Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak

Pressemøde om gas-lækager kl. 17

Af Guru Mr. WoLF | 28-09-2022 16:00 | 1410 visninger | 19 svar, hop til seneste
Pressemøde om gas-lækager kl. 17 https://ekstrabladet.dk[...]
--
#1
NiceRag
Nørd
28-09-2022 16:02

Rapporter til Admin
tror det bliver sendt her https://www.dr.dk[...]
--
#2
Martin
Gæst
28-09-2022 16:13

Rapporter til Admin
De vil præsentere den nye gas pipeline fra Iran til Rumænien der skal stå klar i 2033 men på det tidspunkt vil temperaturen i skandinavien være 17c om vinteren, så det er tvivlsomt om der bliver brug for den :-)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Gill Bates
Guru
28-09-2022 16:20

Rapporter til Admin
Jeg har købt en varm dyne
--
#4
Jupiter
Maxibruger
28-09-2022 16:36

Rapporter til Admin
Måske fortæller de om Danmark's modstand mod EU gas prisloft, vi er i Grækenland lige nu og det er i nyhederne hernede, ikke så meget i Danmark: https://www.ekathimerini.com[...]
--
#5
Lars
Ultra Nørd
29-09-2022 04:54

Rapporter til Admin
Er Norge ikke ved at trille en gasledning ud gennem Dansk farvand, som kan erstatte den Russiske gasledning?
--
Motto: Den der går i seng med en røv der klør, vågner op med fingre der lugter. Status på B/W-listen: 6+/0-
--
Sidst redigeret 29-09-2022 04:54
#6
Fc Junkies
Ultra Nørd
29-09-2022 06:26

Rapporter til Admin
#5 jo, men ikke en som kommer til at levere samme mængde.
--
Mvh Fc Junkies
#7
MOAAA
Megabruger
29-09-2022 07:51

Rapporter til Admin
#5 Jo, det skete på dagen hvor den blev åbnet :D Det er ren og skær afskæring af russernes mulighed for at forhandle med deres gas og presse priserne, nu kan de ikke sende en skid = problem solved og krigsmaskinen får ikke flere penge fra EU. Plasteret skal rives af før såret heler og det er sket nu. Så kan EU få fingeren ud og have fokus på egen produktion, samt USA (sjovt nok) har netop annonceret en plan hvor de laver gasleverancer med skibe... når man køler naturgas ned kan det gøres 600 gange mindre i massefylden, så de har allerede leveringer klar inden få øjeblikke. USA har også en større produktion af naturgas end Rusland har.. Well, når de mister olieindtægter skaber de bare nye indtægter....
--
#8
kikophil
Nørd Aspirant
29-09-2022 12:23

Rapporter til Admin
#7 - Forkert :) Vi importerer mange former for varer til mange milliarder fra rusland. Bare i diamanter alene til feks. Belgien, der er EU`s "diamantcentral" Sæber og toiletpapir`ish ligeså. Energikrigen er kun starten på den økonomiske alt eller intet krig rusland vil køre!.. Har forøvrigt afmeldt ECCO sko`s nyhedsbrev - ikke fordi deres sko stinker, men fordi, de ikke har forladt rusland, men oven i købet har udvidet velvidende, at det er på bekostning af mange andre skofirmaers marked - der har forladt rusland. Det er ikke ulovligt ifølge sanktionerne, men siger jo nærmest sig selv, at det bare skal gøres i fælles ånd/samfundssind.. Lortefirma - I say! Der er derfor utallige ekstra tiltag, der kan tages med i vores allerede prækonfigurerede sanktionspakker, og den første/næste bliver jo nok skudt afsted ret hurtigt. Apropòs gastransport med skibe! Var det ikke netop gastankere, Mærsk solgte fra for et par år siden? I såfald - not so god. Men fremtiden er jo ikke altid lige let at spå om.. Nå men der lander forhåbentligt snart en asteroide i afpasset størrelse i hovedet på Putin og alle hans forbryderiske korrupte, mentalforstyrrede, parranoide, sleske håndlangere hehe...
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
--
Sidst redigeret 29-09-2022 12:28
#9
mbm
Super Supporter
29-09-2022 12:42

Rapporter til Admin
forstår ikke helt påstyret... nuvel det er sabotage, men vi havde vel allerede lukket for gasimporten, så jeg havde da ikke en forventning om at den overhovedet skulle bruges igen.. Så kan ikke se det har ændret noget som helt mht gasforsyningen.
--
Sidst redigeret 29-09-2022 12:42
#10
Nextnx
Juniorbruger
29-09-2022 12:46

Rapporter til Admin
#3 Hvor mange grader har du købt den i eller var den bare usandsynlig billig ?
--
#11
kikophil
Nørd Aspirant
29-09-2022 12:55

Rapporter til Admin
#9 - Da der i EU er aftalt fællesskab omkring energiforsyningerne, vil det også berøre danmark. De ramte pipelines gik jo først og fremmest til tyskland - ikke danmark, men da tyskerne allerede har store problemer med deres energitilførsel, vil det også ramme danmark. Allerede i går steg gaspriserne jo mellem 70 - 100% ved Hofor (Hovedstadens Forsyningsselskab) - og det rammer mange danskere bla, mig, der bor på amager. Langt værre bliver det for de firmaer/restauranter, der er storforbrugere af gassen (både Natur og bygas) hvor jeg selv kun har gaskomfur til fast prisaftale - hvilket alle andre hermed kraftigt opfordres til at tilslutte sig, da det er den absolut bedste løsning for aktuelle situation - for nuværende :)
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#12
MOAAA
Megabruger
29-09-2022 12:58

Rapporter til Admin
#11 Så du varmer lejligheden op med komfuret fremover kan jeg regne ud :D Hvor er EUs ledere i grunden bare usle... de har haft årtier til at fixe vores energi, men ingen har gjort en skid. Håber fandme de får fingeren ud nu.
--
#13
kikophil
Nørd Aspirant
29-09-2022 13:24

Rapporter til Admin
#12 - Ha ha godt set og ja - faktisk har jeg mulighed for, at forlænge og dreje min emhættes flexslange, Har købt ekstra så der også kan smides varme ind i samtlige øvrige rum :) Emhætten bruger jo så lidt strøm i forhold til anden opvarmning, at der vil være plus på det regnskab. Udover det har du helt ret i, at alle lande uanset det går godt eller not , altid tænker på den øjeblikkelige velfærd fremfor de kommende mega milliardudgifter. vi taler om beskyttelse af vores grundvand, hvor vi må lukke utallige vandboringer pga. sprøjtemidler/ukrudsmidler/pestisider, Pfass, øvrige giftgrunde efter storslem fabrikker - og så alle de mennesker + i endnu højere grad køer, der pisser urin fyldt med kvindelige kønshormoner ud, således vi alle får større og større bryster hehe.. Er ret overbevist om, at ingen regering med vores trods alt begrænsede økonomi kan få styr på ret mange af de nævnte problemer i denne tid. Alle mangler penge af utallige årsager. Nogle prioriterer deres børns behov for klubber/fritidssysler højere end at betale deres husleje - hvorefter de kommer på tv - ikke kan forstå en skid af situationen - og mener de har krav på hjælp fra kommune/regering??? . Alle mangler (kvalificerede) hænder, og mange vil snart demonstrere/gå i strejke for højere løn for, at modvirke den stadig stigende inflation, hvilket jo ikke vil hjælpe meget i forhold til deres utrolige mangel på basic viden omkring almindelig økonomisk husholdning/øvrige udgifter. Og det er så ingen generalisering, da der selvf. også er mange, der tænker lidt længere udover deres her og nu behov/ønsker der absolut skal opfyldes for, at de overhovedet kan klare at leve hehe.. Så ja, fremtiden bliver langt hårdere en vi endnu har set. Pausetid for mine syge øjne. Fortsat god dag til alle :)
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#14
mbm
Super Supporter
29-09-2022 13:28

Rapporter til Admin
#11 men gasledning gik jo mellem rusland og EU.. EU havde vel allerede lukket for gasimporten, så forstår ikke hvad det ændrer mht forsyningen.
--
#15
kikophil
Nørd Aspirant
29-09-2022 13:45

Rapporter til Admin
#14 - Næ EU har/havde ikke helt lukket for gasimporten, og som du jo kan se, er der masser af gas i rørene. Der var skruet langt ned, og grundet russisk påståede "istandsættelser/vedligehold var der ikke meget liv i leverancerne - såvidt jeg har forstået selvf. :) Ukraine har jo tilbudt tyskland el fra deres A værker, da de jo ikke skal levere så meget strøm til et land, hvor mange af indbyggerne er flygtet/slået ihjel i større områder. Dette har så været en pine/til gène for rusland, der jo helst selv vil sidde og manipulere med energiresurserne, og derved malke kræfterne ud af EU/NATO uden indblanding fra andre lande. Det ku virkeligt være et MUST - hvis russernes olie/gas pipes østover pludselig fik uforklarlige huller èn massè, da langt den største del af deres økonomi hviler på denne eksport til alle de øvrige lortelande som Kina og Indien mfl..
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#16
NitroBlast
Guru
29-09-2022 14:15

Rapporter til Admin
#15 Du tager fejl. Tyskland har nægtet at godkende - og dermed ibrugtage - den nye Nord Stream 2 ledning (pga situationen omkring Ukraine), som ellers skulle have erstattet den gamle Nord Stream 1 ledning. Rusland har kvitteret med at lukke for gassen (sænke trykket til minimum) i NS1 af hensyn til "vedligeholdelse", som ikke kan udføres, da der mangler reservedele pga. sanktioner. Rusland har sandsynligvis forsøgt at gennemtvinge en åbning af NS2, som de allerede havde pumpet mange millioner kubikmeter gas i, som nu er spildt. Der er ikke importeret gas gennem NS2 overhovedet og NS1 har været lukket længe. Den russiske gas, der er importeret efter invasionen af Ukraine, er kommet gennem en gasledning, der - sjovt nok - går gennem Ukraine, men den er så vidt jeg ved også lukket nu, da russerne ikke vil betale Ukraine for at få lov til at transportere gas ad den vej. Havde der ikke været tryk i de undersøiske gasledninger, så ville vandtrykket kunne have fået dem til at kollapse. Den gas, der allerede var i ledningerne, og som skulle forhindre et kollaps, siver nu ud i atmosfæren, imens rørene fyldes med havvand. Gassen, der siver ud, vil i øvrigt skade klimaet ca. lige så meget som hele Danmark gør på rundt 4 måneder.
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-Z68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
--
Sidst redigeret 29-09-2022 14:19
#17
kikophil
Nørd Aspirant
29-09-2022 14:31

Rapporter til Admin
#16 - Ok og som jeg skrev, var jeg heller ikke sikker på, om tyskerne fortsat fik lidt gas fra rørene, da der jo flere gange har været meddelelser om, at selv den begrænsede gasmængde ville afhjælpe deres situation. Det har så været før "vedligelsesholdssituationen". Og ja - propangas er en absolut miljøkiller, der med det samme sku være sat ild til, da der ikke kommer liv i rørene de næste mange år/om nogensinde. Så uanset ilden ville lave større skader på havbunden, ville det være langt det bedste af flere onder. Altid noget, at russerne selv har betalt rørene, som forøvrigt efter flere års "saltvandsindsprøjtning" nok bare får lov til, at blive liggende fremover :) Gassen vil i øvrigt skade klimaet ca. lige så meget som hele Danmark gør på rundt 4 måneder. Well - hvis EU landene alle indførte nogle bilfri søndage, ville den ged hurtigt være barberet hehe..
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#18
NitroBlast
Guru
29-09-2022 14:42

Rapporter til Admin
#17 Det er LNG (metan / naturgas / sumpgas) og ikke LPG (propan / raffineret), der kommer fra Rusland.
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-Z68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
#19
kikophil
Nørd Aspirant
29-09-2022 14:57

Rapporter til Admin
Yep - min hukommelse er ikke så god for tiden. Slås med optimering efter flere slagtilfælde. Pisse irriterende men knokler på med forskellige opgaver, og det har været langt værre :)
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
--
Sidst redigeret 29-09-2022 14:59

Opret svar til indlægget: Pressemøde om gas-lækager kl. 17

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE