Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Router+AP fra forskellige producenter? Samme SSID?

Af Giga Nørd kb | 12-10-2019 14:41 | 727 visninger | 6 svar, hop til seneste
Ohøj Jeg er ikke den store netværks-haj, så håber nogen kan være behjælpelige. Min router er placeret i et skab i den ene ende af lejligheden og uanset hvad jeg prøver kan jeg ikke få et stabilt signal i værelset hvilket gør at min sonos højtaler ikke funger. Der er altså dømt krise :-) Så her er mit spørgsmål. Der er netværks-stik i lejligheden (og jeg har patchet det op) så jeg kan smide et ekstra AP op i værelset. Kan jeg bare koble et tilfældigt AP til routeren og sætte samme SSID og password op på router og AP? Vil mine enheder selv kunne finde ud af at vælge den enhed med det bedste signal? Min router er en Synology RC2600, så den skal ikke skiftes ud. Tusind tak på forhånd og god lørdag.
--
#1
ToFFo
Guru
12-10-2019 14:49

Rapporter til Admin
Ja. Så længe SSID og password er præcis det samme, vil dine enheder automatisk koble på det signal der er stærkest. Uanset hvilken producent router/ap kommer fra. Og det skal være præcis det samme. Det vil ikke virke hvis det ene SSID hedder Hjem og det andet hedder hjem. Eller Password 1 er Abcdefgh og password 2 er abcdefgh. Altså store og små bogstaver skal matche også.
--
- Indsæt signatur -
#2
Dragonheart
Elite Nørd
12-10-2019 16:06

Rapporter til Admin
Jeg tilslutter mig ToFFo. Både det teoretiske jeg har læst og de erfaringer jeg selv har gjort mig siger: No problemos - de relevante standarder sørger for det hele. Jeg har dog selv erfaret at det er mest hensigtsmæssigt at adskille 5 og 2,4 GHz netværkene. Således at 2,4 og 5 GHz ikke har samme SSID og kode. Da jeg ellers har oplevet enheder hopper lidt frem og tilbage mellem 2,4 og 5 GHz engang imellem.
--
Sidst redigeret 12-10-2019 16:08
#3
kb
Giga Nørd
13-10-2019 06:46

Rapporter til Admin
#1+#2 Takker. Synes jo næsten det lød for nemt til at være sandt :-) God søndag
--
#4
MadsAG
Elitebruger
13-10-2019 10:09

Rapporter til Admin
#3 Du bør dog placere dine AP 2.4GHz kanaler på hhv kanal 1, 6 og 11, med mindre der selvfølgelig er meget andet støj på 2 af kanalerne.
--
#5
zxStai
Ny på siden
15-10-2019 21:24

Rapporter til Admin
Hej, IT support fra en tilfældig ISP her. Jeg vil råde dig STÆRKT til at kable den første sonos Router og derefter sætte dine andre sonos enheder til deres sonosNET som den laver intern. Dette skyldes at Sonos hiver 2.4 ghz band ned VOLDSOMT og vil gøre at resten af 2.4 ghz band bliver langtsomt, derfor vil jeg STÆRKT anbefalde dig at kable den første sonos højtaler da det løser problemet. Mvh, zxStai :)
--
#6
kb
Giga Nørd
19-10-2019 09:35

Rapporter til Admin
#5 Interessant. Var jeg ikke opmærksom på at jeg kunne. Dog løser det ikke helt problemet. Jeg er kommet frem til at min sonos højtaler fint kan holde forbindelsen, men mine 5 ghz enheder har svært ved det. En løsninger bliver nok at jeg både putter sonos højtalerne over på deres eget netværk (ved at koble den ene til kabel) og sætter et ekstra access point op.
--

Opret svar til indlægget: Router+AP fra forskellige producenter? Samme SSID?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning