Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk

Egen router på Eniig Fiber kører kun på 25%

Af Ny på siden mernild | 16-09-2020 17:38 | 219 visninger | 4 svar, hop til seneste
Jeg har lige fået Fiber ved Eniig/Waoo . Havde fået en Icotera-router men den havde store problemer med at sende internet rundt i mit ikke særligt store hus. Så nu vil jeg gerne prøve om min Tp Link kan gøre det bedre. Jeg ringede ind til Eniig og spurgte om jeg kunne sætte min egen router til og de sagde at de lige skulle ændre en indstilling og så kunne jeg sætte min egen router direkte i Nokia-modemmet i væggen. Problemet er bare at jeg kun får 50 mbps gennem min tp link selvom jeg bruger kabel. Hvis jeg sætter kabel direkte fra Nokia-modemmet ind i min computer så får jeg 200 mbps men lige så snart det går gennem min router så mister jeg 75%. Jeg har prøvet at lavet reset på min router (som ellers har fungeret upåklageligt for mig tidligere) men det har ikke ændret noget. Hvad kan der dog være galt?
--
#1
nXil
Bruger Aspirant
16-09-2020 18:24

Rapporter til Admin
Det er lidt svært at sige, når du ikke nævner noget model nr. TP-Link laver også noget rigtig skrammel, som kan være endnu ringere end den med følgende Icotera router. Når det så er sagt, så ligger problemet højest sandsynligt i firewall'en og CPU forbrug. Jeg ville nok prøve og lege lidt med indstillingerne der.
--
Setup.: Netværk Hiper roter bruger mode. Mikrotik hEX PoE router, Mikrotik wAP AC Access point. NAS server: QNAP TS-251 med TR-004, samt IHC v3.
#2
mernild
Ny på siden
16-09-2020 18:27

Rapporter til Admin
Det er en Archer A5 . Har tidligere kørt højere hastigheder på samme router da jeg for nyligt havde Stofa.
--
#3
mernild
Ny på siden
16-09-2020 18:49

Rapporter til Admin
Archer A5 kan tilsyneladende ikke trække mere end 100 mbit. Så den skal vist byttes ud uanset hvad.
--
#4
Evil Mushroom
Junior Supporter
16-09-2020 19:02

Rapporter til Admin
Har du været i Icotera'en og tjekke om WiFi er sat til at sende med fuld styrke? Det var min nemlig ikke, da jeg fik den. Derudover har jeg skilt 2,4GHz og 5GHz nettene ad med hver deres SSID og password, da det der band-steering ikke virker særligt godt. Min telefon elsker at hoppe på 5GHz og blive der, selvom jeg ryger ned på omkring 1 Mbit i pulterkammeret længst væk (gennem 5 armerede jernbetonvægge). Efter at have skilt dem ad og derfor bruger min telefon på 2,4 GHz - så har jeg ca 30 Mbit i samme pulterkammer. 5Ghz er tossehurtigt, men rækker ikke langt, og især ikke gennem vægge. Der er 2,4GHz noget bedre.
--
Lasciate ogne speranza, voi ch'intrate (Lad alt Haab fare, I, som indtræder [i Helvede] (Dantes Divina commedia I, 3,9).)
--
Sidst redigeret 16-09-2020 19:02

Opret svar til indlægget: Egen router på Eniig Fiber kører kun på 25%

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning