Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Micro stutter, Musse 'delay' - Ny samlet pc

Af Gæst Martin | 17-10-2022 14:28 | 727 visninger | 14 svar, hop til seneste
Hej.Jeg har tidligere lavet et opslag herinde vedrørende min 'nye' gaming pc, som jeg selv har samlet. Jeg har bygget pc førhen uden problemer...Jeg har grundet en masse eksamener ikke rigtig haft tid til at få set ordentligt på min computer, men nu har jeg fået en masse tid og jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad fanden der er galt med den.. Men jeg er 99% sikker på det er hardware relateret.Mit problem er at jeg har 'micro stutters' (Altså mit billede kører slet ikke smooth, når jeg bevæger min mus rundt)… både på mit skrivebord og kan især mærke det når jeg sidder og spiller skydespil (som Apex og OW)… og min mus opfører sig mærkeligt (som om den har lidt delay og det er uanset hvilken mus jeg bruger). Jeg spillede førhen på en computer med i7 7700k og 1080 graffkort, hvor det kørte så meget bedre…. Og tænker mit nye setup burde kører en deeeel bedre… men nænæJeg har stabel FPS, mine temps ser fine ud (bruger hwmonitor ved siden af)… men når jeg kører musen rundt i feks Overwatch, så bliver mit hoved helt skørt, da det ikke kører smooth… Eneste der er sat i BIOS er XMP og intet OC. Har prøvet bare med en skærm.. Har haft reinstalled windows 5 gange nu.. om det er windows 10/11, same same.. Har prøvet med forskellige drivers, for at se om det er en af dem der driller, men stadig micro stutters…Windows settings hjælper heller ikke på noget, om så jeg har ’optimeret’ det helt… Nyt DP 1.4 cabel… same same Hele mit setup er: MSI Pro Z690-A DDR4 Intel Core i9 12900K ASUS GeForce RTX 3080 12GB TUF G.Skill Trident Z Neo RGB DDR4 3600MHz 2x16GB Arctic Liquid Freezer II 360 3x120mm Western Digital Black SN850 M.2 1TB Be Quiet! Straight Power 11 Platinum 1000W ROG Strix XG258Q 240Hz BenQ XL2411T 144Hz Razer Viper Ultimate Wireless Logitech G640 SteelSeries Apex Pro TKL Sennheiser GAME ONE https://www.twitch.tv[...] – VOD fra i går da jeg spillede Overwatch (Er det samme om jeg streamer eller ej..) – Burde være til at se.Nogen der har en idé om hvilken del der driller mig? Eller hvad det kunne være? Er ved at eksplodere over det her… vil bare gerne game, uden det kører af helvedes til…
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
J!th
Super Supporter
17-10-2022 14:48

Rapporter til Admin
Har du NVIDIA nsync aktiveret? (hvis ja, prøv at deaktiver det)
--
#2
Heratic
Junior Supporter
17-10-2022 14:50

Rapporter til Admin
Har du prøvet forskellige nvidia drivere? Opdateret bios? Køre det bedre med xmp fra i bios? Hvilke nvidia settings køre du med?
--
#3
Martin
Gæst
17-10-2022 14:56

Rapporter til Admin
Har prøvet med forskellige drivers.. Mit BIOS er den nyeste, var samme problem på den ældre version Kører med 'optimeret' nvdia settings, så altså alt er på performance, ingen vsync osv. Jeg arbejder til dagligt med IT og har spillet FPS på højt plan, så windows settings og nvdia settings har jeg styr på. Har prøvet med default, same same Jeg prøver lige med XMP off når jeg kommer hjem igen, men er ret sikker på at jeg har prøvet..
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
Benny
Gæst
17-10-2022 15:33

Rapporter til Admin
Sidder mus direkte i motherboard bag i kabinet? prøvet usb2 & 3 hvis begge tilstede? Nogle skriver prøv at disable secure boot: https://www.reddit.com[...] Check i enhedshåndtering om alt hardware står som installeret og virker korrekt. Hvad er temps på hhv. cpu og gpu når problemet opstår?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Martin
Gæst
17-10-2022 15:56

Rapporter til Admin
Problemet er at det hele tiden er tilstede.. Har ingen freeze osv, bare en masse ubehagelig micro stutter, hvilket nok også resultere i en mærkelig musse fornemmelse Kan lige give det et forsøg med Secure Boot Mine temps er slet ikke varme.. cpu 50-60 ish og GPU 60+ ish når jeg gamer
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
Benny
Gæst
17-10-2022 16:10

Rapporter til Admin
#5 Hvad med mus, er det sluttet direkte til bag mobo? Tjek evt. også strømstik til både cpu (det lille 4 pins), mobo (den store) og gfx at de sidder som de skal.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
JakobL
Megabruger
17-10-2022 16:10

Rapporter til Admin
Jeg har engang set noget lignende der var forårsaget af maskinens SSD. Prøv at tjekke WD's Dashboard utility og se om der er nogle firmware opdateringer.
--
#8
Oscar
Gæst
17-10-2022 16:11

Rapporter til Admin
Har du prøvet at slå e-cores fra i bios?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
Martin
Gæst
17-10-2022 17:05

Rapporter til Admin
Usb sidde direkte bag mono Har opdateret firmware Og nej har ikke prøvet at slå e cores fra, men det skal da også bare virke on?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
hhb65
Bruger Aspirant
17-10-2022 17:20

Rapporter til Admin
Først tillykke med lækkert setup. Jeg oplevede noget lignende dog med et nyt AMD setup med Ryzen cpu og 6800xt gfx. Problemet var her, at uden freesync slået til, så kunne jeg opleve stutter. Efter at jeg slog det til kører det perfekt. Derudover oplever jeg, at hvis jeg havde chrome browser kørende i baggrunden, så skulle jeg slå chromes hardware acceleration fra i chromes indstillinger (det forsvandt dog efter gfx driver update). Endelig har jeg prøvet, at Windows blev ved med at give små bip ind imellem, hvor lyden matchede lyd i Windows for enhed ikke tilsluttet. Jeg gik ind i menu for lyde i Windows og fjernede flueben i præcis den box der matchede lyden, hvilket fjernede stutter af den art. Endelig er der også gode råd her: https://techpp.com[...]
--
[email protected] ghz Asus 1080 gfx 16 GB DDR 3
#11
Energy
Supporter Aspirant
17-10-2022 18:12

Rapporter til Admin
Altså jeg tænker at din USB dongle bliver blokeret i signalet. Overvej at smid den foran case eller usb extender tættere på? Jeg har i hvert fald oplevere at min logitech G pro ikke kan sidde bag case og derved oplevere micro stuttering som sådan set bare er input fra mussen som ikke bliver registeret. Der følger ofte en extender med til de trådløse muse af samme årsag.
--
#12
Martin.v.r
Guru
17-10-2022 18:22

Rapporter til Admin
G.Skill Trident Z Neo RGB DDR4 3600MHz 2x16GB hvis du køre auto oc på cpuen,så giv dine ram 0.05 volt mere i bios en de er født til når cpuen stiger i hastighed,stiger båndbeden på dine ram,men volten følger ikke med op på dem
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWK i5-10600K @ 5GHZ 2x8 G.Skill F4000 TRIDENTz [email protected] CL16 4300mhz 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
--
Sidst redigeret 17-10-2022 18:22
#13
Energy
Supporter Aspirant
21-10-2022 15:09

Rapporter til Admin
Er problemet blevet klaret?
--
#14
Martin Lohse
Junior Supporter
21-10-2022 15:28

Rapporter til Admin
Evt prøve med en kablet mus - jeg har også har lidt udfordringer med trådløse Logitech mus - dog ikke så udtalt som dit. Deres lightspeed trådløse forbindelse virker markant bedre. --
--

Opret svar til indlægget: Micro stutter, Musse 'delay' - Ny samlet pc

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE