Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Kablede APs med Yousee

Af Super Nørd Knutz | 19-02-2020 08:19 | 1062 visninger | 11 svar, hop til seneste
Hej alle Jeg har søgt lidt rundt her for at finde et konkret svar på mine begrænsede evner inden for nymodens netværksinstallation. Vi flytter i hus 1/4, 170kvm i et plan, og jeg har bestilt yousee gennem antenne foreningen. Jeg har på nuværende tidspunkt ingen anelse hvor internettet i huset er, men ikke desto mindre er jeg 100% sikker på at yousee routeren skal hjælpes så vi får god WiFi i hele huset. Flere tråde herinde foreslår Ubiquiti, og det er egentlig også den løsning jeg tænker er bedst. Jeg kommer til at kunne kable rundt i hele huset, så den del er ok. Så for at besvare mit spørgsmål, hvordan skal setup se ud fra Yousee-modem til WiFi? Og hvordan skal delen sættes op? Jeg ville foretrække POE så jeg ikke er tvunget til at tænke strømkilde ind i ligningen, da jeg håber på enten at wall- eller loftsmounte elementerne. Sådan som jeg har forstået hvis vi skal have POE hedder det: Yousee i bridgemode -> POE Switch med indbygget Router -> POE APs. Er det så simpelt? Er der noget til hinder for at sætte en POE switch på loftet, hvis man beskytter elektronikken ordentligt? Det vil gøre installationen lidt pænere :) Tak for svar.
--
#1
Knutz
Super Nørd
19-02-2020 08:25

Rapporter til Admin
Og i den forbindelse er det så nok at bruge denne? Ubiquiti Unifi AP-AC Lite https://www.compumail.dk[...] Eller får jeg "meget" mere ud af at vælge LR versionen? https://www.bj-trading.dk[...] Vi får 150/30mbit i første omgang.
--
Sidst redigeret 19-02-2020 08:27
#2
thomsen48
Super Supporter
19-02-2020 08:42

Rapporter til Admin
Hvis det er et (Ubiquiti) AP du vil køre med: Så er det faktisk endnu mere simpelt.. :) Den bare tilsluttes en ledig port på YouSee routeren. Der følger en PoE injektor med, så du skal ikke købe en PoE switch. Her er info omkring opsætningen af et Ubiquiti UniFi UAP (standalone mode): https://help.ubnt.com[...] (Man downloader en app på sin mobil og sætter den op) Man sætter kun sin Yousee router i bridge mode, hvis man vil have en anden enhed til at fungere som router. I dette tilfælde skal AP'et ikke fungere som router, men bare som Access Point.
--
i7-8700k @ 5Ghz, H115i | ASUS 1080ti Strix | Corsair 32GB 3200MHz | Samsung 960 Pro + 2 x 850 Pro | Asus 27" G-Sync PG278Q
--
Sidst redigeret 19-02-2020 08:43
#3
benjamin7
Supporter Aspirant
19-02-2020 08:48

Rapporter til Admin
Hvis du har loft vil jeg helt sikkert bare trække et kabel på loftet rundt, de Lite modeller rækker fint, men Pro modellerne er faldet så det er faktiske til at komme til i pris. Husk cat 6, du må ikke bruge 5 eller 5e Lr modelle rækker bare længere i 2,4 Ghz båndet (A,b,N, Dual N) men idag er mange begyndt og bruge det som kaldes for AC, og det er ikke forbedret i forhold til Lite modellen, men hastigheden går jo begge veje, så hvis de enheder der skal bruge det net der er forstærket skal de kunne sende lige så kraftig, ellers for du ikke meget glæde af det, så vil helt sikkert holde mig til Lite modellen, eller all the way og så Pro modellen Du kan sagten bare bruge Yousee Router, og det vil jeg da gøre, så evt nappe en Switch med POE eks en 8 ports, alternatives er og bruge dem der sidder på Yousee boks, men der er kun 4 så ved ikke om det rækker :), men der følger POE injectore med til de APs uanset hvilket model du vælger De skal loft monteres. Til de 170 kvm vil jeg tro du skal have 2 Pro eller 3 Lite ligeligt fordel. Lad Yousee Router være ---> Evt til Switch ---> AccessPoint / Computer / TV Gir det mening? :D
--
#4
ToFFo
Guru
19-02-2020 08:55

Rapporter til Admin
Er det ikke lidt overkill med en PoE switch for bare 1-2 AP's? Det synes jeg godt nok. Hvis du får den traditionelle, og elendige, YouSee modem/router combo, har den kun 2x ethernet-porte tilgængelig. Men det er jo også fint hvis du blot skal have 1-2 AP sat op. Det er et ordentligt lokum af et hus. Jeg vil klart anbefale en LR model i stedet for en Lite. Den har en dobbelt så kraftig antenne. Har du overvejet et Mesh setup i stedet? Det kunne eksempelvis være Ubiquiti Amplifi HD: https://www.pricerunner.dk[...] + https://www.pricerunner.dk[...] Eller kit med router +2 points: https://www.pricerunner.dk[...] Jeg har Amplifi HD. Det er den flotteste router jeg nogensinde har haft. Og fordi den er så pæn kan den få lov at stå fremme, uden at blive bandet væk af sindssyge tech-neandertaler kvindfolk, så man kan få fuld udbytte af dens signalstyrke. Dertil kan man købe mesh-points for yderligere at forstærke signalet. Mes-points er til gengæld temmelig grimme. Det koster, men virker fremragende! Det er faktisk ret praktisk med et ur i stuen. Plus skærmen er en touchskærm, så man kan klikke på den og få forskellige info som fx nuværende down/up speed, total down/up over en given periode m.v. Og til slut.... Fuck YouSee! Yay Fastspeed! Jeg har haft præcis samme setup som dig. YouSee 120/30 gennem antenneforening. Altså det kørte glimrende. Klippe stabilt, det er slet ikke problemet, men synes det var for dyrt. Så jeg skiftede til Fastspeed. 0kr i oprettelse og fuld hammer på farten. Bevares jeg får ikke de 1000/100 som de reklamerer med, men til 249kr for en hastighed der stadig er langt over hvad YouSee kunne levere, til en lavere pris, med samme stabilitet, er jeg sgu godt tilfreds. Check om du kan få fastspeed her: https://fastspeed.dk[...] - Nej jeg arbejder ikke for dem, jeg er bare så glad for dem, at jeg gerne sender lidt business deres vej. Jeg oprettede mig kort før de kørte en 3mdr gratis Dplay kampagne. Men jeg skrev til dem om ikke jeg kunne få 3mdr Dplay alligevel. Jo selvfølgelig kunne jeg det :D
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 19-02-2020 08:58
#5
Knutz
Super Nørd
19-02-2020 09:26

Rapporter til Admin
#2 Ahh, så en POE injektor kan gøre en almindelig indgang til en POE? Det er egentlig praktisk nok, når der nu er fin med strøm ved routeren. #3 Ja Pro modellen koster vel kun 150kr mere end Lite, så det kan jeg lige så godt :) #4 Jeg valgte egentlig kun at tænke POE switch fordi jeg slap for at tænke på strøm i den anden ende. Men det løser POE injektor jo direkte. Jeg kan godt se ideen i det mesh du linker til, men umiddelbart synes jeg faktisk at de AP'er de har lavet er rigeligt pæne til at have gemt væk i loftet ovre i hjørnet. Jeg synes faktisk ikke de MeshPoints er særlig pæne. Og hvis jeg ikke synes det, hvad mon så ikke konen synes! :D Min antenneforening har faktisk haft forespurgt medlemmer om de ville have Fastspeed. Men der var ikke nok tilslutning (det er et pensionist-område). Da jeg spurgte hvad grunden til at man ikke bare åbnede op for tilslutning skrev de at de "ingen kommentarer" havde. Så det virker som en virkelig inkluderende forening.
--
#6
ToFFo
Guru
19-02-2020 09:37

Rapporter til Admin
#5 - Jeg tror ikke det er et spørgsmål om de skal "åbne op". Der skal heller ikke laves noget om. Det er ligesom at skifte el-leverandør går jeg ud fra. Jeg har sgu ikke spurgt min antenneforening om lov til at skifte til Fastspeed. Jeg checkede på Fastspeed hjemmesiden om jeg kunne få det. Hjemmesiden sagde ja, så jeg bestilte. Fastspeed sendte en tekniker ud som skiftede stikket i muren i stuen gratis, tilsluttede Fastspeed routeren, satte den sågar i Bridge mode for mig, og så var jeg kørende.
--
- Indsæt signatur -
#7
Deuxmen
Maxi Supporter
19-02-2020 10:18

Rapporter til Admin
#4 "Hvis du får den traditionelle, og elendige, YouSee modem/router combo, har den kun 2x ethernet-porte tilgængelig. Men det er jo også fint hvis du blot skal have 1-2 AP sat op" Yousee har ikke nogen routere med 1-2 lan porte. Minimum 4...Og sådan har det været i 10+ år.
--
#8
Knutz
Super Nørd
19-02-2020 10:20

Rapporter til Admin
#6 Men antenneforeningen skal stadig bede Yousee om at åbne op for en 3.part. Det har din antenneforening gjort, og det vil min altså ikke gøre.
--
#9
ToFFo
Guru
19-02-2020 11:59

Rapporter til Admin
#7 - Nej, der er kun 2 i den jeg fik med til mit YouSee net som blev etableret i 2016 i mit hus. Du kan se den her: https://webimg.secondhandapp.com[...] Det er en Netgear CG3700 og jeg har den stadig i skabet. De gad ikke have den retur.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 19-02-2020 12:00
#10
palle
Gæst
19-02-2020 12:28

Rapporter til Admin
#6 Fastspeed sendte en tekniker ud som skiftede stikket i muren i stuen gratis Det er TDC, som gør dette uden beregning.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
Stephan
Gæst
02-09-2020 23:12

Rapporter til Admin
Hej Knutz, Hvad fik du af løsning installeret i huset?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Kablede APs med Yousee

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning