Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk

Hjælp til kablet netværk i hus.

Af Mega Supporter McFrede | 26-11-2020 10:01 | 534 visninger | 7 svar, hop til seneste
Måske i kan hjælpe mig, jeg overvejer at opgradere mit hjemmenetværk. Tanken er Ubiquiti Dream Machine Pro (i stedet for USG med Cloud Key Controller) da jeg også vil udskifte mine udendørs kameraer med Ubiquitis (og switches og AP'er er også fra Ubiquiti). Alt vil blive samlet i et rack-skab er planen. Kabler: Der skal trækkes nye kabler rundt i huset (jeg mener der blev trukket Cat5 rundt for over 10 år siden), men hvilket kabel skal man gå efter? Cat6A, Cat7, S/FTP eller F/FTP eller kan jeg nøjes med U/FTP? - Længste kabeltræk bliver under 30 meter - Nogle kabler vil ligge op ad almindelige installationskabler, blandt andet et træk mellem bygninger. - Jeg går ud fra at der skal bruges Solid Core til den faste del af installationen? Rack skab: Patch panel, hvad skal man købe og er der noget man skal være opmærksom på? Jeg tror umiddelbart jeg får brug for at have følgende i skabet: - Ubiquiti Dream Machine Pro - Switch - Patch Panel - Strømskinne (måske) ...mon ikke et 9U vil være rigelig? Angående patch panel: Man kan købe paneler der har kabel-tilslutningen integreret og paneler der kræver keystones. Løsningen med keystones er selvfølgelig noget dyrere, er det det værd i et hjemme-setup?
--
#1
nXil
Juniorbruger
26-11-2020 18:25

Rapporter til Admin
Cat 7 er total overkill i et hus, især da det ikke er en officiel standart og ikke rigtig bliver lavet nogle produkter til det. Men vælg så høj lednings kvadrat som muligt, da det mindsker effekt tabet i dine kabler til dine POE enheder. Hvis du ligger kablerne op ad 230/400 volts kabler ville jeg helt klart vælge en ydre skærm også. Vær obs på, når du opgradere til skærmet installation. Så skal skærm jordes ordenligt, da den ellers får den helt modsatte effekt.
--
Setup.: Netværk Hiper router brigde mode. Mikrotik hEX PoE router, Mikrotik wAP AC Access point. NAS server: QNAP TS-251 med TR-004, samt IHC v3.
#2
Pendor
Maxi Supporter
26-11-2020 19:12

Rapporter til Admin
#1 jeg har mine cat5e bundtet med masser af 230V kabler og kører fint gigabit uden problemer. Tvivler på du finder mange der anbefaler en skærmet installation til private.
--
#3
nXil
Juniorbruger
26-11-2020 19:20

Rapporter til Admin
Personligt har jeg også selv kun 5e utp i mit hus, og har fornyeligt trukket 5e i min søsters. Det er bare så meget lettere at arbejde med og 1 Gbit er rigeligt i stjerne punkt system langt hen af vejen også i fremtiden. Grunden til at vælge cat 6a skulle være pga POE og effekttab. 8K bruger kun knap 300Mbit.
--
Setup.: Netværk Hiper router brigde mode. Mikrotik hEX PoE router, Mikrotik wAP AC Access point. NAS server: QNAP TS-251 med TR-004, samt IHC v3.
#4
McFrede
Mega Supporter
26-11-2020 19:31

Rapporter til Admin
Jeg kommer til at bruge POE til kameraer (3 stk) og switches (2-3 stk USW Flex Mini) hvis det har noget at sige. Jeg sætter mig ned her til aften og prøver at mappe det ud og kigge på kabler og pris. Er der nogen med erfaring indenfor patch-paneler, kan det betale sig med keystone-løsningen eller er det lige så let som privat at bikse med det den ene gang man håber at skulle sætte det op?
--
#5
Dragonheart
Guru
26-11-2020 20:29

Rapporter til Admin
Kabel: Cat6A, U/FTP (cat 7 er en "udgået/aflivet" standard der altid er skærmet) Dog ville jeg nok ikke udskifte vis det er cat5e kabler der allerede er. De er godkendt til 5gigabit(5GBaseT) på op til 25m - hvis de vel at mærke overholder standarden og e rinstalleret korrekt. Mht at lægge erhernetkabler op ad stærkstrømskabler frarådes. De nye standarder anbefaler ca 12 cm* hvis det er uskærmede kabler. Ikke primært pga. signal kvalitetsproblemer - men grundet sikkerhed. *kaldes respektafstand og afhænger mere præcist af hvilke kabler det er og hvor mange strømkabler det ligger opad og hvor stor effekrt der trækkes. Se her: https://lan-com.dk[...] #4 Mht paneler koster det nu ikke den store forskel mht fast eller med keystones. Jeg ville vælge sidstnævte. Giver fleksibilitet og lidt nemmere at rode med når det er sat op synes jeg.
--
Sidst redigeret 26-11-2020 20:30
#6
mrKayne
Junior Nørd
26-11-2020 20:34

Rapporter til Admin
Hvis du absolut vil skifte kablerne, så vælg cat6 uskærmet. Lad være med at lytte til nogen der anbefaler skærmet kabel, da det i privat er fuldstændig ligegyldigt.
--
#7
Pendor
Maxi Supporter
27-11-2020 11:06

Rapporter til Admin
#5 Hvad mener du med sikkerhed i forhold til respektafstand?
--

Opret svar til indlægget: Hjælp til kablet netværk i hus.

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning