ASUS ROG AZOTH NX SNOW
Af Heini Nielsen | 02-01-2024 | 5282 visninger | 2 kommentarer
Asus ROG AZOTH
Asus har været så venlige at sende deres helt nye ASUS ROG AZOTH-tastatur til mig. Det er et tastatur, der er skrumpet godt ind, men alligevel har plads til et lille OLED-display, som nogle måske vil synes godt om? Tastaturet er designet, så man både kan skifte keycaps og switches. Udover det fås tastaturet i grå og moonlight hvid, hvor sidstnævnte lige er udkommet, og det er den variant, jeg har været heldig at få til test. Prisen på dette tastatur er ikke helt lav, da vi starter på næsten 2300 kr. Så jeg håber, det har noget unikt at byde ind med? Lad os dykke lidt nærmere ned i det.
Kassen & indhold
Med Azoth følger faktisk en hel del udstyr. Jeg har forsøgt at lave en liste herunder, så I kan se det. Som jeg tidligere har nævnt, plejer Asus ROG-serien normalt ikke at skuffe med det udstyr, der følger med deres ROG-produkter, og det gælder også her:
- 1 x ROG kontaktåbner
- 1 x ROG keycap-aftrækker
- 1 x ROG aftrækker
- 1 x smørestation
- 1 x smørebørste
- 1 x glidecreme
- 3 x ROG NX Switch
- 1 x USB 2.4 GHz dongle
- 1 x USB-forlænger
- 1 x USB-kabel
- 1 x ROG klistermærke
- 1 x hurtigstartguide
- 1 x garantihæfte
Jeg håber, jeg fik det meste med her.
Design, Specifikationer & Software
Her er specifikationerne for ASUS ROG Azoth Mechanical Keyboard:
- Produktnavn: ASUS ROG Azoth Mechanical Keyboard
- Produkttype: Trådløst gaming-tastatur
- Størrelse (Fuld/TKL): TKL 75 %
- Kontakt: ROG NX mekaniske kontakter
- Aktiveringspunkter/kraft: 1,8 mm/55 g
- Interface: Aftageligt USB Type-C-kabel, Bluetooth 5.1, RF 2.4GHz
- Belysning: Per-Key RGB, Aura Sync
- Mål: 326 x 136 x 40 mm
- Vægt: 1186 gram
- Platforme: Windows
ASUS ROG Azoth er, som sagt, et 75% tastatur. Det betyder, at tastaturet principielt mangler 25% af et tastatur i fuld størrelse. Azoth-tastaturet fås i enten sort eller hvidt layout, og jeg har fået det i den hvide udgave. Alle taster på Azoth er baggrundsbelyste med RGB-belysning.
Øverst til højre på tastaturet har man en lille 2” OLED-skærm og en tre-vejs kontrolknap. Selve toppladen på ROG Azoth er lavet af aluminium i sølv, hvilket giver tastaturet en solid og holdbar fornemmelse samt tilfører et pift til selve designet af tastaturet. Bundpladen er lavet af plastik, og jeg er ret sikker på, at grunden til dette valg er for at optimere de trådløse signaler, både når man bruger Bluetooth- og 2,4 GHz-forbindelserne.
Langs forsiden af tastaturet finder jeg en switch-knap til at skifte imellem 3 forskellige tilstande: den 2,4 GHz trådløse tilstand, kablet tilstand samt Bluetooth. Udover det finder jeg en dongle og en USB-C-port. Hvis jeg ser langs bunden af tastaturet, finder jeg to trinjusterbare tastaturfødder, så man kan justere tastaturvinklen efter præference
Den første ting, der virkelig fangede min opmærksomhed ved Azoth, var den store OLED-skærm øverst til højre på tastaturet. På skærmen kan man vise forskellige animationer og få information om selve pc'en, hvilket kan være meget nyttigt for nogen.
ASUS ROG Azoth fås med hele 5 forskellige switches: Linear Red, Tactile Brown, Clicky Blue, ROG NX Show og ROG NX Storm switches. Man må sige, at der er en del muligheder at vælge imellem her. Den model, jeg har fået til test, kommer med ROG NX Snow-kontakter.
Alle kontakter på Azoth kommer smurte, hvilket gør dem glatte og med en hurtig respons lige ud af æsken. Det er første gang, jeg har haft sådan et tastatur i hånden, hvor man kan smøre kontakterne, hvis de skulle begynde at knirke lidt eller virke trælse. Man skulle næsten ha et serviceinterval med som til en ny bil, når det er tid til at skulle smøre tasterne efter tast tryk.
Jeg kan nævne med det samme, at tasterne samt kontakterne var nemme at tage ud fra tastaturet med det værktøj, der følger med. Jeg vil mene, at de fleste ville kunne finde ud af det uden de store problemer.. nedeunder kan i se en video hvor nemt det er.
kontakt adskilles
Forskellig Kontakter
Smørestationen består af en plastikbøjle til at holde din kontakt, et gribeværktøj til at hjælpe dig med at adskille og samle dem igen, en bakke til at hvile dine adskilte afbrydere på, en børste og en lille smule glidecreme. Det er værd at bemærke, at alle switchene, der følger med, er forsmurte. Så hvis du holder dig til Asus-switchene, behøver du ikke at rode med dette i flere år, vil jeg tro.
Jeg vejede tastaturet til 1157 gram, som det ses på billedet nederst. Jeg tror, det er det tungeste tastatur, jeg har haft til test i den størrelse, men det giver også en fornemmelse af solid kvalitet med gode materialer.
SOFTWARE
Jeg vil ikke gå alt for dybt ind i selve Armoury Crate-softwaren, da jeg allerede har skrevet en del om den. Jeg må dog tilstå, at Asus er kommet ret langt med deres software, og jeg har ikke oplevet de store problemer med den. I softwaren kan du justere en række forskellige indstillinger for tastaturet som at programmere tasterne til bestemte funktioner eller ændre RGB-belysningen. Alt er næsten som vi kender det. Men som sagt kommer tastaturet med en lille OLED-skærm, der for nogle kan være et godt værktøj til at vise eksempelvis CPU-temperatur eller hvor meget strøm den bruger. Man kan også få skærmen til at vise animationer, hvilket er ret unikt. Om man synes om det, er jo en anden sag, men mange vil nok synes, at det ser fedt ud. Det skal siges, at det kun vises i sort-hvid. Måske vil Asus ændre det med tiden?
Test & konklusion
Hvad synes jeg så om Azoth? Som sagt har jeg haft fornøjelsen af at bruge det i et stykke tid, og dem, der lagde mærke til konkurrencen, vi lavede i starten af december måned, bemærkede, at vi brugte Azoth der... Men hvordan har det så været at bruge Azoth-tastaturet? Jeg må indrømme, det er et virkelig lækkert tastatur med et smukt design, og jeg kan nemt følge, hvorhen Asus ville med dette tastatur... Det er virkelig dejligt at skrive på, og tasterne skal ikke trykkes hårdt ned samtidig med, at det har et lavt støjniveau, hvilket jeg personligt godt kan lide. RGB-lyset er rigtig smukt, og hvad angår batteritiden, skriver Asus, at det kan holde op til 130 timer med RGB-lys tændt, hvilket er rundt regnet 5½ dag, og det skal nok holde stik, da jeg kun har ladet tastaturet en gang i den måned, jeg har brugt det i.
Nederst ses en lille Video af selve tast lyden.
En af de store salgsargumenter for Azoth er uden tvivl OLED-skærmen, som for mig som hardwaretester kan være meget nyttig til hurtigt at kunne se temperatur og diverse systemoplysninger eller bare have en animation kørende til eventuel fremvisning. Men du betaler også prisen for det, da vi snakker om ca. 2300 kr for Azoth Tastaturet - jeg ved godt, at det ikke kun er det, man betaler for, for kvaliteten er i top hele vejen rundt. Smukt design, taster, der i min testperiode ikke har svigtet mig på nogen måder... Så hvad er der ikke at kunne lide? Jeg ved godt, jeg nævner det så mange gange før, men 2300 kr for et tastatur? Som man primært kun skal bruge til at skrive på? I disse tider, hvor der er så mange producenter, der gør alt for at skille sig ud, så kommer der hele tiden nye produkter, og jeg undrer mig over, om vi er ved at blive styret af producenter, der formår at få folk til at tro, at de har brug for en masse ting, de i virkeligheden ikke har brug for og sætter en premium pris på deres produkter. Jeg tænker især på den yngre gruppe, der måske er mere tilbøjelige til at købe noget, de egentlig ikke har brug for med deres hårdt tjente penge. Måske er det bare mig... Nå, det var lige et sidespring fra mig.
Men ja, jeg kan personligt selv blive fristet til at købe noget, som ser rigtig lækkert ud, selvom jeg muligvis ikke har brug for det. Og sådan har vi det nok mange af os. Ville jeg så selv kunne finde på at købe Azoth, hvis jeg ikke var hardwaretester? JA, bestemt, hvis jeg havde penge til det, og ville bygge en pæn hvid unik (ASUS PC BUILD), så var jeg slet ikke i tvivl om det, for det er bare et så lækkert tastatur på så mange punkter og skiller sig lidt ud fra de andre... Men prisen er stadig en hård nød at knække, men det er vi efterhånden vant til, desværre.
Måske kunne Asus også lave en model uden alt det tilbehør og skære 500-600 kr. af prisen, for jeg tænker ikke, der er så mange, der ville bruge tid på at smøre tasterne eller skifte dem, eller benytte alle de klistermærker igen, Asus sender med hele tiden... Jeg tænker, de måske kunne sælge lidt flere eksemplarer af Azoth, hvis prisen blev lidt lavere, ved at kunne ha mulighed for at købe en model uden alt det tilbehør, selv om jeg os ved at det ikke kommer til at ske.
Se priserne hos PriceRunner på ASUS ROG AZOTH SORT VERSION
Plusser
-
Masser af medfølgende værktøjer
-
Rigtig god batterilevetid
-
Premium Design og kvalitet
Minuser
-
Prisen er ikke for alle