Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Software \ Generel software
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Bedste Linux grafikdrivere?

Af Giga Supporter Fafler | 19-06-2019 21:24 | 4936 visninger | 12 svar, hop til seneste
Jeg skal have købt mig et nyt (mellemklasse-)grafikkort, og er lidt i tvivl om jeg skal vælge Nvidia eller AMD. I bund og grund handler det om hvor jeg får den bedste Linux understøttelse. Jeg bruger Nvidias binære driver på min bærbare og er rimeligt godt tilfreds, men tidligere har jeg oplevet en del bøvl med at få den til at spille sammen med nogle spil hist og her, især under wine. Jeg ved ikke rigtig om den er blevet bedre eller jeg bare er heldig med de spil jeg har forsøgt mig med. Den åbne Radeon driver fungerer super godt med mit Radeon 6850 i min stationære, men jeg tør slet ikke tro på den understøtter nye kort lige så godt, og den binære Radeon driver har jeg ikke haft fingrene i siden de droppede support for Radeon x1900. Så jer der gamer under Linux, har i valgt rødt eller grønt hold, og hvorfor?
--
C:\DOS C:\DOS\RUN RUN DOS\RUN
#1
tarantulaaa
Gæst
19-06-2019 21:45

Rapporter til Admin
#0 off topic men hvad er fordelen ved og game på Linux? er der et uset potentiale vi andre ikke kender til ? :D
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
Fafler
Giga Supporter
19-06-2019 21:57

Rapporter til Admin
Jeg tror ikke som sådan der er nogen fordele, men jeg er født uden den der lille "Compatible with Microsoft Windows" sticker, og jeg synes også det er forvirrende med en mus der kun har én knap, og så er der Linux tilbage.
--
C:\DOS C:\DOS\RUN RUN DOS\RUN
#3
inckie
Elite Nørd
20-06-2019 08:34

Rapporter til Admin
#0 Spændende tråd. Personligt har jeg dog kun erfaring med gaming på Linux via Wine og Intel grafik driveren og det siger sig selv at det så ikke er særlig tunge spil jeg spiller (Battlefield 1942). En hurtig og ikke særlig omfattende søgning efter benchmarks på nettet synes jeg fortæller en historie om at AMD oftere performer dårligere på Linux end Windows, men der er cases hvor Nvidia performer bedre også der massere af cases hvor performance er identisk for både AMD og Nvidia på tværs af operativsystemer. #1 Muligvis på nogle fronter og på andre fronter er det stadigvæk total op af bakke. I forhold til FPS - Man kan da google sig frem til benchmarks hvor CS:GO laver flere FPS under OpenGL / Nvidia / Linux end DirectX / Nvidia / Windows 10 Men der kan være andre områder hvor performance er dårligere - f.eks. har jeg da læst hist og her at folk siger der er mere "input lag". Peripheral devices - man skal ikke forvente at producentens opsætnings software til ens gaming mus eller keyboard virker og RGB lys er sgu også lidt et issue til tider, da man ikke kan styre det (slukke for det lort i mange tilfælde) fordi softwaren slet og ret ikke eksistere til Linux. Men grundlæggende kunne det være sjovt hvis det var noget som HOL communitiet kunne gå sammen om at lave nogle objektive sammenligninger aka "The true story about gaming on Linux" Jeg tænker at kollektiv må der viden nok her på forummet til at kunne lave nogle spændende artikler. Personligt snyder jeg og kører en virtuel Windows 10 oven på Linux med et dedikeret GTX 1070 - så er jeg udeover alle problemerne, men har dog skabt nogle nye så rammer en gang i mellem.
--
https://twitter.com[...] - Ned med #lurerSørenPape https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage.
--
Sidst redigeret 20-06-2019 08:35
#4
ErikB
Elitebruger
20-06-2019 09:00

Rapporter til Admin
Jeg vil sige AMD. Jeg har problemer med de proprietære Nvidia drivere, som ofte kan fixes ved at bruge de frie nouveau. Dog er de frie ELENDIGE til gaming. Du kan godt droppe DXVK gaming da nouveau ikke understøtter Vulkan, og de spil som er native til steam er heller ikke en dans på roser. Mine native spil, vil i de fleste tilfælde ikke engang åbne, og dem som så vil virke, kører (og jeg overdriver ikke) 10 til 20 gange dårligere. Nvidia hader frihed og grunden til at deres drivere er lukkede, er sandsynligvis fordi at de indeholder spyware.
--
GNU/Linux-bruger siden 24 oktober 2018. Arch XFCE på desktop og Manjaro XFCE på Laptop :)
#5
Fafler
Giga Supporter
20-06-2019 09:15

Rapporter til Admin
Ja, Intel driveren er super god, men jeg vil gerne lidt højere op i performance, og mit nyindkøbte z390 bundkort har ikke VGA som jeg ellers bruger pga. min KVM switch, så der er pludselig opstået et ekstra lag bøvl, selvom det formentlig kan løses med en adapter. Ellers havde jeg klart holdt mig til onboard grafik. Phoronix har masser af benchmarks der sammenligner dit og dat, men jeg er mere interesseret i kompatibilitet. 5% højere FPS er ikke meget værd, hvis wine crasher når jeg prøver at starte spillet. Jeg kan godt lide din idé med en virtuel maskine med et dedikeret grafikkort, men jeg tror ikke jeg orker have sådan et setup kørende dagligt, bare for at spille lidt nu og da.
--
C:\DOS C:\DOS\RUN RUN DOS\RUN
#6
Fafler
Giga Supporter
20-06-2019 09:20

Rapporter til Admin
Åh ja, Nouveau driveren. Den er overhovedet ikke i spil her. Det ville være synd at købe et moderne grafikkort og parre det med den. Har du selv et AMD kort ErikB, og i såfald hvilket?
--
C:\DOS C:\DOS\RUN RUN DOS\RUN
#7
Perfektus
Mega Supporter
20-06-2019 10:05

Rapporter til Admin
Har ingen problemer med mit 1050TI, med standard driverne fra Nvidia :-). AFAIK så har de vidst uppet sig en del over de sidste par år. Har faktisk kørt 100% Linux de sidste 2 år på min work laptop (Som jeg dog også bruger privat). I starten kørte jeg dual boot med Windows, men efter et år uden at åbne Window partionen kunne jeg ikke retfærdigøre at Windows skulle have 50% af min SSD. Kan alligevel spille næsten alt med Lutris og Proton, så når jeg engang skal have en gamer spand derhjemme, så bliver de 700kr til Windows i hvert fald sparet. :-)
--
Sidst redigeret 20-06-2019 10:10
#8
ErikB
Elitebruger
20-06-2019 10:26

Rapporter til Admin
#6 Nej, jeg bruger nvidia. Mit næste GFXkort bliver dog helt klart fra AMD.
--
GNU/Linux-bruger siden 24 oktober 2018. Arch XFCE på desktop og Manjaro XFCE på Laptop :)
#9
Fafler
Giga Supporter
20-06-2019 19:20

Rapporter til Admin
Er der nogen af jer der har konkret erfaring RX 5x0 og Vega kortene under Linux? https://wiki.archlinux.org[...] siger at OpenSource driveren og firmware filerne er alt der skal til, med mindre man skal bruge OpenCL, og det lyder ærlig talt fantastisk. Det er iøvrigt lidt sjovt at Arch Linux er den skøreste distribution at bruge, men har det bedste wiki.
--
C:\DOS C:\DOS\RUN RUN DOS\RUN
#10
jalling
Bruger
20-06-2019 19:26

Rapporter til Admin
#9: Skør, hvorfor? Jeg synes det er lækkert med rolling release og et godt pakkesystem. Jeg kører arch på mine to laptops og min desktop. Mvh Jonas
--
#11
JunkStar DeLuxe
Mega Nørd
20-06-2019 19:37

Rapporter til Admin
Har du prøvet at hoppe herind og høre ad? De har et ret kompetent Linux Gaming crowd https://forum.level1techs.com[...]
--
http://www.l0rn.nu[...]
#12
Fafler
Giga Supporter
21-06-2019 08:55

Rapporter til Admin
#10: Det føles som en pose skruer og møtrikker. De gange jeg har prøvet Arch har jeg opgivet inden jeg endte med en fungerende desktop. #11: Tjoeh, jeg ville egentlig gerne have undgået flere forum kontoer, men tak for tippet.
--
C:\DOS C:\DOS\RUN RUN DOS\RUN

Opret svar til indlægget: Bedste Linux grafikdrivere?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning