Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak

Hvilken slags job gør man sig brugbar til som IT-T...

Af Gæst Jokke | 06-07-2020 16:02 | 1103 visninger | 12 svar, hop til seneste
Hey folks. Lige en hurtig en. Jeg har haft kigget på uddannelsen It-teknolog, men det virker enormt sløret, hvilket job bliver man reelt uddannet til at varetage? Det virker som om en ekstrem bred uddannelse, og uden et præcis job i sigte. Jeg kan se der har været snak på forummet angående uddannelsen, så forhåbentlig sidder der nogle kyndige derude. Er der nogen der har erfaring med uddannelse, bestået den evt. og derefter fået job? Hvilken slags jobs har du haft? Hvilke jobs kan du få? Hvis du ikke har bestået uddannelsen og fået arbejde, men har viden omkring det, må du også meget gerne byde ind. Takker
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
AhmadCh
Ny på siden
06-07-2020 17:17

Rapporter til Admin
Jeg følger lige med her :) jeg har lavet et par opslag ang. Data og kommunikation's uddannelsen, samt IT-supporteren og Datateknikeren. Jeg ønsker nemlig selv at tag IT-Teknologen så snart jeg er færdig med min elevplads :)
--
.
#2
McNewmann
Ultra Supporter
06-07-2020 22:51

Rapporter til Admin
Spændende! Jeg starter på en kandidat: it læring og organisatorisk omstilling her til september! Jeg er også spændt på hvad fremtiden bringer mig efter uddannelsen!
--
Hallo
--
Sidst redigeret 06-07-2020 22:52
#3
inckie
Guru
07-07-2020 01:49

Rapporter til Admin
Jeg er ikke uddannet IT-teknolog, men jeg føler alligevel jeg vil byde ind (jeg er selv "kun" uddannet IT-supporter, men arbejder i en eller anden Linux/DevOps/the IT guy agtig stilling). Først med et link til information du konkret efterspørger: https://www.hardwareonline.dk[...] (se #3 og #5). Men også med et sekundært budskab: Hvis du vil noget inden for IT, så gå efter en universitetsuddannelse inden for IT/elektronik/teknologi-området, det er indiskutabelt. Danmark har også hårdt brug for, at de unge vælger disse uddannelser på de højeste niveauer: https://www.dst.dk[...] I øvrigt siden du går op i jobmuligheder, så kan anbefale dig et dit forhåbenlig fremtidige IT-job skal indeholde Linux som et område - IT-profiler med Linux kompetencer er i høj kurs, især kombineret med cloud erfaring.
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage. https://cinnamon-spices.linuxmint.com[...]
--
Sidst redigeret 07-07-2020 01:53
#4
Jokke
Gæst
08-07-2020 17:01

Rapporter til Admin
Tak for input. Specielt Inckie. Jeg er totalt enig i din opservation. Den virker simpelthen for bred og for lidt dybdegående i det der virkelig batter. Hvilke it-uddannelser snakker du specifikt om på uni?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
inckie
Guru
08-07-2020 17:33

Rapporter til Admin
#4 Jeg tror det er underordnet, bare det er i en retning du selv kan se dig i. Altså jeg kender folk, som har læst datalogi og sidder og en stilling, som man lige så godt kunne have en datatekniker til at besidde og selv sidder jeg absolut ikke en stilling, hvor man normalt ville vælge en person med en "it-supporter" baggrund.
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage. https://cinnamon-spices.linuxmint.com[...]
--
Sidst redigeret 08-07-2020 17:34
#6
Anno
Gæst
08-07-2020 17:46

Rapporter til Admin
#3 - Jeg er totalt uenig. Hvis man vil være programmør skal man indiskutabelt gå efter en universitetsuddannelse. Vil man derimod arbejde med infrastruktur (Cloud, Netværk, Servere osv.) så er den eneste rigtige vej Datatekniker. Til Trådstarter: Jeg kender en der lige op til den endelige eksamen på IT Teknolog uddannelsen hoppede fra og startede på Datatekniker uddannelsen. Af hvad hører er den overhovedet ikke dybdegående nok og i modsætning til datatekniker uddannelsen har man ingen praktisk erfaring, så reelt set er man ikke bedre stillet fagligt end en nyuddannet IT Supporter. - Han følte i hvert fald ikke at han var kvalificeret til at gå ude og varetage et job, og han var ikke en eneste på sit hold der sad tilbage med den følelse. Hvis du vil arbejde med infrastruktur så ville jeg klart anbefale Datatekniker uddannelsen i stedet. Stort set alle jeg kender i branchen som arbejder med netværk, servere, virtualisering, cloud osv. og som virkelig kan noget er uddannede datateknikere eller IT-Supportere som har bygget videre på sin viden.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
inckie
Guru
08-07-2020 17:56

Rapporter til Admin
?#6 ?Vil man derimod arbejde med infrastruktur (Cloud, Netværk, Servere osv.) så er den eneste rigtige vej Datatekniker. Ja, man skulle tro det var sådan - men så snart der ikke står Microsoft eller Cisco på produkt æsken, så tror virksomhederne at de skal have folk med lange universitetsuddannelser til at varetage opgaverne - altså lige så snart det er lidt ud over "klassisk enterprise IT".
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage. https://cinnamon-spices.linuxmint.com[...]
#8
Emil_Olesen
Giga Supporter
08-07-2020 17:56

Rapporter til Admin
#6 Det er værd at nævne at datateknikeren med speciale i programmering bestemt også kan ende ud i et job som programmør :) EDIT til #7 Sad i et lille års tid og kørte drift på Linux udstyr, siger ikke at det er generelt for hele branchen at de ikke kræver lange universitetsuddannelser, men gjorde de i hvert fald ikke der hvor jeg var :)
--
Dette indlæg bliver overvåget af NSA.
--
Sidst redigeret 08-07-2020 17:58
#9
Fantronic
Bruger Aspirant
08-07-2020 18:01

Rapporter til Admin
Nogen, der her erfaringer med uddannelsen i "IT-sikkerhed"? Er den brugbar? Den virker meget specialiseret nemlig. Link: https://www.ug.dk[...] (P.S. Man skal have taget uddannelsen datamatiker eller IT-teknologuddannelsen for at kunne tage uddannelsen "IT-sikkerhed")
--
Sidst redigeret 08-07-2020 18:03
#10
Coff
Mega Supporter
08-07-2020 18:12

Rapporter til Admin
#3 ikke enig med at man skal være uddannet fra uni. De gange jeg har været med til at udvælge hvem vi skulle ansætte har jeg ikke kigget på hvor de er uddannet men mere hvad kan de og hvad vil de. Jeg er heller ikke uddannet på uni men har aldrig haft problemer med at få job som udvikler. Så #0 hvis du brænder for en af de uddannelser de tilbyder på uni så skal du naturligvis gå den vej, men hvis du tænker at datamatiker eller lign. lyder mere spændende så vil jeg anbefale dig den istedet for.
--
#11
nightsight
Gæst
11-07-2020 19:49

Rapporter til Admin
Jeg har også for snart mange år siden kigget på IT-teknolog uddannelsen. Jeg er uddannet elektriker og for snart 16 år siden var jeg fordi et info møde på Frederiksberg tekniske skole. Dengang undrede skolen sig nærmest over at jeg spurgte ind til jobmulighederne efter endt uddannelse. Jeg var også forbi Prosa fagforeningen som udmildbart sagde ok for den, men ellers kendte de ikke rigtig noget til den. Jeg turde ikke at tage springet den gang og har for snart 6 år siden taget en lokomotivfører uddannelse, hvor jeg nu kører s-tog. Men jeg spekulerer stadig på at taget springet, efterfulgt af it-sikkerhed. Men min alder er nu 48 år... Jeg synes bare altid at når man googler uddanelsen, så kommer der ikke just nogle rosende ord frem om den.... Så jeg ender nok med aldrig at tage den. Desværre....
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
GenoC
Supporter
11-07-2020 20:08

Rapporter til Admin
#3, #6 Hvorfor føler i at man skal tage en uni uddanelse for programmering?
--

Opret svar til indlægget: Hvilken slags job gør man sig brugbar til som IT-T...

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning