Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Software \ Generel software

Safari eller anden browser på macOS?

Af Monsterbruger SEOMaster | 08-12-2021 20:26 | 672 visninger | 9 svar, hop til seneste
Hejsa Så har jeg fået min MacBook Pro M1 Max og har bare pr. automatik installeret Firefox. Den browser har jeg bare altid brugt, og jeg er super vild med hvor meget man kan personliggøre browseren, og så kan man installere "Ghostery" addon, som fjerner reklamer totalt, også fra YouTube. Derudover bruger jeg også Firefox ifm. mit arbejde, og har derfor en masse bogmærker m.m. der synkroniseres i skyen og kan bruges over alt i Firefox, hvilket jo er super handy. Safari har jeg altid bare undgået at bruge, da den altid har virket som ufærdig for mig, og så har jeg aldrig kunne finde en adblocker der fjerner reklamerne på YouTube, som fx Ghostery gør. Men... Safari er jo Apples egen, og derfor må man da gå ud fra, at de optimerer den browser, alt det du kan. Så det er måske dumt ikke at bruge Safari? Nogle der kan anbefale en god adblocker til Safari og komme med nogle bulletpoints til hvorfor man skal bruge Safari og ikke Firefox?
--
#1
Mango
Semi Nørd
08-12-2021 20:30

Rapporter til Admin
Firefox er nok den bedste og mest pålidelig browser du kan få, med uBlock Origin addon er du godt kørende. Firefox sporer ikke mhp. dataudnyttelse og marketing, som de andre browser fra tech giganterne.
--
#2
GrillBiller
Nørd
08-12-2021 20:34

Rapporter til Admin
MS Edge chromium funker helt fint i macos... og der kan man også bruge udvidelser fra Chrome for den sagsskuld...
--
"Signatur fjernet af moderator i samarbejde med Dalai Lama, Anders Fogh, Bill Gates, Marilyn Manson og Michael Moore"
#3
SEOMaster
Monsterbruger
08-12-2021 20:40

Rapporter til Admin
#1 Det er bl.a. også derfor jeg bruger Firefox. Har personligt boykottet Chrome pga. sporing af data, og ja ja bare skyd mig ned med min søvlpapirshat, men jeg orker ikke Google. Firefox er hurtig nok til mig, og jeg synes det er en superfed browser, men vil det sige at du anbefaler uBlock Origin mere end Ghostery? Jeg havde ellers lært/hørt at Ghostery er maks. nice. Og det fjerner jo fx reklamer totalt fra YouTube. Men jeg kan ikke finde ud af, om det er dumt ikke at bruge Safari. Det er jo også rigtig smart, at man kan browse videre med iPad og iPhone på farter, og så er de samme faner i Safari åbne igen når man kommer hjem til sin MacBook osv. Det kan jeg selvfølgelig også med Firefox, men det kræver jo, at det installeres. Safari er jo native Apple, og Apple gør jo noget ud af at beskytte privatliget i modsætning til Google.
--
#4
NiceRag
Semi Nørd
08-12-2021 20:43

Rapporter til Admin
altså, safari's primære fordel er nok bare at den er bedre optimeret til M1 chippen, så du vil måske opleve batteri-levetiden er længere, hvis du browser 10 timer med safari, end hvis du brugte firefox. men det er bare hvad jeg har læst På min macbook air, bruger jeg selv safari til skole-relaterede ting og sager og så har jeg det private, egoistiske bogmærker, logins osv, på Edge, som jo bare er en forbedret version af Chrome jeg synes begge browsere er ganske glimrende.. men edge tager nok kagen, ifht extension-support
--
Sidst redigeret 08-12-2021 20:43
#5
Mango
Semi Nørd
08-12-2021 20:48

Rapporter til Admin
#3 Ghostery sælger data, anbefaler ikke at bruge det, du kan slår kilder omkring det op på nettet. uBlock er meget bedre. Her er den fulde liste til Firefox: Almindelige addon HTTPS Everywhere uBlock Origin (og EasyList) Privacy Badger eller Privacy Possum Decentraleyes CanvasBlocker Smart Referer Extra addon (ikke nødvendige): NoScript Security Suite uMatrix (kan bruges med NoScript eller i stedet for) NetCraft Anti-Phishing Extension
--
Sidst redigeret 08-12-2021 20:49
#6
SEOMaster
Monsterbruger
08-12-2021 21:00

Rapporter til Admin
#4 - Tak for indspark :) #5 - Det var satans - hmm så skal jeg da have fjernet Ghostery igen - er det mon indviklet at fjerne det totalt fra ens browser og maskine? Og så kører jeg bare uBlock ind som jeg installerede Ghostery? <3
--
#7
aki
Bruger Aspirant
09-12-2021 00:18

Rapporter til Admin
Firefox til macOS er fint og bør primært bruges med uBlock Origin og filterlister som f.eks. AdGuard URL Tracking Protection. Jo flere udvidelser du smider på, jo mere synlig bliver du. HTTPS Everywhere er allerede indbygget i Firefox, så den bør du ikke benytte, da den på sigt bliver udfaset og samtidig øger dit digitale fodspor. Hvis du vælger Strict Enhanced Tracking Protection, så behøver du hverken Privacy Badger eller Decentraleyes. NoScript og uMatrix er begge overflødige med uBlock Origin og sidstnævnte bliver heller ikke vedligeholdt mere. Der er delte meninger om CanvasBlocker, men jeg bruger den ikke selv. iOS er anerledes og der er du fastlåst med Safari, hvor du eventuelt kan bruge AdGuard.
--
Sidst redigeret 09-12-2021 00:22
#8
Fl4zher
Semi Supporter
09-12-2021 08:40

Rapporter til Admin
Jeg bruger selv MS Edge. Synes vertical tabs er vidunderligt. De plugins man kan få til Firefox/Chrome kommer ikke i nærheden. :) Hvis ikke det var pga tabs, havde jeg nok gået over til Brave.
--
#9
SEOMaster
Monsterbruger
09-12-2021 15:56

Rapporter til Admin
Jeg var ikke klar over at uBlock Origin var toppen af poppen, og hvis Ghostery er en "sladrehank" alligevel, så vil jeg da slette den igen. Fjerner man Ghostery totalt ved bare at fjerne det inde i Tilføjelser?
--

Opret svar til indlægget: Safari eller anden browser på macOS?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE