Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk

Hjælp til opsætning af netværk fra kælder og ud i ...

Af Supporter Raskolnikov | 02-08-2020 18:54 | 1075 visninger | 23 svar, hop til seneste
Jeg har efter nogen tid fået en (håber jeg) fungerende COAX-forbindelse fra vejen og ind i huset. (lang historie i en anden tråd) Desværre valgte den tidligere ejer at får forbindelsen trukket ind i kælderen og jeg har indtil videre klaret mig med internet fra et antennestik i væggen og ikke rodet med CAOX før. (har blot en stueantenne og er ikke interesseret i kabel-TV) Det ser jo nemt ud, at bestille fra Kviknet (uden brug af tekniker, skidtet virker jo) MEN kælderen er jo omtrent det sidste sted i huset, jeg har brug for "god dækning", så hvad gør man? Jeg mener: Kan man bare forlænge signalet fra stikket i kældervæggen (= ekstra COAX-kabel FØR montering af router) og trække det op i stuetetagen og så montere routeren dér, eller *skal* routeren sidde i direkte "kontakt" til stikket i væggen? Er der én, der kan linke til en god vejledning ifht Do's and Dont's ifht internet via COAX? (Jeg skal også have det fordelt signalet i stueetagen med et AP (stort, langt hus), men dét er en senere snak!) PS. Den tidligere ejer havde monteret en "2-way aerial amplifier nær ved COAX-stikket, men det har han måske primært anvendt til sit TV-signal? Det har da ikke noget med internet-forbindelsen at gøre, vel? https://www.amazon.co.uk[...]
--
#1
MadsAG
Supporter Aspirant
02-08-2020 19:03

Rapporter til Admin
Jeg er lidt forvirret. Coax jo netop antennestik, så du har haft internet over kabel-TV’et, men pludselig er det nogle nye kabler? Indgang med Coax i kælder er lækkert! Har jeg også selv. Der er da ingen grund til at have sådan en klam kasse fra sin internetleverandør stående i stuen. Find en føringsvej fra kælder til loft og træk 2 netværkskabler til 2 Access Points. Kabel-TV og internettet bliver leveret over samme kabel (Coax). Der kan være et filter i den 2-vejs splitter, men hvis du allerede i dag har internet i stikket i stuen, ja så får du det jo igen?
--
Sidst redigeret 02-08-2020 19:07
#2
Raskolnikov
Supporter
02-08-2020 19:24

Rapporter til Admin
........"jeg har indtil videre klaret mig med internet fra et antennestik i væggen og ikke rodet med CAOX før."......... Jeg har *ikke* haft hverken kabel-TV eller internet via COAX før og er derfor helt grøn desangående. Stikket i kælderen er en lille, grå boks med to udgange som er markeret hhv "TV" og "Data". Jeg er med på at jeg skal bruge "data" udgangen (som har gevind), men mit lav-praktiske spørgsmål er "hvordan". Hvad må/kan man og hvad må/kan man ikke? Basic stuff, i know, men jeg trænger til lidt ABC-hjælp ;)
--
#3
MadsAG
Supporter Aspirant
02-08-2020 19:42

Rapporter til Admin
#2 Men det antennestik du har i væggen og før har benyttet, er jo netop Coax? Smid nogle billeder op, det vil nok hjælpe en del :-) Ja du kan sagtens forlænge data-kablet, men jeg prøver bare lige at forstå dit setup så du kan bruge dine eksisterende installation. Jeg vil dog stadig anbefale at du beholder routeren i kælderen, slukker wifi delen og kabler 2 Access Points til loftet.
--
Sidst redigeret 02-08-2020 19:44
#4
Raskolnikov
Supporter
02-08-2020 19:44

Rapporter til Admin
En anden måde at spørge på er: Kan jeg uden videre trække et COAX-datakabel fra stikket lige hvorhen jeg vil og derefter sætte modem/router til, eller skal modemet/routeren fra udbyderen monteres nær stikket i kælderen og alle forlængelser med /uden Wifi trækkes så fra router/modem?
--
#5
Raskolnikov
Supporter
02-08-2020 19:51

Rapporter til Admin
#3 Jeg bruger stueantenne, og har således ikke brugt antennestik fra væggen ;) Internet har været DSL-baseret Nu er jeg ved at være klar til at tage springet ;) Den tidligere løsning hos den foregående ejer bestod af et virvar af kabler i kælderen forbundet til et tilsvarende virvar på loftet med "hul" ned til alle værelser. Jeg sløjfede dét i kælderen og valgte DSL + stueantenne ;) Jeg er stadig glad for min stueantenne (+ streaming tjenester), men vil gerne have mere båndbredde på nettet.
--
#6
MadsAG
Supporter Aspirant
02-08-2020 19:59

Rapporter til Admin
#5 Men det jo ikke det du skriver i #0 og derfor er det lidt forvirrende :-) “og jeg har indtil videre klaret mig med internet fra et antennestik i væggen” Som jeg skrev i #3, så forlænger du bare den DATA udgang hvorhen du nu vil have den.
--
Sidst redigeret 02-08-2020 20:00
#7
Raskolnikov
Supporter
02-08-2020 20:39

Rapporter til Admin
#6 Ahaaa, jeg mente selvfølgelig "telefonstik", beklager misforståelsen og tak for hjælpen. Kan godt se, at jeg omtrent ikke kunne have forvirret emnet mere selvom jeg prøvede ;) Jeg tror løsningen bliver at får udstyret til det nye internet hjem og fortsætte med et gamle lidt endnu og så blot løse problemene efterhånden som de dukker op ;)
--
#8
Renetarderet
Semi Nørd
03-08-2020 10:27

Rapporter til Admin
Bob bob bob. Der er et par MEN'er du skal være opmærksom på. At forlænge stikket med et coax kabel kan betyde signaltab og du skal i væreste tilfælde have en signal forstærker på. Hvis du derudover er koblet til et docsis 3.1 anlæg eller får skiftet din dåse til docsis 3.1 ifm nyoprettelse skal modemmet som udgangspunkt tilsluttes max 3 meter (så vidt jeg husker) fra første stik i huset.
--
#9
Dragonheart
Guru
03-08-2020 11:05

Rapporter til Admin
#OP Jeg fik at vide af Hiper da jeg oprette internet over coax at et max kabel på 3 meter var anbefalet. Det var til en 1000/60 mbit docsis 3.1 linje.(som#8 er inde på). Men det skal være et ordentligt skærmet kabel og de er dye og ufleksible. Det ville være meeeget bedre at montere routeren der i kælderen og så lade alle forlængelser herefter være erhernetkabler (ud til fx 2x APer i huset med ydbyders router med slukket wifi). Der er kun fordele ved denne meotde fremfor at forlænge coax kablet. Og det lader til din forhenværende ejer af boligen har gjort sådan. ethernetkabler ud til hvert rum er top nice! Tag gerne nogle iblleder af dette virvar så vi kan anbefale den bedste tekniske og æstetiske løsning :-) typisk kan det ordnes pænt og teknisk effektivt. Hvis det altså er lavet so krydsfelt med patchpanel og ethernet rundt til rum.
--
Sidst redigeret 03-08-2020 11:08
#10
Raskolnikov
Supporter
14-08-2020 22:51

Rapporter til Admin
Oookay, nu danner de sig et billede :) 1. Jeg beholder routeren i kælderen (og slukker WIFI-delen) 2. Jeg trækker ét kabel fra routeren hen under loftet i kælderen og frem til et hul i etageadskillelsen, op i TV-stuen lige ovenover (gætter på ca 7 meter) 3. Oppe i Tv-stuen forbinder jeg til en switch bag TVet et sted (så der kan laves kablet forbindelse til TV + hvad man nu ellers har dér, Evt incl ét AP, så der kan blive wifi i stuerne + køkken-alrum) 4. Jeg kører endnu et kabel viderer fra switchen og lader det ende i en ny switch på loftet, hvorfra jeg kan trække et par connections direkte ned i et 2-4 værelser. Dette kabel vil skulle trækkes langs vægge og paneler, så det bliver ganske langt. Er det et problem? Lyder det fornuftigt?
--
#11
anox
Gæst
14-08-2020 23:13

Rapporter til Admin
#0, du har én forbindelse via coax ind i kælderen. Denne er delt i 2, via et filter: TV er til TV og Data er til router/internet. Du kan ikke kombinere. Du skal derfor trække 2 kabler. Et antenne kabel til dit TV og et netværkskabel til din router eller AP (alt efter løsning du ønsker). Personligt havde jeg købt en router, som jeg placerede i kælder og trukket et netværkskabel til stue, hvor der sidder en AP. Slukker herefter WiFi i udbyderens og tænder WiFi i din router, til at dække kælder. I samme ombæring, ville jeg trække et kabel til TV samme sted som netværkskablet. Så i alt skal der trækkes 2 kabler til stue :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
Dragonheart
Guru
14-08-2020 23:53

Rapporter til Admin
#10 der er e mulighed. Men ikke særlig elegant. Husk at alt i hele huset så kører tilbage i ét kabel til routeren i kælder. og deler altså båndbredden . det bedste ville være (hvis muligt) et dedikert kabel til hver forbindekse og ellers: 1. Et kabel fra router til switch ved tv (heri AP og ande kablede enheder) 2.Et nyt kabel fra router til 1. sal switch og herfra til udtag (2-4). og et til AP gør du dette behøver du ikke slukke wifi i undybders router. Så dæer du alle 3 etager med godt signal så længe de er med samme SSID og kode For dit eget forslag med switch efter switch er ikke altid det bedste
--
Sidst redigeret 14-08-2020 23:55
#13
anox
Gæst
15-08-2020 00:08

Rapporter til Admin
#12, jeg ser ikke det er muligt kun at trække ét kabel, da han har 2 stik i kælderen, henholdsvis til TV og Internet. Han kommer ikke udenom at trække 2.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#14
MadsAG
Supporter Aspirant
15-08-2020 00:11

Rapporter til Admin
#13 Det er da bare at flytte filteret?
--
#15
anox
Gæst
15-08-2020 00:13

Rapporter til Admin
#14, kommer naturligvis an på installation. De installationer jeg har set, er fast monteret og ikke til at flytte. I og med #0 spørger ind til netværk, tænker jeg det ligger uden for kompetenceområde ;)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#16
MadsAG
Supporter Aspirant
15-08-2020 07:03

Rapporter til Admin
#15 Fordi der lige er skruet et Fuga underlag, er der jo stadig mulighed for at fjerne/flytte det. Jeg tænker selv han skal vurdere om han vil gå i krig med det, så jeg synes han skulle oplyses om muligheden :-).
--
#17
anox
Gæst
15-08-2020 08:59

Rapporter til Admin
#16, helt i orden. Jeg synes jeg er godt inde i netværk, men selv ville jeg ikke vide hvordan. Hvilket Fuga cover vil du bruge og hvilket stik/anordning vil du bruge til at forlænge coax kablet i væggen?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#18
MadsAG
Supporter Aspirant
15-08-2020 17:02

Rapporter til Admin
#17 I tilfældet hvor det sidder i en kælder, så havde jeg bare afmonteret det hele, smidt en F-connector på COAX’en og på det kabel du forlænger med. Så samles de begge bare med et F-connector samleled.
--
#19
anox
Gæst
15-08-2020 17:53

Rapporter til Admin
#18, hvor sætter du filteret i stueetagen? Mit sidder direkte monteret i væggen via Fuga.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#20
Raskolnikov
Supporter
16-08-2020 11:57

Rapporter til Admin
#alle Tak for feedback, det er meget værdsat! @anox: Jeg skal slet ikke have kabel-TV, så dén del har jeg helt ignoreret. Grunden til at jeg overvejede et kabel til TVet var pga streaming-tjenester (hvor en kablet forbindelse måske var bedre end et Wifi-signal (selvom AP står ret tæt på). @12 Det bliver dén model jeg kører med! Jeg tænker to stk Netgear GS108 og jeg har allerede en Ubiquiti AP til wifi i stuen. Spørgsmål 1. Cat5e/Cat6 kan ikke blive for lange, vel? Tænker at dén til loftet (pga omveje) bliver ret lang, for vi har loft til kip i stuen, så der er en bid vej langs karme osv førend jeg "rammer" loftrummet) 2. (måske til senere): Der bliver jo wifi i kælder og stue, *hvordan* sørger man får at de er "ens"? Eller det det overhovedet en betydning, hvad de hedder? (ifht båndbredde)? Wifi i kælderen måtte gerne hedde "gæster" og i stuen noget a la "[email protected]"? Rettere, er der noget man bare IKKE skal gøre, når man sætter Wifi op (ifht "deling"). (Jeg véd godt mht plads, interferens osv)
--
#21
Dragonheart
Guru
16-08-2020 14:39

Rapporter til Admin
#20 Netgear GS108 er helt fin til formålet :-) Og med Et ubiquity AP i sturen og udbyders wifi i kælder er de to etager dækket med god wifi. Måske du har brugt for et til AP på 1. sal - men det må du teste af. Det lader også til den løsning du går med er "minimal onvasiv" - den foretrækker koner og kærester ofte Spørgsmål: 1. Så længe du holder dig under 100m er det intet problem. Men brug cat5e eller cat6a (cat6 er erstattet af cat6a). Og sørg for det er i solid kobber ledere og ikke CCA inderledere. Cat5e er mere felksibelt og ved installation skal du overholde max bukkeradius på kablet. - ca 4x diamete.r (lav en lille papskabelon med en passer og en raidus på 30 cm - så har en en bue som kablerne max må bøje. cat5e har max 2.5 Gigabit på 100m og 5 gigabit på 55m. Hvor cat 6a har 10 gigabit på 100m. 2.Du skal sørge for at navnet på netværket er 100% identisk og med samme adgangskode for hvert frekvensbånd (fx "mitwifi" med kode1 og "mitwifi_5g" med kode1 for så forbinmder dine enheder automatisk til det stærkeste signal - ligeså hvis du en dag vil have AP på 1st sal. Dertil kan du oprette et gæste SSID op i kælderen (og andre steder hvis det er)"Gaestekaelder" med kode2, hvis du har gæster der skal benytte det og som du ønsker "adskilt". Fx at de ikke streamer porno til din chromecast i utide ;-) elelr slukker dine smartdevices.
--
#22
Dragonheart
Guru
16-08-2020 14:48

Rapporter til Admin
andre wifi råd mht indstillinger: 2,4 ghz: 1. Brug altid 20 MHz mode brug kanal 1,6 eller 11. fx kanal 1 på udbyders og kanal 11 på APet 2. mode til N-only . Bedste indstillinger for 5GHz bånd 1. Sæt til auto mode kanalbredde på kanal 36 på Apet og 44 på udbyders router 2. N/AC mode SAMME SSID og kode overalt. evt med tilføjelse af ekstra gæste SSID i kælderen (udbyders router) rettelse til bukkediameter = 30 mm og ikke cm ;-)
--
Sidst redigeret 16-08-2020 14:51
#23
Raskolnikov
Supporter
07-09-2020 10:18

Rapporter til Admin
Update Så er det hele bygget færdig og det spiller bare. Speedtest overalt er godkendt. Kablet internet hvor der er brug for det og stærkt signal på WIFI hvor der er brug for dét. Fokus på detaljen ved opsætning, ingen klager over "grimme kabler" Bonus: Der er jo to ledige kanaler på routeren nede i kælderen, så den ene gå til switch #3 lokalt i kælderen og så kan sønnen holde LAN med kammeraterne og jeg er "Dad of the year" ;) Tak for hjælpen til alle!
--

Opret svar til indlægget: Hjælp til opsætning af netværk fra kælder og ud i ...

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning