Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak

Ny på YouTube fronten. Hvordan gør man det godt?

Af Gigabruger macintosh00 | 10-11-2021 05:26 | 1487 visninger | 23 svar, hop til seneste
Hejsa Jeg har opstartet et medie, med fokus på tech-nyheder. Dog vil jeg gerne udvide min målgruppe til også at lave YouTube videoer, med henblik på at fortælle om diverse produkter Jeg har sæt udstyr, hvilket vil sige kamera, mikrofon og softbox til lys. Så selve kvaliteten burde ikke være et problem. Det der er mit problem, er at lige så snart jeg sætter mig foran kameraet, så glemmer jeg hvad jeg vil sige, og der kommer lange pauser, hvilket jo er skidt Mit spørgsmål til jer er derfor, hvordan pokker gør man for at skabe en god video, med rigelig af tale, og uden jeg glemmer hvad jeg skal sige? Har forsøgt mig med en iPad på bordet og nogle stikord, men det resulterer bare i, at jeg kigger mere på den end ind i kameraet Mit andet spørgsmål er mere simpelt. Her vil jeg blot høre hvad der er vigtigt for jer, hvis I skal se på en tre minutter lang video om en ny telefon, uden I zapper videre? På forhånd mange tak
--
Ejer af mediet MobilFan.dk
#1
vaff
Supporter Aspirant
10-11-2021 06:37

Rapporter til Admin
At videoen dækker / afdækker fejl og mangler om produktet. At videoen fortæller mig fordele ved produktet. At videoen sammenligner med andre lignende produkter At videoen fortæller og viser mig relevante hardware features At videoen fortæller og viser mig relevante software features At videoen fortæller mig omkring produktets specs
--
#2
7430
Giga Nørd
10-11-2021 06:38

Rapporter til Admin
Skriv ned hvad du vil sige ? Og lad være brug samme ord igen igen og igen
--
jep jep
#3
Pendor
Maxi Supporter
10-11-2021 06:42

Rapporter til Admin
Ved godt jeg lyder som en sur gammel mand, men intet kan få mig til at se en 3 min lang video om en ny telefon anmeldt af en random dude på YouTube. Jeg vil langt hellere læse et review og hvis det drejer sig om en ny telefon læser jeg gerne mere end 3 min for at lære lidt mere om produktet.
--
#4
Lars
Ultra Nørd
10-11-2021 07:12

Rapporter til Admin
Godt initiativ. Lad os se din kanal når du gå i luften med den. Mange gange er det nystarterne der er de mest interessante ;-) Der er mange der bruger iPhone som både teleprompter og kamera på samme tid. Det står så hævet fra bordet på et stativ/tripod. Du kan vel nok også gøre det samme med en iPad hvis dens FaceTime kamera et god nok. icavedave som også lige er startet op for et år siden gør brug af den teknik med en iPhone. Kikker du på hans kanal kan du se kvaliteten af iPhones FaceTime kamera også. Det er bedre med en livlig og personlig LiviningSmart agtig kanal end at det ligner en nyhedskanal som TV2 News. Jeg ved ikke om du kan huske den kanal.
--
Status på B/W-listen: 5+/0-
--
Sidst redigeret 10-11-2021 07:17
#5
waskustobaskus
Super Nørd
10-11-2021 07:16

Rapporter til Admin
Det er rigtig svært at slå igennem med det du gerne vil. Der findes et hav af YouTube kanaler som anmelder de ting.
--
#6
Comicsdk
Elite Supporter
10-11-2021 07:57

Rapporter til Admin
Godmorgen. Kig meget kritisk på din tekst og skær den ned til det absolut allermest nødvendige, det helt essentielle. Det gør det lettere at huske og du minimerer risikoen for at kede dig selv og dit publikum ihjel. Brug teksten som det den er, en opskrift du skal læse op igen og igen inden du overhovedet tænder kameraet. Igen og igen indtil du opdager at du ikke længere læser op, men bare skimmer teksten mens du taler. Så er den ved at være der. Knæk og bræk.
--
#7
TombStoneDK
Ultrabruger
10-11-2021 08:15

Rapporter til Admin
enig med #6 Tæsk dit manuscript igennem indtil du stort set bare skimmer teksten og så ved hvad du vil sige. Det kan nemt være 10-15 gange du skal læse den igennem, det kan også være flere gange. Husk at læse højt. Og så vær kritisk med produktionen, det kan godt være du skal optage 4 gange for at få det materiale du skal bruge. Husk at du også kan klippe i videoen, så du måske kan bruge de første 50 sekunder fra første take, 30 sekunder fra take 2 og resten fra take 4 for eksempel. Bare klip hvor det giver mening. Jeg hader at se en youtube video hvor der er klippet efter hver eller hver anden sætning.
--
ASRock X570 Taichi - Ryzen 5800x - Corsair Vengenance 16GB 3200 - EVGA 1080TI SC2 - Corsair RM850i - Lian Li O11 Dynamic - EKWB Customer waterloop
#8
Lars
Ultra Nørd
10-11-2021 08:20

Rapporter til Admin
#0 Har du en ide til hvordan din kanal skal være? Har du set på andre kanaler som du har lyst til at lære fra og sammenligne dig med? Man kan til en vis grænse levere dårlige nyheder, så længe man er sjov og intelligent at høre på. Det er Jon Prosser of hans Toilet Squad et godt eksempel på.
--
Status på B/W-listen: 5+/0-
--
Sidst redigeret 10-11-2021 08:20
#9
Comicsdk
Elite Supporter
10-11-2021 08:27

Rapporter til Admin
For Guds skyld.. Undlad at forsøge at være morsom, hvis ikke det ligger naturligt i din måde at kommunikere på. Hvis der er noget der kan få mig til at klikke "next" er det en wannabe-comedian der lægger ud med "hi guys.. so.. the other day my dog.." Og lad være med at fortælle mig at jeg skal like, subscribe og dele. Rant off.
--
#10
ToFFo
Guru
10-11-2021 08:52

Rapporter til Admin
Her er de ting jeg HADER ved danske youtubere. Hvis man vælger at tale engelsk og gør det dårligt. En åndssvag intro, som er alt for lang. Overdrevne reaktioner på ligegyldigheder. Dårligt skuespil hvor man lader som om man er utroligt imponeret. For lange sponsor-klip hvor man lovpriser produktet uanset kvalitet. Fucking CLICKBAIT TITLER hvor man SKRIVER med STORT. Ligeledes med clickbait thumbnails. Skamløs selvpromovering af eget ligegyldigt lortemerchandise. Elendig lyd, dårlig belysning og utroligt opsatte scenarier. Jeg følger ingen danske youtubere. Sikkert fordi jeg er for gammel til at ramme det segment de danske youtubere går efter. Teenagere... Der er bare ikke noget indhold jeg får noget ud af. Jeg er ligeglad med nogen har fået ny kæreste, ny bil, ny pc, nye sko... Giv mig nu noget jeg gerne vil have. Fx. spændende nyheder, leaks m.v. Konkurrencen er benhård og Danmark er et utroligt niche marked. Men jeg håber du lykkes med det. Alt held og lykke herfra.
--
- Indsæt signatur -
#12
ZulfoDK
Mega Supporter
10-11-2021 13:16

Rapporter til Admin
#10 Det er lidt sjovt - for udenlandske seere er faktisk "ligeglade" med at vores engelsk lydder som Willy Søvndahl, det er kun (nogle af) os danskere der krummer tæer, når vi hører en tyk dansk accent når der tales engelsk. Men jeg har det selv på samme måde - taler du engelsk med tyk dansk accent, så kan jeg bare ikke se dit indhold i ret lang tid, næsten lige gyldigt hvor intelligent dit indhold er! #0 Du skal sørge for at finde en rød tråd og den rigtige skabelon, der passer til din person - på den måde virker du oprigtig, og du får sikkert også nemmere ved at optage dit indhold. Det er nu engang nemmere hvis du ikke er påtaget, og leger skuespiller. Lav indhold om ting der interessere dig, og som du brænder for. Det gør det igen nemmere at lave manuskript. Du skal sørge for at dine tumbnails er sigende, og at de har en gennemgående stil, så man kan genkende dig når man browser videoer. Du skal sørge for at være relativ planmæssig med dine videoer - det er en god ide at have skemalagt sine releases, så dine subscribers ved hvornår du poster nyt. Der er ikke noget der kan slå en kanal ihjel, som manglende indhold...
--
----------------- Lars B. / ZulfoDK
#13
Gill Bates
Elite Nørd
10-11-2021 13:32

Rapporter til Admin
De fleste youtubere fjerner pauser i edit. Nogle gør det lidt for meget så man bliver stresset, men det kan sætte lidt gang i tempoet
--
#14
aki
Ny på siden
10-11-2021 14:07

Rapporter til Admin
Jeg tror du skal passe på med at sprede indholdet for meget. Mit indtryk er, at det er langt bedre at have et snævert fokus og så eventuelt lave en anden kanal til det andet indhold.
--
#15
macintosh00
Gigabruger
10-11-2021 20:37

Rapporter til Admin
Jeg takker mange gange for alle jeres svar. Det gav god kritik, og et pust til hvilken retning jeg skal gå i:-) hvis I har mere at tilføje så skriv endelig. Desto mere, desto bedre
--
Ejer af mediet MobilFan.dk
#16
SUPERBOY
Ultra Nørd
11-11-2021 09:36

Rapporter til Admin
#0 Brug masser af "B-roll" i dine videoer, dvs. vis produktet, specs, emnet du taler om, i stedet for at vi ser "dig" tale. Så kan du nemmere bare sidde og læse op, da vi ikke kan se du sidder og kikker ned på din ipad, word dokument eller andet :-) Og forvent ikke at det bliver "onetake", du vil få holdt for lange pauser, få læst for hurtigt op, sagt øhhh. Men alt det kan jo klippes væk - og det er meget nemmere hvis vi så ikke ser dig skifte position flere gange fordi der er klippet i det. Start med Hey, det er "macintosh00" i dag skal vi se på Iphone 27 - Vi starter med specifikationerne og forskellene til forrige model. Vis så her B-roll af iPhone med Specs - evt. de slides som Apple i det tilfælde vil have lagt ud til "pressen". Og tal henover det, fx "Den nye chip er ifølge Apple nu 20% hurtigere og bruger 10% mindre batteri" osv. osv. Så tilbage til dig der starter telefonen op eller viser noget på den Så igen tilbage til noget B-roll, med dig snakkende henover det Og ti lsidst kan du så tease den næste/gamle video(r), fx "I næste uge vender jeg tilbage med mit indtryk af telefonen, Hvis I mangler noget at se i mellemtiden så kik evt. på min video om Samsung Galaxy 27 som kom ud for 14 dage siden. Se evt. Techlinked/ShortCircuit og få idéer derfra https://www.youtube.com[...] https://www.youtube.com[...] Hvi du ser andre videoer fra Linus Tech Tips vil du hurtigt se at de enten trykker på noget på bordet eller har hånden omkring bæltet og det er for at scrolle på deres teleprompter. Når selv de "professionelle" gør det, så bør du ikke forvente af dig selv, at kunne huske alt hvad der skal siges i videoen :)
--
Tag altid BACKUP!!
#17
SUPERBOY
Ultra Nørd
11-11-2021 09:54

Rapporter til Admin
Tilføjelse: Hvad med at tilbyde Thomas at lave videoer for HOL? Jeg tænker de har nemmere adgang til nye produkter - de fik fx lige Intel 12gen. Evt. imod at du så også må bruge produktet i en video på din egen kanal (evt. bare samme video, men anden intro end "HOL") PS. aner ikke om der er diverse klausuler forbundet med de produkter Thomas får tilbudt - men det ville da være et forsøg værd
--
Tag altid BACKUP!!
#18
Gæsten
Gæst
11-11-2021 10:06

Rapporter til Admin
En ting du for guds skyld ikke må gøre, er at starte din video med "Hej og velkommen til min channel". Hvis du ser på flere successfulde yoububere, så følger alle som regel den samme formel. Du skal sørge for at lave lave videoer der publiseret ifølge en kalender. Det er bedre din video er gennemarbejdet, end bare at lave noget halvdårligt. Jeg ser selv ingen danske youtubere da de er for ringe.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#19
Mikchr
Elitebruger
11-11-2021 11:50

Rapporter til Admin
#0 Prøv at finde en video eller kanal som du synes godt om. Prøv så at lave en kopi af den video til eget brug. Så får du en indikation af hvad som du kan og ikke kan og kan starte derfra.
--
Mikkel Elgaard. KBH. Send mig en privat besked for nærmere kontaktdata.
--
Sidst redigeret 11-11-2021 11:50
#20
macintosh00
Gigabruger
12-11-2021 05:54

Rapporter til Admin
Tak for inputs. Tror jeg vil gå igang senere. Har I bestemte emner, som I gerne ville høre mere om, hvis det stod til jer?
--
Ejer af mediet MobilFan.dk
#21
NiceRag
Semi Nørd
12-11-2021 06:24

Rapporter til Admin
Mange youtubere bruger en "telepromter" som viser teksten som en slags rulletekster og så skriver de et manuskript før de starter. På den måde kan de slippe for "ehm" "uhm" og de er sikre på at de husker alt som skal siges. samtidig kan teksten du så har skrevet, bruges som undertekster på youtube, hvilket kan hjælpe nogen. :) jeg har hørt om nogen som brugte en gammel ipad, og andre som bruger lidt mere fancy ting og sager. men kort sagt en skærm. og så et stykke software som fx quickprompt, eller andet
--
Sidst redigeret 12-11-2021 06:26
#22
Thomas
BOFH
12-11-2021 08:22

Rapporter til Admin
Jeg vil måske gå lidt imod nogen af dem der siger at du skal bruge teleprompter. Det kan nok være en god hjælp til at huske det du vil sige, men du risikerer også at det bliver meget stift og formelt. Hvis du skal have sucess på youtube, så skal du tilbyde noget specielt og som nyopstartet youutuber har du nærmest kun din personlighed som er unik. Der vil nemlig være andre med bedre tilgang til produkter, mere professionel i produktionen og bare generelt bedre. Så du skal lave noget der får din personlighed til at skinne igennem og det tror jeg er svært med en script du skal følge. Men uanset hvilken vej du følger, så skal du forvente at de første videoer bliver dårlige, du skal først opbygge noget erfaring og det vil blive et langt sejt træk i starten.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#23
macintosh00
Gigabruger
12-11-2021 22:47

Rapporter til Admin
Jeg prøver og give mig kast med den første video nu, så må jeg håbe det bliver godt. Er glad for jeres inputs, så jeg ved hvad jeg skal undgå??
--
Ejer af mediet MobilFan.dk
#24
Jepperdepper
Ultra Supporter
13-11-2021 10:31

Rapporter til Admin
#23 Som #22 også er lidt inde på. Du kommer ikke til at lave en god video første gang. Heller ikke den 10. og 20. gang. Det er naturligt at sammenligne sig med Youtubere der har været i gang i mange år og har lavet hundredevis af videoer, men husk at de også startede et sted. Så jeg tror, at et af de vigtigste råd, udover det de andre nævner ovenover, nok er vedholdenhed. Du skal forvente, at der først rigtigt kommer til at ske noget i forhold til views, når du har lavet mange videoer.
--
Sidst redigeret 13-11-2021 10:31

Opret svar til indlægget: Ny på YouTube fronten. Hvordan gør man det godt?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning