Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk

Wifi 6, mesh eller andet

Af Junior Supporter Bobo1981 | 29-01-2020 23:05 | 863 visninger | 7 svar, hop til seneste
Hej alle, Jeg har lige købt mig et hus på 2 etager Ca. 200 m2 I alt. Jeg får installeret fiber og fiberboksen kommer til at være i min kælder. I kælderen vil jeg have mit kontor som jeg kan kable til. Stueetagen vil umiddelbart blive rent trådløs. Jeg har ikke tænkt mig at bore huller for at få et kabel op og får nok heller ikke brug for det. Jeg får mest brug for noget godt WiFi. Jeg har kigget på lidt forskelligt mesh wifi, men ved ikke helt hvad jeg skal gå efter. Jeg har PT en ældre linksys router som jeg har i sinde at skifte ud. Har kigget på noget Ubiquity, men kan ikke rigtig finde ud af hvilke modeller jeg skal købe. I min kælder vil jeg have en nas, min stationære, og en netværksprinter stående som skal kablets, påtænker her at bruge en switch da udstyret ikke er i samme rum som fiberboksen. Hvad kan i anbefale?? Mit budget er 3-5.000 for det hele..
--
:-)
#1
anders87
Bruger Aspirant
30-01-2020 00:39

Rapporter til Admin
Hej Bobo1981. Jeg anbefaler dig at købe denne powerline https://www.tp-link.com[...] Der medfølger to powerlines i pakken. En til hver etage, så du herved slipper for at bore huller. Af router anbefaler jeg, Synology RT2800AC som er meget brugervenligt sammenlignet med langt de fleste routere. Jeg har selv en Synology RT1900AC router og er glad for user interface og brugeropsætning https://www.synology.com[...] Og UnifiHD https://unifi-nanohd.ui.com[...] til at forstærke trådløs forbindelse uden dørs og indendørs, hvis man har stor have og grundareal. Husk central placering af router og access point og 2 meter fra gulvet væk fra støj som forringer wifi signalet eksempelvis metal. ELLER denne noget dyre Ubiquiti mesh løsning i stedet for powerlines and access point https://store.amplifi.com[...] Jeg har denne billige Synology NAS https://www.synology.com[...] til hverdags brug. Dog har en kun 1GB DDR4 hukommelse. Synology NAS kan fjernstyres via app og webbrowser, hvilket jeg synes er ret smart. Jeg har sat 480GB SDD i Synology NAS samt 5TB 2.5" HDD ekstern harddisk forbundet til NAS. Synology DS118 bruger meget lidt strøm sammenlignet med de fleste NAS i samme prisklasse og størrelse.
--
Sidst redigeret 30-01-2020 00:43
#2
anders87
Bruger Aspirant
30-01-2020 00:50

Rapporter til Admin
Synology RT2600AC https://www.synology.com[...] (rettelse fra 2800AC) og Synology Mesh https://www.synology.com[...] i stedet for Unifi Mesh løsning.
--
#3
Enoxe
Elitebruger
30-01-2020 08:52

Rapporter til Admin
#1 de der TP-Powerline hvordan fungere de? Står selv og skal have et Mesh sat op i hjemmet, og hvis de virker som jeg tror, så kunne det faktisk være en genial løsning til at spare ledningstrækningen?
--
#4
Clegg
Giga Supporter
30-01-2020 09:41

Rapporter til Admin
Netgear Orbi (mesh) kan virkelig anbefales. Det er meget hurtigt og virkelig let at sætte op. Jeg har dårlige erfaringer med Powerlines. Svingende hastigheder og høj ping.
--
#5
trolleleet
Ultrabruger
30-01-2020 10:11

Rapporter til Admin
Har selv overvejet noget mesh og synes det virker til deco laver noget rigtig fornuftigt til gode penge. Power.dk har tilbud på 3x deco m4 til 999kr Komplett har tilbud på 3x deco m5 til 1390kr. Måske det var noget, overvejer i hvert fald selv at give m4 et forsøg-
--
although the world may be round, we still trapped in the square
#6
Bøllebob
Ultrabruger
21-02-2020 08:53

Rapporter til Admin
Power.dk har til på 3x Deco M9 - 2.000 kr https://www.power.dk[...]
--
#7
Goffer
Semibruger
21-02-2020 09:54

Rapporter til Admin
Det kommer selvfølgelig an på hvor meget du gider at trække kabler rundt i hytten osv. Mesh er den nemme løsning, og vil sikkert også dække dine behov ok. Hvis jeg var i din situation havde jeg dog valgt ubiquiti, men det er lige så meget fordi jeg godt kan lide at sætte sådan noget op. Min anbefaling: Så smid en UniFi USG Security gateway (Router) der hvor dit Internet nu kommer ud så kabler du den med en POE switch og sæt den sammen med din NAS og hvad du havde stående, der hvor du vil have Wi-Fi dækning sætter du en Access point, f.eks bare den lille Unifi Lite hvis du vil have noget der ikke bliver for dyrt, og trækker et kabel ned til din switch hvor den så får strøm fra. Nu kender jeg ikke lige layoutet på dit nye hus, men du kan jo overveje at have 2 AP'er i hver sin ende af hytten, eller købe en lidt kraftigere og have den i midten af det hele. Jeg har valgt sidste løsning og det dækker fint mit behov med Wi-Fi i stuen og på 1.salen, og så har jeg så trukket kabler til min egen computer på 1.salen og hvad der nu ellers har behov for det.
--

Opret svar til indlægget: Wifi 6, mesh eller andet

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning