Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Software \ Spil

Path of Exile

Af Elitebruger elalso | 13-04-2021 10:13 | 998 visninger | 23 svar, hop til seneste
Hejsa, Er der nogen, der spiller Path of Exile? Jeg vil høre, om det er værd at gå i gang med, eller om det bare er en dårlig Diablo klon? (Jeg er ret pjattet med Diablo, så ingen dårligdom der). Jeg spiller for tiden Total War: Warhammer 2, men engang i mellem er lidt adspredelse guld værd.
--
Mvh. elalso
#1
dwal
Ultra Supporter
13-04-2021 10:14

Rapporter til Admin
Hvis du er til Diablo 2 kan jeg klart anbefale Path of Exile. :D Det KAN godt godt være det har ændret sig en del siden jeg spillede det sidst. Men jeg hyggede mig med det. Har dog ikke tiden det kræver længere.
--
Halvgammel, men helt gnaven.
#2
PCMRGUY
Gæst
13-04-2021 10:19

Rapporter til Admin
Som gammel gammel Diablo fan som så gik igang med POE for et par år siden efter at have sagt aah, det ikke noget for mig i flere år.. Begyndte jeg at spille det, nu vil jeg sige at Diablo næsten er en dårlig POE klon.. Hvis POE havde kørt i en længere periode end Diablo.. Så absolut værd at gå igang med.. Desuden så start der en ny "league" her om et få par dage.. Hvor alt bliver "reset" hvis man vælger at tage del af den nye league.. Og alle starter ud på samme niveau igen, med en frisk karakter "level 1" og ingen items..
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
waskustobaskus
Nørd
13-04-2021 10:37

Rapporter til Admin
Der er en 2er på vej. Det ser pisse fedt ud.
--
#4
Ramistein
Junior Supporter
13-04-2021 10:46

Rapporter til Admin
Er selv stor diablo 2/3 fan og har også spillet en del POE. Spillet er ens i det format at de begge er ARPG, men ellers så er der stor forskel. Jeg synes POE var noget sværere at komme i gang med end diablo, da det er meget mere komplekst, med spells og support gems osv. Men efter jeg fik bedre styr på det, så synes jeg egentlig at det er ret sjovt. Jeg blev lidt træt af D3 og de der GR og hvad de nu hedder. Det var den vildeste grind. POE endgame er lidt anderledes der. Du har mere eller mindre et endstate, da du arbejder på et "atlas" som består af flere "maps". Maps minder lidt om rifts, men der er mange variabler i maps, som gør det lidt mere interessant end bare at køre rifts. "leveling" delen er også ret stor og egentlig meget sjov. Der er ikke noget minimumskrav til lvl, for at kunne lave endgame content. Det fungerer lidt ligesom d2, faktisk. POE har også et ret velfungerende player market/auction house, så du nemt kan trade med andre spillere. Hvis du har tiden og lysten til at sætte dig ind i builds osv, så kan jeg klart anbefale POE. Der kommer ny season(det hedder "leagues" i POE) på fredag, d. 16/4. HVer league bliver der tilføjet en ny League Mechanic, som har stor indflydelse på spillet. Så nu er måske ikke et helt tosset tidspunkt at kigge ind i POE på.
--
#5
elalso
Elitebruger
13-04-2021 10:56

Rapporter til Admin
Fedt, tak for inputs... Jeg vil downloade det så snart jeg kommer hjem. Det er da ikke pay to win, er det? For så gider jeg ikke, haha... Og nå ja, er alt sammen online, eller kan man spille singleplayer/story mode i det også?
--
Mvh. elalso
#6
Ramistein
Junior Supporter
13-04-2021 11:02

Rapporter til Admin
Der er som sådan ikke noget pay to win i det. Du kan dog lave en del MTX/microtransactions. Det er hovedsageligt cosmetics og udvidelse af din stash. Det du starter med kan du sagtens køre med. Det er kun nice, men på ingen måde need. Og ja, du kan godt spille det singleplayer. Det er kun i byerne at du vil kunne se andre players, men der er ingen interaktion med dem. Egentlig spiller de fleste det som singleplayer og overgår kun til multiplayer når de skal trade. Så joiner man bare hinandens party, igen, lidt ligesom i d2. Jeg mener dog ikke at du kan spille offline, da du skal logge ind, lidt ligesom på bnet
--
#7
elalso
Elitebruger
13-04-2021 11:14

Rapporter til Admin
#6 fedt... Det lyder godt :) Når du siger, at man sagtens kan spille med det, man starter med, betyder det så også, at man ikke får nye våben og nyt armor, når man kommer videre i spillet?
--
Mvh. elalso
#8
Lillefod
Ultrabruger
13-04-2021 11:20

Rapporter til Admin
#7 Du får nye våben, armor etc. videre i spillet. Der er unique og rares, hvor sidst nævne er en del af et ret komplekst crafting system. Det #6 mener er at du starter med en stash der har 5 tabs. De kan bruges til at opbevare ting i. Men du kan købe premium tabs, der er større, sorterer dit currency mm. og en direkte integration til trade site, der gør det noget nemmere at handle med andre folk. Det er helt klart QoL improvements, men ikke noget der giver dig mere dps, armor, resistance osv.
--
#9
Ramistein
Junior Supporter
13-04-2021 11:22

Rapporter til Admin
Det som #8 siger er spot on. Jeg var bare lige for dårlig til at udpensle det.
--
#10
MyrKnof
Supporter Aspirant
13-04-2021 11:28

Rapporter til Admin
#7 jo, du får bedre gear. Det du får med micro-transactions er en større og bedre kiste (tabs), som til currency, unique collection og andre endgame items, så de ikke fylder i det alm stash. Samtidig kan du købe premium stash tabs, hvorfra du kan sætte items til salg. Det er ikke noget jeg ville tænke over i mit første playthrough. Bare nyd hvor svært/udfordrende det er og måske loren hvis du er til den slags. Find et godt starter build et sted, eller prøv at lav et selv. Uanset er det her et livsnødvendigt værktøj: https://github.com[...] builds til din playstyle kan findes her: https://www.poebuilds.cc[...] På din profil på hjemmesiden vil jeg anbefale du prøver at forvilde dig ind og subscribe til neversinks lootfilter. Det skal du sætte til (vil jeg anbefale) semi strict inde i UI options i spillet efterfølgende. GL HF GIT GUD
--
Sidst redigeret 13-04-2021 11:30
#11
elalso
Elitebruger
13-04-2021 11:33

Rapporter til Admin
#10... ØHM?!?! Hvad er det sidste, du skriver? Er det noget "inside knowledge" i spillet? Haha... Hold fast jeg glæder mig! Og så ved jeg faktisk, at lige præcis i morgen efter fyraften, har jeg hele dagen for mig selv, fordi fruen er på job, så det bliver episk!
--
Mvh. elalso
#12
Lillefod
Ultrabruger
13-04-2021 12:35

Rapporter til Admin
#11 lootfilter er et item filter der sorterer alle drops i spillet. Hvis ikke du har et filter bliver man hurtigt overvældet over mængden af items der dropper. Med lootfilter får du altså kun vist items/currency der har en vis værdi. Semi Strict betyder at du får vist en fin mængde items, men når du når længere hen i spillet vil du måske have strict, der gør at du kun får vist items med høj værdi. Ps. Lootfilter sørger også for at der kommer en lyd ved ting med høj værdi, så du ikke misser noget. Men det kan ændres efter lyst og behov Sig til hvis ikke at det giver mening
--
Sidst redigeret 13-04-2021 12:36
#13
TechnoMulen
Super Supporter
13-04-2021 13:07

Rapporter til Admin
Hejsa nye poe fyr. Der starter ny sæson på fredag og der starter "vi" alle forfra med nyt content. Ja spillet får nyt gratis content hver tredje måned. Har du spørgsmål så er der både en facebook side https://www.facebook.com[...] Ellers er der et stort rent dansk guild som tager nybegyndere ind hvor vores discord er meget aktiv. https://discord.gg[...] Folk vil tage godt imod dig og hjælpe dig med alverdens spørgsmål du end må have.
--
jeg er ik så dum som jeg ser ud !!! I7 - 3820 - 16gb 16xx mhz ram x79 sabertooth - gtx 580 3gb
#14
elalso
Elitebruger
13-04-2021 14:41

Rapporter til Admin
#12 det giver super god mening... Er det en mod, man skal hente eller ligger det i spillet?
--
Mvh. elalso
#15
elalso
Elitebruger
13-04-2021 14:42

Rapporter til Admin
#13 TAK! Der må jeg lige få lavet en profil. Har endnu ikke kastet mig ud i discord, så det skal jeg også have lært, haha
--
Mvh. elalso
#16
Lillefod
Ultrabruger
13-04-2021 16:51

Rapporter til Admin
#14 Det de fleste bruger er filterblade, som du kan finde på https://www.filterblade.xyz[...] Du kan customize dit filter tæt på endeløst, men der er lavet nogle standard udgaver. Til at starte med vil jeg anbefale "regular" eller "semi strict" På siden kan du signe ind med din path of exile konto, som så synkroniserer dit lootfilter til din konto ingame. Når du så er i spillet kan du finde det lootfilter du har lavet under dine UI indstillinger. Det skulle være rimelig godt forklaret på hjemmesiden hvordan man gør hvis du er i tvivl
--
#17
TechnoMulen
Super Supporter
13-04-2021 18:31

Rapporter til Admin
elalso du kan lige så godt vænne dig til discord ;) det er nemt, praktisk og kvadratisk. Jo før du kommer på den desto bedre :) vi skal have gjort dig klar til på fredag hvor den nye league kommer jo.
--
jeg er ik så dum som jeg ser ud !!! I7 - 3820 - 16gb 16xx mhz ram x79 sabertooth - gtx 580 3gb
#18
ToFFo
Guru
13-04-2021 19:02

Rapporter til Admin
Upopulær holdning incoming! Som det efterhånden er standard med mig :D Min anbefaling til Diablo klon er Last Epoch. Jeg har prøvet at kunne lide PoE men jeg kan simpelthen ikke... Læringskurven er aaaaalt for stejl for mig. Det spil er sindssygt svært at komme i gang med, hvis ikke man har nogen ved siden af der kan forklare hvad fanden der foregår, hvad man skal samle op, hvordan "valutaen" fungerer, og hvordan idems, og sockets og socket-links eller whatever fungerer. Jeg synes det er utroligt svært at hitte ud af, og det er netop det der har gjort, at jeg er faldet fra det så mange gange. Jeg prøvede at lære PoE med youtube videoer ved siden af. Det første youtuberne anbefaler er at man sætter et loot filter op, fordi allerede fra starten dropper der ragelse, der er så værdiløst at det ikke engang er inventory-space værd. Guld eller anden lineær valuta? Glem det, i PoE er det lutter dimser og dutter, som kan konverteres til noget andet, sammen med noget andet, så det på sigt kan blive til en dims der har værdi, til noget helt tredje.... ja jeg fatter det heller ikke. Last Epoch tager de ting der fungerer i Diablo og de ting der fungerer i PoE og samler det i 1 spil som er let at lære, men svært at mestre. Hvorimod PoE er svært at lære OG svært at mestre (imo). I Last Epoch kan man spille casual, men også avanceret. Spillet er meget mere lineært. Man kan gå meget op i crafting og lære det, hvis man vil. Men man behøver ikke. Man er semi-låst på sin class, så man har ikke samme gigantiske portefølje af skills som i PoE, som for mig virker enormt afskrækkende. Det er lidt ligesom at finde en film på Netflix. Der er så mange ting at vælge imellem, at man ender med ikke at vælge noget. Man kan respec, men det koster, så man kan ikke bare rende og bytte rundt på tingene hele tiden uden konsekvens som i D3. Og gear er langt mindre vigtigt for at kunne bruge sin karakter. Der er lange boss fights, og masser af dem, hvor man måske render rundt og kæmper intenst et kvarter, så man føler man får noget ud af at vinde. I stedet vælger man en main class, fx Mage, og den class har så 3 subclasses, som man kan vælge skills indenfor. Alt efter hvilken subclass du vælger, eller hvis du vælger flere, låser du forskellige spells op. I PoE er spells noget man finder i form af gems, som dropper ligesom items som man kan sætte i sockets på våben. Forudsat at gem-farve og item socket farve matcher... Last Epoch er desværre stadig beta, og har ikke multiplayer. Men det forventes færdigt i år, og multiplayer kommer inden release. Det er klart værd at checke ud. Når jeg ser folk spille PoE på Youtube ser det for vildt ud. Det er flot, der sker en masse og der er tonsvis af action. Så prøver jeg selv, og indser at det jeg ser Youtuberne gøre, er resultatet af mange timers spil, og mange års erfaring med spillet. Så jeg løber lidt hovedet mod muren når jeg starter. Så... PoE HVIS du har en eller flere mentors der kan hjælpe dig med at lære!
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 13-04-2021 19:07
#19
elalso
Elitebruger
13-04-2021 19:12

Rapporter til Admin
#17 er cam og mic er must, for det har jeg ikke endnu?
--
Mvh. elalso
#20
elalso
Elitebruger
13-04-2021 19:13

Rapporter til Admin
#18 tak for input - Jeg vil da bestemt kigge mod LE også. Det lyder også vildt spændende.
--
Mvh. elalso
#21
Ramistein
Junior Supporter
13-04-2021 19:45

Rapporter til Admin
#18 har ret i noget det han siger . Læringskurven er stejl og jeg måtte da også lægge POE fra mig en gang inden mine venner tog sig tid til at fortælle mig, hvordan basics fungerede. Currency er en sjov størrelse i POE . De bliver værdisat efter den effekt de har på items. jeg kender desværre ikke til Last Epoch. Men hvis du kan lide theorycrafting og at fordybe dig i builds, så har POE kæmpe potentiale. Du skal bare ikke forvente at du lige kan logge ind, og så blæse derud af. Du bliver nødt til at sætte dig ind, hvordan spell gems og support gems interagerer, hvilke stats der er gode for netop dit build osv. Discord kræver som sådan ikke noget. Vil du anbefale et lydout- og input. Så kan du kommunikere med andre. Om ikke andet så har du vel en højtaler eller et iPhone headset du kan smide i, så kan du altid “bare” lytte. Discord har også en ret udbredt chat funktion, så der er også noget at hente der. Webcam er på ingen måde er must. Jeg har aldrig brugt webcam på på Discord. Til gengæld har Discord en ret smart skærmdelingsfunktion, som kan være ret handy når man spiller med nogle, hvor man ikke kan se deres skræm
--
#22
TechnoMulen
Super Supporter
13-04-2021 20:13

Rapporter til Admin
#19 cam bruger vi ikke nej. Microfon er selvfølgelig ret meget nødvendigt. du kan dog bruge din telefon på discord også. Kommunikation er langt nemmere med stemmen end over tekst :) Last epoc er stadig i beta eller før.. så at satse på det er op til dig selv. Men som jeg også skrev før. Folk i POE er meget venlige og hjælpsomme. JEg har selv haft mange under vingerne - det vigtigste er at man også selv gør en indsats =)
--
jeg er ik så dum som jeg ser ud !!! I7 - 3820 - 16gb 16xx mhz ram x79 sabertooth - gtx 580 3gb
#23
ToFFo
Guru
13-04-2021 20:13

Rapporter til Admin
#21 - Det er jeg glad for du siger. For jeg er ofte blevet savet over når jeg har nævnt at jeg synes PoE er svært og krævende at sætte sig ind i. Men sådan er det jo ofte. At de spil der tager længst tid at lære, er underholdende i længere tid, fordi de bare er større. Jeg har det lidt på samme måde med serier. Hvis de ikke fanger mig indenfor et par episoder, mister jeg hurtigt interessen. Så kan serien være nok så god, og lang, men hvis ikke interessen er der tidligt, falder det lidt sammen.
--
- Indsæt signatur -

Opret svar til indlægget: Path of Exile

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning