Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk

Første Nas Server

Af Maxibruger kimdinho | 15-09-2020 19:59 | 290 visninger | 4 svar, hop til seneste
Hej Har i dag modtaget min første Nas server, en fin Synology DS720+. Inden jeg bare plugger harddisk i og flytter min film over, hvad skal jeg starte med at gøre? Jeg får en eksternharddisk der skal shuckes først, det er en ?WD Elements Desktop U3 WDBWLG0080HBK 8 TB - https://www.proshop.dk[...] Først har jeg tænkt mig at køre en test af harddisken inden jeg shucker den. Hvilket program er bedst til det? Serveren skal fungere som en multimedieserver først og fremmest. Da jeg kun har en harddisk i til at starte med, kan jeg så dele den op, hvor jeg bruger det meste af pladsen som multimedieserver, og resten som en sky for vores mobileenheder? Hvad med, når pladsen på harddisken er fyldt, kan jeg så smide en harddisk mere i eller skal jeg være opmærksom på noget her? Hvad skal jeg ellers være opmærksom på? Tips og tricks er meget velkommen
--
#1
Pytte
Bruger Aspirant
16-09-2020 00:34

Rapporter til Admin
er det en ny HDD? Hvorfor vil du så køre test på den? Plop den i og lad NAS'en formatere og gøre den klar.. Går ud fra du ikke går op i redundans/backup hvis du kun vil have 1 disk. Men ellers så få 2 og kør dem i raid så du ikke mister alt din data når 1 disk dør. Du behøver ikke dele din disk op ? Du smider bare de foldere på du skal bruge og deler dem ud så ved ikke hvad du snakker om der.. Du har købt en NAS med nvme ssd cache internt, og har ikke tænkt dig at bruge det ? Når du løber tør for plads, så er der mulighed for at købe expansionchassis til den, men det er dyrt..
--
#2
Chucara
Mega Nørd
16-09-2020 01:15

Rapporter til Admin
Du sætter bare disken i. Den kører selv periodiske S.M.A.R.T. tests som nok skal fortælle dig når noget er galt. Som #1 skriver, så bare behold disken som én stor volumen. Og ja, du kan altid udvide med en disk mere. Det tager lidt tid alt efter hvor meget plads, der er brugt. Hvis du gemmer f.eks. billeder osv. på den, ville jeg dog kraftigt anbefale dig at have backups liggende i skyen et sted. Det er ikke uhørt at en harddisk går i stykker. Og med 2 bays, ville jeg af samme årsag fraråde dig at køre striped RAID, hvor data ligger spredt over flere diske. Hvis bare én fejler, mister du alt. (Jeg har været der) Kender du evt. andre med en Synology, kan i bytte backupplads med hinanden via Synology Hyper Backup.
--
ASUS Z270 TUF Mk1 | 7700K | GTX 1080TI | 32GB 3000MHz | Fractal Define R5 | Samsung 960 EVO 1TB | PG279Q | 2xU2715H
#3
LgT
Mega Supporter
16-09-2020 09:25

Rapporter til Admin
Helt enig med #2 omkring backup - læg den i skyen i stedet for mirrored raid. Der er i dag fine muligheder med både Azure og Amazon S3 glacier.
--
#4
Heylel
Maxi Supporter
16-09-2020 10:31

Rapporter til Admin
#0: Du skal SELVFØLGELIG køre en test af harddisken først, INDEN du shucker den. Hvis den er fried eller dårlig på anden måde, er du på røven hvis du har shucked den. Brug SeaTools og ?Western Digital Data Lifeguard Diagnostics.
--

Opret svar til indlægget: Første Nas Server

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning