Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk

Spørgsmål om en lille HDD NAS/USB router løsning

Af Gigabruger jensfrens | 06-04-2020 09:20 | 428 visninger | 4 svar, hop til seneste
Hej alle Nogen som har erfaringer med HDD koblet til router via usb, eller mindre 1 HDD NAS koblet til router? Jeg har en bærbar hvor jeg kobler på netværket over vores NETGEAR (R6080) router. Routeren har desværre ikke USB så jeg skal finde en god brugt router som understøtter det. Spørgsmålet er så om det i det hele taget er en god løsning? Er det så langsomt, at jeg bør holde mig til at hive HDD frem fra skuffen indtil at jeg kan få plads til en "rigtig" NAS? Alternativt kan jeg finde en af de små "NAS", hvor der kun er plads til en enkelt HDD og koble den via ethernet til min eksisterende router. Jeg tænker at jeg får en del mere funktionalitet ud af denne løsning, men det ser ud til at de bliver solgt med HDD og jeg kan derfor ikke bruge min "gamle" 3TB HDD. Fx har jeg set WD My Cloud Er fornyligt blevet far, og jeg ønsker at have backup af hovedsagligt video og foto adskilt fra min computer/telefon. Vi bor småt, så selvom en "rigtig" NAS ville være den fedeste løsning, så har vi ikke rigtig plads til den. Mvh Janus
--
#1
efilNET
Super Nørd
06-04-2020 09:43

Rapporter til Admin
Hvis pladsen virkelig er problemet så overvej denne Synology DS419slim https://www.synology.com[...] Den kan udstyre med 4x2.5" tommer diske. Den bør være ret stille, men hvis det alligevel betyder noget så kan du i med deres software sætte den i sleepmode fra om natten og lade den vågne op når den skal bruges eller på et bestemt tidspunkt. Synology's moment til billed backup mv. fungere rigtigt godt, og deres DSM software vil give dig en masse (fremtids) muligheder som du ikke vil få ved at anvende en router-disk løsning, eller en WD My Cloud for den sags skyld. Du kan også kombinere NAS'en med flere clound provider til at tage online backup af dine billeder, så du har dem flere steder.
--
#2
JensRF
Ny på siden
06-04-2020 10:42

Rapporter til Admin
Jeg har været i samme situation som dig ;) Købte et DSLR kamera for bedre billeder af knægten og fandt ud af at det gav et langt bedre workflow med en NAS til RAW filerne som jeg behandlede på computeren. Desuden var prioritet at få en RAID konfiguration for at beskytte mod én defekt disk. Jeg købte en DS218play til ca 1800 med 2 x 4 TB diske. Jeg har været vildt glad for den, også som mediecenter til 4K film og fjernadgang til at vise billeder. Bedsteforældrene har har en app så de kan se de seneste billeder vi lægger op til dem. Det er ikke så meget dyrere at få en løsning med RAID end med enkelt disk, og det giver dig en lagt større grad af datasikkerhed.
--
#3
jensfrens
Gigabruger
06-04-2020 21:35

Rapporter til Admin
Super, tak for svar. Så venter jeg måske til at der er plads til en ordentlig løsning.
--
#4
Mr. WoLF
Guru
06-04-2020 23:58

Rapporter til Admin
En billig router med usb og en 2.5" usb disk? Onedrive?
--

Opret svar til indlægget: Spørgsmål om en lille HDD NAS/USB router løsning

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning