Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk

Router med Sleep mode eller slukke om aftenen?

Af Semibruger cshtml | 27-01-2020 17:54 | 659 visninger | 8 svar, hop til seneste
Hej hol, Jeg læsete noget om at det ikke var godt for routeren at blive slukket mange gange, men ved ikke helt hvorfor. Er der nogen af jer der slukker den om aftenen eller har en med sleep mode? Kan man godt gøre det med de nyere fx asus RT-AC6XX modellerne?
--
#1
Tux
Guru
27-01-2020 17:55

Rapporter til Admin
Jeg slukker for alt medie (router, switch, modem, TV, anlæg, HTPC, osv) når jeg ikke er hjemme eller når jeg går i seng. Det har jeg gjort i 15+ år og har aldrig oplevet problemer med noget udstyr.
--
Don't feed the trolls.
#2
Brianhenneberg
Elitebruger
27-01-2020 18:31

Rapporter til Admin
Jeg har haft et timerur sat på min router, fordi knægten fik for vane at stå mega tidligt op og se Youtube videoer. Det fungerede egentlig fint, men da jeg fik Tado termostater blev det et problem, da termostaterne så ikke kunne regulere varmen om natten. Ligeledes oplevede jeg at min printer lukkede ned når den mistede forbindelsen til nettet, hvilket resulterede i mange frustrationer, når vi hurtigt lige skulle printe noget, og så fungerede lortet ikke, fordi den skulle startes helt op og pc skulle genstartes for at få forbindelse. Konen var også frustreret hvis hun skulle bruge nettet uden for de 'lukkede timer' fra 22.30-6.30. Det blev noget bøvl i længden så jeg droppede det til sidst, og tog en snak med knægten istedet ;-)
--
#3
Wut
Ultra Supporter
27-01-2020 20:18

Rapporter til Admin
Det er godt at slukke for så meget grej som muligt om natten. Det sparer på strømmen, miljøet, og reducerer risikoen for brand. Og... så har jeg en snigende mistanke om, at man sover bedre, når der ikke er standby-lys og alt muligt, der potentielt kunne sige en lyd kørende om natten (som f.eks. en robotstøvsuger, der pludselig får en ubændig trang til at støvsuge køkkenet kl 03:51 onsdag nat??)
--
Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...]
#4
cshtml
Semibruger
27-01-2020 21:51

Rapporter til Admin
#1 Det lyder fornuftigt :) #2 Hehe der er go visdom og morale at hente fra din historie :-) #3 Har samme mistanke :) Er der en router hvor man kan tænde og slukke den via sin smartphone? Eller En auto sleep / wake cycle?
--
#5
Dragonheart
Guru
27-01-2020 22:06

Rapporter til Admin
De fleste nyere Asus routere jeg har haft med at gøre kan indstillet til at have wifi tændt/slukket på nogle bestemte tudspunkter. Sådan noget "parental control" har de fleste nyere routere jeg har haft fingrene i. Og kan styres med en app Har ej heller hørt routere skulle have et problem med at blive slukke tog tændt mange gange.
--
#6
NitroBlast
Guru
27-01-2020 22:20

Rapporter til Admin
Jeg slukker, som Tux, alt mit udstyr ved stikkontakten, hvis det ikke skal bruges i længere tid - feks. over nat. Jeg har ingen problemer med dette, har aldrig oplevet et apparat, der mistede indstillinger (ud over en computer, hvor batteriet i bundkortet var fladt - men det har ikke noget at gøre med, at det bliver slukket på kontakten). Der er IMO kun fordele ved at slukke ved kontakten! :-)
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-Z68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
#7
Romaniuz
Junior Supporter
28-01-2020 08:29

Rapporter til Admin
Jeg slukker ikke noget, og har aldrig gjort det. Havde en periode hvor vi min pc kørte i næsten 3 år uden at være regelmæssigt slukket. Det er måske fint nok, men som 2 er inde på, der er hurtigt nogle services som ikke bare kører når der kommer strøm på igen. I forhold til ungerne kører jeg med parental control på wifi/switch så der ikke er wifi eller lan adgang når der er sovetid, så er der ikke noget at diskutere.
--
You get more of what you want with a kind word and a gun than you can get with just a kind word - Al Capone -
#8
Jimminez
Super Supporter
28-01-2020 09:03

Rapporter til Admin
slukker sku heller ikke noget
--

Opret svar til indlægget: Router med Sleep mode eller slukke om aftenen?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning