Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk

Hjælp til hjemmenetværk

Af Ny på siden mns001 | 19-01-2021 22:11 | 486 visninger | 5 svar, hop til seneste
Hej, Vi overgår snart til Fastspeed fiber (1000/1000) og skal i den forbindelse til at beslutte mig for hvilket setup vi skal have. Jeg har på ingen måde forstand på netværk, så jeg håber, at I vil hjælpe. Vores hus er på 200 kvadratmeter og i et plan. Fiberboksen er placeret ca. midt i huset, Hidtil har vi lejet et mesh-system med to noder af nuværende udbyder, men det har i bedste fald fungeret ok. Jeg vil gerne have en bedre løsning. Jeg tror ikke, at det er nok kun med en router, så jeg skal nok ud i et setup med enten access points eller mesh. Ønsket er fornuftig dækning overalt i huset. Jeg planlægger at trække et kabel til rummet længst væk fra fiberboksen, da det er der jeg har kontor og gamer engang imellem. Jeg har lidt kig på et Netgear Orbi rbk23 mesh system, da jeg har set det anbefalet flere steder, inklusive her på hol. Dertil har jeg et par spørgsmål. - Er det alle tre noder, der udsender wifi? Som jeg forstår det fungerer den ene som router. - Er det en løsning I vil anbefale nu eller bør jeg kigge på noget andet? Som jeg ser det har produktet været på markedet i noget tid. - Hvad kan jeg forvente mig af sådan et setup? Kan jeg regne med ordentlig forbindelse 6-7 meter fra fiberboksen (gennem to vægge). Her har jeg mit TV og chromecast. På forhånd tak for jeres tid.
--
#1
Dragonheart
Guru
19-01-2021 22:54

Rapporter til Admin
Svar på dine spørgsmål: - Er det alle tre noder, der udsender wifi? -> Ja Som jeg forstår det fungerer den ene som router.- Er det en løsning I vil anbefale nu eller bør jeg kigge på noget andet? Som jeg ser det har produktet været på markedet i noget tid. -> Det er et Tri-band system hvilket et det MESh du bør kigge efter. Der er også storebroren RBK53 som noget af det bedste - men den er også ret pebret. - Hvad kan jeg forvente mig af sådan et setup? Kan jeg regne med ordentlig forbindelse 6-7 meter fra fiberboksen (gennem to vægge). Her har jeg mit TV og chromecast. -> Hvis du har de tre enheder fra RBK23 jævnt fordelt i huset og tæt nok på hinanden så de får stærk signal fra hinanden(det er denne fejl folk oftest laver med MESH i min erfaring) kan du forvente 100-300 mbit/s* overalt i huset på 5 GHz båndet med en 2x2 enhed som fx en bærbar eller nogle mobiler. 7 m igennem 2 gipsvægge fra routerenheden ville jeg forvente 200 mbit/s. Er det murstensvægge så ca 100 mbit/s Godt råd: 1. Hvis din FiberKAP sidder ca midt i huset vil et kabel trukket til den ene ende og et kabel trukket til den anden ende af huset være det bedste. Så kan du nemlig tilslutte Orbi RBK23 med kabel alle tre steder. Det er væsentligt bedre end at det forbinder til hinanden trådløst. Så vil du - hvis de så er placeret nogenlunde oppe fra gulvet jævnt fordelt i huset - kunne opnå bedste wifi dækning. Forvente 200-400 mbit/s overalt i huset på en 2x2 enhed(2 antenner) som fx en bærber eller nogle mobiler. Trækker du alligevel kabler til hver ende af huset vil en billigere og ligeså god løsning være udbyders router i midten + 2x accespoint(et i hver ende af hus). Sat op med samme adgangskode og navn selvfølgelig *Med RBK53 ville jeg forvente 250-450 mbit/s i hele huset sat op trådløst. Det er min erfaringer med RBK53 i 160+ m2 hus
--
Sidst redigeret 19-01-2021 22:57
#2
mns001
Ny på siden
20-01-2021 08:23

Rapporter til Admin
#1 Mange tak for de udførlige svar på mine spørgsmål! Jeg har bestilt Orbi RBK23 med 3 noder til knap 1900,- (https://www.komplett.dk[...] Det er en større omgang at trække kabel rundt, da huset har fladt tag og dermed intet loftrum. Det kabel jeg har tænkt mig at trække skal føres ud af væggen, op over udhænget og ind igen nede på kontoret. Nyt spørgsmål: Skal routeren fra udbyder sættes i et bestemt mode når jeg kobler RBK23 systemet på?
--
#3
tuwk
Semi Nørd
20-01-2021 12:04

Rapporter til Admin
#2 Mens du er i gang med at trække kabler, så gør dig den tjeneste, at trække 2 eller 3 kabler på samme tid (netværkskabler). Så ville du kunne bruge det ene kabel til dit mesh-netværk, det næste kabel til en switch, så du kan sætte din desktop til med kabel og et backup-kabel, hvis der nogensinde skulle ske noget med et af de andre kabler. Der er intet værre end trække sine kabler, være glad for resultatet kun for at finde ud af, at det ikke virker som det skal, og man så skal starte forfra.
--
Jeg synes, at en signatur er unødvendig.
#4
mns001
Ny på siden
20-01-2021 15:44

Rapporter til Admin
#3 Tak for tippet! Hvordan kan det være, at det ene kabel skal dedikeres til mesh-netværket? Kan man ikke køre med to kabler: 1 til switch, hvor pc og mesh kobles på samt 1 som reserve?
--
#5
Dragonheart
Guru
20-01-2021 17:14

Rapporter til Admin
#4 Det er mere når du n er i gang med at trække. Så koster det ikek ret meget mere at trække flere kabler. Men jo - man kan sagtens gøre som du skriver. Men kører MESH og din PC på samme kabel så deler de den samme 1 gbit/s link tilbage til routeren. Det betyde rintet for din internetforbindelses da du har 1 gbi - men det kan betyde noget for det lokale netværk hvis du fx vil flytte data mellem dine enhede ri huset. #2 Der er en meget udførlig vejledning med til hvordan du sætter det op i routermode. Du skal doh huske at sætte din fastspeed router i bridgemode. SÅ du ikke har to routere på samme netværk. Nu ved jeg ikke hvordan din fiberinstallation præcis er. Men du kan måske også udelade fastspeeds router helt hvis du har en separat medieconverter. Så skal du blot opsætte "VLAN tag" på WAN siden i Orbi systemet. Dette står der også hvordan man gør i manuelen. Så "sparer" du en boks der bare står og fylder :-) Huskt når du sætter det op at forbindelen mellem center enheden og de to andre skal være god når de kører trådløst.. Du skal altså ikek placere de to noder for langt fra routeren. Du kan jo også trække kablerne indenfor langs lister.
--

Opret svar til indlægget: Hjælp til hjemmenetværk

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login