Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk

Datatekniker vs it-teknolog

Af Gæst annonym | 13-01-2020 09:45 | 1151 visninger | 18 svar, hop til seneste
Hej derude Jeg vil gerne vide hvad man kan forvente at tjene som it-teknolog i forhold til datatekniker. Derudover vil jeg gerne vide hvad for nogle jobmuligheder en datatekniker har og hvad en it-teknolog har Tak
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
perjr
Ultra Supporter
13-01-2020 10:03

Rapporter til Admin
Brug hellere noget krudt på at finde ud af hvad du virkelig brænder for. Forstå mig ret, jeg fatter at "penge er fedt" - men har du et nederen job og nederen kollegaer...så er 70.000/mån nok ikke det værd. Jeg tjener hellere 40K/mån ved at lave det jeg elsker end at tjene 70K og vågne hver morgen og tænke "suk...jeg gider virkelig ikke idag" eller er jeg helt gal på den? - Ligemeget hvad du vælger indenfor IT (medmindre du bliver callcenter slave) så skal du nok tjene fint nok til at kunne leve :)
--
Programming is like sex: one mistake and you have to support it for the rest of your life.
#2
ToFFo
Guru
13-01-2020 10:07

Rapporter til Admin
Måske du kan få noget ud af denne tidligere tråd som læner sig op af dit emne: https://www.hardwareonline.dk[...]
--
- Indsæt signatur -
#3
annonym
Gæst
13-01-2020 12:38

Rapporter til Admin
Tak for jeres svar kan godt forstå at penge ikke er alt. Men nu står jeg i den situation at vælge imellem it-teknolog eller datatekniker. Jeg er til gengæld meget indenfor det praktiske, men jeg vil også gerne vide hvad arbejdsmulighederne er indenfor de to uddannelser. vil jo ikke starte på en uddannelse med ringe arbejdsmuligheder og løn.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
ToFFo
Guru
13-01-2020 12:45

Rapporter til Admin
#3 - vil jo ikke starte på en uddannelse med ringe arbejdsmuligheder og løn. Så burde du overveje en anden branche. Lønnen KAN være god indenfor IT men arbejdsmulighederne er ikke så gode. Du kunne vælge ingeniør i stedet?
--
- Indsæt signatur -
#5
csbc
Semi Nørd
13-01-2020 12:59

Rapporter til Admin
Der er hvert fald mangel på ingeniører af alle slags. Du kunne overveje diplomingeniør i IT, en BA i software, eller måske en kandidat. Hvis du vil lave netværk, så vil jeg umiddelbart sige datatekniker m. speciale i infrastruktur og en røvfuld certificeringer. Ulempen ved datatekniker er at du i høj grad er afhængig af udbyttet, som praktikpladsen kan give dig. Du skal hvert fald sørge for ikke bare at være billig arbejdskraft. Fordelen er at du får erhvervserfaring ift. de akademiske uddannelser.
--
#6
annonym
Gæst
13-01-2020 14:24

Rapporter til Admin
Jeg har ikke de matematiske evner til at være noget højere end it-teknolog. så alt det med cand eller ingeniør er noget jeg bestemt ikke kommer til at være. nu tænker jeg mere i retning mod datatekniker med speciale i infrastruktur burde være noget siden det er en 5 år lang uddannelse. eller it-teknolog. Men jeg vil rigtig gerne hører flere meninger vedrørende løn og muligheder!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
stenergut
Junior Supporter
13-01-2020 15:03

Rapporter til Admin
Du skal nok starte med at justerer dine forventning ned hvad angår løn. Du skal være glad hvis du får over 30k i startløn som datatekniker. Ved ikke hvad lønnen er som IT Teknolog. De lønninger på 40+k om måneden som folk herinde plaprer løs om er slet ikke repræsentative i forhold til hvad du kan forvente at tjene. Så skal du være udvikler med en datalog/ingeniør uddannelse i bagagen. ELLER du skal være virkelig højt certificeret indenfor netværk, Cisco CCIE eller lign. Da jeg arbejde ved NNIT, der lå lønningerne deromkring for udviklerne omkring 50k (civil-ingeniørere m.v.), men til gengæld var det 'fast løn'. Dvs du kunne arbejde langt over 37 timer om ugen, hvis der var forsinkelser - og det er der næsten altid ved større udviklingsprojekter. Hvis du sidder i en IT supporter funktion, så kan du blive spist af med 24k om måneden. Jeg ved godt at mange folk herinde praler med kanonlønninger, men det svarer ikke til mine erfaringer. Når folk får gode lønninger, er det typisk fordi at de har en leder-stilling, besidder unikke kompetencer, kender nogle der har skaffet dem et fedt job, eller fordi at de arbejder i en virksomhed fuld af højtuddannet akademikere, som tjener en god løn - Det smitter som regel af på IT medarbejderne. Det kan være revision, advokatfirma m.v.
--
Sidst redigeret 13-01-2020 15:08
#8
Datafyren
Gæst
13-01-2020 17:25

Rapporter til Admin
Nu ved jeg ikke hvad en IT-teknolog tjener. Men jeg kan fortælle at jeg var målrettet med min udannelse som datatekniker. Landede start job med 45k i løn. Og 4 år efter ligger jeg på 60k med årlig bonus og andre goder. Jeg var meget konkret omkring hvilke firma der havde min interesse, jeg tog initiativ til projekter og sørgede for fremskridt de steder jeg var, og blev headhunter 2 gange internt for at afdække forskellige afdelingers behov. Så jeg tænker at der er gode muligheder som datatekniker, hvis man ellers er kompetent og kan finde ud af at tage de muligheder der byder sig. Hvad #7 siger er ikke nødvendigvis forkert, men det lyder mere som uambitøse folk, der er tilfredse med at ikke at bevæge sig karriere mæssigt, hvilket er fint hvis det er det man vil. Havde en kollega der var sådanne, samme job samme løn gennem 12 år, men han havde råd til en lækker bil og god mad og det var nok for ham.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
csbc
Semi Nørd
13-01-2020 18:04

Rapporter til Admin
#8 Det er mægtig fint at kunne bidrage med hvad man tjener (antager at det er pr. md.). Problemet er, at ingen kan gætte sig til hvor mange timer der arbejdes eller hvilket ansvar man har. Arbejder man 70 timer om ugen er der intet underligt i en tilsvarende månedlig løn. Timeløn kan man lettere forholde sig til. I øvrigt vil det være relevant at tilføje om det er datatekniker m. speciale i programmering eller netværk (eller den gamle uden speciale).
--
Sidst redigeret 13-01-2020 18:05
#10
stenergut
Junior Supporter
13-01-2020 18:18

Rapporter til Admin
#8 Startløn på 45k? Lyder mystisk. Du har jo ingenting bevist når du er færdiguddannet. Med mindre at dit start-job var samme sted som du havde praktikplads. Og du har taget 2x CCNP certificeringer under uddannelse eller noget.
--
#11
stenergut
Junior Supporter
13-01-2020 18:24

Rapporter til Admin
Her er en lønstatisk for datateknikere og IT-teknologer https://www.lonstatistik.dk[...] https://www.lonstatistik.dk[...]
--
Sidst redigeret 13-01-2020 18:27
#12
annonym
Gæst
14-01-2020 10:25

Rapporter til Admin
Altså jeg er glad for en startløn på 30k. det virker også meget realistisk for mig. Også kan jeg jo arbejde mig fremad hvis det er. #11 Jeg kan se at forskellen mellem en datatekniker og it-teknolog ikke er særlig høj. Det er måske grundet de korte uddannelsesforløb it-teknolog har måske? Der må ellers være nogle som har taget it-teknolog uddannelsen som kan fortælle mig hvad en it-teknolog kan som en datateknikker ikke kan? det er jo sådan set en kea uddannelse ikke?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#13
Nalsev
Supporter
14-01-2020 10:31

Rapporter til Admin
#0 Hvad er det du gerne vil arbejde med? Lønnen skal viel ikke være afgørende - find der imod hellere ud hvad du gerne vil arbejde med. Kan fortælle dig at man har rigtig meget netværk (Cisco) på datateknikeren med infrastruktur som speciale, derudover berører man også emner som server / hardware og generelle support opgaver. Hvis du gerne vil starte på den uddannelse skal du være opmærksom på at det måske ikke er lige nemt at få en læreplads og du skal måske være villig til at flytte for det. Men job mulighederne bagefter er ret gode! :) Jeg har ingen kendskab til IT-teknolog.
--
Sidst redigeret 14-01-2020 10:35
#14
Terje
Gæst
14-01-2020 10:45

Rapporter til Admin
#0 Jeg er selv it-teknolog, med speciale i elektronik. Jeg påtænker at du vil vælge netværk. Du skal være klar over, at it-teknolog uddannelsen er en vidregående uddannelse og du selv har stort ansvar for din indlæring. Du kan sagtens komme igennem uden at ane en skid om noget som helst. Min opfattelse er, at der ikke er ret mange virksomheder der ved hvad en it-teknolog er, specielt ikke netværks-folkene og it-virksomhederne. Dem jeg kender der tog netværk tog efterfølgende en bachelor i f.eks it-sikkerhed og jeg ved at flere af dem sidder som it-sikkerheds konsulenter og tjener rimelig godt. De har også alle sammen arbejde, så helt galt kan det ikke være. Jeg er som sagt selv elektronikteknolog og har været efterspurgt fra dag ét. Jeg kom fra gymnasiet og kunne nemt mærke at jeg havde en kæmpe fordel i forhold til erhvervsfolkene når det kom til matematik. De kunne simpelthen ikke følge med i signal processing og rf. På den anden side var de en del bedre til komponentkendskab og basal elektronik, hvilket jeg selv måtte lære i starten af uddannelse, da der ikke rigtigt er undervisning i dette. Jeg er i dag ansat som udvikler i et team hvor vi også har diplom-ingeniører. Her får vi alle sammen ca det samme i løn. Vi har ofte ingeniører og teknologer (det sørger jeg selvfølgeligt for) i praktik, og der er vitterligt kæmpe forskel på hvad vi får. Vi får både toknologer og ingeniører der ikke aner et klap, og omvendt. Det blev lidt længere end jeg havde tænkt mig, men essensen er nok at jeg tror, at du skal forsøge at spore dig ind på hvad dit engame er også have det som fokus under din uddannelse. Husk at du selv bærer det største ansvar for indlæring og det betaler sig at være flittig!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#15
annonym
Gæst
14-01-2020 16:45

Rapporter til Admin
Tak for jeres svar det er super det du beskriver med it-teknolog uddannelsen. Synes det lyder meget interessant når du beskriver det sådan. Det kan være jeg overvejer it-teknolog efter jeg er færdiguddannet som datatekniker :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#16
stenergut
Junior Supporter
14-01-2020 17:43

Rapporter til Admin
#15 Jeg overvejede samme tanke, men fik at vide på mine undervisere på TEC (datatekniker-linjen) at jeg ville komme til at kede mig. Og det var de to torvholdere på uddannelsen ved TEC Ballerup. Jeg ved ikke om de havde været med til at tilrettelægge indholdet på IT Teknolog. Som sagt: IT Teknolog er en boglig uddannelse, hvor du får SU (6k). Den kræver at du har en studentereksamen eller lign. Datatekniker er en praktisk uddannelse, hvor du får elevløn. Jeg blev ansat som voksenlærling og fik 18k fra dag 1. Fordelen ved IT teknolog er at du kan læse videre og tage en professionsbachelor.
--
#17
csbc
Semi Nørd
14-01-2020 18:37

Rapporter til Admin
#15 Fint at du overvejer at læse videre efter datateknikeruddannelsen. Vær dog opmærksom på, hvad der skulle motivere dig til at læse i 2-3 år mere. Begge uddannelser ligger på samme kvalifikationsniveau og derfor tvivler jeg på, at du bliver (1) udfordret, (2) bliver mere eftertragtet på arbejdsmarkedet, (3) får mere i løn. Sagt med andre ord, så virker udbyttet af at læse videre fra datatekniker til it-teknolog lavt. Hvis du skal læse videre giver det mest mening, hvis det opkvalificerer dine evner i en væsentlig grad (set fra arbejdsgivers synspunkt). Dvs. fra datatekniker -> ingeniør, datalog, m.v. Det råd jeg altid giver i lignende tråde er, at du er bedst stillet uanset hvad, hvis du hurtigt bliver afklaret med dit mål og så gå efter det i stedet for at gå omveje. Selvom du siger at du er dårlig til matematik, så er det ikke umuligt.
--
#18
annonym
Gæst
15-01-2020 08:46

Rapporter til Admin
Jeg venter lige pt med svar fra kbhsyd ang karaktere. forventer at jeg vil få 02 i mat og engelsk, så det vil jeg rigtig gerne lige se. Som sagt er jeg bestemt på at tage en datateknikker uddannelse. også overvejer jeg om jeg kan videreuddanne mig som it-teknolog hvis jeg har de specifikke adgangskrav i orden. Lad os nu sige at jeg har fået mat c og engelsk c på 02. Kan jeg så søge på kea efter it-supporter uddannelsen?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Datatekniker vs it-teknolog

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning