Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk

Langsomt internet når mit modem/router er i bridge...

Af Gæst Duckie | 30-11-2020 17:18 | 356 visninger | 5 svar, hop til seneste
Hej HWOnline. Jeg har et, syntes jeg selv, spøjst problem. Jeg har internet, 1000/60 via Coax hos Hiper. Jeg har en ret dårlig indrettet lejlighed til internet. Massere af vægge i tyk beton. Derudover har jeg en stor altan jeg også skal ha' dækket med WiFi. Dette gør at en normal router fra Hiper ikke er nok, derfor købte jeg et mesh-system fra Orbi. So far so good. Jeg har dog oplevet at når jeg har min Orbi i AP mode, så kører alt som det skal, men hvis jeg gerne vil bruge den som mit modem og styrer alt derfra, hvilket jo gøres ved at slå min udbyder's modem/router i bridge-mode, så bliver alt langsomt af h... til. Er det normalt? Jeg kan ikke finde nogen form for logging der kan hjælpe mig. Det eneste jeg ved er at hvis jeg bruger den der standard router fra Hiper, med mine orbi i Access Point mode, så virker alt. Men ikke omvendt, hvilket det jo burde.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Duckie
Gæst
30-11-2020 17:19

Rapporter til Admin
Dertil skal det siges, at jeg måler mellem 1.5mbit ned til højest 350mbit ned når min Orbi agere modem. Alle ledninger er nyindkøbte Cat6 kabler mellem mine devices.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
Dragonheart
Guru
30-11-2020 17:23

Rapporter til Admin
Dine orbi enheder kan ikke agere modem. De agerer router. Så hvis din hiper-router er i bridgemode (sat i bridgemode af hipers support) Og så med kabel fra lan port i denne til wan port i dit Orbi Mesh. Og så sætte Orbi mesh op fra start iflg vejledningen. Har du gjort præcis det ? og din hastighed er over kabel med speedtet.net app med hiper som server ?
--
#3
Duckie
Gæst
30-11-2020 22:03

Rapporter til Admin
Ja præcis som du beskriver. - og undskyld mit ordvalg. Ville normalt kalde alle enhederne routeren men er før blevet rettet så ville helgardere mig selv :). Jeg fulgte anvisninger fra Hiper's support dengang (for et års tid siden) - men de har ændret siden så har ikke hjælpeartiklen ved hånden. Satte Hiper i brige mode og fulgte derefter Orbi anvisninger. Virkede "fint" med dog nedsatte hastigheder og nogent udfald en gang hver 2-3 måned, hvor en weekend ville have dårlig forbindelse. Men som du beskriver har jeg før sat Hiper-router i bridge-mode hvorpå jeg kun har trukket max 350mbit på Speedtest.net, med Hiper.dk som server. Jeg har jo som sagt "løst" problemet ved blot at bruge orbi i access point mode, så intet er ændret bortset fra at Hiper-router nu ikke er i bridgemode. Jeg er mest interesseret i at vide hvorfor det sker? Det giver nemlig ingen mening for mig at jeg mister så meget hastighed af at ha' Hiper i bridge-mode, og en eftermiddag med min google-fu hjalp intet.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
nXil
Semibruger
30-11-2020 22:13

Rapporter til Admin
Du er ikke den eneste der har det problem: https://www.reddit.com[...] Synes det lyder som en for lille processor, men Quad-Core 710MHz, 512MB ram skulle man da synes var nok.
--
Setup.: Netværk Hiper router brigde mode. Mikrotik hEX PoE router, Mikrotik wAP AC Access point. NAS server: QNAP TS-251 med TR-004, samt IHC v3.
#5
Dragonheart
Guru
30-11-2020 23:00

Rapporter til Admin
#4 CPUen i de der mesh systemer er len del kraftigere end i hipers router. Men ja lyder underligt. Er systemet opdateret ?
--

Opret svar til indlægget: Langsomt internet når mit modem/router er i bridge...

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning