Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Netværk

Wifi Extender muligheder?

Af Mega Nørd [UAV]Hunter | 22-02-2021 16:26 | 602 visninger | 7 svar, hop til seneste
Hejsa alle jeg har et enkelt spørgsmål, og også om nogen har nogle erfaringer de vil dele.. Vores hjemmenetværk kan generelt dække hele vores lejlighed, men fjernest kan det nogle gange drille. Ved hjælp af vores Roomba, fik jeg et relative godt billede af vores Wifi dækning som også stemmer overens med min "følelse" af dækningen. Men desværre er vores TV lige i et af de mere uheldige områder. Det betyder at nogen gange når jeg tænder Tv'et og åbner YouTube, vil den sige at der intet internet er.. Og prøver jeg så igen 2-5 minutter senere, virker det fint. Og når det virker, er der fin nok forbindelse, kan ofte se 4k videoer uden hakken eller buffering. Også nogle gange når vi streamer fra NAS eller lign. så kommer der også "hakker" eller buffer-slangen.. Nogen gange forsvinder den, andre gange skal jeg slukke TV og tænde igen og så virker det igen, uden problemer.. Og det er måske 1-2 gange om måneden. Ikke hver dag, ikke hver gang. Eftersom jeg ved at signalet ikke er 100% optimalt hvor Tv'et hænger nu, ville det hjælpe med en extender?? Jeg vil mene at en extender vil gøre latency højere, men hvordan med båndbredden?? For det er vel den der er problemet? Og vil en extender hjælpe, ved at dække de "døde" områder bedre? Selvsagt kan vi ikke flytte på noget. :) Nogen der har nogle gode erfaringer med produkter? Helst med både 2.4 og 5GHz.. På forhånd tak.
--
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." *Henry Ford*

--
Sidst redigeret 22-02-2021 16:31
#1
Dragonheart
Guru
22-02-2021 16:34

Rapporter til Admin
Først og fremmest synes jeg der bør ses på om det reelt er signalstyrken den er gal med. Med en bærbar (fx med wifi analyser til windows 10) eller mobil tlf kan du måle signalstyrken der hvor du oplever dårlig wifi. Hvad er den? Båd eåp 2,4 GHz og 5 GHz (du bør adskille de to fremvensbånd hvis du ikke allerede har det) 4k streaming med fx Netflix kræver blot 25 mbit/s. Selv et enkelt link på en wifi5 forbindelse med dårligt signal kan opretholde den throughput lige inden signalet tabes. Hvilket nok er det du oplever. Nu ved jeg ikke hvor stor en lejlighed du har Men har du prøævet at løfte wifi-routeren lidt? evt løfte den op fra gulvet og sætte den frit i ca 1,5 m højde? Jeg ved du skriver intet kan flyttes. Men selv 20 cm kan gøre noget. Wifi flytter sig i lige linjer så jo færre forhindrer mellem router on enheder jo bedre Jeg vil generelt fraråde MESH/wifi extender ei etagebyggeri. Der er simpelthen for meget wifi støj. Og Så længe lejligheden er under 120 m2 burde et accespoint (fx det i wii fouteren) være nok. En extender vil ca give dobbelt latency. Så 5-10ms mod 2,5-5ms i snit. Alternativt kan d sætte din udbyders router i bridge mode og købe en kraftigere/bedre wifi router SÅ du så kan placere med med kabel tilbage til udbyders router.
--
Sidst redigeret 22-02-2021 16:37
#2
[UAV]Hunter
Mega Nørd
22-02-2021 17:49

Rapporter til Admin
#1 - Ja, du har ret, det ville være rart om jeg kunne måle om det er signalstyrken der falder de få gange der er problemer. Jeg kan prøve at se om jeg kan finde en metode.. Routeren er løftet fra gulvet. Men sandsynligt at der er noget støj fra den omliggende elektronik. Som det er nu kan jeg ikke lige se andre muligheder uden alt for meget kabel-roderi (WAN-stik, 2 PC'er plus NAS sidder i routeren. Men måske 3x 10-15m netværkskabler er billigere end en wifi extender. :) Kanalerne er lige nu sat til automatic, men vil evt se med Wifi analyzer om jeg bør sætte dem manuelt.. Og så er jeg sikker at vores TV kun understøtter 2.4GHz, desværre.. Jeg tror godt at vi kan tillade dobbelt i latency, ved almindelig streaming gør latency vel ikke det store? Jeg mener, når første data strømmen er startet, så er det vel mest båndbredde der er den afgørende faktor?! Nogen bud på dette? Min egen erfaring med extender er ved svigerforældrenes hus, hvor de ville have wifi i haven. Det virker sådan set glimmerende til at browse på tablets/telefon. Og der ud til at reagere fint nok. Måske kan jeg også overleve for nuværende, da vi måske senere laver om på vores lejlighed/kontor, så må jeg sørge får at isolere routeren fra alt anden elektronik og mere centralt. Men kunne nu godt tænke at vide mere. :)
--
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." *Henry Ford*
#3
Dragonheart
Guru
22-02-2021 18:41

Rapporter til Admin
Ja 3x 15 meter kabelt er meget billigere end en extender - og bedre ;-) Der findes masser af aps til mobil mht til at måle signalstyrken. den skal ligge på -30 til -70.Er dne lavere end -70 er det signalstyrken den er gal med. Hvis TVet kun understøtter 2,4 GHz så er der nok ikke så meget at gøre. Der er utroligt meget forstyrrelse fra andre wifi netværk i etagebyggere. I dine svigerforældres hus forestilelr jeg mig der er minimalt med wifi støj. men i en lejlighed med naboerne hele vejen rundt de rogså har wn wifi router så er det meget usandsynligt en extender vil virke tilfredsstillende på 2,4 GHz båndet. Desuden ville den også forestyrre dine naboers net.
--
#4
[UAV]Hunter
Mega Nørd
24-02-2021 21:28

Rapporter til Admin
Hej igen. Jeg har nu testet med en Wi-Fi Analyzer på min telefon, nær Tv'et og nær routeren. Mht. kanaler, så ligner det at jeg er fin nok. Jeg ligger alene på kanal 11, mens 5-6 andre ligger på 1-6. Nogen gange kan jeg se en på kanal 13 også, men det er et svagt signal. Men mht til signalstyrken, så ser det således ud: Omkring routeren ligger min telefon på -30 til -45dBm Inden ved Tv'et ligger styrken omkring -68 til -80dBm. Så generelt under under de -70 du nævner. Og ja, etagebygning, men som nævnt, væsentligt færre wi-fi en jeg frygtede. Vi bor også i enden, så kun det 20% færre naboer.. :D Men jeg er kommet på en løsning.. Lang historie kort.. Vi har LAN i vores lejlighed, her i PC værelset og i stuen.. Men det er ikke "sat sammen". Det er 2 individuelle stik forbundet til vores ISP (hvis begge skal være "aktive" så skal jeg betale ekstra.. Don't ask).. MEN det KAN gøres til et netværk, ude ved vores sikringsboks, hvor TV og netværkskabler komme ind i lejligheden.. Så er der et netværksstik under 2 meter fra Tv'et som vil kunne sættes på same netværk (kablet) som vores Pc'er og NAS. Det må vel være den bedste løsning. Skal dog have fat i en bandit/installatør der kan hjælpe med at får det forbundet. Nu kommer der så et bonus spørgsmål: Kan Wi-Fi signaler passere igennem et spejl? For vores sikringsboks + netværk/Tv kabel box er bag et spejl som vi har ude i gangen? Hvis ikke, så må jeg vel bare sætte en alm router op og så et access point et andet sted i legligheden. Det får i hvert fald ikke lov til at være en show-stopper.
--
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." *Henry Ford*
#5
Dragonheart
Guru
25-02-2021 16:10

Rapporter til Admin
#4 "Inden ved Tv'et ligger styrken omkring -68 til -80dBm. Så generelt under under de -70 du nævner." -> Ja den går ikke. Det er alt for lav signalstyrke. -68dBm er lig epå grænsen til alm surfing. Men til VOIP, streaming etc er det for lavt. Lyder godt at du kan lave et lille LAN med 2 stik i lejligheden. Mht wifi signalet. Et spejl vil være en relativ stor begræsner af wifi signalet - pga metalbelægningen på spejlet. Prøv evt at tage spejlet ned og se om det gør en forskel. Men at have jeres wifi udstyr fra udbyderen siddende nde i et skab er allerede en stor begrænsning. Jeg ville slukke for wifi i udbyders boks og så bruge udtaget de 2 m fra tvet til en switch (200 kr ca) + et Accespoint (ca 600 kr). Så er der kabel til tvet + at wifi nu er væsentlig mere centralt i lejligheden og endda ikek gemt væk i et skabæ Men det kræver i får st det anet stik op som LAn der så er forbundet til udbyders udstyr i skabet. Hvis du har lidt teknisk snilde kan du sagtens gøre det selv. Evt kan du tage billeder af hvordan det ser ud i skabet så kan vi vejlede.
--
#6
[UAV]Hunter
Mega Nørd
25-02-2021 23:00

Rapporter til Admin
OK, giv mig lige en dag's tid, så laver jeg en plan. :)
--
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." *Henry Ford*
#7
Dragonheart
Guru
27-02-2021 16:52

Rapporter til Admin
No problemo. Du vender bare tilbage :-)
--

Opret svar til indlægget: Wifi Extender muligheder?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login