Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk

Hvilket Mesh skal man vælge?

Af Elitebruger Enoxe | 23-01-2020 10:43 | 783 visninger | 18 svar, hop til seneste
Hej Hol, Har købt mig et fantastik dejligt hus på 152 kvm. det er i bund og grund drømme huset, så nu er det tid til også at få sat et ordentligt netværk op. Jeg har overvejet og sætte et mesh netværk op, men hvor får man den bedste løsning? Jeg har vedhæftet en oversigt over huset for at gøre det lidt nemmere at tale udfra. https://imgur.com[...] Routeren sidder op ad ydremuren i rummet med navn "Bryggers", og dets signal når desværre ikke ud i alle husets rum og kroge, så Mesh var mit første bud, på en løsning. Det eneste mesh jeg nogensinde har sat op, var noget idiot sikkert noget for min søster for år tilbage, så jeg har ikke den store ide om hvad man skal have fat i hvis man skal have noget som bare spiller! Der er TV i Soveværelset og i stuen, den i stuen er pt. det største problem da tv'et hænger i det østlige hjørne (det nederste hjørne i højre side) altså så langt væk fra den nuværende router som muligt. Jeg har kontor i værelset på den modsatte side af entreen, og her skulle jeg gerne have en kablet forbindelse, så dette skal der også være mulighed for at lave, ved dog ikke om denne skal trækkes fra mesh eller router, dog tænker jeg vel at routeren skal stå i bridge så kabling ikke er en mulighed her, eller er jeg helt galt på den? På forhånd tak for hjælpen
--
#1
Wildmann
Junior Supporter
23-01-2020 10:45

Rapporter til Admin
Google Mesh eller TP Link deco m9. Har en kammerat der har Deco M9 i et hus nogenlunde størrelsen på dit, måske lidt større med vægge mere centreret,og det virker bare. Desuden er det super nemt at sætte op.
--
Stop med at handl hos Power.
--
Sidst redigeret 23-01-2020 10:45
#2
Enoxe
Elitebruger
23-01-2020 11:12

Rapporter til Admin
#1 dem vil jeg da lige tage en kigger på, havde godt læst op på google mesh, men det er lidt svært når man ikke ved hvad der gør noget bedre end noget andet. Hvad angår antal, hvor mange skal man så have til at stå, vil 2 være nok eller skal man op i 3 for at have huset indækket? de steder jeg har læst anbefaler to til 120 kvm, men som jeg efterhånden også har lært så skal man ikke altid tro på de man læser :)
--
#3
Freak13
Maxibruger
23-01-2020 11:12

Rapporter til Admin
Har Google Mesh - Det fungerer upåklageligt, er nemt at sætte op og redigere i. Du kan følge forbruget, sætte prioriteter op etc. Det kræver virkelig intet. Er man nørdet, så er der sikkert mange andre som er sjovere. Jeg vil ikke lave den store anmeldese - Der findes 1000 af dem på YouTube :)
--
Ryzen 3950x | RTX 2080 TI | X570 Ultra | 64 GB - 3600 MHZ | 3 x 27" Aorus IPS 1 ms |
#4
eStevns
Gigabruger
23-01-2020 12:17

Rapporter til Admin
Du nævner "den bedste løsning" og "noget der bare spiller" - svaret her er kabel til hvert et access point du ønsker at placere i dit hjem og droppe tanken om mesh. Mange her på siden (og andre nørder) er glade for Ubiquiti Unifi, men der er selvfølgelig også andre løsninger som kan fungere. En basic opsætning af Unifi er lige så nemt som alt andet.
--
#5
Enoxe
Elitebruger
23-01-2020 12:26

Rapporter til Admin
#3 det tænker jeg også, er ret nørdet, er bare ikke klar over hvor jeg skal gribe fat, og med alt andet husspetakel, så var overskuddet der sku ikke til selv at læse nettet tyndt, så jeg søger folk som er visere end mig selv :)! #4 Der kommer helt sikkert også til at være kablet forbindelse til tv og pc, men så vidt jeg kan forstå på det så supportere de mesh i selv nævner også den løsning, dog vil det aldrig blive helt så stabilt som en kablet AP, men omvendt så skulle WIFI delen være betydeligt mere stabil end med AP, udfra hvad jeg lige kan læse mig til, kan dog tage fejl, hvilket også er grunden til jeg spørg. Jeg kunne se Ubiquiti nævnt i mange andre posts her på siden, men har ikke helt kunnet gennemskue hvorfor ligepræcis denne løsning er bedre end andet, er det noget du kan kaste lys over, eller er det bare defakto folkets favorit?
--
Sidst redigeret 23-01-2020 12:26
#6
jhc9817
Maxi Supporter
23-01-2020 13:02

Rapporter til Admin
Har selv TP-Link Deco M5 i en lejlighed på 120 m2. Det spiller bare har en 300/60 forbindelse og i de fjerneste kroge af lejligheden er vi "nede" på 150/50. Så er ganske godt tilfreds og yderst simpelt at sætte op.
--
#7
the688
Guru
23-01-2020 13:07

Rapporter til Admin
#4 - jep. Træk nogle kabler, sæt APs op, og gør det rigtigt.
--
"ORK SATME!"
#8
Coolcat
Semibruger
23-01-2020 13:11

Rapporter til Admin
Ubiquiti amplifi HD home. Kan jeg anbefale. Jeg har det selv og har aldrig haft problemer med udfald eller lign. Nørdoteket har lavet en test af det. Prøv at søge på den på youtube Kig evt denne post igennem https://www.hardwareonline.dk[...]
--
#9
eStevns
Gigabruger
23-01-2020 13:12

Rapporter til Admin
At Mesh er mere stabilt end kablet access points er helt forkert. Mesh er enheder der snakker sammen trådløst og så snart noget forgår trådløst mister du både hastighed og der kommer forsinkelse - tabet kan dog i bedste tilfælde være minimalt, men vil ALTID være der. Mesh er populært og hyped af den simple grund at det er nemt at sætte op for selv oldemor. Søg evt lidt op Google og YouTube for at få indsigt i det. Unifi ligger i prosumer segmentet og kan derfor lidt mere end det udstyr du finder i Elmutanten, samtidig er der dog sparet lidt hist og her for at gøre det billigere end rigtig enterprise udstyr. Men de har et bredt sortiment, prismæssigt ligger det super fornuftigt og ikke mindst er det virkelig stabilt. Vær dog opmærksom på at hvis du ikke ønsker andet end WiFi behøver du hverken gateway, cloud key, switch eller noget andet fra Unifi.
--
#10
mfla
Junior Supporter
23-01-2020 14:03

Rapporter til Admin
#0 Jeg kan anbefale dig at kigge på Synology https://www.synology.com[...] - det er også super nemt, og kan enten kables eller køre trådløst mellem enhederne. Du skal aldrig spekulere på opsætning af andet en hovedenheden, da alt andet konfugureres her igennem, så alle ekstra mesh enheder skal du aldrig pille ved andet end første gang du tænder den. Jeg har selv 2 stk. MR2200ac der dækker 179 kvm, hvor begge er kablet.
--
#11
Enoxe
Elitebruger
23-01-2020 15:36

Rapporter til Admin
Efter nu at have kigget lidt på diverse bud, kan jeg godt se at det som oftetst adskiller de forskellige (google, unifi, synologi mm.) er deres hastigheds loft, stabilitetsmæssigt ser der ud til at langt de fleste er enige om at man her får et godt produkt ligegyldigt hvad man vælger. Dette gør jo valget lidt nemmere da mit netværk kun er 150/150 så man kan sige unifi, kommer lidt til skamme, og prisen er da også i den høje ende kontra de andre muligheder, så selv om den lille boks med hastighed, ville se vanvittigt godt ud på mit skrivebord, så tænker jeg, at prisen (og udseendet) får lov til at spille en større rolle. pt. så er Google mesh, den klare favorit, da den er lille og stilren, men stadig har 2 ethernet porte på hver enhed. TP-link minder mest af alt om en brandalarm, dog lader den til at have fået samme medgang som google, og så er den billigere end googles bud, så er det klodsede brandalarms look besparelsen værd, eller betyder det at konen slagter mig for evigt for at have hængt 3 ekstra brandalarmer op i vores hus?. Synology virker til at have noget som jeg ikke helt kan gennemskue i forhold til google mesh, men dette kunne også være en ret så interessant spiller, dog har den et look som jeg tænker kan få mig slået ihjel, men overvejer dog om det er det værd :)
--
#12
RBF
Superbruger
23-01-2020 15:39

Rapporter til Admin
Jeg har lige sat et Tenda Nova MW6 op, ret let og fungere fint. De ligner dem fra Jensen of Scandinavia 100% om der er forskel på dem ved jeg ikke. Valget var fruen der mente de mindst grimme :) https://www.tendacn.com[...] http://www.jensenofscandinavia.com[...]
--
Sidst redigeret 23-01-2020 15:43
#13
Dragonheart
Guru
23-01-2020 16:03

Rapporter til Admin
Det bedste vil være at lægge ethernetkabler rundt huset. Det er dog en større opgave - medmindre i alligevel er i gang med at renovere hel ehytten Som MESH løsning vil Netgears nye AX være det bedste og hurtigste. Men bestemt også det dyreste. I skal nok bruge 3 enheder. Nedenstående er varianten med 2: https://www.elgiganten.dk[...] Vil i ikke betale for det nyeste nye. Så er Netgears ORBI AC MESH produkter det næstebedste valg. https://www.pricerunner.dk[...] Hovedordet her er at MESH løsningen skal være Tri-band.
--
#14
Enoxe
Elitebruger
23-01-2020 16:57

Rapporter til Admin
#13 Tænker AX er way overkill, har set flere reviews af netgear ORBI, og er faktisk ret så meget klar på at det bliver deres RBK50 vi går med, 2 burde også være mere end rigelig til vores hus, så det er helt sikkert den løsning vi hælder mest mod. Grunden til vi også helder mest til ORBI er fordi den supportere så mange ethernet udgange som den gør, og da vi ikke står og er igang med en større renovering at hytten, så kommer kabler i væggene ikke på tale, og løse kabler er en dødssynd hvis du spørger min kæreste, så det sker heller ikke. Efter hun har set det hele, vil hun helst have google nest wifi, da de også virker som højtalere, kan dog ikke finde disse i DK, og hun er ret vild med ORBI's desgin så denne var nem at sælge til hende.
--
#15
Clegg
Giga Supporter
23-01-2020 17:50

Rapporter til Admin
Vil anbefale Netgear Orbi. Det er ikke det billigste, men rigtigt hurtigt og med god dækning. Kræver Googles ikke at man registrer sig hos Google? Og hvor meget kigger Google lige med på trafikken?
--
#16
RBF
Superbruger
23-01-2020 18:15

Rapporter til Admin
#Orbi er ret store blot til info.
--
#17
Dragonheart
Guru
23-01-2020 19:13

Rapporter til Admin
#15 De kigger højst sandsynligvis ikke med på trafikken. Ikke mere end apple, windows og alle andre. Mon ikke nogle havde fundet ud af det hvis de gjorde? ;-) #14 Orbis' forskellige varianter har rigtig god anmeldelse inde på Smallnetbuilder. Vær dog opmærksom på at 160 MHz kanalbredde ikke er så anvendeligt i DK som i fx USA. Hvis i har en nyere mobil med AX understøttelse så er AX jo lidt mere "fremtidsvenligt". Men ja.. det er en heftig pris ift til AC versionerne. Men hvad er nu det for noget. Har kæresten veto. Det lyder som et meget moderne forhold ;-)
--
Sidst redigeret 23-01-2020 19:15
#18
Enoxe
Elitebruger
24-01-2020 08:07

Rapporter til Admin
#15 Hvis de kigger så de velkommen, har sku ikke det store at skjule, og har aldrig rigtig været tilhænger af foliehat mentaliteten. #16 størrelsen taget i betragtning så er det aligevel dem som levere langt den bedste løsning, da de både fungere som mesh, og stadig supportere så mange ethernet kabler. #17 Vi har en ret så opdelt rolle fordeling, mit domicil er IT og køkkengrej, hendes er alt andet, vi er begge indretningssnobber, men når det kommer til IT har jeg det lidt med hurtigt at stirre mig blind på marginal forbedringer og ender derfor med at gå på konpromis med udseendet, og det fungere ganske fint da jeg levede singlelivet, meeeen er nu glad for at jeg har en der lige kan pejle mig på ret vej igen så det også kommer til at passe ind i rummet. Derudover var vi et smut i Elmutanten igår for at kigge på dem, og de ville passe ret så fint ind med resten af vores indretning, nærmest kunst agtigt, så det bliver helt sikkert dem :)
--

Opret svar til indlægget: Hvilket Mesh skal man vælge?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning