Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Internetudbydere
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Angående Hiper Fiber

Af Supporter Aspirant Energy | 21-03-2020 11:35 | 2754 visninger | 5 svar, hop til seneste
Hej HOL. Jeg prøver at blive lidt klogere på selve fiber løsningen fra Hiper. Jeg har smidt deres router af og bruger kun deres fiber konverter. Men da jeg har en ubiquiti UDM Pro kunne jeg godt tænkte mig at smide fiber direkte i den istedet for at bruge hipers fiber konverter. Men jeg kender mest til 2 leder fiber både i multimode og single mode. Men når der kun bruges 1 leder, hvad hedder det og kan man få en konverter til en switch til dette? Tyder på Ubiquiti U Fiber Single-Mode er løsningen, spørgsmålet er der nogen som har prøvet det og omvendt hvilken type fiber ledning skal man bruge?
--
Sidst redigeret 21-03-2020 11:36
#1
bob
Gæst
21-03-2020 14:39

Rapporter til Admin
Du har en GPON (Gigabit Passive Optical Network) forbindelse og du skal have et tilsvarende sfp modul. Dog skal dette registreres korrekt da trafik bliver sendt krypteret til dig, du ska dog ikke forvente at det kommer til at ske fra udbyderens side af, så kort fortalt lad din mediekonverter (ONT) sidde og find et nyt projekt :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
Energy
Supporter Aspirant
21-03-2020 17:15

Rapporter til Admin
Gælder det alle kan forbindelse er krypteret? Det har jeg aldrig hørt om før. Giver slet ingen mening. Hvorfor fanden skal man ellers bestille en mpls hvis det er det samme resultat mere eller mindre. Uden at tvivle på det, men hurtig Google søgning finder jeg heller intet om at en GPON eller PON løsning bliver krypteret men mere hvilke type forbindelse det er. Andre som ved det samme eller mere?
--
#3
Dragonheart
Guru
21-03-2020 18:53

Rapporter til Admin
#2 Som jeg har forstået det er den måde fibernet udrulles i DK i dag delt fiber på GPON. Så i den leder der går ind i din bolig er alle de andre boligers data også på. Den mediekonverter med dens serienr. er så det er identificerer dig så du får den rigtig data. Deraf krypteringen. Der var en tråd for noget tid siden herinde om samme ønske. Mener det endste ud med at set var serienr. på mediekonverteren de rblev brugt som identifikation og deraf skulle et modul til din router kunne sættes som med denne identifikation. Her ville jeg nok spørge Ubiquiti. Siden deres udstyr er dyr og semi-pro går jeg udfra de har en supersupport der kan hjælpe. Gigabit fortale mig at deres udstyr ikke kan konfigereres korrekt med sådan et modul. Men måske Hiper er anderledes. Forstår udmærket dit ønske om at have mindre udstyr hængende :-)
--
#4
Deuxmen
Maxi Supporter
21-03-2020 18:58

Rapporter til Admin
ONT melder ind i DSLAM enten via serie nr eller SLID og bliver parret med din virtuelle port. Nogen udbydere kører med begge dele nogen kun med en af dem. Men hvis dit udstyr skal kunne erstatte ONT så skal det rigtige serie nr eller SLID tastes i det. Er du heldig er det serie nr de bruger og så kan da tage det direkte fra ONT. Og hvis det er SLID de bruger er du på røven da du ikke selv kan se det nogen steder.
--
#5
Energy
Supporter Aspirant
21-03-2020 19:36

Rapporter til Admin
Så giver det hele lidt mere mening for mig. Men ja det var bare for at slippe af med lidt mere udstyr. Tyder på det bliver for meget trial and error og kommer til at koste lidt penge og chancen for det virker er 50/50 :-P Så må jo finde på et andet projekt istedet. Men tak for mere information #3+4
--

Opret svar til indlægget: Angående Hiper Fiber

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE