har sådan en så bed om at få noget ordenligt for dem er ikke noget værd, Der er så mange grunde til det her er et rigtigt dårligt setup, det største issue er der ikke er qos eller fairuse på så en person kan suge hele nettet. Køb en Ubiquiti ER4 og lav 3 vlan en til hvert lejemål. også sæt en unmanneged switch op i hvert lejemål istedet og skal de have wifi så sæt et ubnt ap op. årsagen til at bruge vlan er så du undgå internet of terror (iot) apple tv / chromecast og smart tv spammer netværket. det er næppe relevant for de 3 familer at kunne streame til hinandens tv. :)
--
"Always bear in mind that your own resolution to succeed, is more important than any other one thing."
--
Sidst redigeret 20-08-2019 01:39

Opret svar til indlægget: Måske IP konflikt?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning