Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Hvorfor bruger næsten alle content creators Mac?

Af Gæst SEOMaster | 14-03-2020 21:07 | 1705 visninger | 42 svar, hop til seneste
HejFor et par uger siden, der købte jeg en MacBook Pro 16”. Det var “bare” standardmodellen med i7 CPU, 16GB RAM, Radeon 5300M GPU og 512GB SSD.Det var en ganske fornuftig computer til sofa-surf og til ganske normal hverdagsbrug. Men når det kom til Lightroom og Photoshop, så var den virkelig skuffende. Det hele hakkede, og det var ikke særlig flydende. Her kunne man virkelig mærke, at det var for lidt med 16GB RAM, og den brugte da også konstant mere og lavede swap på disken.Derudover var små ting, som at den ikke kunne finde ud af, at skifte mellem Intel GFX og dGPU, og at den larmede en del, når man satte en ekstern monitor til, fordi blæserne aldrig var i ro, også selvom den bare stod i idle-mode. Dette kunne jeg læse, at rigtig mange har problemer med, og ja, der var selvfølgelige nogle work-arounds omkring disse problemer, men det var bare ikke en særlig positiv oplevelse. Det gjorde, at jeg returnerede maskinen igen, og sidder nu her med mine 19.449 kr.Jeg har dog så sidenhen fundet ud af, at jeg stort set altid havde min MacBook Pro sat til min store UW-skærm, så jeg ved faktisk slet ikke, om jeg har så meget brug for en MacBook Pro (bærbar) eller ikke. Det vil jo ikke give nogen mening, at købe en bærbar for at have den sat til en storm skærm hele tiden. Og viser det sig, at jeg ikke har brug for en bærbar, men godt kan leve med at være stationær, så kan jeg jo ikke lade være med at se på, hvad jeg kan få for mine penge, hvis jeg køber en stationær Windows computer, hvor jeg bygger en selv. Der kommer jeg altså rigtig langt for en 12-15.000 kr. og jeg har jo allerede skærm også.Men jeg kan ikke lade være med at tænke på, at når man ser YouTube reviews, content creators eller Skillshare. Om det er grafisk designere, videoredigering eller software- og webudvikling, så bruger ALLE MacBook Pro eller iMac. Men er der nogen grund til det? Det er jo ikke ALLE der bare SKAL arbejde i ProRes og Final Cut Pro, men er der en valid grund til, at alle bruger Apple-computere af en slags? Eller er 50 % bandwagon?Jeg er ved at finde ud af hvad jeg skal og hvilken vej jeg skal gå. Så derfor disse spørgsmål :) måske der er noget ved Apple jeg har overset?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
SEOMasters
Gæst
14-03-2020 21:09

Rapporter til Admin
Okay det gik da ikke særlig godt. Prøver lige igen. Hej For et par uger siden, der købte jeg en MacBook Pro 16”. Det var “bare” standardmodellen med i7 CPU, 16GB RAM, Radeon 5300M GPU og 512GB SSD. Det var en ganske fornuftig computer til sofa-surf og til ganske normal hverdagsbrug. Men når det kom til Lightroom og Photoshop, så var den virkelig skuffende. Det hele hakkede, og det var ikke særlig flydende. Her kunne man virkelig mærke, at det var for lidt med 16GB RAM, og den brugte da også konstant mere og lavede swap på disken. Derudover var små ting, som at den ikke kunne finde ud af, at skifte mellem Intel GFX og dGPU, og at den larmede en del, når man satte en ekstern monitor til, fordi blæserne aldrig var i ro, også selvom den bare stod i idle-mode. Dette kunne jeg læse, at rigtig mange har problemer med, og ja, der var selvfølgelige nogle work-arounds omkring disse problemer, men det var bare ikke en særlig positiv oplevelse. Det gjorde, at jeg returnerede maskinen igen, og sidder nu her med mine 19.449 kr. Jeg har dog så sidenhen fundet ud af, at jeg stort set altid havde min MacBook Pro sat til min store UW-skærm, så jeg ved faktisk slet ikke, om jeg har så meget brug for en MacBook Pro (bærbar) eller ikke. Det vil jo ikke give nogen mening, at købe en bærbar for at have den sat til en storm skærm hele tiden. Og viser det sig, at jeg ikke har brug for en bærbar, men godt kan leve med at være stationær, så kan jeg jo ikke lade være med at se på, hvad jeg kan få for mine penge, hvis jeg køber en stationær Windows computer, hvor jeg bygger en selv. Der kommer jeg altså rigtig langt for en 12-15.000 kr. og jeg har jo allerede skærm også. Men jeg kan ikke lade være med at tænke på, at når man ser YouTube reviews, content creators eller Skillshare. Om det er grafisk designere, videoredigering eller software- og webudvikling, så bruger ALLE MacBook Pro eller iMac. Men er der nogen grund til det? Det er jo ikke ALLE der bare SKAL arbejde i ProRes og Final Cut Pro, men er der en valid grund til, at alle bruger Apple-computere af en slags? Eller er 50 % bandwagon? Jeg er ved at finde ud af hvad jeg skal og hvilken vej jeg skal gå. Så derfor disse spørgsmål :) måske der er noget ved Apple jeg har overset?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
ToFFo
Guru
14-03-2020 21:12

Rapporter til Admin
Well... Fordi det er Apple... Mange behøver ikke anden begrundelse :D Dertil kommer at det er temmelige out-of-the-box funktionelt. Der er ikke så meget opsætning og installation nødvendigt. Det er, angiveligt, meget let at gå til fra man modtager produktet, til man er i gang med at skabe noget. Ærlig talt forstår jeg ikke så mange foretrækker Mac som arbejdsstationer. Jo hvis man har penge som skidt og er ligeglad med ydelsen, så kan jeg godt se det er meget smart, når man lige er kommet i gang. Dertil kommer der er en høj gensalgsværdi på Apple produkter. For ikke at nævne den sygeligt vigtige "se mig jeg har en Mac med på Starbucks" holdning :D Jeg forstår det heller ikke. Når man kan få så vilde workstations, som fx Lenovo X1 Carbon, bare for at tage et eksempel, så forstår jeg simpelthen ikke Macs stadig er så sygeligt populære. Apple = 1 års send-til-reparation garnati på alle produkter som standard. Uanset om du så giver 50.000kr for en Mac Pro... Mere garanti skal du betale for. Og bare rolig, vi skal nok gøre alt for du ikke kan skaffe reservedele og reparere noget som helst selv. Because fuck you, we're Apple. Lenovo: 3 års Vi-sender-en-tekniker-ud-til-dig garanti på alle T-serie modeller, samt X1 carbon. Reservedele? No problem! Køb dem billigt på Ebay eller hos danske forhandlere. De er virkelig lette at få fat i, og maskinerne er designet så delene også er lette at skifte. Så skal teknikerne der reparerer på garanti heller ikke bruge så lang tid på at reparere maskinen. Jeg er ikke Apple mand, så jeg har svært ved at se fordelene ved en Mac. Især fra et økonomisk synspunkt.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 14-03-2020 21:18
#3
SEOMaster
Gæst
14-03-2020 21:16

Rapporter til Admin
#1 Tak for svar men det fik jeg ikke så meget ud af. Mener du det jeg er inde på med bandwagon? Fordi alle andre har det? Eller er de betalt af Apple? Eller pga. image? Eller er det bare bedre pga. ProRes og Final Cut Pro?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
SEOMaster
Gæst
14-03-2020 21:17

Rapporter til Admin
#2 OK der kom så mere :D tak!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
ToFFo
Guru
14-03-2020 21:19

Rapporter til Admin
#4 - Og der kom mere igen. Og hvis du googler why do content creators use mac, så får du mange resultater, for der er mange der har spurgt om det samme. Jeg har læst nogle af begrundelserne, og jeg synes mange af dem er temmelig latterlige :P Men jeg tror det er en lidt gammeldags mentalitet. Hvis du forestiller dig at du skal købe en vare og får besøg af 2 sælgere. Den ene kommer kørende i en rusten Opel Ascona fra '87 og smækker en gammel gennembanket bærbar på bordet med et brag. Fordi den kan ta' det! (og det kan den. Gamle Thinkpads er ligesom gamle Nokia telefoner) Den anden kommer rullende i en skinnende Mercedes, og folder sin flotte Macbook Pro ud på bordet, fordi nu skal der satme laves business. Allerede der er man mere tilbøjelig til at tage den anden sælgers produkt. For han signalerer succes. Det må betyde hans produkt er godt.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 14-03-2020 21:22
#6
SEOMaster
Gæst
14-03-2020 21:25

Rapporter til Admin
#5 Jamen tak for svar, og det er helt rigtigt det du er inde på. Apple giver virkelig skod service når det kommer til stykket. Men Apple sælger og det er høj image værdi også :D men virkelig bare underligt, at så mange bruger det. Jeg kan forstå hvis man SKAL arbejde med ProRes og Final Cut Pro, men det er virkelig de færreste der SKAL det. Jeg må lige Google de eksempler så :) Tak! Det var så dejligt befriende at Lew fra unboxtherapy gik over til Lenovo. Som om han var sindssyg i manges øjne, men han fik sgu nok af Apple og specielt Butterfly! Eneste fede grunde jeg kan se der er en lille fordel ved Apple er deres ØKO-system som iMessage, FaceTime og AirDrop, men der findes jo hundrede af andre work-arounds. Men hvis man ser hvad man kan købe af byg-selv for de penge en middelmådig MacBook Pro Koster så er det jo sindssygt.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
ToFFo
Guru
14-03-2020 21:30

Rapporter til Admin
#6 - Altså man kan godt installere Mac OS på en PC. Det kræver dog at man gider bøvle lidt med det, for det er jo ikke ligeså let som bare at pakke en maskine ud af en kasse og tænde den. Hvis man har 50.000kr at lave maskine med, så kan man lave en hjernedød workstation PC, som kan bruges af 4 personer på samme tid, og alle har rigeligt med power at arbejde med. Eller man kan lave en middelmådig Mac Pro, der til gengæld også kan bruges som (groft) rivejern.
--
- Indsæt signatur -
#8
SEOMaster
Gæst
14-03-2020 21:38

Rapporter til Admin
#7 Så meget Apple mand er jeg heller ikke at jeg gider rode med det :P Jeg undrede mig virkelig bare over, hvorfor alle næsten bruger Mac? Men må lige læse de eksempler du siger man kan Google. Der er sikkert også et hav af YouTube videoer om hvorfor med mærkelige grunde til hvorfor :D Nu har jeg ikke de summer du snakker om der, men har ca. 20.000 og her kan jeg altså få virkelig meget byg selv, ja endda pre built pc som jo kvæler en MacBook Pro til samme pris :/
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
Hansa Hansa
Ny på siden
14-03-2020 23:28

Rapporter til Admin
Efter min mening har Apple's produkter på mange måder været foran andre producenters hardware og operativsystemer. Men de er blevet plagieret kraftigt og med stor succes igennem mange år. Så nu er det mere et spørgsmål om, man er til det ene økosystem, hvor iPhones, iPads, Mac's osv. spiller sammen, stort set uden gnidninger, eller om man er til de mere åbne systemer, hvor der skal gøres en lidt større indsats fra brugeren, før det fungerer (næsten) ligeså lækkert. Jeg har været totalt æblemand siden 2008, men jeg har lige købt en stationær PC for en uge siden, og kan godt se at Microsoft med Windows 10 er kommet langt. På papiret er Apple's hardware dyrere, men især skærmene på mac's, iPads osv. er stadig af fremragende kvalitet. Andre producenter kommer også der op af, men er så også lige så dyre. Min oplevelse er, at det efterhånden er småting, som skiller Apple og de andre fra hinanden. Man betaler lidt mere for "lækkerhed" hos Apple, men får lidt mere "krudt" for de samme penge hos andre.
--
Sidst redigeret 14-03-2020 23:29
#10
Sofacykel
Super Supporter
14-03-2020 23:28

Rapporter til Admin
For at svare på din overskift: Det gør de heller ikke. Det er bare ligesom hobby-vegetarer og folk der går til crossfit og yoga, de skal nok fortælle dig om det. Derfor hører du mere om dét selvom langt størstedelen bruger Windows eller går til almindeligt fitness og løb.
--
Desktop: R7 3700X, RTX 2060 Super, 16GB, Xonar Essence STX Laptop: i7 3610QM, GTX 675M, 8GB, Xonar U3 Fine systemer, haps!
#11
SEOMaster
Gæst
14-03-2020 23:46

Rapporter til Admin
#9 Hvad fik dig til at skifte til Windows PC og ikke en iMac i stedet, nu hvor du har været til Apple? :) Men du har helt ret i det du siger. Økosystemet og lækkerheden betyder selvfølgelig også lidt, men du får bare meget power for samme penge ved Windows. Det er sgu lidt svært hvad man skal vælge. Men blev i hvert fald skuffet over den MacBook Pro 16” som standardmodel. Den var der sgu ikke rigtig noget power over :S #10 Jamen så er det sgu kun yoga og crossfit jeg sidder og kigger på når jeg ser YouTube m.m. Synes virkelig bare at ALLE har MacBook Pro osv. :D
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
Hansa Hansa
Ny på siden
14-03-2020 23:59

Rapporter til Admin
#11 Jeg ville gerne have en rigtig hurtig djævel af en computer til gaming. Den nyeste iMac man kan købe, er et år gammel, og i det hele taget er mac's ikke særligt gode til spil. De spil jeg havde på Mac (blandt andet Total War: Warhammer 2) kørte ikke ret godt på min iMac fra 2013 og en nyere iMac ville stadig være fesen til at trække spillene. Så jeg har stadig min iMac 2013 til forskelligt brug, men jeg har nu også en sprit ny pc til spil. Det bedste af to verdner :-) Ærgerligt at høre om dine erfaringer med Mac's men godt du fik dine penge tilbage.
--
#13
Dragonheart
Guru
15-03-2020 01:45

Rapporter til Admin
Jeg ville mene det mere eller mindre udelukkende handler om image*. Og i mange situationer/brancher/jobfunktioner har image betydning. * At kunne give udtryk for noget uden nødvendigvis at kunne det.
--
#14
Hansa Hansa
Ny på siden
15-03-2020 02:05

Rapporter til Admin
#13 Du har en pointe i det du skriver. Men det hører med til historien at Apple's computere engang næsten var enerådende, når der skulle videoredigeres eller laves DTP arbejde. Det er en del år siden det var sådan, men det sidder nok stadig i visse branchers "DNA". På Mac's kunne man for 25 år siden (sådan cirka) arbejde med True Type fonte, lave flotte grafiske opsætninger til aviser og magasiner, videoredigere og lave musik, mens Microsoft stadig prøvede at få en mus til at køre stabilt med Windows (overdrivelse fremmer forståelsen). Men meget er ændret siden og heldigvis for det. Alle os forbrugere vinder jo på, at der stadig er konkurrence firmaerne imellem, så tingene hele tiden optimeres og forfines.
--
Sidst redigeret 15-03-2020 02:06
#15
SEOMaster
Gæst
15-03-2020 09:55

Rapporter til Admin
Jeg tror også, at I har ret i, at det handler lidt om image osv. men som #14 er inde på, så er det også rigtigt, at det nok bare er noget som har hængt ved. Jeg kan da huske, da jeg læste til Mediegrafiker tilbage i 2001, der var der udelukkende kun Macs på skolen, da der kun blev lavet specifik software til det. Jeg kan godt huske True Type nu du skriver det :D Men jeg voksede op med Windows og har altid gamet mange spil. Bl.a. var Half-Life og CS 1.3, 1.4, 1.5 og 1.6 skyld i at jeg aldrig kom over på macOS, da jeg var hardcore Windows pga. gaming. Dog fik jeg min første iPhone (som alle andre) i 2007 og siden der begyndte min indstilling til det at skifte mht. computer også. Jeg fik min første MacBook Pro 13” i 2008 mener jeg, og så har det kørt om/off siden da. Dog altid med en Windows PC, da jeg fortsat gamede meget og siden januar 2005 har gamet Word of Warcraft. #12 Ja fint jeg fik pengene retur, men det var som sådan ikke en dårlig oplevelse, som i at jeg ikke vidste hvad jeg gik ind til, men mere det, at en MacBook Pro 16” til 20.000 kr. performerne så dårligt i Lightroom og Photoshop, og i FCPX var det heller ikke godt. Nu står jeg så her, og er i tvivl om hvad jeg skal. Jeg kan godt lide at have muligheden for at game lidt også, men det er slet ikke det primære. Jeg er dog sidenhen gået selvstændig, og er ved at købe en stationær PC, men ved ikke om jeg kommer til at savne macOS for meget og den måde at det spiller sammen på med familiens iPad(s), iPhone(s), HomePod og Apple TV. Har så tænkt jeg vil finde en MacBook Pro 13” fra 2015 som også har SD-kortlæser, så jeg kan AirDroppe ting til min telefon osv. stadig :) Men er virkelig lidt i tvivl.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#16
Hansa Hansa
Ny på siden
15-03-2020 12:01

Rapporter til Admin
Bilka kører nogle gange tilbud på Mac's til ret skarpe priser. Jeg købte en MacBook Pro 13" (Touchbar) med 8 GB Ram og 256 GB Harddisk for 10.499 i Januar til datteren, som skal på HHX til sommer. MacBook Air (2019) med ligeledes 8 GB Ram og 256 GB Harddisk lå på 9.499. Måske kunne en Pro eller en Air blive din 2. computer, hvis du kan leve med lidt mindre skærm og power, når du ikke skal rippe pungen helt. Jeg ved godt, at du også skal bruge penge til en kraftig PC, men det er i hvertfald en (relativt) billig måde til stadig at have MacOS i husets økosystem.
--
#17
Jepperdepper
Ultra Supporter
15-03-2020 12:44

Rapporter til Admin
Jeg er grafisk designer og webudvikler. Jeg valgte Mac af flere årsager: - Fordi jeg er "opflasket" med Mac fra uddannelsen og alle arbejdspladser bruger dem. Den grafiske og kreative industri har altid brugt Mac og det hænger tilsyneladende ved. Af den grund har den bedste design-software hidtil (og tildels stadig i dag) været udelukkende til Mac. Et af de mest populære webdesign-værktøjer "Sketch" er stadig Mac only. - Stabilitet, bygningskvalitet og batterilevetid. På daværende tidspunkt, da jeg købte min Macbook (2015) var Windows-alternativer ikke i nærheden (med mindre du ville have noget der lignede noget fra 90'erne). Jeg har haft min MacBook Pro i 5 år. Der har ikke været så meget som 1 minuts nedetid eller problemer og batteriet er stadig fornuftigt efter 8 timers daglig arbejde i alle de år. Men i dag er der lige så gode Windows alternativer. - Webudvikling er meget lettere på Mac fordi MacOS er baseret på Linux, og det er de webservere du arbejder med også (med mindre du naturligvis arbejder med Microsoft-teknologier såsom asp). I terminalen på Mac kan jeg lave alt muligt ud a boksen. Jeg kan installere alverdens open source software, som bruges til webudvikling (f.eks. compilers, build systems) via package managers som gør udvikling langt lettere ved at automatisere opgaver. Jeg kan også ssh (tilslutte) webservere ud af boksen og meget meget mere. Det var og er ikke lige så elegant på Windows. - MacOS er bare super brugervenligt. Jeg spiller til dagligt på min Windows-maskine, men MacOS ér bare et bedre OS. Og så er det selvfølgelig rart at alle updates er gratis og man kan opdatere "flydende". Det er først for nyligt, sådan relativt set, at du har kunnet opgradere dit Windows uden at skulle formatere. I dag er Windows godt med, men i mange år har det været langt bagud i brugervenlig netop pga. sådanne ting. Er jeg Mac fanboy? Slet ikke. Jeg har aldrig haft en iPhone, iPod, iPad eller noget andet Apple device. Men til mit arbejde vælger jeg Mac, og det bliver jeg ved med dels fordi jeg er webudvikler og dels fordi jeg er 100% tilfreds med min MacBook. Er det værd at købe Mac i dag? Nok ikke. De er blevet hammerdyre og der er kommet flotte Windows alternativer og Windows er blevet et bedre OS end hvad det var engang.
--
Sidst redigeret 15-03-2020 12:49
#18
nuxx
Guru
15-03-2020 12:46

Rapporter til Admin
#0 Det lyder også lidt spøjst at det hele kørte så skidt. Altså ud over at Adobe software består af slamkode. Min 2017 15” MBP (dog opgraderet model) kører jævnt smooth, jeg bruger hele creative cloud samt FCPX. Men 16GB ram sætter absolut sine begrænsninger for hvor meget af det du kan/bør køre simultant. Det ville være naivt at påstå at der ikke er er væsentligt image aspekt i spil når mange “creatives” vælger Mac’er - men det ville være lige så ignorant at påstå at det er den eneste/afgørende faktor. Der er nogle helt grundlæggende mere organiske interaktioner mellem trackpad, window management og kopiering/modulering af data på tværs af applikationer og kontekster som helt grundlæggende er mere rigidt på Windows. Det giver en ukvantificerbar umiddelbarhed at du kan drag-n-droppe tekst snippets og billedeudsnit på tværs af apps, omdøbe og flytte åbne filer mens du arbejder på dem og referere til/flytte samt dublere åbne dokumenter direkte fra det lille ikon i window headeren. OSX har langt mere udbyggede keyboard modificeres/ du kan lukke, minimere/maksimere alle vinduer i en app med “alt-click” og ligeledes resize vinduer “symmetrisk” eller “aspect locked” med hhv alt og shift lige som du er vant til i grafisk software. Du kan flytte et vindue i baggrunden uden at give det fokus med cmd knappen. Det er småting, der er hundredevis af flere små eksempler... en væsentligt har altid været fonts, som renderes markant flottere i OSX med Quartz engine, hvor Windows stadig kører ClearType med pixelsnapping - og så er OSX bare væsentligt bedre til HiDPI skalering, de var først ude og har været foran lige siden. Der er ikke noget forkert i det ene vs det andet - der prioriteres blot forskellige hensyn der tiltaler forskellige typer brugere og formål. Der er lidt mere flow og drag n drop i at arbejde i OSX... hvor Windows er lidt mere dialogbokse og systemisk. Folk der ikke har dyb erfaring med begge systemer har ikke en chance for at kende til disse små forskelle som samlet set giver nogle helt forskelligt forudsætninger. Folk der kun har dyb erfaring med den ene side af sagen vil uværgeligt være tilvænnet sig dét paradigme og føle sig klodsede på den anden platform. Der er også massere arbejdsgange som Windows lægger sig langt bedre til... består din arbejdsverden fx af to skærme med Word, Excel og Outlook - er Windows som udgangspunkt markant mere optimeret mht full og semi-screening og systemets grundlæggende sensibilitet. Men “creatives” vil ofte føle sig bedre tilpas med det mere organiske og “plastiske” miljø i OSX.
--
Play: i7-9700K, Z390i Strix, GTX1070 Gaming X, [email protected], Louqe Ghost S1, 1TB 970EVO, SF600, 34" AW3418DW [email protected] Work: 15.4" MBP Retina 2017
#19
SEOMaster
Gæst
15-03-2020 12:47

Rapporter til Admin
#16 Ja jeg har set, at man kan købe iMacs til en god pris i Bilka fx, men nu er den jo snart lidt gammel, og typisk er de med FusionDrive, og jeg vil gerne have en ren SSD, og så begynder priserne at stige lidt. Så ja. Det jeg mente med, at købe en 2015 MacBook Pro for at beholde en computer der kan lidt, og samtidig snakke sammen med resten af huset ja :) Så jeg må se. Nu går jeg nok efter den kraftige PC, og så ser jeg om det bliver en iPad Pro eller en MacBook Pro som bliver min sekundære maskine til macOS :D
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#20
Commodore64
Ultrabruger
15-03-2020 12:57

Rapporter til Admin
Hvorfor burger de ikke Mac til kritiske ting i industrien og militæret? Fordi mac er bras uanset hvad venstreorienterede flipper typer synes.
--
Trump 2020
#21
Hansa Hansa
Ny på siden
15-03-2020 13:17

Rapporter til Admin
# 19 Hvis vi snakker MacBooks/MacBook Pro's så er der ren SSD i dem -ikke FusionDrive. Måske vidste du det godt, men dit indlæg kan læses som om, du tror de fleste bærbare Mac's kommer med FusionDrive. Jeg skriver det ikke for at starte en diskussion, ville bare opklare en mulig misforståelse. Muligvis er det bare mig, der læser det sådan :-)
--
Sidst redigeret 15-03-2020 13:17
#22
ToFFo
Guru
15-03-2020 13:23

Rapporter til Admin
#18 - Er enig i at Mac OS giver en mere flydende oplevelse, hvis man kender alle de små genveje og fordele der er. Det giver en meget mere flydende oplevelse når man arbejder med mange vinduer især. Men det jeg slet ikke forstår med Apple er, at de bare altid VIL være på tværs. De gør sig umage for at gøre tingene mere komplicerede end de behøver at være, på hardwarefronten. Deres garanti forhold er elendige, deres hardware er elendig, og ovenpå alt det, gør de alt hvad de kan, for at undgå folk reparerer deres produkter, så de tvinges til at købe nye. Fra et økonomisk perspektiv (for Apple) giver det jo fint mening. Men jeg synes det er komplet idiotisk det de har gang i. Især i forhold til right to repair.
--
- Indsæt signatur -
#23
ilmep
Juniorbruger
15-03-2020 13:35

Rapporter til Admin
#17 - Webudvikling er meget lettere på Mac fordi MacOS er baseret på Linux, og det er de webservere du arbejder med også (med mindre du naturligvis arbejder med Microsoft-teknologier såsom asp). I terminalen på Mac kan jeg lave alt muligt ud a boksen. Jeg kan installere alverdens open source software, som bruges til webudvikling (f.eks. compilers, build systems) via package managers som gør udvikling langt lettere ved at automatisere opgaver. Jeg kan også ssh (tilslutte) webservere ud af boksen og meget meget mere. Det var og er ikke lige så elegant på Windows. Med de nye opdateringer til win10 er dette også fuldt funktionalt.
--
#24
SEOMaster
Gæst
15-03-2020 14:00

Rapporter til Admin
#21 Jeg skrev, at jeg godt har set iMacs til salg i Bilka til gode priser :) Men det er typisk med FusionDrive, og jeg vil have ren SSD :) Skrev ikke noget om MacBook Pro :D
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#25
Hansa Hansa
Ny på siden
15-03-2020 14:12

Rapporter til Admin
#24 ahh, havde ikke set det lille i :-D Jeg kan jo også bare læse hvad du skriver, og ikke hvad jeg tror du skriver :-)
--
#26
unletche
Juniorbruger
15-03-2020 14:45

Rapporter til Admin
Jeg arbejder med IT-drift og har en MacBook Pro som arbejdscomputer - lige PT får jeg en ny MacBook hver 2. år. Jeg er ingen "content creator", men ville alligevel lige give mine 25-øre. Jeg arbejder med drift af diverse Linux-distroer - primært Debian/Ubuntu. Jeg var Windows-mand før jeg fik en MacBook. I starten brokkede jeg mig, men det gik hurtigt op for mig at tastaturgenvejene og det lidt anderledes tastatur-layout bare... virker. Kontra Windows og diverse *nix-skrivebordsmiljøer, så har MacOS et mere flydende skrivebordsflow. Det er helt sikkert noget som til dels kan genskabes på Windows- eller *nix, men på en Mac der spiller der bare out-of-the-box. Jeg har forgæves forsøgt at genskabe oplevelsen på Ubuntu med diverse skrivebordsmiljøer, men det kræver simpelthen bare timer og atter timer at læse op på det, sætte det op og finjustere og det er tid jeg hellere vil bruge på noget andet. Hvad angår udvikling mm. så har du Python og Bash lige ved hånden. De fleste, inkl. jeg selv, vil dog installere Python virtual environments alligevel, men det er værd at nævne. En anden ting der er værd at nævne er iTerm2. Selvom at det ikke har noget med Apple at gøre, så er det en terminalemulator, som kun er tilgængelig på MacOS, og som hverken Guake, Tilda eller konsole når til sokkeholderne. Igen har jeg ikke kunne genskabe iTerm2's funktionalitet på en anden terminalemulator, det skyldes dog primært tastaturgenveje og, igen, manglende tid - det er dog helt sikkert muligt, hvis man ønsker at dedikere tiden til det! Alt i alt finder jeg at en Mac er det perfekte værktøj til mit arbejde. Endda så meget så at jeg har anskaffet mig en MacBook til hjemmet, som jeg bruger til at arbejde med mit homelab og til kodning. Min primære PC er dog stadigvæk en Windows-PC, som bruges til gaming mm.
--
Sidst redigeret 15-03-2020 14:47
#27
Mikevds
Mega Supporter
15-03-2020 14:45

Rapporter til Admin
Wow en kontrast mellem #18 som kommer med et sagligt, nuanceret og velbegrundet svar op trådstarters spørgsmål, og så #20 som kommer med et ligegyldigt, bøvet ikke-svar som bidrager minus. Er 100 på at #20 også syntes at "Det der Corona er noget pjat. Folk skal bare tage sig sammen og det er jo bare en lille snue." Vi spænder sku vidt på HOL. Bryder mig selv ikke så meget om Apple, især på grund af deres brugerfjendske hardware politik, men har så til gengæld aldrig selv haft andet end en iPhone, så jeg kan ikke rigtig komme med et godt svar til #0.
--
#28
NiceRag
Nørd Aspirant
15-03-2020 14:53

Rapporter til Admin
Tror måske bare det er fordi det er de programmer de er vant til? hvis man "plejer" at bruge final cut, så er det jo en mac man skal ha' - selvom det koster 2500 kr men der er da også andre fordele med mac. det' "nemmere" at gøre nogen ting. selv har jeg dog kun haft en macbook i ~1 år og brugte den kun til skoleopgaver osv. derhjemme har den ellers altid stået på windows pc. "content creator" er jeg dog ikk. men de gange jeg har rodet med video redigering har min windows pc da snildt kunne klare opgaven
--
#29
Hansa Hansa
Ny på siden
15-03-2020 14:57

Rapporter til Admin
# En fordel ved Mac er også at der følger mange rigtigt gode programmer med, som er gratis, der er ingen bloatware fra andre firmaer på computersystemet og Antivirus er, efter de flestes mening, ikke nødvendigt, hvis man bare tænker sig en smule om, når man færdes på nettet.
--
#30
SEOMaster
Gæst
15-03-2020 15:03

Rapporter til Admin
Tak for jeres svar alle sammen. Men inden vi kommer til at skrive om alt muligt andet, så var jeg bare skuffet over denne 16” MacBook Pro til de ting jeg skulle bruge den til, og til det workflow jeg havde lagt for dagen, men her kunne jeg godt mærke at de 16GB ram virkelig var for lidt. Så nu står jeg her med mine penge retur og en status nul. Som sagt kan jeg ikke lade være med at se på, hvad man kan få af byg selv Windows PC, men samtidig har jeg lagt mærke til, at så mange - der bruger computeren til det jeg også gør - har MacBook Pro. Men de har jo så også alle sammen den i9 CPU og 32GB Ram samt det store 8GB GFX. som minimum, som jo nok gør en kæmpe forskel fra min i7 og 4GB GFX og 16GB RAM. Men her kom jeg til at tænke på, om det var det værd, og om der var nogen skjult fordel ved at bruge Mac, da alle bruger de MacBook Pro, eller om jeg skulle være fint tilfreds med det Ryzen 9 build jeg har samlet til små 15.000 kr. og så en iPad Pro til 5.000 kr. ved siden af, for at beholde lidt til vores Apple-ØKO-hus? Eller skal jeg smide mindst 28.000 kr. for en bærbar MacBook Pro, fordi det er supernemt, giver frihed og jeg så ejer samme maskine som dem jeg spejler mit arbejde i mod? Og så leve med de flaws og cons med at den fx larmer når man slutter en ekstern skærm til pga. blæserne fucker op, og at den ikke kan finde ud af at skifte mellem Intel UHD og det dedikeret GPU?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#31
Hansa Hansa
Ny på siden
15-03-2020 15:23

Rapporter til Admin
#30 Jeg synes det er meget svært at give et klart svar på. Men jeg tænker, at du hvis du ikke får afklaring her, så kan du lægge dit spørgsmål ud til Mac-rytterne på http://macnyt.dk[...] Hvis du ikke kender det forum i forvejen. En iPad evt. med tastatur er en mulighed. En anden mulighed kunne være en Mac mini. Sidstnævnte er dog lidt dyr, og du skal have et tastatur og en skærm oven i. Og den er selvfølgeligt ikke bærbar. Beklager det lidt svævende svar :-)
--
Sidst redigeret 15-03-2020 15:24
#32
nuxx
Guru
15-03-2020 15:51

Rapporter til Admin
#30 hackintosh og iPad Pro ;)
--
Play: i7-9700K, Z390i Strix, GTX1070 Gaming X, [email protected], Louqe Ghost S1, 1TB 970EVO, SF600, 34" AW3418DW [email protected] Work: 15.4" MBP Retina 2017
#33
SEOMaster
Semibruger
15-03-2020 15:52

Rapporter til Admin
#32 Haha ja det kunne selvfølgelig også gøre det. Dog så har jeg ikke penge til iPad Pro, når jeg har smidt 15 klik efter en desktop PC :P Vil AirDrop virke på en Hackintosh? :D (PS. ja det ser sådan ud) Men kan jeg have Hackintosh og Windows på samme tid på min desktop PC? Eller er det enten eller?
--
Sidst redigeret 15-03-2020 15:54
#34
bopenstoft
Monster Supporter
15-03-2020 15:56

Rapporter til Admin
Tror at mange af de "typer" som opsøger kreative designjobs hvor mac er nok, er hunkøn eller hipstertyper. Der er et super stort stigma blandt piger for at bruge noget som helst andet end mac, hvilket man jo også ser når det kommer til de unges telefoner. Piger mobber seriøst hinanden over at have en android eller en ikke ny iphone (10-14 års alderen.) Derfor! :D
--
3900X|X570 GIGABYTE AORUS MASTER|16GB Ripjaws 3600 CL16| ASUS 1080Ti STRIX OC|ACER 271HU/DELL U2717D Samsung 850 EVO 1TB
#35
SEOMaster
Bruger
15-03-2020 16:06

Rapporter til Admin
Eller så skal jeg ud i den store 27" iMac 5K og opgradere den til: 3,6 GHz 8-core Intel Core i9-processor (9. generation), Turbo Boost op til 5,0 GHz 1 TB SSD Og selv købe 32GB RAM til den, da man jo selv kan skifte RAM i en iMac. Det vil koste ca. 25.000 kr. da jeg kan købe den via education-plan. Men meh... iMac står til "don't buy" hos Mac Rumors, så ahhh... https://buyersguide.macrumors.com[...]
--
#36
Devilduck
Ultrabruger
15-03-2020 16:52

Rapporter til Admin
i gamle dage var mac den eneste computer med ordentlig color management. Derfor brugte kreative brancher den. Idag laver aple kun consumer maskiner bærbare. Mange kreative skifter idag til Win. Den anden grund er at det kræver en omstilling at skifte, både med hensyn til at bruge den selv men også ift at dele filer med andre. Og mange er usikre på at skifte. Er selv Mac bruger og har altid været det. Men i dag bruger jeg begge, dog køber jeg ikke længere Apple computere, men laver hackintosh. Os er for mange nemmere og mere tilgængeligt, og så er der selvfølgelig det at win platformen har uendeligt mange HW kombos, hvor Mac økosfæren er mere forudsigelig mht kompatibilitet for ikke tekniske mennesker. Men ja, vaner og familiaritet er nok idag den største grund
--
#37
Devilduck
Ultrabruger
15-03-2020 16:53

Rapporter til Admin
Lav en hackintosh, kan godt give et par pointers. Det er nemt nok
--
#38
collman13
Giga Supporter
15-03-2020 17:42

Rapporter til Admin
Har aldrig forstået hvorfor folk vil bruge så mange penge på macbooks, og af hvad jeg ser i butikker (Er sælger i en dansk IT virksomhed) Ja så ved langt størstedelen af den danske befolkning absolut intet om computere eller mac for den sags skyld, og jeg ser dette som værene grunden til at mange folk køber en macbook for alle andre bruger jo mac? Ja selv i Danmark er vi desværre et flok dyr, som hovedeløst følger den macbook tosse som råber højest om at der ikke findes andet end Apple og deres overpriced crapbook, med et utroligt begrænset styresystem. Personligt har jeg altid haft den holdning at du kan gøre alt på en windows pc som en mac computer kan og langt langt mere end det og du kan gøre det på den måde du mere eller mindre selv finder bedst. Med en Mac kan du gøre alt det som Apple vil have at du skal kunne, plus gøre det efter den bestemte måde som Apple har dikteret at du skal gøre det, og passer den måde ikke til dit behov, så kan du være sikker på at det ikke er Apple der er noget galt med, men dig som forbruger som de blandt andet sagde med deres elendige antenne placering i deres idiotphone 4, 5, 6. Men en mac kan jo ikke hackes? Har lyst til at give samtlige kunder en flad der prøver at overbevise mig om dette, på trods af at jeg pænt fortæller dem at det ikke er sandt.
--
Bundkort: MSI B450 Mortar Max. CPU: AMD Ryzen 7 3800X. Ram: 2 x 8Gb Corsair 3200Mhz. Grafikkort: gtx 1080TI. Kabinet: Corsair Crystal 280x.
--
Sidst redigeret 15-03-2020 17:43
#39
Warnich
Monsterbruger
15-03-2020 18:17

Rapporter til Admin
Nu arbejder jeg selv i den kreative branche, så jeg kan godt komme med nogle grunde til, hvorfor branchen er, som den nu engang er. Som webdesigner er Sketch et Mac only program, og det eneste rigtige at bruge til den del af en arbejdsprocess. Final Cut er et mac only. Og hvis man er mere bekvemt med det, kontra Premiere Pro, så er det sådan det er. Logic Pro er også Mac only, og er nok den nemmeste indgangsvinkel til at producere musik. Så er der også styringen af typografier, som er langt langt overlegen på en Mac, kontra Windows. Hvis man udvikler apps, så kommer man ikke udenom at skulle udvikle til iOS, og det sker også igennem OSX. Så er det også økosystemet, som er mere ligetil, og langt mere inspirerrende at arbejde med, kontra Windows.
--
#40
FacePalm
Gæst
15-03-2020 19:03

Rapporter til Admin
#38 Man får jo helt ondt af dig, og den lille personlighed som du måtte rumme. At du sidder og skriver "crapbook" og "idiotphone" viser jo bare hvor dybt du allerede har sunket. Helt fint du ikke kan lide Apples produkter, men velkommen til 0. klasse. Du har lige vundet prisen for HOL's dummeste indlæg.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#41
Mikevds
Mega Supporter
15-03-2020 20:08

Rapporter til Admin
#40 +1
--
#42
JesperZ
Junior Supporter
16-03-2020 12:05

Rapporter til Admin
Jeg bruger en MacBook Pro 16" på arbejdet fordi arbejdet betaler (så pris er ikke en faktor for mig) og fordi jeg foretrækker den til softwareudvikling, da den er Unix-baseret og giver native adgang til bash/zsh. Elsker også iTerm2. Så er det også den eneste maskine der kan køre alt det software jeg har brug for, og den eneste hvor jeg kan debugge på alle typer af smartphones da kun Mac kan debugge iPhones. Windows er blevet ganske udenmærket at udvikle på siden Docker og WSL blev en ting, men det er bare ikke helt lige så godt endnu. Alternativt kan man bruge en Unix/Linux distro, med alt det besvær det også medfører. Der spiller MacOS bare bedre out-of-the-box. Mange arbejdspladser foretrækker Mac da de oftest bare virker og de derved slipper for at bruge en masse tid/penge på vedligehold, træning, fejlsøgning, tabt produktivitet ved længere RMA, osv. Når man trækker momsen fra og tænker på at de er betalt før skat, så er der i sidste ende ikke så stor forskel på om en laptop koster 20k eller 30k i indkøb, og slet ikke når man tager nogle af de andre faktorer med. Så er det lige pludseligt ikke så dyrt igen. Desuden så synes jeg ikke nødvendigvis Windows laptops er meget billigere end MacBook Pro, hvis man skal have samme kvalitetsniveau af hardware, specielt skærm og trackpad. Det er en grov forsimpling bare at stille det op i specs og pris.
--

Opret svar til indlægget: Hvorfor bruger næsten alle content creators Mac?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning