Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk

Anbefaling af router til fiber fra gigabit

Af Super Supporter Ingdam | 18-02-2020 11:42 | 647 visninger | 11 svar, hop til seneste
Hej hol Jeg har fået lagt fiber ind fra gigabit og skal i den forbindelse ud og finde en router, som skal kobles efter deres modem. Vores hus er en murermestervilla med kælder, stue og første sal. Huset har et grundplan på ca. 80m2. Routeren kommer til at være placeret centralt i stueetagen. Vores nuværende trådløse standart router fra hiper, som kører på kobber, kan nogenlunde dække hele huset og det meste af haven. Dog er der ikke super god forbindelse til min stationære som står på førstesalen, og derfor tænker jeg at få en router med lidt mere smæk på end den nuværende. Jeg tænker ikke at smide alt for meget efter sådan en og vil egentlig gerne købe en brugt hvis det kan lade sig gøre. Jeg har selv kigget på en Asus RT-AC87U, som kan fås brugt for ca. 500kr. Hvad vil i anbefale? På forhånd tak!
--
#1
Goffer
Semibruger
18-02-2020 11:45

Rapporter til Admin
Jeg skiftede for nylig min router ud med en Ubiquiti NanoHD da jeg havde dårlig dækning på førstesalen, den spiller bare, og det var også noget nemmere at placere den centralt i lejlighen da jeg bare kunne loftmontere den i midten, du skal dog ikke forvente at hive 1Gbit ud af den på det trådløse, men det var ikke et issue for mig da alle de trådløse enheder jeg har på sagtens kan klare sig med det får, min computer er kablet direkte til routeren.
--
#2
Goffer
Semibruger
18-02-2020 11:46

Rapporter til Admin
Eller det skal lige siges at jeg beholdte min router hvor jeg bare har slået Wi-Fi fra, som min NanoHD så kører istedet for. Det er et rent acces point, så du beholder din router.
--
#3
Ingdam
Super Supporter
18-02-2020 12:24

Rapporter til Admin
#1 Så vidt jeg kan se er det da kun et access point og ikke en router?
--
#4
Ingdam
Super Supporter
18-02-2020 12:24

Rapporter til Admin
#2 Jeg er ret så sikker på at den standart router fra hiper skal retur desværre.
--
#5
Narkhaj
Elitebruger
18-02-2020 12:29

Rapporter til Admin
Ubiquiti router og et par aps, det spiller bare (har også gigabit)
--
#6
Dragonheart
Guru
18-02-2020 13:18

Rapporter til Admin
Mon ikke du får lov at beholde Hiper routeren. Jeg har i 2 situationer ikke oplevet at skulle levere den tilbage. De spurgte aldrig efter den i hvertfald. Mht router så ville min anbefaling være: - Wave 2 wireless AC (Wifi 5) - Det betyder modellen skal være efter ca. 2015 Både Asus og Netgear laver nok nogle af de bedste wifi router har jeg erfaret taget pris, performance mm i betragtning. I SmallNetBuidler's Router ranking har du evalueret de bedste wifi routere baseret på en lang række kriterier. Netgar R7800 elelr Asus AC86U(nyere end AC87U) https://www.smallnetbuilder.com[...] An Asus AC87U ville jeg ikek mene var helt ny/hurtig/god nok. Den har en væsentlig svagere CPU og færre RAM end fc AC86U. Den er desuden lavet på Quantenna chipset. Modsat broadom/qualcom som Asus ellers primært benytter. Du kan se/søge her for hvornår routerne blev lanceret og deres specs: http://en.techinfodepot.shoutwiki.com[...] Hvilket trådløst kort har du i den stationære?
--
Sidst redigeret 18-02-2020 13:20
#7
Ingdam
Super Supporter
18-02-2020 15:28

Rapporter til Admin
#6 Sidst jeg flyttede fra min lejlighed skulle jeg aflevere routeren tilbage. Tak for links, de er super gode og lige hvad jeg søgte! Jeg kigger nærmere om jeg ikke kan finde en router som ligger ok på listen.
--
#8
CyboKid
Ny på siden
18-02-2020 18:01

Rapporter til Admin
Alternativt kan du, hvis du har lidt forstand på netværk, installere pfsense på en maskine, og lade den være router... Der er voldsomt mange super funktioner i pfsense, men det kræver (i min verden) at man har lidt forstand på hvad man laver, for at få det optimale ud af det. Kører selv med en lille Lenovo M73 tiny som klarer det ganske fortræffeligt. Har noget ubiquiti switch og access points bagved og det kører super godt Havde en USG3 stående som router før, men den kan desværre ikke trække det når jeg enabler IPS, så jeg skiftede den til den lille Lenovo. Men hvis du ikke har krav til IDS/IPS, så er en USG3 faktisk en super fed lille sag.
--
#9
Ingdam
Super Supporter
18-02-2020 18:45

Rapporter til Admin
#8 Puha jeg forstod kun delvist den sidste halvdel af dit indlæg, så at bygge min egen router er vist lidt over målet, men tak for forslaget:)
--
#10
wezi
Mega Supporter
18-02-2020 22:42

Rapporter til Admin
#9 som #8 snakker om, en maskine til PFSense er en fed løsning, og det kan mange tricks! :D -dertil en poe switch og et AP placeret lækkert. Hvis det er du ikke vil have det helt store bøvl, vil jeg klart anbefale dig at gå unifi vejen. Jeg kan ikke lige tolke om 500kr +/- er dit budget, men hvis ikke, og vi kan gå op, så vil jeg sige at du skal have noget ordentligt til din nye forbindelse. Hvis det er vigtigt for dig at der bliver lavet IDS / IPS osv i den dur, og du stadig vil have hele hullet igennem til din forbindelse vil mit bud være en UDM-PRO og et nanoHD access point. du kunne også bruge 2 aps for fordele enheder på dem hvis du har meget sat på wifi men generelt så burde et ap kunne klare mosten. jeg har selv 2 nano hd, men lidt større hus, og så et nanoHD i hver ende mere eller mindre. Alternativt når nu du siger din router placeres nogenlunde centralt, så er der også lanceret en UDM der ikke er pro model, den har integreret Access point i, og den kan også lave en god del IDS/IPS samtidig. Jeg ville vælge udm-pro og sætte ap's der hvor de bruges. UDM er bare alt i en som du kender det fra andre routere. Du kan også bruge den router du får leveret, skippe alle sikkerhedsfeatures og sætte et nanoHD ap på den. har du mange enheder der stadig kører på 2.4Ghz, så kunne du eventuelt benytte et af disse i stedet, UAP-AC-PRO eller UAP-AC-HD. Jeg venter personligt at postmand Per levere en UDM-PRO til mine eksisterende nanoHD'er, jeg ser frem til den løsning. Lige nu kører jeg med en edgerouter lite, den klarer fint opgaven men ikke hvis jeg sætter den på arbejde med IDS osv..
--
8700k, 16Gb 3200,Asus ROG, 1080TI Strix, SSD'er & 1440P 165Hz
--
Sidst redigeret 18-02-2020 22:42
#11
And.-
Giga Supporter
18-02-2020 22:58

Rapporter til Admin
Jeg har en ubiquiti dream machine til min 1Giga.. Det fungerer fremragende =P
--

Opret svar til indlægget: Anbefaling af router til fiber fra gigabit

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning